søg

FORSLAG

  • loader Der er ikke mere indhold at vise
Kina

Fly til Kina

Billige flybilletter til Kina

Bemærk, at da listen bliver opdateret hver gang, en besøgende laver en søgning, kan der være afvigelser i priserne, når du går videre til bestilling.

Kina er et spændende land, som kan besøges af hele familien. Landet emmer af kultur, der kommer til udtryk på mange forskellige måder i forskellige regioner og befolkningsgrupper. Book en fly til Kina og få en oplevelse for livet!

Book din flybillet med SAS og få 24 timers fortrydelsesret, online check-in samt sædevalg – alt sammen uden ekstra betaling. 
 

Fly til Kina med SAS

SAS har direkte og daglige flyafgange fra København til Beijing. Flyturen tager 10-11 timer, men på SAS' flyvninger kan du bl.a. nyde godt af individuelle skærme til underholdningssystemet, hvor du kan se film, tv-serier, spille spil og høre musik. Vi forsøger altid så vidt muligt at placere familier sammen om bord, og du kan selv vælge sæde ombord, hvis du benytter online check-in. Vi forsøger også at lade småbørnsfamilier gå om bord først, så de kan finde sig tilrette i ro og mag.

Ønsker du at besøge storbyen Shanghai, kan du også flyve direkte fra København. 
 

Få op til 90% børnerabat med SAS 

Børn under 2 år (uden eget sæde) rejser enten uden beregning eller med 90% rabat på fly-delen af billetprisen, afhængig af destination. Børn i alderen 2–11 år får 25% rabat. Rabatterne gælder ikke på skatter og afgifter.
 

Kina – fra Mount Everest til Beijing

”Det er nemt at betragte, men svært at lære” siger et gammelt kinesisk ordsprog, og det er egentlig meget rammende om Kina. Landet dækker et kæmpemæssigt areal, spænder over flere forskellige klimabælter og har store geografiske variationer. Fra verdens højeste punkt Mount Everest i bjergkæden Himalaya, til langstrakte hvide bountystrande ved Hainan i syd og til dynamiske storbyer som Beijing og Shanghai. Kina rummer også en enorm kulturel mangfoldighed. Med verdens største befolkning på cirka 1,3 mia. mennesker, og flere hundrede etniske grupper, er det givet, at den kinesiske kultur kommer til udtryk på mange forskellige måder i de forskellige regioner og befolkningsgrupper.
 

Den kinesiske kultur

Den kinesiske kultur er sin egen. På trods af store regionale og etniske forskelligheder, er der en fælles kinesisk kultur, hvis rødder stikker dybt i den klassiske kinesiske filosofi og religion. Den arbejdsetik og høflighed, som kendetegner kineserne, bunder i de gamle filosofier konfucianisme og taoisme, som, blandet med buddhisme, udgør den største trosretning i det moderne Kina.

Elementer fra gamle talteorier og folklore har også den dag i dag stor betydning for den kinesiske kultur. Bl.a. er feng shui baseret på disse gamle talteorier, og den kinesiske drage, som var et vigtigt element i mytologien, er stadig et symbol på lykke. Den bruges fortsat i arkitektur og ved fejringen af nytår.

Også de gamle kampsportsteknikker lever i bedste velgående i det moderne Kina; i de store byer samles tusindvis af mennesker i byens parker for at dyrke tai chi, inden de tager videre på arbejde.
 

Alt fra landsbybønder til moderne livsstil i Shanghai

På trods af de store geografiske og kulturelle variationer deler kineserne dog en fælles kulturarv, der strækker sig over 6 000 år tilbage - og dermed er en af verdens ældste. Landets historie spænder fra dynastiernes og kejsernes tid, over den kommunistiske Mao, til det moderne Kina og dets fokus på teknologisk udvikling og økonomisk fremgang. Dagens Kina rummer både landsbybønder, som dyrker ris og hvede på den gamle facon på landet, og internationalt orienterede forretningsmænd i Shanghai.
 

Den forbudte by

En af Kinas største og mest interessante turistattraktioner er Den Forbudte By i Beijing. Den Forbudte By er den samlende betegnelse for over 800 bygninger med 9999 rum, der fungerede som kejserpalads fra 1422 indtil 1912, da Kinas sidste kejser Puyi formelt abdicerede. Navnet ’Den Forbudte By’ kommer af, at almindelige mennesker ikke havde adgang til området – kun kejserfamilien og medlemmer af hoffet måtte færdes på området, og der var dødsstraf hvis almindelige mennesker trodsede denne regel. I dag er området en af Kinas vigtigste seværdigheder og optaget på UNESCOS verdensarvsliste over fredede steder.
 

Besøg Østens Venedig

Suzhou er en smuk by i Jiangsu-provinsen. Byen har en lang historie og er vuggen for Wu-kulturen, der influerede denne del af landet i 900-tallet. Suzhou er en af de ældste byer, der er beliggende ved Yangtze floden, der er Kinas største flod. Byen er kendt for sine mange kanaler og har fået tilnavnet ”Østens Venedig”. Byen byder på mange seværdigheder, heriblandt en række smukke haver, templer og broer. Byens ni haver – De Klassiske Haver i Suzhou blev i 1997 optaget på UNESCOS verdensarvsliste som eksempler på klassisk kinesisk landskabsdesign.
 

Skyskrabere og neonlys i Shanghai

Shanghai er Kinas største by og huser omkring 20 mio. med forstæder. Shanghai er en moderne kinesisk storby med alt dertilhørende af neonreklamer, skyskrabere og menneskemylder. Man kan dog stadig opleve det gamle Shanghai i området omkring The Bund. The Bund er en gade, der løber langs med den ene bred af Den Gule Flod, der skærer igennem Shanghai. På den ene side af gaden kan man opleve en række imponerende vestlige byggerier fra kolonitiden i starten af 1900-tallet, og på den anden side ligger en fin promenade med en god udsigt til det nye finanscentrum på den anden side af floden.
 

Den kinesiske mur

Det utrolige bygningsværk er et af verdens syv vidundere. Mere end 6 350 km lang, omtrent syv meter bred, og selvom den på de fleste steder er mellem seks og ti meter høj, er der steder, hvor den er hele 16 meter høj! Overvejer du en rejse til Kina, er der ingen vej uden om en tur til Den Kinesiske Mur, der ligger tæt på Beijing. Det er en god idé at tage derud tidligt, hvis du vil undgå at følges med alt for mange andre turister.
 

Oplev det kinesiske nytår

Det kinesiske nytår – eller forårsferien – er den absolut vigtigste kinesiske højtid. Tidspunktet for højtiden svinger fra år til år, idet kineserne følger en astrologisk kalender. Fejringen af nytåret er den længste højtid i Kina - den varer godt to uger afhængig af området. Det kinesiske nytår er en højtid fyldt med traditioner – dagene op til nytåret bliver brugt på rengøring og på at pynte huset med røde papirudklip med ønsker som ”lykke”, ”langt liv” og ”mange børn” skrevet med smuk kalligrafi. Selve nytårsaften er en lang fest med en overdådig middag og fyrværkeri ved midnat. Dagene efter nytår bruges på at besøge familie og venner og udveksle gaver, og afslutningen på det kinesiske nytår markeres 15 dage efter ved Lanternefestivalen - en slags kinesisk valentinsdag med masser af musik, dans og lys fra smukke lanterner.