LAND

SPROG

MIN LUFTHAVN

  TUR RETUR FRA
  Fly til New York

  Fly til New York

  Direkte fly til New York fra København på ca. 8 timer. Book i god tid, så du kan få fat i vores ekstra billige flybilletter. Vi har op til 90% børnerabat, mange ting inkluderet i billetten samt yderligere fordele med EuroBonus.

   

  DIREKTE FLY TIL NEW YORK ÅRET RUNDT

  Vi flyver direkte fra København til New York med en flyvetid på ca. 8 timer. Vi lander i lufthavnen Newark Liberty International Airport (EWR) – ca. 27km. til downtown Manhattan. 

  Du kan nemt finde en flyafgang, som passer ind i din plan. Vi flyver nemlig hele døgnet rundt. Én af vores afgange er en aftenafgang, som flyver alle dage undtagen tirsdag. 

  Når du er ankommet, er det nemt at komme fra lufthavnen med offentlig transport og bil. 

  Find afgang

   

  BILLIGE FLYBILLETTER TIL NEW YORK – BOOK I GOD TID

  Hos SAS har vi gjort det nemt at finde de billige flybilletter til New York. Når du søger i vores lavpriskalender, kan du se alle vores afgange samt de billigste flybilletter de forskellige dage. 

  Du kan se de billigste priser for hver dag – både for udrejse og hjemrejse. 

  Hust at vi har 24-timers fortrydelsesret. Det betyder, at du kan slå til med det samme, du finder vores billige billetter. Så kan du spørge kæresten, ægtefællen eller vennen bagefter.  

  Tjek lavpriskalenderen

   

  FLYV KØBENHAVN-NEW YORK PÅ CA. 8 TIMER 

  Det er nemt som aldrig før at komme til New York. SAS flyver direkte fra København til den amerikanske storby, så du kommer nemt og hurtigt frem. Så er der mere tid til ferie, når du lander. 

  Vi har også en aftenafgang til dig, som foretrækker det. Ellers kan du vælge mellem vores mange andre afgange på forskellige tider af døgnet, så de passer ind i din rejseplan. 

  Find afgang

   

  ONLINE CHECK-IN, FRIT SÆDEVALG M.M. ER INKLUDERET I DIN BILLET

  Når rejsen er lang, skal det helst være ekstra nemt og behageligt at rejse med fly. Derfor gør vi altid vores bedste for at gøre din flyvetur til en god oplevelse fra start til slut. Vi har derfor inkluderet følgende ting i din flybillet:

   

  • Frit sædevalg

  • Online check-in

  • Mad, drikke og underholdning ombord

  • Op til 90% børnerabat

  • Dagens avis i vores app

  Du kan altid finde fly og afgange på sas.dk. 

  Se de mange muligheder ombord

   

  OP TIL 90% BØRNERABAT

  Når du booker flybilletter til New York hos SAS, får børn store rabatter. Afhængig af deres alder kan de få op til 90% rabat på deres flybillet. 

  Er barnet under to år (0-23 måneder) får du op til 90% rabat på flybillettens pris. Børn under to år deler sæde med en forælder undervejs. Skal barnet have eget sæde, er rabatten 25%. 

  Børn under 12 år har deres eget sæde ombord på flyet. Du får en rabat på op til 25% på deres flybillet. 

  Læs mere om rejser med børn

   

  YDERLIGERE RABAT OG FORDELE MED EUROBONUS

  Det er gratis at blive medlem af EuroBonus – nordens største loyalitets- og frequent flyer-program. Som medlem af EuroBonus optjener du point på både dine flyrejser, hotelophold, billeje, shopping og daglige indkøb. 

  Du kan bruge dine optjente point hos SAS og vores mange samarbejdspartnere. Her kan du indløse dem til nye flyrejser, hotelophold, opgraderinger af billet, gavekort og mange andre ting. 

  EuroBonus gør din rejse endnu mere enkel og komfortabel.

  Få flere fordele, jo mere du flyver

   

  VIGTIGT INDEN DU REJSER TIL USA

  Der er visse ting, du skal være opmærksom på, når du flyver til New York – og USA i det hele taget (inkl. rejser via USA). Du skal bl.a. ansøge om en ESTA (indrejsetilladelse) før, du stiger på flyet. 

  Vigtigt at huske på din rejse til New York:

   

  • Booking og adresse på første overnatning

  • ESTA – indrejsetilladelse (skal udfyldes senest 72 timer før afrejse)

  • Pas

  • Indcheckning

  Har du ikke en godkendt ESTA, må du ikke gå ombord på flyet til USA.

