LAND

SPROG

MIN LUFTHAVN

  ONE WAY FRA
  Fly til Aalborg

  Fly til Aalborg

  Flyv til Aalborg med SAS

  sas.dk kan du nemt booke fly fra Aalborg til København og København til Aalborg, der passer til dit behov. Flyvetiden er kun ca. 45 min, og vi har 7 daglige afgange i hverdagen, og 8 i weekenden.


  Spar tid i lufthavnen

  Bestil en flybillet til Aalborg og check ind online eller i vores App. Så slipper du for at stå i kø i lufthavnen.

  Når du checker ind hjemmefra, kan du efterfølgende udskrive dit boardingkort på din egen printer, eller gemme boardingkortet direkte i App'en (eller i Wallet, hvis du bruger iPhone).
   
  Hvis du kun har håndbagage med, kan du gå direkte gennem sikkerhedskontrollen til gaten. Skal du have bagage med, skal du udskrive bagagemærker i self service-automaterne i lufthavnen og aflevere din bagage i Bag Drop. Flyver du på SAS Go, kan du tage 23 kg bagage med uden beregning. I kabinen kan du medbringe en taske på max 8 kg samt en lille laptop- eller dametaske.

   

  Nyd en weekend i Aalborg

  Aalborg er med ca. 120.000 indbyggere Danmarks fjerdestørste by, og byen kombinerer succesfuldt storbyliv med smuk natur og landsbyidyl. Aalborgs størrelse og hyggelige stemning gør byen velegnet til en weekendtur enten med kæresten/ægtefællen eller med hele familien - byen har nemlig masser at byde på for både børn og voksne.

   

  Kultur og shopping i Aalborg

  Aalborg er en flot by med charmerende gader med masser af spændende specialbutikker og et levende kulturliv. I Aalborg midtby er det især de to store gågader Bispensgade og Algade, og de mindre gader, der er knyttet til dem, der byder på små specialbutikker, mens de større stormagasiner findes på Nytorv og i City Syd. For de kunstinteresserede er Utzon Centret et besøg værd. Det dynamiske kunst- og designcenter er tegnet af den danske arkitekt Jørn Utzon, der også stod bag det ikoniske Operahus i Sydney. De mere historisk interesserede kan uden for stormagasinet Salling i Algade finde en glaselevator, der fører ned til Gråbrødreklosteret. Her kan man få et indblik i munkenes dagligliv for 750 år siden.  

   

  Fest og natteliv i Aalborg

  Aalborg forstår at feste igennem, og der er masser af steder at tage hen, hvis du leder efter en fest. Klassikeren er Jomfru Ane Gade eller ”Gaden”, en gade fyldt med barer og diskoteker, som især er populær blandt Aalborgs unge. Til det lidt ældre publikum kan Aalborg blandt andet byde på ”Aalborg Beerwalk”- en slags pubcrawl hvor den gode øl er i centrum. Turen foregår til fods i det tempo, man har lyst til og inkluderer 6 velskænkede fadøl på op til 6 hyggelige pubber i hjertet af Aalborg.  Hvert år i slutningen af maj fester Aalborg for alvor igennem i Nordeuropas største karneval. Op imod 25.000 mennesker deltager i den festlige karnevalsparade, hvor kreativ udklædning er et must, og omkring 100.000 tilskuere ser paraden bevæge sig igennem Aalborg midtby. Karnevalet foregår i en weekend og festen kulminerer lørdag eftermiddag/aften i Kildevældsparken, hvor der er musik og forskellige barområder.

  Har du brug for gode råd til oplevelser i Aalborg, kan du her læse rejsetips om byen, indsendt af SAS' kunder. Du kan finde inspiration til din tur til Aalborg samt tips til gode restauranter og spændende steder for hele familien.

   

  Rejsetips om Aalborg indsendt af vores kunder

  Seværdigheder

  Rejser I til Ålborg er der rigtig mange udflugts mål. Rebild bakker Hobro - Mariagerfjord m.m. Skagen - sollyset som malerne brugte m.m.

  Karin J.

   

  Tag flyet til Aalborg og bussen direkte videre til Løkken. Book en lille hyggelig ferielejlighed tæt på stranden, lån et par cykler og nyd en lang weekend ved de brede strande, nattelivet i byen og de dejlige restauranter. Løkken er speciel ved at have et udpræget lokalt liv som ikke er turistpræget på samme måde, som mange små badebyer.

  Mads R.

   

  Aalborg har en af verdens hyggeligste og mest overskuelige zoologiske haver. Den er virkelig et besøg værd.

  Regitze V.

