søg

FORSLAG

  • loader Der er ikke mere indhold at vise
Grækenland

FLY TIL GRÆKENLAND

Billige flybilletter til Grækenland

Bemærk, at da listen bliver opdateret hver gang, en besøgende laver en søgning, kan der være afvigelser i priserne, når du går videre til bestilling.

Billige flybilletter til Grækenland

Grækenlands varme klima er som balsam på sjælen, når man kommer fra det kolde Nord. Middelhavet lokker! Book billige flybilletter nu og skynd dig at komme af sted. Vælger du at rejse med fly til Grækenland fra København, Kastrup kan du på sas.dk kan bestille lufthavnsparkering i Københavns Lufthavn, nemt og bekvemt.

 

Grækenland - den vestlige civilisations vugge

Grækenland bliver ofte kaldt ”Den vestlige civilisations vugge”, og det er ikke til at komme uden om, at den europæiske kultur skylder en del til det antikke Grækenland. I dette område blev grundstenene til bl.a. demokrati og filosofi lagt for over 2000 år siden, og de første olympiske lege blev afholdt i samme periode.

Den græske hovedstad Athen huser adskillige monumenter, der går tilbage til denne spændende periode. Blandt andet kan man opleve Akropolis, et vældigt tempelmonument, der daterer tilbage til det 5.årh. f.v.t. Athen byder dog også på moderne byliv, og er med sine knap 4 mio. indbyggere af en betydelig størrelse.

 

De græske øer – Grækenlands perler

Grækenland er dog meget mere end Athen. Grækenland byder på idylliske småøer, der af god grund er yndede rejsemål. De græske øer oser af afslapning og middelhavscharme, og de byder på fantastisk strandliv. Her findes lækre badestrande, idylliske landsbyer, og afslappet græsk cafékultur. Omgivet af det azurblå middelhav på alle sider, er øerne oplagte badeferiemål. Nogle øer er mere ukendte end andre, og det er især på de mindre kendte øer, at der er mulighed for at finde sine helt egne skjulesteder og strande. Mange øer byder også på spændende seværdigheder, for eksempel den store paladsruin Knossos på Kreta eller den arkæologiske udgravning i Lindos på Rhodos.

Det græske køkken er krydret og afslappet, og opleves bedst på små taverner. Her serveres souvlaki, meze og moussaka og en sød baklava til dessert, med en lille ouzo og en kop stærk kaffe til.

Fra Athen er det let at komme videre til en af øerne - tag et fly videre eller fang en færge i havnebyen Piræus, og vælg frit hvilken af de pittoreske, græske øer, der skal være endemålet. Det er også muligt at ’øhoppe’ og på den måde opleve flere af de græske øer. Grækenland kombinerer på bedste vis seværdigheder og antik kultur med strandliv og afslapning.

 

Det græske køkken

Grækenland er med mange årlige solskinstimer et af danskernes foretrukne feriemål, og er på mange måder et ultimativt afslapningsferiemål, hvor sol, strand og god mad står i centrum. Det græske køkken er et af Grækenlands trademarks og en vigtig del af landets kultur. Køkkenet er i tråd med den græske livsstil – afslappet og uprætentiøs.

Grækernes svar på tapas, meze, er små retter, der egner sig særdeles godt til en afslappet eftermiddag på terrassen eller i strandkanten. Nyd for eksempel en tallerken sorte oliven og fetaost dryppet med olivenolie med godt brød til. Eller måske dybstegte blæksprutter og tzatziki. Grækerne nyder ofte selv et lille glas ouzo, anislikør, til deres meze. Ud på eftermiddagen er en iskold frappé løsningen. Prøv en iskold frappé, der består af kaffe blendet med is og sommetider sirup eller likør. Drik en frappé ud på eftermiddagen når solen står højest. Den vil med garanti slukke tørsten.

Efter middagen, når den søde tand skal tilfredsstilles, er det græske køkken heldigvis også leveringsdygtigt i diverse lækkerier. Baklava er en populær dessert i Grækenland og består af tynde lag filodej fyldt med nødder og honning. Baklava er en særlig slags kage, som helt sikkert er værd at prøve. En anden populær dessert er græsk yoghurt rørt med honning og eventuelt frugt.

 

Græsk kultur

Grækenland er rig på kultur, og er tit blevet kaldt ”den vestlige civilisations vugge”. Grækenlands kulturhistorie strækker sig meget langt tilbage og bliver ofte krediteret for både demokratiets opståen, vestlig filosofi, vestlig historieskrivning og drama. Grækenland blomstrede især i Den Gyldne Periode fra ca. 1200-800 f.v.t. hvor landet bestod af bystater med direkte demokrati og spirende økonomi. Athen, Sparta, Korinth og Delphi var nogle af landets vigtigste byer med smuk arkitektur og dynamisk åndsliv. Sokrates og hans elev Platon, der sidenhen er blevet betragtet som nogle af de vigtigste grundpiller i den europæiske filosofi havde deres daglige gang i Athen og omegn.

 

Delphi – Orakelby i det gamle Grækenland

I dag er mange af de historiske levn fra Grækenlands ”Guldalder” samlet i Athen, men der er dog også interessante seværdigheder udenfor landets hovedstad. Både på flere af de græske øer og i Delphi kan man finde arkæologiske levn fra den klassiske periode. Delphi var i det gamle Grækenland landets vigtigste orakelby. Folk valfartede fra hele landet til Apollons tempel for at stille spørgsmål om familie, høsten og krig, og ypperstepræstinden tolkede guden Apollons svar på disse spørgsmål. Delhi var også hjemsted for Omfalos-stenen, der blev betragtet som verdens centrum. Sammen med Athen var Delphi en af de vigtigste byer i det gamle Grækenland.

 

Athen

Athen var en af de vigtigste byer i det gamle Grækenland og den mest prestigiøse. Byen havde det mest kendte Akropolis, der bestod af flere templer til ære for gudinden Pallas Athene og guden Poseidon. Athene blev betragtet som byens beskytter, men var også en vigtig gudinde i forbindelse med krigsførelse og -strategi. Det store tempel Parthenon på Akropolis blev bygget til ære for Pallas Athene, og står den dag i dag som et af de vigtigste symboler på den europæiske kulturarv.