LAND

SPROG

MIN LUFTHAVN

  ONE WAY FRA
  Fly til Athen

  Fly til Athen

  Inkluderet i din flybillet til Athen på SAS Go: 23 kg bagage, sædevalg og meget mere...

  Det tager 3 timer og et kvarter at flyve direkte til Athen fra København. Selvom det ikke er længe, ønsker vi, at du har det rart, mens du er i luften. Derfor serverer vi kaffe og te ombord, og du har mulighed for at downloade dagens avis i app'en helt op til 22 timer før afgang – alt sammen uden ekstra betaling. 

  Faktisk er det meste inkluderet i din flybillet, når du flyver med os til Athen. Både før, under og efter din rejse, har vi tænkt på det hele:  

  •    23 kg bagage inkluderet på SAS Go (1 stk bagage)
  •    Sædevalg er med i prisen
  •    Online check-in
  •    Kaffe og te. Dagens avis i SAS-app
  •    Op til 90% børnerabat

  Du har også mulighed for at flyve med os på SAS Go Light. Her er indchecket bagage ikke inkluderet i prisen - men håndbagage og vores øvrige fordele følger selvfølgelig med.

  Find din flyafgang og pris med det sammeher på siden, eller hent vores app – så kan du altid nemt finde dit fly til Athen på din mobiltelefon.

   

  Flyv til Athen med SAS

  SAS flyver til Athen dagligt, dog med færre afgange i vinterhalvåret.


  Athen - en pulserende storby

  Athen er i dag langt mere end blot ”den vestlige civilisations vugge”. Den moderne græske hovedstad er en pulserende storby med knap en million indbyggere i bykernen, og ca. 3,5 mio. med det omkringliggende byområde. Byen byder på talrige shoppingmuligheder, gammeldags markeder med kød, fisk og grøntsager, og hippe designerbutikker i Kolonaki-kvarteret.


  Seværdigheder i Athen

  Athens rige kulturarv kan opleves på flere pragtfulde museer f.eks. det nationale arkæologiske museum, der er en helt enestående samling, der på en fantastisk måde illustrerer det gamle Hellas' pragt og herlighed. Det græske nationalgalleri har velkendte værker af både græske og andre europæiske kunstnere.


  Akropolis

  I midten af 400-tallet f.Kr. overtalte Perikles athenerne til at påbegynde et storslået bygningsprogram, som er kommet til at stå som symbolet på de politiske og kulturelle fremskridt i Hellas. Arbejderne lavede Akropolis med tre templer stillet op mod hinanden og en monomental indgangssport. Dionysos-teatret i sydskråningen blev videreudbygget i 300-tallet f.Kr og Herodes Atticus-teatret blev tilføjet i 100-tallet f.Kr. Det, du skal se her, er: indgangshallen i Parthenon og templet for Athena Nike.


  Shopping

  Når det gælder shopping, varierer det fra loppemarked, antikvitetsbutikker og butikker fulde af krims krams i Monastiràki, til designer-modebutikkerne i Kolonàki. Et stort udvalg af tæpper, lervarer, kurve og håndværk af sølv kan du finde til lommepengevenlige priser.


  Mad og natteliv

  Nyd en græsk salat, tzatziki og en halv flaske Retsina på en af de mange cafeer eller restauranter i byen. Andre gode græske retter er souvlaki (grillspyd med lam), gryderetter og ovnretten moussaka. Nattelivet i Athen er fortræffeligt, med tavernaer, klubber og barer der har åbent ud til de tidlige morgentimer. Friluftskasinoer og teatre er populære om sommeren. Der er musik for enhver smag fra traditionel græsk folkemusik til pop, jazz og klassiske koncerter.

  Daglige flyafgange til Athen.

  Hver dag i sommerhalvåret flyver vi direkte til lufthavnen ”Eleftherios Venizelos” (ATH) i Athen, så du altid kan finde et fly, der passer ind i dine planer. Om vinteren har vi lidt færre afgange, men vi flyver dog flere gange om ugen.

