LAND

SPROG

MIN LUFTHAVN

  ONE WAY FRA
  Fly til Rom

  Fly til Rom

  Alle veje fører til Rom, så book din næste flybillet til Italiens historiske og kulturelle hovedstad allerede i dag og spar penge på din flybillet. SAS har flere daglige afgange til Rom – book din flybillet og få et væld af ekstra fordele. 

   

  MANGE DAGLIGE FLYAFGANGE TIL ROM MED SAS

  Du kan flyve direkte til Rom med SAS flere gange dagligt, og du vil derfor altid kunne finde en afgang, som matcher med dine rejseplaner. SAS gør det nemt for dig at nyde en fantastiske weekend eller miniferie i den historiske og romantisk storby. 

  Vores flyafgange til Rom går fra Kastrup, og det gør turen både nemmere og hurtigere. Book din billet allerede i dag, så du kan begynde at glæde dig til et besøg i Italiens hovedstad.  

  Flyafgange til Rom

   

  FÅ BILLIGE FLYBILLETTER TIL ROM – BOOK I GOD TID

  Er du ude i god tid, garanterer vi dig, at du får de billigste flybilletter til den historiske og romantiske italienske hovedstad. 

  På størstedelen af vores flybilletter tilbyder vi op til 24 timers fortrydelsesret, hvilket gør flybestillingen mere fleksibel for dig. Book dine flybilletter med det samme og følg efterfølgende op på, om det passer med dine medrejsende.

  Vi opdaterer priser og tilgængelighed ved hver ny søgning. 

  Find billige billetter i lavpriskalenderen

   

  FLYV DIREKTE TIL ROM MED SAS 

  Vi har flere direkte flyafgange til Rom hver dag, hvilket giver dig en større fleksibilitet. Vores daglige flyafgange til Rom går direkte fra Kastrup i København til Fiumicino-lufthavnen 32km. fra centrum af Rom. 

  Med SAS kan du flyve til Rom på omkring 2,5 time, og det gør den historiske storby perfekt til en forlænget weekend med kæresten eller familien. 

  Find din direkte billet til Rom

   

  ONLINE CHECK-IN – FÅ EN NEMMERE REJSE

  Rom er blandt de tre mest populære storbyer i Europa. Med SAS har du muligheden for at flyve direkte til den historiske og kulturelle hovedstad på bare 2,5 time. 

  Hos SAS kan du checke ind hjemmefra. Det betyder, at du sparer tid, når du ankommer til lufthavnen. Det gør hele rejsen nemmere for dig. 

  Du kan foretage check-in fra 22 timer til 1 time før din afgang – her kan du også vælge dit sæde. 

  Tjek vores daglige flyafgange

   

  ALLE SAS GO-FLYBILLETTER ER INKL. 23 KG. BAGAGE 

  Hos SAS tager vi hånd om vores passagerer under hele rejsen – både før, under og efter. Du er dermed garanteret en behagelig flyrejse med os. 

  Med flybilletter fra SAS slipper du for at bruge en masse energi på at tjekke op på praktiske informationer. 

  Du altid kan finde opdaterede informationer om din flyafgang på sas.dk.

  Flybilletter fra SAS: Go Light, Go og Plus

   

  TILMELD DIG EUROBONUS OG OPTJEN POINT

  EuroBonus er en fordelsklub for SAS-kunder, og det er helt gratis. Med et medlemskab kan du optjene point på alle vores mange flyafgange, forskellige hotelophold, billeje, shopping og daglige indkøb. 

  Du kan bruge indløse dine point til mange ting - alt fra flyrejser til shopping i lufthavnen eller på flyet. Tilmelder du dig vores loyalitets- og frequent flyer program, gør du din rejse endnu mere enkel og komfortabel.  

  Få alle fordelene – tilmeld dig idag

   

  SPAR OP TIL 90% PÅ BØRNEBILLETTER

  Rejser du med små børn (0-2 år), som deler sæde med dig, kan du spare 90% på flybilletten. Vælger du at booke en børnebillet til barnet, sparer du 25% på billetten. 

