søg

FORSLAG

  • loader Der er ikke mere indhold at vise


Bæredygtighed er en integreret del af SAS

Vi mener, at luftfart spiller en vigtig rolle med hensyn til at forbinde samfund, kulturer og mennesker på en tidseffektiv måde. Vi er derfor nødt til at gøre flytrafik mere bæredygtig ved at reducere vores CO2-aftryk og øge vores indvirkning på samfundet. Den skandinaviske befolkning lægger stor vægt på bæredygtighed, og det motiverer os til at overgå de klimamål, der er fastsat af IATA, på vores rejse mod bæredygtighed. Alle bæredygtige handlinger tæller. Skridt efter skridt.

EuroBonus-medlemmer er et skridt foran på vejen mod en bæredygtig rejse

Vores kunder rejser til nye steder, lærer nye ting og udforsker nye kulturer. Mange deler samtidig et fælles ønske om at kunne rejse på en mere bæredygtig måde.
Derfor, som et skridt på vejen mod en mere ansvarlig rejsemåde og for at give et unikt tilbud til vores EuroBonus-medlemmer, CO2-kompenserer vi alle vores EuroBonus-medlemmers rejser med SAS med virkning fra 1/2 2019. Hvis ikke, du allerede er medlem af EuroBonus, er tiden inde til at tilmelde dig nu.

Hos SAS har vi forpligtet os til at reducere vores negative miljøpåvirkning, og på denne rejse tæller hver eneste tiltag – både store og små. Vi investerer i nye fly, der reducerer brændstofforbruget, teknologiske fornyelser og intelligente løsninger. Vi stræber efter at være blandt de førende flyselskaber hvad angår udviklingen af en bæredygtig rejsemåde - og CO2-kompensation er ét af mange skridt på denne rejse. Alle SAS Ungdomsbilletter er også CO2-kompenseret, og alle vores kunder kan fortsat vælge at CO2-kompensere deres rejse efter eget valg.

Mål

“… vi har sat et nyt mål om at reducere vores samlede CO2-udledning med 25 % i 2030 sammenlignet med grundåret 2005 … vi forventer, at omkring halvdelen af denne reduktion vil blive opnået gennem udskiftning af flåden og andre forbedringer, og resten gennem indførelse af biobrændstoffer”

Resultater

  • 13,3 % reduktion i CO2-udledning per passagerkilometer siden 2010
  • 1,4 % reduktion i CO2-udledning per passagerkilometer siden FY2017
  • 15-18 % lavere udledninger med det nye fly A320neo sammenlignet med det fly, som det erstatter.
  • 23+ års bæredygtighedsrapportering
     

SAS-koncernens bæredygtighedsrapport 2017-2018 (engelsk)

Fornyelse af flåde

En integreret del af SAS’ strategi er at udskifte ældre fly med nyere – en vigtig del mht. at reducere udledninger og nå vores ambitiøse bæredygtighedsmål. A320neo, som blev introduceret i 2018, reducerer brændstofforbruget og forbundne udledninger med ca. 15-18 % sammenlignet med det fly, som det erstatter.

Airbus 320neo, som vil operere på kortdistanceflyvninger, er takket være dets større motorer og sharklet-vingespidser det meste miljøvenlige valg på disse strækninger. Kabinerne i Neo er mere lydløse end nogensinde før og oplyst med læselys, og de giver dig en langt bedre oplevelse sammenlignet med det klassiske Airbus-fly.

SAS’ strategi er at udskifte ældre fly med nyere

Biobrændstof 

Inden 2030 er det også vores mål at anvende biobaseret flybrændstof svarende til vores samlede forbrug for vores indenrigsflyvninger. Med det formål at hjælpe med at fremme storstilet udvikling af biobrændstoffer underskrev vi en hensigtserklæring med Preem om potentielt at dække 10-12 % af vores samlede brændstofbehov inden 2023.

Flytrafik er ansvarlig for cirka 2 % af verdens samlede CO2-udledninger. 

SAS modtager regelmæssigt leverancer af biobrændstof fra AirBP, og luftfartsselskabet har underskrevet en hensigtserklæring vedrørende potentielt fremtidige leveringer af biobrændstof med brændstofleverandøren Preem.

Bæredygtige flybrændstoffer

CO2-kompensation

CO2-kompensationsprogrammet er et af flere af SAS’ miljø- og bæredygtighedsinitiativer, der fokuserer på reduktion af CO2-udledninger.

SAS CO2-kompenserer for alle vores egne forretningsrejser, alle ungdomsbilletter og alle vores EuroBonus-medlemmers rejser på SAS-fly, og vi tilbyder alle andre passagerer den samme mulighed.

SAS’ CO2-kompensation håndteres af deres partner, Natural Capital Partners, en virksomhed der fokuserer på vedvarende energi.

SAS har også et partnerskab med andre organisationer, inklusive det svenske skilandshold, som vil kompensere for deres CO2-aftryk ved at købe biobrændstof, når de rejser. 

Mere information om, hvordan du beregner dine udledninger