  Billige flybilletter til Athen – book i god tid, og spar penge


  Du kan sagtens rejse billigt til den græske hovedstad med os. Alt, du skal gøre, er at bestille dine billetter i god tid – så kan du få fingrene i flybilletter til de bedste priser.

  Husk at du altid har 24 timers fortrydelsesret, når du bestiller billetter hos os. Det betyder, at du roligt kan slå til, hvis du finder en god pris i vores booking-system: Book bare, og hør hvad din kæreste, ægtefælle eller venner siger til dato, afgangstid og pris bagefter.

  Få gode tilbud og rabatter – bliv medlem af EuroBonus


  Tilmeld dig EuroBonus (det er gratis!) og optjen point, hver gang du flyver med os. Derudover får du en masse fordele - bl.a. eksklusive medlemstilbud via mail og sms-tjenester med praktiske informationer under din flyrejse.

  Dine point kan du bruge på alt fra flyrejser til varer ombord og online shopping.


  Optjen point på din tur til Athen – tilmeld dig EuroBonus gratis

  Athen rejsetips

  Tænker du på at tage en tur til Athen, kan du på denne side finde gode idéer til turen. Du kan bl.a. få gode råd til hvilke græske øer og spændende steder, der kan opleves, når man tager til Athen. Hvis du længes efter at komme ud at opleve en masse ting, så book din rejse nu.

   

  Rejsetips fra Athen indsendt af vores kunder

  Herunder finder du rejsetips indsendt af vores kunder. Vi har inddelt i kategorier for at gøre det nemmere for dig at finde den information, der passer bedst til dig.

   

  Seværdigheder

  Se Akropolis i Athen ved solnedgang, og du vil føle stedets særlige mystik og histpriens vingesus. Bagefter kan man finde en lille, hyggelig taverna i nærheden og nyde stegte blæksprutter og Retzina.

  Line Katrine R.

  Fra Athen kommer du nemt til Peleponnes. Se oldtidsteatret Epidauros, besøg den smukke by Naphlion i venetiansk stil. Slap af i den lille by Ermioni, Argolida, som har alt: skønne, rene badestrande, fantastisk atmosfære, lokalkolorit, alt.

  Leif Emil H.

   

  Kultur og museer

  Alle kender Parthenon højen i Athen, men nær ved ligger der en anden høj Areopagos, hvor man dels har en skøn udsigt til Parthenonhøjen, dels kan møde en mængde Athenere, som samles der. I det antikke Grækenland var det her, man samledes for at høre på taler.

  Oli M.

  Tag på storbyferie til Athen og oplev den fantastiske ruinby Akropolis - her kan du få indblik i kultur og kunst for flere tusinde år siden - et vidunderligt og storslået område, som kan besøges i mange timer og dage.

  Karen-Lisbeth O.

  Athen er ikke bare Athen. Når man nu er der, så er et besøg i det ældste Athen et must men desværre er der ikke mange der ved, at det er der. Hvis man for foden af Acropolis bevæger sig opad igennem meterbrede stier, så havner man i det ældste Athen, som giver èn fornemmelsen af at være på en græsk ø. Husene, som klatrer op ad bjerget, er hvide med blå eller grønne vinduer og det var her det oprindelige Athen tog sin begyndelse. Meget spændende og samtidig føler man sig hensat til et helt andet sted end den pulserende storby, som man befinder sig i.

  Hanne M.  Mad & natteliv

  Vi tager helst til Grækenland mindst een gang om året. Det foregår med rygsæk på og med bus, færge og tog. Hvis det lader sig praktisere, stopper vi gerne i Athen en eller to dage, og her er der et fast punkt på programmet: et besøg på kød-, fiske- og frugtmarkedet, hvor vi spiser frokost på selve kødmarkedet, hvor der er et par rigtig gode restauranter. Man kan vælge mellem mange græske specialiteter, fx kan man få en rigtig god stiffado og en af de bedste retzinaer, vi har mødt i Grækenland. Her kommer der ikke mange turister, men der er altid fyldt med lokale, der tager en pause her. Virkelig et besøg værd. For sarte sjæle kan jeg oplyse, at der nu om dage er kommet vinduer op, så man ikke sidder lige midt i kødhandelen.

