søg

FORSLAG

  • loader Der er ikke mere indhold at vise
Italien

Fly til Italien

Billige flybilletter til Italien

Bemærk, at da listen bliver opdateret hver gang, en besøgende laver en søgning, kan der være afvigelser i priserne, når du går videre til bestilling.

Bestil rejse til Italien med SAS

Italien har nogle af verdens mest attraktive turistbyer. Klassikere som Rom og Venedig hører til blandt de byer, man bare må se. De charmerende norditalienske byer som Bologna og Milano er bestemt også et besøg værd. 

Italien er indbegrebet af sydeuropæisk passion og sensualitet. Duften af spaghetti marinara fylder luften, mens unge fyre på vespaer kører forbi italienske mama’er på indkøb og ældre mænd, der mødes over en grappa og et spil kort. Italien er sammensat af romantiske byer – både små og større, og idyllisk landområde med både kystlinje ud til Middelhavet og de høje alper i nord.


Italien – fra imperium til moderne republik

Historien i Italien er lang og broget og går tilbage til Roms grundlæggelse. En myte fortæller, at Rom blev grundlagt af tvillingesønnerne Romulus og Remus, som blev opfostret af en hunulv. Godt 500 år f.v.t. blev Rom en republik, og de næste 200 år underlagde Rom sig mere og mere af det italienske fastland. Rom begyndte herefter de ’oversøiske’ erobringer, og da Romerriget var størst, bredte det sig over det meste af Europa og en god del af Nordafrika. Romerriget og det officielle sprog latin, kom til at få en betydelig indflydelse på senere europæisk kultur, og den dag i dag findes der stadig kunst og monumenter fra denne periode overalt i Italien.


Det nordlige Italien

I det nordlige Italien ligger flere smukke søer, blandt andet Comosøen og Maggiore. Byen Verona er kendt som scenen for kærlighedsdramaet om Romeo og Julie, og kan prale af et smukt amfiteater, hvor man kan se opera under åben himmel. Norditalien kan også bryste sig af Venedig, den specielle og romantiske by kanalby, bygget på 118 øer, og verdens eneste ”fodgængerby.” Milano er Italiens modecentrum og et must for fashionistas. Bologna er hjem for verdens ældste universitet, som stammer fra det 11.århundrede. I dag er byen en charmerende og temmelig uspoleret italiensk perle, som lokker med autentisk italiensk kultur og lækker mad.


Det sydlige Italien

Det sydlige Italien kan udover smukke byer, bryste sig af fortrinlige muligheder for afslapning ved vandet. Den italienske riviera, Adriaterhavskysten, Middelhavet, Amalfikysten, badesøerne eller øerne i Napoli-bugten byder alle på gode muligheder for at kombinere store kulturoplevelser med afslappende solferie. I Napoli findes et væld af museer og gallerier, men det byen er mest kendt for er dens fantastiske pizzaer. I samme område ligger vulkanen Vesuv, og oldtidsbyen Pompeji, der for næsten 2000 år blev begravet under flere meter tyk vulkansk aske.

Spisesteder

Italien har længe været synonym med sydeuropæisk passion og som landet hvor ægte livsnydere kunne finde sig til rette. Det italienske køkken er verdensberømt ligesom den italienske kaffekultur, og det hele opleves naturligvis bedst i Italien.


Café med pantina i Rom

I Rom findes et væld af caféer, der serverer rigtig italiensk espresso med den rigtige mængde crema på toppen, der gør kaffen til en helt særlig oplevelse. Prøv den med en sprød biscotti og et lille glas sød vin santo til, så er oplevelsen total. Besøg caféen Antico Caffé Greco, som er Roms ældste café og et fredet vartegn siden 1953. Tidligere var caféen et foretrukket mødested for kunstnere som Goethe, Keats og Casanova og danske H.C. Andersen. I dag pryder H.C. Andersens gamle sofa, fra hans tidligere lejlighed på den anden side af gaden, stadig det bagerste lokale på Antico Caffé Greco.


