søg

FORSLAG

  • loader Der er ikke mere indhold at vise
England

Fly til England

Billige flybilletter til England

Bemærk, at da listen bliver opdateret hver gang, en besøgende laver en søgning, kan der være afvigelser i priserne, når du går videre til bestilling.

Fly til England

Det er nemt og hurtigt at rejse med fly til England. SAS har en halv snes afgange København–London. Vil du rejse via Stockholm, kan du vælge mellem yderligere en håndfuld fly-afgange til London. SAS har 2 daglige afgange fra Københavns Lufthavn Kastrup til Manchester. Fly-turen tager ca. 2 timer. Vil du rejse København-Birmingham, har SAS også her to daglige afgange fra København.

England

England er et fantastisk varieret land at rejse på ferie i. London har i mange år været en by, man besøger - ofte flere gange. Og med en rejse-tid på små to timer og mange daglige fly-afgange er byen et populært mål for shoppere på weekend-tur. Men England har andre steder, der er værd at besøge - evt. på miniferie. Manchester har i mange år været synonym på fodbold, og de lokale helte fra Manchester United, men byen har også en uhyre indflydelsesrig musikscene - og er også en glimrende shoppingby. Birmingham er den næststørste by i England og kan prale af en flot arkitektur og en rigtig hyggelig historisk bydel.

Det traditionsrige England

England er på mange måder et traditionsrigt land, og landet bærer præg af mange forskellige historiske monumenter. Det ældste landemærke er Stonehenge, som menes opført for mellem 2000 og 3000 år siden. Stonehenge har længe været omgærdet af mystik, og endda konspirationsteorier, idet det er uklart hvad monumentet har været brugt til. Teorierne spænder over astronomi-observationer, plads for religiøs tilbedelse og begravelsesplads. Andre og noget yngre traditionsrige sites er Tower of London, et middelalderfort, der siden 1303 har huset Englands kronjuveler. Oxford er en traditionsrig universitetsby, der oser af Olde England, og har på grund af sin ældre charme været brugt som location i adskillige engelske film og krimiserier.

Dynamiske storbyer

England huser flere spændende storbyer, blandt andet Manchester, Birmingham og hovedstaden London. London er Europas største by, og der lever over 8 mio. mennesker i bykernen. Den etniske sammensætning er unik – der tales over 300 forskellige sprog i London, og byen er hjem for utallige forskellige nationaliteter; nogle har deres egne kvarterer fx Chinatown. London er et skønsomt miks af ældre engelsk aristokrati og vibrerende moderne storbyliv. I London findes klassiske engelske pubber side om side med trendy designbutikker og caféer. London har en stor kreativ scene af blandt andre designere, musikere og forfattere. Musikscenen blomstrer også i Manchester, Nordenglands ”hovedstad”. Manchester har en ung atmosfære i kraft af de mange studerende, der bor i byen. Manchester har et typisk nordengelsk klima med mange regn- og gråvejrsdage, og flere musikere har ironisk påpeget, at vejret har haft stor betydning for byens musikliv, idet regnvejr betyder, at man er nødt til at blive inde, drikke pints og lave musik.

Englands smukke natur

Det smukke, men sommetider barske, engelske landskab har inspireret engelske forfattere til klassiske fortællinger som Stormfulde Højder, Stolthed og Fordom og Alice i Eventyrland. Det engelske landskab varierer meget fra nord til syd; Sydengland er et idyllisk område med smukke landskaber og charmerende landsbyer. Her er masser af skove, parker og floder, og store herregårde, gamle katedraler og universiteter. Surrey-området ligger ikke langt fra London, men det afslappede landlige liv står i skarp kontrast til hovedstadens hektiske byliv. Det nordengelske landskab er også smukt men dog med langt mere rå naturområder - her er landskabet præget af stejle bakker og barske lyngheder.

Det skal du vide, når du rejser med SAS til England

Når du rejser med SAS til England, kan du både før, under og efter rejsen nyde godt af alle de fordele, der er ved at rejse med SAS. Inden rejsen kan du uden ekstra omkostninger checke ind og vælge sæde, og du kan kvit og frit tage 23 kg bagage med på SAS Go. I luften serverer vi kaffe og te, og du kan downloade dagens avis i SAS app'en, så du har lidt læsestof til rejsen.

Før rejsen – det skal du huske

Når du rejser til England skal du af sikkerhedsmæssige årsager ved check-in udfylde en lille formular. Det er den britiske regering, der kræver at alle flyselskaber oplyser såkaldte Advanced Passenger Information (APIS) på flyvninger til hele Storbritannien. Det er nemt og hurtigt at udfylde formularen, og har du checket ind hjemmefra via din mobil eller computer, skal du blot udfylde den korte formular ved Self Service-automaten i lufthavnen.

Se hvordan Advanced Passenger information-formularen ser ud


Book hotel og bil i England hos vores partnere og optjen EuroBonus-point

Som medlem af SAS’ fordelsprogram EuroBonus kan du optjene point på dine rejser og hos vores mere end 60 partnere. Så booker du f.eks. en bil eller hotel til din Englands-rejse hos én af vores mange partnere, kan du opspare masser af point – og det er gratis at tilmelde sig. Pointene kan du bruge til rejser, oplevelser, shopping og andre spændende ting. Vores partnere tæller bl.a. flyselskaber, hoteller, butikker, biludlejningsselskaber og kreditkortselskaber, og du kan få et overblik over dem alle og booke hotel eller bil her. Optjen bonuspoint – tilmeld dig EuroBonus gratis

Englands smukke natur

Det smukke, men sommetider barske, engelske landskab har inspireret engelske forfattere til klassiske fortællinger som Stormfulde Højder, Stolthed og Fordom og Alice i Eventyrland. Det engelske landskab varierer meget fra nord til syd; Sydengland er et idyllisk område med smukke landskaber og charmerende landsbyer. Her er masser af skove, parker og floder, og store herregårde, gamle katedraler og universiteter. Surrey-området ligger ikke langt fra London, men det afslappede landlige liv står i skarp kontrast til hovedstadens hektiske byliv. Det nordengelske landskab er også smukt men dog med langt mere rå naturområder - her er landskabet præget af stejle bakker og barske lyngheder.