  Oversigt over ting du skal huske på turen til USA

   

  NEW YORK LUFTHAVN – NEWARK LIBERTY INTERNATIONAL AIRPORT (EWR)

  Når du rejser med SAS til og fra New York, foregår det altid via Newark Liberty International Airport, der er blandt de tre største lufthavne i New York. Lufthavnen ligger i bydelen New Jersey, og der er ca. 27 km til downtown Manhattan. 

  Newark er en af verdens travleste lufthavne med over 36 mio. passagerer om året. Lufthavnen består af tre terminaler – A, B og C. Den store internationale terminal er B, og det er også denne, vi bruger hos SAS. 

  Lufthavnen har et stort udvalg af butikker og restauranter. Der er også et væld af andre faciliteter – spa, vekselerer, og områder med trådløst internet. Der er rig mulighed for at handle eksempelvis tøj, elektronik og make-up samt Tax-Free. 

  Stemningen i lufthavnen er særegen, og den er bestemt værd at udforske, hvis du har tid tilovers. Når det er tid til at komme ind til Manhattan – eller hvor du nu skal hen – er der mange forskellige former for offentlig transport samt mulighed for billeje i lufthavnen.

   

  TRANSPORT TIL OG FRA NEWARK LIBERTY INTERNATIONAL AIRPORT

  Det er utroligt nemt at komme til og fra Newark lufthavn. Der går både tog, bus og taxa, og så kan du aftente og aflevere din lejebil direkte i lufthavnen. 

  I selve lufthavnen kan du bruge AirTrain Newark, som forbinder de tre terminaler, taxaholdepladser, hotelfaciliteter og parkeringspladser. Den kører hele døgnet rundt, og er også forbundet med Newark lufthavns togstation – Newark Liberty International Airport Rail Station. Fra togstationen kan du tage tog til centrum af Manhattan og de andre bydele.

  Der går også flere busser imellem Newark og Manhattan. Buslinjerne 37, 40, 62 og 67 kører mellem de to. Du kan også benytte dig af Newark Airport Express, som kører direkte mellem Newark og centrum af New York – billetten koster ca. $16. 

  Du kan finde taxaer ved alle tre terminaler i lufthavnen. Det er en hurtig og nem måde at komme til eksempelvis Manhattan på. Det tager typisk 45 minutter at køre fra lufthavnen til Manhattan. Prisen er på mellem 50-75 dollars., men det kan hurtigt blive dyrere i myldretiden. Det kan derfor være en god ide at aftale en fast pris med chaufføren.

   

  BILLEJE I NEWARK LIBERTY INTERNATION AL AIRPORT

  Du kan selvfølgelig også leje en bil, når du skal på ferie i New York. Det er noget af en oplevelse at køre i New York. En lejebil er en rigtig god ide, hvis du ikke kun skal være i Manhattan. 

  Skal du helt uden for New York, kommer du let og hurtigt rundt med en bil. Bestiller du hjemmefra, står den klar til dig, når du lander. 

  SAS har et samarbejde med de største biludlejningsfirmaer i verden. Det er nemt at søge efter en lejebil, og du kan klare booking og papirarbejdet derhjemme. Når du søger via SAS, får du en samlat oversigt over bilmodeller og priser fra alle udlejningsfirmaer. 

   

  Kontakt

  Newark Liberty International Airport 

  3 Brewster Rd, Newark

  NJ 07114, USA

  Telefon: +1 973-961-6000

  Website: http://www.panynj.gov/airports/newark-liberty.html

  Billige flybilletter til New York

  TRANSPORT I NEW YORK

  New York er en storby, men den er samtidig dejlig nem at komme rundt i. 

  Når du er på Manhattan, er afstandene ofte ikke større, end du kan klare på gåben. Når tiden eller fysikken ikke er til at gå, kan du nemt komme frem og tilbage med eksempelvis metro og taxa. 

  Der kører også busser i New York, men langt de fleste, både lokale og turister, bruger metro og taxa, når de skal rundt med offentlig transport i byen.

   

  NEW YORK CITY SUBWAY – KØB ET METROCARD

  Subway-systemet er sikkert og stabilt. Det er nemt at komme rundt i alle New Yorks forskellige bydele, og en billet koster kun ca. $2.00. 

  Der er mange forskellige metrolinjer, der forbinder flere af bydelene, og du kan nemt skifte på de forskellige stationer. Især i Manhattan er der mange forskellige linjer. 