  Børn på mellem 2-11 år får automatisk tildelt deres eget sæde ombord, og de får en rabat på op til 25%. 

  Det betyder, at rejsen til Rom pludselig bliver endnu billigere – rabatten kan I bruge på forkælelse i den italienske hovedstad. 

  Gode råd og tips til rejser med børn

   

  FIUMICINO - LEONARDO DA VINCI-LUFTHAVNEN (FCO)

  Fiumicino-lufthavnen, også kaldet Leonardo da Vinci-lufthavnen, ligger helt præcist 32 kilometer vest for Rom. Der er gode og fleksible tog- og busforbindelser til Termini-stationen i det centrale Rom døgnet rundt. Det er derfor ikke noget problem at komme ind til Rom fra lufthavnen.  

  Lufthavnen er den største i Italien, og langt de fleste flyselskaber anvender Fiumicino-lufthavnen. 

   

  TRANSPORT TIL OG FRA FIUMICINO-LUFTHAVNEN

  Der er forskellige transportmuligheder fra lufthavnen og ind til Rom. Leonardo Express-toget kører til den store centrale station, Termini, i Rom, og herfra kan du tage metro eller bus videre. Toget kører direkte til Termini med kun et enkelt stop undervejs, og tager kun omkring 30 min. 

  En anden mulighed, som mange benytter sig af er shuttle-busser. De kører fra Terminal 3 og direkte ind til Termini-stationen i centrum af Rom på omkring 45-60 minutter, og du kan købe billetter online eller i bussen.

  En sidste mulighed er regionaltoget FL1, hvilket er oplagt for dig, som har behov for at komme til andre stationer i Rom end Termini. Regionaltoget afgår hvert kvarter i hverdagene og hvert 30. minut i weekenden. 

  Læs mere om turen til og fra lufthavnen

   

  BILLEJE VED FIUMICINO-LUFTHAVNEN 

  Rom ligger midt i Italien, nærmere bestemt i Lazio-regionen som er en vigtig region i Italien. Det er et interessant område, hvor der er mange spændende ting at opleve. 

  Har du ekstra tid på din ferie i Rom, er det derfor også en oplagt mulighed at leje en bil og tage ud og se nogle af de andre skønne byer inde i landet eller langs kysten i Lazio-regionen. 

  Med en bil har du en anden frihed til at komme rundt, og det er samtidigt også en fordelagtig løsning rent økonomisk. Vi anbefaler, at du booker bilen hjemmefra, så ved du med garanti, at der holder en bil klar til dig. 

  Book via SAS’ hjemmeside, hvis du vil have en samlet oversigt over modeller og priser på tværs af biludlejningsfirmaer.

   

  Kontakt

  Aeroporti di Roma S.p.A.

  Rom Leonardi da Vinci International Airport

  Via dell’ Aeroporto di Fiumicino, 320 P.O., 00054 Fiumicino RM, 

  Box 68 I-00050 Fiumicino, Lazio

  Telefon: +39 06 65951

  Website: http://www.adr.it/web/aeroporti-di-roma-en-/pax-fco-fiumicino 

  Billige flybilletter til Rom

  TRANSPORT I ROM

  Den offentlige transport i Rom dækker både over metro, busser, tog og sporvogne, og de kører alle sammen ofte og til tiden.

  Der er dog nogle dele af Rom, særligt den historiske del i nærheden af Vatikanstaten, hvor det er nemmere til fods. På den måde får du også set mere af det flotte og kulturelle Rom. 

   

  METRO I ROM

  Metrosystemet i Rom er bygget op omkring tre linjer, som krydser hinanden på Termini-stationen. Det er den største station, og samtidigt også den station der er bedst forbundet til andre transportmidler i byen. 

  Du kan købe billetter til metroen i billetautomater på stationen eller ved de små stande med aviser rundt omkring i byen. Billetter kan købes som endags- eller heldagsbilletter.