  Arne O.

  En aftentur på Plaka - her kan man få vidunderlig græsk mad, høre græsk musik, i det hele taget opleve den græske stemning, så man hører englene synge.

  Knud C.  Rejs med børn


  Vi vælger altid et formiddags fly til Athen, når vi rejser til Athen (som vi har gjort hvert år i de sidste 8 år). Så kan vi tage ned til Piraæus og nå færgerne ud til det græske øhav inden det bliver for aften og ungerne skal puttes. På den måde bliver rejsen nemmere for alle og vi kan vågne op på hotellet i den græske ø og tage på stranden næste morgen. Perfekt sommerferie!

  Sofie G.

  Athen er undervurderet som destination. Mange voksne tager dertil for at se de utrolige seværdigheder, men Athen har mange gode muligheder for børnefamilier. Min familie og jeg var i Athen for at besøge venner, men skulle også "underholde" børnene. Lidt udenfor Athen ligger deres noget ukendte Zoologiske have (Attica Zoo) med en af Europa's største fugle samlinger, og selvfølgelig løver, tigre, aber, zebraer, giraffer, jaguarer og meget meget mere. (Pris: ca. 10 € for voksne og 6 € for børn). Et super sted som holdes pænt og rent og man fornemmer en kærlighed for dyrene. Vores børn (6 og 3) var ellevilde og kunne uden problemer klare et par dage ekstra med ruiner og restauranter. En sikker GRATIS vinder med børnene er legepladserne syd for Athen ved Voula/Glyfada (dog med meget dyre cafe priser).

  Martin H.

  Efter 3 dage i Athen er mulighederne mange med fly ud til de mindre øer i det græske øhav.Vi valgte Naxos hvor vi var ud på 25 min en ø der efter 18 års forløb stadig har den forunderlige ro.

  Finn R.

  Til Athen også fra Piræaus med færge til Syros - her på øen i kykladerne ligger den lille badeby Kini - som har meget børnevenlige strande - og ingen charterturisme. Masser af små billige pensionater og oprindelige taverner. God fornøjelse

  Jens Ole H.  Andet

  Lufthavnen er Athen, men rejsemålet er faktisk Pelopones. Fra Athen lufthavn lejer man en bil og kører mod Korinth. Ved Korinth gør man et ophold og tager en sejltur igennem Korinther kanalen, et menneskeskabt mesterværk. Herefter kører man tilbage til motorvejen mod Naphlion, ca 1 times kørsel fra Korinth. Naphlion er en utrolig smuk by med sin placering på en klippe med den fantastisk borg på toppen. Byen rummer mange små og smukke hoteller, og der er både mondæne og turistprægede butikker. Det smukke torv eller havnefronten er unik til indtagelse af frokost eller aftensmad, og den lille restaurantionsgade i den gamle bydel giver ligeledes en fortryllende atmosfære at indtage sit måltid i. Kun ca. 8 km. fra Naphlion ligger en gammel turistby, Tolo, der ikke er så "turistet" mere, men det er ikke byen, men til gengæld flere kilometer fantastisk sandstrand. Fra Tolo sejler der en båd en gang om ugen til bl.a. øerne Spetses og Hydra. To fantastiske øer på hver sin måde. Spetses, gammel og græsk, Hydra, uden biler, men flot og mondæn. Utrolig velholdt. Kun ca. timer med fly, Athen lufthavn er hurtig med bagage, her kunne Kastrup lære noget, og ca. 2 timers bilkørsel af de nye og flotte motorveje, de sidste ca. 70 kilometer igennem det naturskønne Pelopones.

  Claus Ø.

  Tag et fly til Athen og fortsæt til Piræus. Sejl herfra til de skønne øer Serifos og Sifnos. Her finder du de skønneste strande og natur. De dejligste ægte græske restauranter og små byer. Og ikke at glemme : de mest gæstfrie grækere. Kan varmt anbefales.

  Kirsten P.

  Når man rejser t/r Athen så er det dejligt at tage til Piræus, hvorfra man hurtigt kan komme t/r Aegina, som er et godt sted at slappe af ( genoplade ) og så skal man ikke glemme den gode mad & strand uden sten.