  Hvis du regner med at bruge metroen mere end et par gange, når du er i byen, er det en rigtig god ide at investere i et MetroCard. 

  Et MetroCard gælder både til metroen og busserne. Du kan købe kort, hvor du frit kan benytte metroen i 1, 4, 7 eller 30 dage. Foretrækker du at betale per gang, kan du købe et kort som Pay-Per-Ride. Her kan du sætte mellem 4-80 dollars ind på kortet og genopfylde efter behov. 

  Du kan få fysiske oversigtskort over metroen på Manhattan ved billetlugerne på stationerne. 

   

  NEW YORKS KENDTE GULE TAXAER

  De gule taxaer i New York er ikoniske, og de fylder gaderne i byen døgnet rundt. Det er nemt at se, om en taxa er ledig. Lyser skiltet på taget, er den ledig. 

  Hvis du gerne vil have en taxa på gaden, skal du løfte armen, så taxachaufføren tydeligt kan se dig. 

  Priserne er lavere end i Danmark, men vær opmærksom på, at prisen hurtigt kan løbe op, hvis I sidder fast i en trafikprop i myldretiden. 

   

  BUSSER I NEW YORK

  Ligesom al anden offentlige transport i New York City, er busserne også velfungerende og kører overalt. De sidder dog ofte fast i trafikken, og det kan nemt fordoble transporttiden i myldretiden. 

  Frister en bustur i New Yorks gader, er busruten M4 en af de bedste. Den bringer dig rundt til mange forskellige seværdigheder, og priserne er de samme som i metroen.

   

  NEW YORK – BYEN SOM ALDRIG SOVER

  For rigtig mange er New York selve indbegrebet af en storby. Byen har over 8 mio. indbyggere i centrum samt mere end 150 forskellige nationaliteter. Byen består af fem bydele, hvor Manhattan er den ene. De fire andre er Brooklyn, Bronx, Queens og Staten Island. De fleste besøger kun Manhattan, men de andre bydele er bestemt også et besøg værd.

  New York er om noget en spændende og dynamisk by, hvor der er mulighed for at opleve lidt af hvert. Den er fyldt med kunst, kultur og shopping samt et rigt café- og restaurantliv. 

  Tempoet i byen er hurtigt, og kunst- og designtendenserne skifter hele tiden. Du kan opleve en masse kunst på byens verdensberømte museer. Der er også en masse spændende at se i de mindre gallerier samt i selve bybilledet med flot street-art. 

  Manhattan er utrolig nem at finde rundt i. Byen er ”opdelt” i Uptown, Midtown og Downtown samt et gitter af Streets og Avenues. Gadenumrene stiger, jo længere nordpå du bevæger dig. Numrene på Avenuerne stiger, når du bevæger dig fra øst mod vest. 

   

  NEW YORKS HISTORIE

  Byen er ikke en af de ældste byer i verden. Det betyder dog ikke, at den ikke har en imponerende historie – både politisk og kulturelt. Byen blev grundlagt i 1609 af hollænderne, og hed i begyndelsen New Amsterdam. 

  Under Uafhængighedskrigen blev New York en rigtig vigtig by. Den ikoniske bys historie er kompleks og fyldt med interessante historier og bygninger. 

   

  NEW YORK CITYS GRUNDLÆGGELSE

  Lenape-folket var de første indfødte i området omkring det nuværende New York. Det er også fra de lokale indfødte, at Manhattan har fået sit navn. Det indianske ord ”Manahatta” betyder ”ø med mange bakker”. 

  Området, som i dag er kendt som New York City, blev opdaget af Giovanni da Vernazano i 1524. Det var dog først i 1609, at der blev bygget i området. Henry Hudson bosatte sig i det år i området og begyndte at udforske det. Denne bebyggelse voksede og blev senere til New Amsterdam. 

  Det var først i 1664, hvor briterne overtog byen, at New York fik sit nuværende navn. 

   

  DEN FØRSTE HOVEDSTAD I USA 

  Den første hovedstad i USA var ikke Washington D.C. New York var faktisk den første hovedstad i landets historie, og var det helt indtil 1790. 

  Det var derfor også i New York, at landets første præsident blev indsat. George Washington havde sin indsættelse i byen i 1789. Det var også Washington, der kort tid efter flyttede hovedstaden væk fra New York. 

   

  DEN FØRSTE SKYSKRABER – STARTEN PÅ EN ÆRA

  New York fik sin første skyskraber for mere end 100 år siden, nemlig i 1902. Skyskraberen fra dengang er stadig en ikonisk bygning i New York. 