Find din fodboldrejse til England med SAS

Den engelske fodboldliga Premier League er verdens bedste og hårdeste, og fans fra hele verden valfarter til England for at opleve de prominente hold. SAS flyver naturligvis til en række af Englands fodboldbyer – bl.a. London, Manchester og Newcastle – og her på siden kan du læse mere om destinationerne og nogle af de hold, du kan opleve.

Fodbold i London

I London bliver nogle af fodboldens største kampe spillet. De to storklubber Chelsea og Arsenal har stadions i byen, og holdene er som regel garant for velspillet fodbold og tekniske detaljer, som begejstrer fodboldfans verden over. Også Fulham, Queens Park Rangers, Tottenham og West Ham holder til i London og er med til at gøre byen til et sandt fodboldmekka.

Flyv med SAS til London og få dit livs fodboldoplevelse

 

Oplev intens nyklassiker i Manchester

Manchester United kom for alvor på alle danskeres læber i 1990’erne, hvor Peter Schmeichel vogtede målet og var med til at sikre klubben historiske resultater. Bl.a. var han med til at sikre at klubben blev den første i England til at vinde ”the treble”, hvor det stjernespækkede hold spillede sig til både mesterskabet og de prestigefulde pokaler i FA-Cuppen og UEFA Champions League.

Naboklubben Manchester City er en af verdens rigeste klubber, og i de senere år har de for alvor meldt sig ind i opgøret om de engelske mesterskaber. Derfor er de også blevet én af hovedrivalerne til Manchester United, og et lokalopgør mellem de to klubber er blevet en nyklassiker i Engelsk fodbold. Så rejser du til Manchester for at opleve lokalopgøret, er der garanti for intens fodboldstemning og to hold, der kæmper, med alt hvad de har i sig.

Få en god start på din fodboldrejse til Manchester – flyv med SAS

 

Det nordlige England

Den nordlige del af England har meget at byde på, og tiltrækker masser af turister hvert år. Faktisk er den gamle vikingeby York den by udenfor London, der tiltrækker flest turister årligt. Byen kan prale af den største gotiske domkirke i Nordeuropa, York Minster, og en anden af byens velbesøgte steder er Jorvik Viking Centre, hvor de besøgende sættes 1000 år tilbage i tiden, til dengang vikingerne herskede over de syv have.

Nordøstenglands største by, Newcastle var engang synonym med kul- og mineindustri, men i dag er byen en dynamisk by med gode shoppingmuligheder og livligt kulturliv. Besøg for eksempel det nye kunstmuseum Baltic Centre for Contemporary Art, der ligger i en gammel kornsilo.

Liverpool er en anden nordengelsk by, der byder på spændende kultur- og byliv. Byen var i århundreder en af verdens største havnebyer, og i dag blomstrer de gamle varehuse ved havnen med kreativt liv. Her ligger blandt andet Tate Gallery Liverpool, der er en afdeling af det berømte Tate Gallery i London.

Wales

Wales er en sydvestlig halvø, der er en del af Storbritannien men har beholdt en kulturel egenart, der skiller sig ud.

Wales byder på masser af smukke naturoplevelser. I det nordlige Wales ligger Snowdonia Nationalpark, der er meget smuk med sine bjergslugter, søer, vandfald og grønne bakker. Parken er opkaldt efter det 1085 m. høje bjerge Snowdon, der forholdsvis let kan bestiges til fods.

I nord ligger en af Wales’ største feriesteder, kystbyen Llandudno. Llandudno har bibeholdt en ældre, victoriansk charme på trods af mange års invasion og tiltrækker tusindvis af turister hvert år.

Oplev England

Foruden dynamiske byer som London, Birmingham og Manchester, byder England på masser af spændende oplevelser og muligheder for fysisk udfoldelse - både til lands og til vands.

Sejl på de engelske kanaler

England skæres igennem af flere tusinde kilometer kanaler, der slynger sig igennem landet. England har en smuk natur og en unik måde at opleve den på, er ved at sejle på de engelske kanaler. Der er både mulighed for at tage på guidede bådture og at sejle med sin egen båd. Oplev Englands smukke countryside fra vandet og hold pause i idylliske engelske byer. Tag for eksempel til Nordvestengland og oplev de smukke søer Lake Windermere og Ullswater, der har inspireret flere forfattere blandt andet Wordsworth.

England til fods

Englands smukke landskab er oplagt at udforske til fods. Hvad med en vandretur langs den over hundrede km. lange Hadrians Mur i Nordøstengland. Muren blev oprindelig bygget som en fæstning omkring år 122, da England var en del af det omfattende Romerrige. I dag er muren et af de mest velbevarede engelske levn fra romerriget, og blev i 1987 en UNESCO Heritage site.

Sov som en konge

England byder på mange smukke slotte, der vækker mindelser om en svunden tid med riddere og sværdkampe. Overnat på et af disse smukke gamle slotte og sov som en ægte konge eller dronning. Besøg for eksempel Camelot i Cornwall – Kong Arthurs legendariske fødested. Slottet tilbyder en smuk udsigt over landskabet og privat sandstrand.