   

  BUS- OG SPORVOGNSSYSTEMET I ROM

  Bussystemet i Rom dækker det meste af byen. Der er omkring 236 busruter i Rom, der krydser hinanden på kryds og tværs. 

  Bussen er et populært transportmiddel, da den netop dækker hele byen, og du derfor kan køre langt de fleste steder hen med bus. Nogle af de mest populære busruter er 64, 117 og 910.

   Bus 64 fungerer rigtig godt, hvis du gerne vil rundt af se seværdigheder. Bussen kører fra Termini og stopper ved Peterskirken. Den kører en del af turen gennem det historiske centrum af Rom. 

  Linje 117 passerer blandt andet Colosseum og Den Spanske Trappe, og den er derfor også en populær rute blandt turister. Den sidste linje 910 kører fra Termini og ud til Piazza Mancini. Den er derfor også en busrute, som både lokale og turister bruger en del. 

  Der er seks forskellige sporvognsruter i Rom, hvilket også gør sporvogne til et populært transportmiddel til at komme rundt i byen. Sporvognssystemer er dog blevet justeret en del med tiden, hvilket primært skyldes, at metrosystemet har taget over på nogle af strækningerne. 

   

  ROM ER EN AF EUROPAS MEST POPULÆRE TURISTDESTINATIONER

  Rom er hovedstaden i Italien og det er både den største og mest befolkningsrige by i landet. 

  Byen er faktisk en af de mest populære turistdestinationer i hele Europa, hvilket især hænger sammen med byens fascinerende historiske og kulturelle bygningsværker og seværdigheder.

   

  ROMS FASCINERENDE HISTORIE

  Rom har sine rødder tilbage fra 753 f.Kr., og byen blev derfor grundlagt mere end 2.800 år siden. Den lange historie gør Rom til en magtfaktor, når det kommer til europæisk historie. 

  Rom var i starten centrum for det Romerske Rige, og efterfølgende blev det centrum for den katolske kirke. Byen har derfor også et hav af fascinerende, kulturelle seværdigheder inden for det antikke samt den katolske kirke.

  Der er historiske bygningsværker overalt i byen. Uanset hvor du befinder dig i den historiske by, er der bygningsværker, som afspejler byens enestående historie. Antikkens Rom ses netop også gennem de mange enestående, historiske bygninger og monumenter, der findes i byen.

   

  VERDENSKENDTE SEVÆRDIGHEDER I ROM

  Den italienske hovedstad er en by med seværdigheder i verdensklasse. Byens lange og indviklede historie har sat et tydeligt kulturhistorisk præg, og Rom har et væld af unikke historiske bygninger. 

  Det kræver derfor lidt planlægning, hvis du ønsker at se alle byens fascinerende seværdigheder. 

  Rom har et fantastisk udvalg af kunstneriske og historiske bygninger, som gør et besøg i byen til noget særligt, og noget du aldrig glemmer. Byen rummer inspirerende kultur, arkitektur, flotte monumenter og historiske museer.

  Den primære grund til byens fascinerende og historiske bygningsværker er, at Rom har en lang og kompleks historie, og det afspejles i byens kulturelle seværdigheder. 

   

  COLOSSEUM

  Colosseum er et af de mest fascinerende og anerkendte kulturelle bygningsværker i verden, og er i dag også på listen over verdens syv vidundere. Det er derfor et must-see, når du er i Rom. 

  Selve bygningen er et gammelt amfiteater, som blev brugt til blandt andet gladiatorkampe i middelalderen. Det fantastiske bygningsværk stod færdigbygget i 80 e. Kr., og det er sidenhen blevet et symbol på Roms, og ikke mindste Romerrigets, historie. 

  Colosseum skal både ses inde- og udefra, da det fuldender oplevelsen af det fantastiske bygningsværk. Derudover er det også en helt særlig oplevelse at se den fantastiske bygning, når det bliver mørkt og der tændes lys i bygningen. 

  Den flotte stenbygning med lys på er et fantastisk syn, og lysshowet understreger, hvorfor bygningsværket er et af verdens syv vidundere. 