  Den første skyskraber blev kaldt Flatiron-bygningen, og den er placeret ved 23rd Street og 5th Avenue. Bygningen har form efter et gammeldags strygejern – hvorfra navnet stammer. Den fik sin uortodokse form pga. det smalle stykke jord, den er bygget på. 

  Der kom snart flere skyskrabere til, og den kendte Manhattan skyline begyndte langsomt at tage form. 

   

  SEVÆRDIGHEDER I NEW YORK

  Der er mange spændende ting at se overalt i New York. Mange af de ikoniske bygninger og steder finder du i Midtown. Her kan du bl.a. se Chrysler-bygningen, Empire State Building og FN-bygningen. 

  Byen er også fyldt med rolige åndehuller og parker, hvor den nok mest kendte er Central Park. Det store område midt på Manhattan er et rigtig godt sted at slappe af en time eller to. Her er utroligt stille og grønt, når du tænker på, at du befinder dig midt i en af verdens storbyer.

   

  FRIHEDSGUDINDEN – ET IKONISK VARTEGN

  Frihedsgudinden er for mange et symbol på den amerikanske drøm. I starten af 1900-tallet, da indvandringen var på sit højeste, var statuen det første immigranterne så ved indsejlingen til byen. 

  Hun blev skænket til byen af Frankrig i 1886, som et symbol på venskab mellem de to lande. Det var den verdenskendte arkitekt Gustave Eiffel, som byggede Frihedsgudinden. 

  Du kan kun komme til Liberty Island, hvor hun står, med båd. Der sejler mange ture fra det sydlige område af Manhattan, som har både Liberty Island og Ellis Island med på deres rundtur. De to øer giver et helt unikt indblik i immigranternes tanker og følelser, da de kom til byen for mange år siden. 

   

  TIMES SQUARE – BYENS BANKENDE HJERTE

  De fleste rundt om i verden kender Times Square. Området er fyldt med store reklamer, og der er tale om et decideret lyshav af neonreklamer. Det kan derfor anbefales, at du lægger vejen forbi den kendte plads om aftenen eller natten. 

  Times Square er et af de mest dynamiske og hektiske områder i New York med en masse aktivitet døgnet rundt. Den er ikke en af de smukkeste pladser, men den er bestemt en imponerende oplevelse. 

  Mange af de store butikker finder du også på Times Square eller tæt ved. Broadway ligger rundt om, så du kan eventuelt slå et smut forbi og se et spændende teaterstykke. 

   

  TOP 10 TURISTATTRAKTIONER I NEW YORK

  Der er et væld af seværdigheder og attraktioner i New York City, og nogle af disse er blevet synonym med byen. Der er bestemt ikke tale om en udtømmende liste, men den kan give god inspiration til din tur.

   

  1. Empire State Building

  2. Fifth Avenue

  3. Rockefeller Center

  4. Frihedsgudinden

  5. Times Square og Broadway

  6. Ellis Island Immigration Museum

  7. Central Park

  8. Metropolitan Museum of Art – The Met

  9. Guggenheim Museum

  10. American Museum of Natural History

  Der er altid mennesker på gaderne i New York. Der er især mange mennesker omkring de store seværdigheder. Flere af seværdighederne på listen kan du kombinere, så du kan nå flere ting på én dag. 

  Du kan eksempelvis kun se Frihedsgudinden og Ellis Island Immigration Museum via båd. Der er mange ture fra Battery Park, der sejler til begge øer på deres rundture.

   

  DET SKER I NEW YORK

  Der sker en masse i New York året rundt. Det kan derfor være en god ide at planlægge din rejse, så du kan opleve flere af de store begivenheder, festivaller og arrangementer, når du besøger byen. 

  De største arrangementer i New York: 

   

  • Skt. Patrick’s Day Parade (17. marts)

  • Easter Parade (1. påskedag)

  • 9th Avenue Food Festival (midt i maj)

  • 4. juli fyrværkeri ved West Indian Day Carnival (første mandag i september)

  • Feast of San Gennero (3. uge i september og 10 dage frem)

  • New York City Marathon (første søndag i november)

  • Juletræstænding ved Rockefeller Center (1. uge i december)

  • Nytår og nytårskuglen på Times Square (31. december) 

  Det er også værd at huske på, at de store begivenheder kan have betydning for transport og åbningstider i byen.

  Tilmeld dig EuroBonus

  - Det koster ingenting at blive medlem.
  - Du har mulighed for at optjene EuroBonus-point på alt fra flyrejser til shopping. 
  - Brug dine optjente point til nye flyrejser.

