søg

FORSLAG

  • loader Der er ikke mere indhold at vise
Wroclaw

Fly til Wroclaw

Tag et fly til Wroclaw med SAS

Flyv direkte til Wroclaw med SAS. Book de billige flybilletter her på sas.dk!

Wroclaw er en af Polens største byer. Byens historie går langt tilbage, og byen har været under indflydelse af flere forskellige riger/nationer. Under 2. Verdenskrig var byen en del af Tyskland og hed Breslau. Byen led store tab, men var alligevel en af de sidste byer, der holdt stand. Den 7. Maj 1945 måtte Breslau dog overgive sig, og byen blev igen en del af Polen og skiftede til det polske navn Wroclaw. I dag er Wroclaw en spændende by med tydelige spor fra byens lange historie. Book din rejse til Wroclaw direkte online her på siden og flyv med SAS til den flotte centraleuropæiske by. Det er let og bekvemt at bestille flybilletter online – du søger blot i afrejsekalenderen efter en dato, der passer dig og booker så dine flybilletter ved nogle få klik.
 

Få del i SAS’ mange fordele

SAS er Skandinaviens største flyselskab, og det forpligter. Vi er stolte af at være blevet kåret til Europas punktligste flyselskab flere gange, og vi sætter en dyd i at forkæle vores kunder og tilbyder derfor nogle af markedets bedste fordele.

Når du flyver med SAS, er du sikret en komfortabel og serviceorienteret rejse, og du kan frit medbringe op til 23 kg (SAS Go). Bagage og vælge sæde i flyet uden ekstra omkostninger. SAS har fuldt ud gennemsigtige priser og ingen skjulte gebyrer. SAS har desuden online check-in, så du kan checke ind hjemmefra fra din pc og selv udskrive boardingkort – så sparer du tid i lufthavnen.

Book din næste flyrejse på sas.dk og få del i SAS’ mange fordele.

Wroclaws historie

Wroclaw er Polens fjerdestørste by og har haft en kulturhistorisk betydning på linje med andre store centraleuropæiske byer som Gdańsk og Szczecin i Polen eller Leipzig, Dresden og München i Tyskland. Byen har i dag ca. 650.000 indbyggere og er hovedstad i den historiske polske provins Nedre Schlesien.

Wroclaw har siden Middelalderen været hovedby i den polske provins Nedre Schlesien, og byen ligger på en berømt historisk handelsvej, der binder den østlige og nordlige del af Europa sammen med Vest- og Sydeuropa. Wroclaw ligger ved floden Odra, der udenfor byområdet løber ud i flere mindre floder. Desuden mødes 12 store hovedveje og 11 jernbanelinjer i Wroclaw, så byen er godt forbundet til resten af Polen og Europa, hvilket også har været med til at sikre byens rolle som handels- og kulturby.

Wroclaws historie går langt tilbage, og byen har hørt under flere forskellige riger, bl.a. det Tysk-romerske rige og Østrig. Byen fik i 1200-tallet de såkaldte ”Magdeburg-privilegier”, der gjorde byen til en fri rigsstad, der hørte direkte under det Tysk-romerske rige, og dette medførte en intensiv byudvikling både økonomisk og kulturelt. Byen vedblev med at være et af Europas handelscentre op til 1600-tallet, men herefter startede en turbulent tid for Wroclaw.

Byen blev hærget af krige, der hæmmede byens udvikling. I 1741 tabte Østrig krigen mod Preussen og Wroclaw blev en del af det preussiske -, og senere tyske, herredømme og skiftede navn til Breslau. Under 1. og 2. Verdenskrig blev store dele af byen ødelagt af bombardementer og brande. Den 7. maj 1945 måtte Breslau overgive sig og blev igen en del af Polen.
 

byen i dag

Byen er siden 2. Verdenskrig blevet omhyggeligt genopbygget og fremstår i dag moderne men med masser af spor fra byens lange historie. Torvet i den gamle bydel er byens smukkeste plads, og forener byens kulturelle- og handelsmæssige historie med det moderne byliv med caféer, restauranter og butikker. Torvet huser også den store rådhusbygning, der er en af Europas smukkeste. Rådhuset er fra det 14.-15. Århundrede og bygget i sengotisk stil med imponerende friser og karnapper. Det er også værd at lægge vejen forbi Maria Magdalena-kirken, byens flotte gamle universitet og Domkirken, der alle er imponerende bygningsværker.

Øvrigt

Fly til Polen
Rejseforsikring


Flere SAS-destinationer