ONE WAY FRA
Kreta

Fly til Kreta

Tag et fly til Kreta med SAS

Øen Kreta, en del af Grækenland, er domineret af vilde høje bjerge. I dag er bjerge, den glitrende sø og den gamle historie sammen med kreternes afslappede forhold til livet er med til at gøre øen til et idyllisk rejsemål.

Kreta lokker med klart blåt vand, sandstrande og pragtfuldt solskin. Nordkysten af øen har blomstrende feriesteder i tillæg til historiske steder som Réthymnon og Chania. Der er ikke de store afstande her, så muligheden for at opleve forskellige dele af øen er helt klart til stede. Her finder du et utal af flotte strande og små hyggelige steder.


Mad

Det er let at sætte pris på enkeltheden og sundheden i traditionel græsk kogekunst. Olivenolie, yoghurt, grønsager, lidt kød eller fisk, noget vin, altid sammen med brød og venner. Den traditionelle forret er et udvalg af Mezédes eller snacks. Kød- eller fiskeretterne følger herefter sædvanligvis serveret med salat. Vinlisten er som regel enkel, og kaffe og kage bliver som regel spist i et nærliggende konditori efter måltidet.Chania

Med sin beliggenhed mellem et bakketæppe af bjerge og smukt hav er Chania en af Kretas mest tiltalende byer, og et godt udgangspunkt for at udforske øen.


Heraklion

Iraáklio har været bosat siden neolittisk tid og var havneby for Knossos i romersk tid. I dag trækker udbredelsen af betonbyggeri og gadernes trafiklarm en del af opmærksomheden væk fra Iraáklios charme. Men til trods for førstehånds indtrykket har øens hovedstad en mængde venetiansk arkitektur deriblandt bymurene og fæstningen. Det arkæologiske museum har verdens største samling af minoisk kunst, og fra byen er det nemt at komme til Knossos.


Knossos

Det første palads i Knossos fra ca. år 1900 f.Kr blev ødelagt af et jordskælv i ca. år 1700 f.Kr., men blev hurtigt fuldstændigt genopbygget. De restaurerede ruiner, som er synlige i dag, er næsten kun fra den enorme nord- og sydorienterede centrale gårdsplads, som mange af paladsets vigtigste områder ligger ved. De originale fresker er i det arkæologiske museum i Iraáklio.


Samaria-kløften

Her ligger det mest spektakulære landskab på Kreta. Kløften er den længste kløft i Europa og blev etableret som nationalpark i 1962. I Xylóskalo 44 kilometer syd for Chania begynder der en velbesøgt sti, som fører dig ned på en 18 kilometer lang tur til landsbyen Agiá Rouméli ved søen. Gåturen tager normalt fra 5 til 7 timer.

Billige flybilletter til Kreta

Bemærk, at da listen bliver opdateret hver gang, en besøgende laver en søgning, kan der være afvigelser i priserne, når du går videre til bestilling.