  SHOPPING I NEW YORK 

  Hvis du godt kan lide at shoppe, er du kommet til den helt rigtige by. For hvis det ikke kan købes i New York, eksisterer det sandsynligvis ikke. På en weekend i New York kan du både stifte bekendtskab med det ypperligste inden for mode og design samt gøre gode kup på udsalg. 

  Shopping og sightseeing går fint i hånd, når du besøger Upper West Side. Her ligger de eksklusive modeforretninger på Madison Avenue og 5th Avenue. Der ligger også flere spændende kunstbutikker i SoHo. Området omkring SoHo og TriBeCa er generelt fyldt med spændende butikker og gode caféer. 

  Vil du opleve det nye spirende kreative miljø i Brooklyn, er det bare en tur over Brooklyn Bridge – kan klares på gåben. 

  Julehandlen i New York er næsten også en begivenhed i sig selv. Her bliver byen dekoret med julepynt, og der er gode tilbud i de fleste butikker. 

   

  MACY’S – DET IKONISKE STORMAGASIN

  Stormagasinet Macy’s er et af New Yorks mest kendte og elskede stormagasiner. Det har ligget på sin nuværende adresse i over 100 år, og har opnået nærmest ikonisk status i byen. 

  Bygningen har over 10 etager, og den ligger i gåafstand fra Empire State Building. 

  Der er alt, hvad hjertet kan begære, inden for eksempelvis møbler og beklædning. Gourmetafdelingen er bestemt også et besøg værd i sig selv.

   

  FLAGSHIPSTORES OG DE EKSKLUSIVE DESIGNERE

  Der findes rigtig mange flagskibsbutikker fra de allerstørste mærker i New York – særligt i området omkring Times Square. Kan du lide chokolade, kan du besøge M&M’s store butik i flere etager, som er spækket med chokolade. 

  På Madison Avenue finder du de dyre og eksklusive designere. Eksempelvis ligger Armani, Burberry, Hermês, Chanel, Dior og Yves Saint Laurent side om side på gaden. 

   

  KUNST OG KULTUR I NEW YORK

  Det kunstneriske miljø er stort i New York, og der sker noget nyt hver eneste dag. Brooklyn er blevet det nye in-sted, men resten af byen har også rigtig mange spændende museer og gallerier. Der er bl.a. Metropolitan Museum of Art, Museum of Modern Art, Guggenhein og The Intrepid af de større kunstmuseer. 

  Du kan opleve verdensklasse opera, ballet, teater og musicals på Broadway. Er du mere til lækker musik, har byen en omfattende musikscene, hvor især Carnegie Hall kan anbefales. 

  Der ligger mange nye og interessante gallerier i SoHo og det vestlige Chelsea. Det er især her, de unge søger hen. 

  Den nyeste og mest cutting-edge kunst kan du dog faktisk se i byens gader og stræder, hvor der er en masse spændende street-art.

   

  MAD OG NATTELIV I NEW YORK

  Der hersker en helt særlig energi i den amerikanske storby. Der er en stor tradition for at spise udenfor i USA generelt, men den er især udpræget i New York City. Det er uanset, om der er tale om et stykke pizza eller en 3-retters menu. 

  I New York er der noget, der hedder ”people watching”. Det er, når du sidder på en fortovsrestaurant eller -café og kigger på mennesker, mens du spiser noget god mad eller får en lækker cocktail.

  Du kan få alt lige fra en bagel eller pizza til den helt store gourmetmiddag i New York. Hvis du vil have de bedste anbefalinger, skal du ikke være bange for at spørge de lokale. De hjælper gerne med gode råd til restauranter samt viser vej til 1-dollar-pizza. Daniel’s Bar & Lounge er dog bestemt et besøg værd – den er populær hos både de lokale og turister.

  Når det bliver mørkt, og du skal ud i New Yorks natteliv, finder du mange af de bedste barer og klubber i Williamsburg og Bushwick. Her holder bl.a. Market Hotel og Output til.

   

  NEW YORK CITY 

  Indbyggere: 8.1 million

  Religion: 52% Protestanter, 24% Romersk-Katolsk

  Valuta: Dollar

  Tidsforskel: +6

  Telefonkode: +1

  Sprog: Engelsk

  Ambassade: Embassy of the United States, Dag Hammarskjolds Alle 24, 2100 København Ø

  Danmarks ambassade: 845 3rd Ave, New York, NY 10022, USA

  Vi anvender cookies til at gøre din oplevelse så god som mulig. Ved at anvende dette websted accepterer du vores cookie-politik