   

  Hvis man rejser med børn og trænger til at se noget, som er sjovt for hele familien, er en tur i Aalborg-tårnet altid en succes. De må have Danmarks bedst beliggende café, med udsigt over hele Aalborg og længere på skyfri dage. Det er en god oplevelse, uanset vejret.

  Lilian T.


  Kultur og museer

  I Aalborg ligger Kunsten, det tidligere Nordjyllands Kunstmuseum. Det er et imponerende hus og bestemt et besøg værd. Utzon Center, centralt placeret ved vandet, er fantastisk. Desuden er der Lindhom Høje museum som Dronning Magrethe for kort tid siden besøgte i forbindelse med en stor udviddelse.

  Elin M.

   

  Se det nye Utzoncenter på Havnefronten - hør klassisk musik tilsat springvand på Toldbod Plads - besøg gourmetrestaurant Rosdahl eller Prinses Juliane - eller spis god mad på Elbjørn - sidned i nyanlagte Jomfru Anepark og nyd udsigten over fjorden - besøg Aalborg Tivoli - Aalborg Zoo - Ta' i Aalborghallen - besøg NORDKRAFT - ta' til skovrock.... bare KOM til AALBORG, der masser af muligheder... :-)

  Mogens


  Mad & natteliv

  Jomfru ane gade er bestemt et besøg værd hvis man befinder sig i Aalborg

  Lindy L.

   

  Tosset med fisk? Sushi & fisk i Nordjylland. Weekend i Nordjylland. Tag flyet til Aalborg og fortsæt ca 50 km nordpå til Frederikshavn. Spis på restaurant "Karma" den lækreste sushi i Danmark p.t. Næste dag, inden turen går hjem, spis det overdådige fiskebord på Sæby Fiskerestaurant direkte på havnen med den skønneste udsigt of fantastisk betjening. Tur-retur Aalborg er en overkommelig "get-away", hvis man lige har en enkelt weekendovernatning og vil spise godt i nogle flotte kulisser i Danmark.

  A. K.

   

  Søgaards Bryghus er en ægte kulinarisk oplevelse med spændende retter og velbrygget øl, der mathcer!

  Peter V.  Shopping

  Ålborg er en fantastisk by til shopping, mange små anderledes butikker i de hyggelige sidegader. Dejlig afvekslining fra København, kun 30 min væk og altid med glad og venlig betjening ombord.

  Charlotte H.  Rejs med børn

  Res med barnen till Aalborg och upplev underbara Jylland. Aalborg är en fin stad med shopping och sevärdheter. Bland annat Aalborg Zoo och Aalborg Tivoli. Hyr en bil och åk längs kustremsan. Besök då Lökken som är en idylisk liten semesterort med en härlig sandstrand. Följ kusten upp och avsluta i Skagen där ni kan åka med Sandormen ända ut till Skagens udde där Kattegatt och Skagerack möts. Ha en underbar semster!

  Helene K.

   


  Andet

  Udbuddet i Aalborg spænder så vidt at ALLE nemt kan få en ferie/week-end/sviptur til at gå med natur, kultur, druktur, indkøbstur, hyggetur eller mange andre ture. Kort sagt, her er der noget for enhver, alene to eller flere sammen, indenfor yderst bekvem rækkevidde.

  Bjarne U.

  transport

   

  Tog

  Tog til Lindholm Station ca. 3 km fra lufthavnen. Videre forbindelse til lufthavnen med Metrobus 2. DSB +45  70 13 14 15.

   

  Bus

  Metro/Airportbus Rute 2, Aabybro-Aalborg-Storvorde, stopper i lufthavnen. Afgang hvert kvarter i myldretiden, ellers hver halve time. Rute 22, Aabybro-Gistrup, stopper også i lufthavnen om aftenen og i weekenderne.

   

  Taxa

  Taxastanden er placeret lige udenfor ankomstterminalen.
  Aalborg Taxa tlf: +45 98 10 10 10

   

  Bil

  Aalborg Lufthavn ligger lidt nordvest for Nørresundby, kun 5-6 km fra motorvejen. Tag frakørsel 21 på motorvejen lige nord for tunnelen og fortsæt ligeud ad Forbindelsesvejen ca. 3 km. Derefter til højre i T-kryds ad Thistedvej frem til en stor rundkørsel. Kør til venstre ad Ny Lufthavnsvej. Fly-skilte viser vej.
  Bilister nordfra kan også bruge frakørsel 20. Flyskilte viser vej.

