Corporate Sustainability Program

Opgrader til bæredygtigt flybrændstof, såsom biobrændstof, for mere bæredygtige forretningsrejser. Det vil reducere din virksomheds CO2-udledning fra forretningsrejser betydeligt og kan bidrage til, at du når dine bæredygtighedsmål.

Gør din forretningsrejse med SAS mere bæredygtig. Som medlem af SAS For Business kan du slutte dig til os i kampen for mere bæredygtige flyrejser ved at opgradere til bæredygtigt flybrændstof såsom biobrændstof. Det vil reducere din virksomheds CO2-udledning fra forretningsrejser betydeligt og kan bidrage til, at du når dine bæredygtighedsmål. Faktisk reducerer det bæredygtige flybrændstof, der bruges i vores fly, den klimapåvirkende CO2-udledning med op til 80 procent sammenlignet med fossilt flybrændstof.

Når du opgraderer til bæredygtigt flybrændstof for mindst 5 % af dit samlede brændstofforbrug, vil du modtage nyttige statistikker sammen med en erklæring om dit bidrag. Med dette kan du udadtil vise, at din virksomhed aktivt bidrager til mere bæredygtige forretningsrejser – for eksempel i din CSR- eller årsrapport. Sammen kan vi gøre flyrejser mere bæredygtige.

Detaljer og information

Hvad er bæredygtigt flybrændstof (SAF, sustainable aviation fuel)?

SAF er flybrændstof, der produceres på en bæredygtig måde ved hjælp af bæredygtige råmaterialer med det formål drastisk at reducere udledningen af drivhusgasser (primært CO₂) fra flytrafik. De omfatter, men er ikke begrænset til, biobrændstoffer og kan også produceres syntetisk/kemisk. Men på nuværende tidspunkt er det eneste bæredygtige flybrændstof på markedet biobrændstof.

Definitionen af “bæredygtig” vil sandsynligvis ændre sig med tiden. I dag henviser det til råmaterialer, produktionsmetoder, transport og sociale indvirkninger i forbindelse med produktion. Der er flere bæredygtighedsstandarder i brug i dag. Den, som SAS bruger i øjeblikket, er den internationale ordning Roundtable on Sustainable Biomaterials, RSB (rundbordssamtaler om bæredygtige biomaterialer).

Læs mere om vores arbejde med bæredygtighed her

Hvilke bæredygtighedscertifikater har vi?

SAS er blevet tildelt Gold-vurdering af EcoVadis for bedste praksis inden for CSR-&bæredygtighed.

En samlet score på 72 placerer SAS blandt de øverste 1 % i branchen. En score på 90 i miljøkategorien vurderer SAS som “enestående” i branchen.

EcoVadis, som er et uafhængigt CSR-vurderingsbureau, evaluerer virksomhedsvurderinger efter 21 kriterier på tværs af fire temaer, der omfatter miljø, fair arbejdspraksis, arbejdskraft og menneskerettigheder, etik og bæredygtigt indkøb. Deres metode til vurdering af CSR dækker 190 indkøbskategorier, 155 lande og 21 CSR-indikatorer. Metoden er også bygget på internationale CSR-standarder, herunder Global Reporting Initiative, FN's Global Compact og ISO 26000.

SAS har også – siden 2010 – været certificeret i henhold til ISO 14001. ISO 14001 er en international standard, der specificerer krav til effektiv styring, integration og rapportering af en virksomheds miljømæssige præstationer. For at overholde ISO 14001: 2015 skal virksomheder opfylde disse høje krav. Hos SAS har vi vedvarende vist, at vi kan leve op til disse.

Læs mere om ISO 14001 her

Hvor kan jeg læse SAS’ bæredygtighedsrapport?

SAS’ bæredygtighedsrapport er tilgængelig for SAS Group

Kontakt os

Kontakt din SAS-salgsrepræsentant, hvis din virksomhed har en sådan tilknyttet.

Ellers kan du ringe til SAS’ Corporate Sales Center for mere information, bl.a. om hvordan du kan gå videre.

Kontakt os