Harry's Bar i Venedig

I Venedig findes et andet celebert sted – den legendariske Harry’s Bar. Baren var tidligere hjemsted for kunstnere som den berømte amerikanske forfatter og storvildtsjæger Ernest Hemingway. Stedet er berømt for sine Bellinis – en forfriskende cocktail af mousserende vin og ferskenpuré. Baren nyder især godt af perioden omkring byens årlige filmfestival, hvor Hollywood-skuespillere, instruktører og håbefulde stjernefrø mødes over cocktails.

Vatikanet

Vatikanet er en selvstændig stat i Italien, beliggende i Rom, og verdens mindste stat med ca. 800 indbyggere. Vatikanet er hjem for paven og den storslåede kirke, Peterskirken. Et besøg i Rom er ikke fuldendt uden et besøg i Vatikanstaten, der byder på fantastisk arkitektur og kunst.


Den farvestrålende hær

Den farvestrålende schweizergarde er verdens mindste og ældste hær og har til opgave at beskytte paven. Garderne står vagt ved alle indgange til Vatikanet, og man kender dem nemt på deres farvestrålende uniform, der skifter farve efter årstiden. Eftersigende skulle enten Michelangelo eller Raphael være ophavsmanden til de farvestrålende uniformer.


Peterspladsen og – kirken

Peterskirken er en af verdens mest imponerende kirker. Peterskirken er enorm- der er over 120 m. til toppen af kuplen, og kirken kan rumme mere end 60.000 mennesker! Peterskirken er udsmykket med marmor og freskoer og på grund af kirkens størrelse, er det en meget overvældende oplevelse at blive præsenteret for så meget kunst på ét sted. Peterspladsen udenfor kirken er ligeså imponerende i størrelse som Peterskirken. Pladsen er ellipseformet og har flere rækker af helgenstatuer skåret ud i marmor hele vejen rundt. Hvis man stiller sig et strategisk sted glider disse rækker sammen og overlapper. Ved siden af Peterskirken ligger Vatikanmuseet – et af verdens mest kendte kunstmuseer, og især berømt for sin spiraltrappe og det Sixtinske Kapel, hvor loftet er udsmykket med Michelangelos freskoer, blandt andet den ikoniske fresko af Guds hånd, der giver Adam liv.

Områder

Norditalien – italienske alper og smukke byer

Norditalien er Italiens mest befolkede område og er hjemsted for nogle af landets smukkeste og mest dynamiske byer. Bologna og Venedig er romantiske, klassiske byer, mens Milano og Torino er moderne og dynamiske storbyer. I dette områder ligger også Lago di Como – en smuk sø for foden af de italienske alper. De italienske alper byder desuden på smukke naturscenarier og gode skisportssteder.


Midtitalien – Rom, Firenze og Toscana

Det centrale Italien byder blandt andet på det smukke Toscana og hovedstaden Rom, der engang var hovedsæde for hele det romerske imperium. Firenze regnes for en af verdens smukkeste byer, og er et skatkammer når det kommer til kunst og arkitektur. Byen var hovedcenter for den europæiske renæssance og bærer stadig præg af den tids kunstneriske strømninger. Besøg for eksempel den smukke katedral Duomo di Firenze og den gamle bro over floden Arno, Ponte Vecchio.


Syditalien – Pompeji og Napoli

Det sydlige Italien byder på solrige og smukke Napoli og på Pompeji – en gammel romersk by begravet i aske i år 79 e.v.t. Pompeji var en velstående romersk by med omkring 20.000 indbyggere, men i år 79 brød den nærliggende vulkan Vesuv i udbrud, byen blev begravet i aske og lava og omkring 2000 mennesker mistede livet. Blandingen af lava og aske medvirkede til at bevare byen, så den i dag fremstår nøjagtigt som den gjorde for knap 2000 år siden. Pompeji er i dag en stor seværdighed, der både er et arkæologisk område og et udendørs museum om livet i det romerske imperium.