LAND

SPROG

MIN LUFTHAVN

  ONE WAY FRA
  Fly til Longyearbyen

  Fly til Longyearbyen

  Billige flybilletter til Longyearbyen! Book på sas.dk!

  Flyv til Longyearbyen med SAS

  Du kan rejse med fly til Longyearbyen (LYR) fra København via Oslo.

  Longyearbyen - hovedbyen med fantastisk dyreliv

  Longyearbyen er hovedbyen på Svalbard, en ø-gruppe der tilhører Norge. Byen den nordligste by på mere end tusind indbyggere i verden, og den er opkaldt efter amerikaneren John Munroe Longyear, der grundlagde Longyearbyen i 1906. På Svalbard kan du komme helt tæt på det fantastiske dyreliv. Du kan rejse med fly til Longyearbyen (LYR) fra København via Oslo.

  Et unikt dyreliv

  Longyearbyen ligger på hovedøen Spitsbergen, der er på små 38 000 kvm. Øgruppen Svalbard er placeret ca. midt mellem Nordpolen og Norge. Ca. 60% af øerne er dækket af gletcher. Svalbard har et unikt dyreliv: her er isbjørne, sæler, rensdyr, hvalrosser, og hvaler - dyr der ikke er hverdagskost andre steder i Europa.

  Livet i Longyearbyen

  Ca. 60% af beboerne på Svalbard er beskæftiget med kulminedrift. Men Longyearbyen har også et universitet med omkring 300 studerende. Her forskes og undervises der i arktiske studier. Svalbard har flere satellitstationer, hvoraf flere tilhører NASA. De senere år er Svalbard blevet et populært turistmål. Forår og sommer er de bedste tidspunkter at besøge Longyearbyen. Øgruppen har midnatssol fra 20. april til 26. august.

  transport

  Offentlig bustransport de fem kilometer fra lufthavnen til centrum, koster 50 kroner og kører kun ved flyankomst og afgang. Ellers er der ingen offentlig transport på Svalbard. Men der er både små taxaer, som kan prajes på gaderne i Longyearbyen og store maxitaxaer, der kører byrundture.

  Vi anvender cookies til at gøre din oplevelse så god som mulig. Ved at anvende dette websted accepterer du vores cookie-politik