søg

FORSLAG

  • loader Der er ikke mere indhold at vise
Athen

Fly til Athen

Athen er ikke kun Grækenlands hovedstad men også landets største by. Det tager 3 timer og et kvarter at flyve direkte til Athen fra København. Selvom det ikke er længe, ønsker vi, at du har det rart, mens du er i luften. Derfor serverer vi kaffe og te ombord, og du har mulighed for at downloade dagens avis i app'en helt op til 22 timer før afgang – alt sammen uden ekstra betaling. Faktisk er det meste inkluderet i din flybillet, når du flyver med os til Athen.


Du har også mulighed for at flyve med os på SAS Go Light, som er det oplagte valg til dig, der kun behøver håndbagage på din tur til Athen. Her er indchecket bagage ikke inkluderet i prisen - men håndbagage og vores øvrige fordele følger selvfølgelig med. 
 

Billige fly til Athen – Book i god tid

Du kan sagtens flyve billigt til Athen med os. Alt, du skal gøre, er at bestille dine billetter i god tid – så kan du få fingrene i flybilletter til de bedste priser.

Husk at du altid har 24 timers fortrydelsesret, når du bestiller flybilletter hos os. Det betyder, at du roligt kan slå til, hvis du finder en god pris i vores booking-system: Book bare jeres fly til Athen, og hør hvad din kæreste, ægtefælle eller venner siger til dato, afgangstid og pris bagefter.

Få gode tilbud og rabatter til Athen 

Tilmeld dig EuroBonus og optjen point, hver gang du flyver med os. Derudover får du en masse fordele - bl.a. eksklusive medlemstilbud via mail og sms-tjenester med praktiske informationer under din flyrejse. Dine point kan du bruge på alt fra flyrejser til varer ombord og online shopping.

Optjen point på din tur til Athen – tilmeld dig EuroBonus gratis
 

Book din rejse til Athen i dag 

Har du lyst til at opleve den traditionsrige by Athen, så bestil fly til Athen allerede i dag på sas.dk! SAS flyver dig direkte til Athen og gør i det hele taget din rejse så enkel som muligt. Check ind hjemmefra og spar tid i lufthavnen og medbring frit op til 23 kg bagage på SAS Go. Find dit fly til Athen i dag!
 

Daglige flyafgange til Athen 

Hver dag i sommerhalvåret flyver vi direkte til lufthavnen ”Eleftherios Venizelos” i Athen, så du altid kan finde et fly, der passer ind i dine planer. Om vinteren har vi lidt færre afgange, men vi flyver dog stadig flere gange om ugen.

Transport til Athen

Her har du mulighed for at læse, hvordan du kommer fra Athen lufthavn til centrum, og hvilke transportmuligheder der findes til at komme rundt i det centrale Athen. Du kan komme fra Athen lufthavn til indre by på 4 måder.

Transport i Athen

Transportsystemet i Athen består af både metro, bus og tog.

Metroen spænder indtil videre ikke så stort, men der er konstante udbygninger, så den kommer til at dække hele Athen. Metroen's nuværende 3 linjer kører fra henholdsvis Piraeus til Kifissia, Alexandros Panagoulis til Aghios Antonios og fra Egaleo til Athen lufthavn. Metroen starter kl. 5.30 om morgenen, og den sidste afgår omkring midnat, i weekenden kører den dog til kl. 2.00 om natten. Billetter til metroen kan købes på stationerne - enten i automater eller ved billetkontorer.

Se oversigt over Athen metro


Der findes et stort netværk af busser i Athens centrum. De blå busser er normale busser, som forbinder Athen med forstæderne, hvorimod Trolley busser, der kører på strøm, hovedsageligt dækker Athens centrum. Der bruges samme type billet på begge busser.

Der findes to slags tog i Athen. Tram kører på gadeplan, og afgår hver 5–10 minutter på alle tre linjer. De kører i hverdagen mellem kl. 5.00 om morgenen til kl. 1.00 om natten. I weekenden kører den hele døgnet. De almindelige tog dækker Athen centrum, og forbinder byen med forstæderne. Du kan bl.a. tage toget fra lufthavnen til det centrale Athen, Athen til Korinth, fra Korinth til Kiato eller fra Korinth til Athen lufthavn.

 

Værd at se i Athen

Den græske by Athen er blandt de ældste i verden, og har dannet grundlag for det vestlige samfund. Når du besøger et nyt land, er der altid en række seværdigheder, du er nødt til at se, men det er de færreste byer, der byder på så mange interessante seværdigheder som Athen. Den vigtigste af dem alle er selvfølgelig Akropolis, men der er meget andet du også bør opleve. Vi har lavet en kort guide til seværdigheder i Athen, så du har styr på de mest essentielle. 
 

Akropolis 

Mange af datidens vigtigste bygninger i Athen er opført i Akropolis. Det gamle tempelområde, Akropolis er placeret på toppen af en klippe, hvorfra du har udsigt over hele Athen.

I Akropolis findes flere smukke templer heriblandt Parthenon, der er kendt for sine karakteristiske slanke søjler. Akropolis er bestemt et besøg værd, når du besøger Athen. Stedet er meget besøgt, det kan af den grund anbefales enten at besøge Akropolis tidligt om morgenen eller sidst på dagen, hvis du vil undgå et mylder af turister. 
 

Agoraen

Angoraen i Athen er oldtidens markedsplads, hvor handlende har mødtes. I dag er det en smuk ruin, der emmer af fortidens historie. Her er det også en god idé at komme senere på dagen, hvis du vil undgå store flokke af turister. Desuden er det et syn for guder at se solen gå ned fra Angoraen, som bliver badet i det smukke lys.

Ønsker du mere inspiration og flere gode råd til din tur til Athen, bør du besøge vores rejseguide Scandinavian Traveler.

Øvrigt

Fly til Grækenland
RejseforsikringFlere SAS-destinationer