  SAS flyver direkte fra Købehavn til Aalborg lufthavn

  SAS flyver dig let og bekvemt til Aalborg lufthavn. Turen København–Aalborg er på 45 minutter, og SAS har mange daglige afgange fra Købehavn til Aalborg lufthavn, hvilket betyder, at du altid kan finde et tidspunkt der passer dig bedst.

  Nyd desuden godt af SAS’ særlige fordele – online check-in og 23 kg bagage på SAS Go, og husk også at du kan optjene EuroBonus-point. Tilmeld dig EuroBonus allerede i dag samtidig med din flybillet til Aalborg Lufthavn, og flyv hurtigt, enkelt og uden spildtid og med masser af fordele!


  Fra Aalborg lufthavn til sightseeing

  Aalborg lufthavn ligger ca. 6,5 km. fra Aalborg centrum, og transportmulighederne fra Aalborg lufthavn til centrum er gode, hvor der både går bus fra Aalborg lufthavn til centrum, og det er selvfølgelig også muligt at tage taxa.

  Aalborg er en af Danmarks største byer, og byder på masser af kultur og shopping muligheder. De verdensberømte arkitekter Alvar Alto og Jørn Utzon har designet to af byens smukkeste museer – ”Kunsten” og ”Utzon Centeret”. ”Kunsten” er Altos moderne kunstmuseum, hvor der vises skiftende udstillinger, og ”Utzon Centeret” er Jørn Utzons center for kunst, design og arkitektur. Her er der rig mulighed for at få den kunstneriske appetit stillet.

   

  Benyt self-service og få mest ud af din rejse

  Uanset om du skal rejse til Aalborg Lufhavn eller til udlandet, kræver en rejse altid god planlægning for at undgå spildtid, og derfor er det altid en god idé, at finde den afgang, der passer dig bedst.

  På sas.dk kan du se, hvilke afgange til f.eks. Aalborg lufthavn, der er ledige og til hvilken pris. Er du på forretningsrejse er det meget normalt at rejse ud og hjem samme dag, og netop her er planlægningen en dyd, idét det er mere værdifuldt at bruge så meget tid som muligt på destinationen, og så lidt tid som muligt i lufthavnen.

  For at give dig mere tid på destinationen arbejder SAS løbende på at imødekomme dine behov bedst muligt, og derfor har vi indført en række self-service-tiltag, der forkorter din ventetid i lufthavnen.

   

  Her er en række tips til hvad du kan gøre for at undgå ventetid i lufthavnen:

  • Check in online og slip for kø i lufthavnen
  • Print selv dit boardingkort hjemmefra og spring køen over i lufthavnen eller brug boardingkort i App'en
  • Er dit besøg kort så rejs kun med håndbagage og gå direkte fra sikkerhedskontrollen og ud til gaten
  • Hvis du rejser med indchecket bagage, så udskriv selv bagagemærkerne i i self-service-automaterne i lufthavnen og aflever din bagage i Bag Drop.

  Har du brug for flere gode råd og vejledninger til, hvordan du får det mest optimale ud af din rejse, er du altid velkommen til at kontakte SAS-medarbejderne i den pågældende lufthavn.

  Oplevelser i Aalborg

  Aalborg er Danmarks tredjestørste by, og blander på fin vis storbyliv med nordjysk idyl. Der er masser af oplevelser og fristelser for både øjet og ganen. Besøg for eksempel Utzon Centeret – et moderne center for kunst, arkitektur og design – tegnet af bysbarnet Jørn Utzon, eller ”Kunsten” – et moderne kunstmuseum, der viser skiftende udstillinger.

   

  Shopping i Aalborg

  Der er masser af shoppingmuligheder i Aalborg. Besøg for eksempel Algade-kvarteret, hvor butikker med spændende design, kunst og madvarer ligger side om side. Eller besøg markedet i Aalborg, Rosdahls Råvaremarked ved havnen. Markedet består af flere stande – slagtere, grønthandlere og ostehandlere står side om side, og stemningen er fransk eller sydeuropæisk – her købes intet før varen er smagt, og der diskuteres livligt om de forskellige varer.

   

  Aalborg er oplevelser for både store og små

  I Aalborg kan både store og små finde spændende oplevelser at give sig i kast med. Tag for eksempel de mindste med i Aalborg Zoo hvor der lever ca. 1600 spændende og eksotiske dyr. En anden sjov og familievenlig oplevelse er en tur i Aalborgs tivoli – Karolinelund, hvor der er masser af sjove forlystelser, for eksempel rutsjebanen Looping med både sving og loops.

  Vi anvender cookies til at gøre din oplevelse så god som mulig. Ved at anvende dette websted accepterer du vores cookie-politik