søg

FORSLAG

  • loader Der er ikke mere indhold at vise
Frankrig

Fly til Frankrig

Billige flybilletter til Frankrig

Bemærk, at da listen bliver opdateret hver gang, en besøgende laver en søgning, kan der være afvigelser i priserne, når du går videre til bestilling.

Frankrig – en nation af og for livsnydere

I Frankrig lægger man vægt på de små nydelser. Godt brød, pølse og ost er rygraden i den franske husmandskost, mens den finere gastronomi har til huse i Paris og byder på blandt andet foie gras, muslinger og hummer. Vin er essentielt både for gourmanden og landsbybonden. Hver franskmand drikker i gennemsnittet 80 liter vin om året - det er verdensrekord. Det er ikke nogen overraskelse, for Frankrig producerer meget vin, og kvaliteten er høj. Hver region har sin egen specialitet og særegenhed hvad angår drue, lagringsmetode og pressemetode. Champagne har fået sit navn efter Champagne-Ardenne regionen, hvor den særlige boblende vin produceres.

 

Romantik i Paris

Paris er den smukke og romantiske hovedstad, som er udødeliggjort i den klassiske kærlighedsfilm Casablanca, hvor Humphrey Bogart siger de berømte ord til Ingrid Bergman, ”We’ll always have Paris”, som bliver symbolet på deres romantiske minder. Paris er en by, hvor minder skabes på de idylliske fortovscaféer, på de brede boulevarder og langs Seinen. Paris er også Frankrigs mode- og kulturby nummer ét og byder på interessante kunst - og shoppingoplevelser.

 

Frankrig året rundt

I Frankrig findes både storbyer, strand, bjerge og hyggelige landsbyer. Forår og sommer byder på landlig idyl overalt i Frankrig. I det nordlige Frankrig findes det charmerende vinområde Alsace-Lorraine, hvor vinmarkerne vokser op ad bjergskråningerne. I det sydlige Frankrig ligger Provenceområdet med duftende lavendelmarker og pittoreske landsbyer. Her findes også byen Nice og det mondæne Cannes, der ligger ud til Middelhavets kyst. I maj måned er Cannes vært for den prestigiøse årlige Cannes filmfestival, hvor De Gyldne Palmer tildeles den bedste film. I vinterperioden er Frankrig et oplagt skisportssted på grund af moderne faciliteter af høj kvalitet. Les Deux Alpes og Chamonix er to af de ældste og mest populære rejsemål, og er beliggende i ca. 1700 meters højde. Skisæsonen løber sædvanligvis fra december til april måned.

Frankrig er et stort land med mange forskellige regioner med hver deres særpræg. Både klima, landskab og levemåde varierer meget fra nord til syd.

 

Alsace

Alsace er en nordøstlig region, der grænser op til Tyskland og har en speciel historie. Alsace var en del af det Romerske Imperium, men blev gradvist annekteret som fransk område i 1600-tallet af kongerne Ludvig d. 13. Og Ludvig d.14. Senere kom Alsace dog under tysk herredømme, og i 18-og 1900-tallet skiftede regionen mellem at være på franske og tyske hænder. I alt skiftede Alsace hænder fire gange på 75 år, men endte dog med at være en fransk region. I dag er det officielle sprog fransk, men mange taler stadig den særlige alsaciske dialekt, og området bærer stadig præg af den tyske kultur. Der er mange hyggelige gamle byer i Alsace – Strasbourg, Colmar og Saverne er alle et besøg værd. Alsace er også et meget naturskønt område med bjerge og dale og nationalparken Parc naturel des Vosges du Nord.

 

Rhône-Alpes

Regionen Rhône-Alpes er en stor region i det sydøstlige Frankrig. Området er naturskønt med både Rhône-floden og Alperne. Hovedbyen i området er Lyon, en by kendt som den franske gastronomis ”hovedstad”. Lyon er også berømt for sine ”Trompe l’œil” – mure. ”Trompe l’œil”er en særlig maleteknik, hvor motiverne ser meget livagtige ud, og nærmest fremstår i 3D. ”Trompe.