   

  PETERSKIRKEN

  Peterskirken i Rom er verdens største kirkebygning, og det er et af de mest hellige steder inden for det kristendommen samt centrum for den romersk-katolske kirke. Kirken stod færdigbygget i år 1626, og det er sidenhen blevet en af de mest besøgte bygninger i Rom. 

  Når du træder ind i kirken, møder du et flot og dekorativt syn. Kirken har derudover en unik samling af marmorskulpturer og mosaikker, hvor den mest kendte er Pieta af Michelango, som forestiller jomfru Maria, der holder Jesus i sine arme. 

   

  VATIKANSTATEN OG DET SIXTINSKE KAPEL 

  Vatikanstaten er en bystat, som ligger i det centrale Rom, og det er hovedkvarteret for den romersk-katolske kirke, og det er også her, Paven bor.  

  Inde i Vatikanstaten finder du Vatikanmuseet med det Sixtinske Kapel, og mange andre ikoniske kunstværker samt inspirerende arkitektur. Du kan ikke få direkte adgang til at gå inde i Vatikanstaten, men du kan kigge ind udefra, og se de personer, der hører til i Vatikanstaten. 

  Det Sixtinske Kapel blev færdigbygget i 1481, og det anvendes, når der skal vælges ny pave.  

   

  TREVI-FONTÆNEN

  Trevi-fontænen fra 1762 er placeret i den centrale del af Rom, og det er et af verdens mest berømte springvand.  

  Springvandet er en fascinerende konstruktion i marmor, som forestiller titanen Okeanos, der kæmper sig gennem vandmasserne, som strømmer ud af fontænen. 

   

  PIAZZA NAVONA

  Piazza Navona er en stor, firkantet og åben plads i det centrale Rom, der har samme konstruktion og størrelse som et stadium. Pladsen er den mest berømte, historiske plads i Rom, og det mærkes tydeligt, når du besøger den ikoniske plads, som altid oser af liv.  

  Hvis du har tid tilovers, findes der mange andre spændende og fascinerende seværdigheder, som bestemt også er værd at besøge – såsom Den Spanske Trappe.

  Tilmeld dig EuroBonus

  - Det koster ingenting at blive medlem.
  - Du har mulighed for at optjene EuroBonus-point på alt fra flyrejser til shopping. 
  - Brug dine optjente point til nye flyrejser.

  SHOPPING I ROM

  Italien er et rent modeparadis, og Rom er bestemt ikke en undtagelse. De luksuriøse mærkevarebutikker med designertøj fra verdenskendte brands ligger side om side i high-end shopping-gaderne. 

  Hvis budgettet ikke rækker, er det også en oplevelse bare at kigge i vinduerne i butikkerne. 

  I Rom er der derfor både mulighed for high-class shopping af dyrt italiensk design, budgetvenlig shopping samt indkøb af lækre italienske specialiteter i de lokale butikker. 

  De små hyggelige gader med specialbutikker er perfekte, hvis du ønsker at gå på opdagelse og indsnuse lidt af det, som kendetegner byen, og som giver den et særligt præg.

   

  KØB LÆKRE ITALIENSKE MADSPECIALITETER 

  Rom byder dog også på mange specialbutikker med lækre fødevarer, der er typisk italienske. Dem kan du tage med hjem i dit eget køkken og bruge til madlavning.

  Særligt specialiteter som velsmagende jomfruolivenolie, delikate pastavarianter og delikate krydderier er nogle af de ingredienser og råvarer mange associerer med syditaliensk madkultur.

   

  OPLEV ANDRE OMRÅDER OG BYER I LAZIO-REGIONEN 

  Har du et lidt længerevarende eller flere ophold i Rom, er der gode muligheder for at opleve områderne omkring Rom. Der er mange spændende og fascinerende områder og byer, som er værd at besøge. Rom ligger i Lazio-regionen, der er en vigtig region i Italien, hvor både hovedstaden og landets største lufthavn befinder sig. 

   

  LAZIO-REGIONEN 

  Lazio-regionen er en vigtig del af Italien, og den har mange forskellige områder og byer, som er typisk italiensk og bestemt værd at besøge. Selve byen Lazio er blandt andet kendt for sine mange små, idylliske søer, bjergegne og lækre sandstrande i den mere sydlige del af regionen. 

  I den store region får du hurtigt en fornemmelse af det autentiske Italien. Især når du besøger de mindre italienske byer, hvor der kan spores lidt historisk forfald på en charmerende måde. 

  Så har du ekstra tid eller har du blot brug for en dag uden for Rom, kan du leje en bil og køre ud og se dig omkring i Lazio-regionen. Du bør eksempelvis besøge mindre bjergområder og områdets lækre sandstrande. 

   

  ENDAGSTUR TIL NAPOLI

  Napoli er Italiens tredjestørste by efter Rom og Milano, og det uden tvivl en af Italiens flotteste byer. Det er en spændende by med mange fascinerende, traditionelle og klassiske seværdigheder såsom gamle slotte, flotte kirker og inspirerende museer. 

  Byen er hovedstaden i Campania-regionen, og det er den største by i Syditalien. Den har en fantastisk beliggenhed midt i Napoli-bugten samt en hektisk atmosfære og befolkningstætheden er stor. Men byen har en helt særlig syditaliensk charme, hvilket giver storbyen en stor del af sin unikke tiltrækningskraft. 

  Der er forskellige transportmuligheder, når du skal fra Rom til Napoli. Du kan enten tage toget, som er den hurtigste måde, eller du kan vælge at køre selv. 

  Vælger du kan at køre selv, er vejen langs kysten en smuk rute, men også en lang tur. Du kan også køre med motorvej direkte fra Rom til Napoli. 

   

  FANTASKTISK MADKUTUR I ITALIEN

  Den italienske madkultur er kendetegnet ved meget høj kvalitet, og det italienske køkken er populært verden over. En ferie i Italien er derfor ikke kun en kulturel oplevelse eller en afslappet badeferie, den er også en gastronomisk oplevelse. 

  Der er stor forskel på den italienske madkultur, afhængig af hvor du befinder dig henne i det madglade land. Den primære forskel ses dog især mellem Nord- og Syditalien. 

  Maden i det Norditalienske køkken er ofte mere tung med kødretter, ris og mere fed mad, hvorimod maden i Mellem- og Syditalien er noget lettere. Nogle af de primære ingredienser i det syditalienske køkken er frisk eller tør pasta, olivenolie og solrige grøntsager. 

  De klassiske og mest populære retter i det italienske køkken er blandt andet pizza og forskellige pastaretter. Italienerne er verdensmestre til både pizza og pasta, og de formår at lave det på en måde, som får vores smagsløg til at løbe i vand. 

   

  FANTASTISK ITALIENSK MAD

  I Rom er der rig mulighed for at få en fantastisk madoplevelse. Byen har et utal af restauranter, som garanterer dig en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige. Italienerne er meget kvalitetsbevidste, når det kommer til mad- og drikkevarer, og de går ikke på kompromis med noget. 

  Den italienske madkultur er også påvirket af, at italienerne spiser meget ude, og at de går sent ud om aftenen. Lad dig rive med og mærk stemningen af, hvordan italienerne skaber en afslappet atmosfære med god mad, vin og masser af hygge.  

  De mest populære restauranter i Rom

   

  ROM

  Indbyggere: 2.6 millioner

  Religion: Romersk-Katolsk

  Valuta: Euro

  Tidsforskel: Ingen

  Telefonkode: +39

  Sprog: Italiensk

  Ambassade: Gammel Vartov Vej 7, 2900 Hellerup

  Danmarks ambassade: Via dei Monti Parioli, 50, 00197 Roma, Italy

  Vi anvender cookies til at gøre din oplevelse så god som mulig. Ved at anvende dette websted accepterer du vores cookie-politik