 

Korsika

Korsika er en smuk fransk ø, som er oplagt at besøge i forbindelse med en ferie i området omkring Nice. Sejltiden fra Nice til Korsika er på omkring 3 timer, og turen byder på en smuk udsigt til Korsikas kystlinje. Sejl direkte til Korsikas ”hovedstad” Ajaccio og gå på opdagelse i byen, der også er Napoleons fødeby. Det er også muligt at sejle til byen Bastia – en smuk havneby med pittoreske bygninger. Selvom Korsika er fransk, bærer øen tydeligt præg af Italiensk indflydelse, og det er derfor oplagt at besøge øen for at nyde både den sydfranske - og den italienske stemning i samme ferie.

Korsika er en smuk ø med både bjerge og dejlige sandstrande. Kombinér badeferie med både sightseeing og aktivferie – der er flere spændende vandreruter og masser af muligheder for vandsport. Flere strande udlejer dykker- og surfudstyr, men man kan selvfølgelig også vælge at slappe fuldstændig af med solbadning og en rolig svømmetur i Middelhavet.

Flere af de korsikanske byer har spændende seværdigheder som for eksempel gamle citadeller og slotsruiner. Især byerne Bastia og Ajaccio er smukke og interessante, men også Calvi har et interessant citadel, der er et besøg værd. Det kan være lidt af en prøvelse at komme op ad de mange trapper, men udsigten er det hele værd. Der er desuden caféer og et lille kunstmuseum halvvejs oppe, hvor det er muligt at tage et hvil og en forfriskning.

 

Provence-Alpes-Côte d'Azur

Provence er en sydlig region, der ligger ud til Middelhavet, og er et populært feriemål i Frankrig. Området byder dog på meget mere end den franske riviera og Nice. Besøg for eksempel den gamle by Avignon, hvor flere paver har haft residens. Den administrative hovedby i regionen er Marseille – en gammel fiskerby med en smuk gammel havn. Marseille er den næststørste by i Frankrig efter Paris med ca. 1,5 mio. indbyggere.

Skisport i Frankrig

Frankrig er et af verdens mest besøgte lande, og det er blandt andet på grund af landets fortræffelige skisportssteder. Hver skisæson, der sædvanligvis løber fra november til april, strømmer millioner af mennesker til de franske alper for at nyde solen, charmerende byer og skisportssteder i topklasse.

Val Thorens ligger i området Les 3 Valleées og er den højest beliggende skistation i Europa – i knap 2500 m. højde. Val Thorens har verdens største skiområde med 600 km. pister og knap 200 skilifte, og er kendt for høj snekvalitet, og supermoderne og bekvemmelige forhold.

Alpe d’Huez er et andet af Frankrigs mest kendte og elskede skisportssteder. Alpe d’Huez har fået tilnavnet Øen i Solen på grund af områdets solbeskinnede natur. Området har ca. 250 km. pister i alle niveauer, og fra bjerget Pic Blanc i 3300 m. højde er der en fantastisk udsigt over blandt andet nationalparken Les Ecrins. Området kan desuden prale af verdens eftersigende længste pister i Sarenne – 16 km. pister og et udbygget netværk af forskellige skipister, så man kan stå i timevis uden at skulle tage en skilift.

De franske skiområder byder også på meget andet end skisport. På de forskellige skisportssteder er der en vifte af muligheder for selvforkælelse som for eksempel spa, svømning og fitness, eller for de mere eventyrlystne tilbydes der fysisk krævende aktiviteter som snescooterkørsel, isklatring, helikopterflyvning eller faldskærmsudspring. De franske skisportssteder er på grund af deres alsidighed velegnede både til familieskiferie og til de mere vovede adventurerejser.