  Birgitte E.

  Flyv med SAS til Athen og deltag i det legendariske marathon

  Har du en drøm om at løbe et marathon? Måske er du allerede rutineret marathonløber men ønsker at opleve det legendariske athenske maraton, der har været inspirationen bag det moderne marathon. Flyv med SAS til den græske hovedstad Athen og oplev det legendariske marathon.

  Det første marathon

  Historien om det første marathon går helt tilbage til ca. år 500 f.v.t. Grækerne var i krig med perserne, og da sejren var inden for rækkevidde, blev den athenske budbringer Pheidippides sendt af sted til Athen for at proklamere sejren over perserne. Pheidippides løb ca. 40 km. fra kamppladsen ved byen Marathon til Athen for, med ordet ”Nenikékamen”, at fortælle det athenske fok om sejren ved Marathon.

  Det moderne marathon i Athen

  I dag hyldes Pheidippides stadig som en græsk nationalhelt, der er opstillet en stor statue af ham udenfor Marathon, og hans løb fra Marathon til Athen har været inspirationen til det moderne marathon. Det klassiske athenske marathon er i dag et af verdens hårdeste – fra 10 km.-mærket og frem til 31 km. –mærket går ruten stærkt op ad bakke, og dette er den stejleste stigning der findes i noget moderne marathonløb. Ruten begynder i byen Marathon og passerer forbi de athenske soldaters grav og videre langs kysten igennem byen Nea Makri. Efter den stejle stigning, går ruten blidt ned ad bakke mod hovedstaden Athen og ender til sidst på Panathinaikos Stadionet, der allerede i Antikken husede diverse atletikkonkurrencer.

  Kunne du tænke dig at rejse til Athen?

  Athen er Grækenlands hovedstad og byder på mange oplevelser, både når det kommer til kultur, shopping og underholdning. Byen er en skønsom kombination af både nyt og gammelt, og byen har en lang kulturhistorie. Book din rejse til Athen allerede i dag.

   

  Athen – Europas vugge

  Athen er ofte blevet kaldt ”Europas vugge” på grund af byens kulturhistorie. Meget af den europæiske kultur havde sit udspring i Grækenland og især området omkring Athen – det gælder for eksempel den europæiske filosofi med Platon og Sokrates, drama og skulpturkunst og inden for sportens verden stammer både maraton og De Olympiske Lege fra dette område. I dag kan du stadig gå i Sokrates’ fodspor – besøg for eksempel Akropolis, det berømte tempelkompleks bygget til ære for de græske guder i år 400 f.v.t.

   

  Book din rejse til Athen i dag på sas.dk

  Har du lyst til at opleve den traditionsrige by Athen, så bestil din rejse allerede i dag på sas.dk! SAS flyver dig direkte til Athen og gør i det hele taget din rejse så enkel som muligt. Check ind hjemmefra og spar tid i lufthavnen og medbring frit op til 23 kg bagage på SAS Go. SAS har ingen skjulte gebyrer eller omkostninger – hos os er prisen gennemsigtig og alt inklusiv. Find din rejse til Athen i dag!

  transport

  Her har du mulighed for at læse, hvordan du kommer fra Athen lufthavn til centrum, og hvilke transportmuligheder der findes til at komme rundt i det centrale Athen. Du kan komme fra Athen lufthavn til indre by på 4 måder.

   

  Bus

  Der findes op til flere buslinier fra Athen Lufthavn og ind til det centrale Athen og omegn. Busserne er makeret med et X foran busnummeret. Busserne kører i døgndrift, og turen tager fra 45 minutter til 90 minutter, afhængig af hvor turen går hen. En enkel billet koster på disse buser ca. €3,20.

   

  Metro

  Fra lufthavnen kan du også tage metroen. Du kan tage linje 3, som afgår fra lufthavnen til det centrale Athen.

   

  Tog

  Toget fra Athen Lufthavn går til Athen hovedbanegård, Larissis station, og derfra kan du komme videre til Pireaus. Det er også muligt at tage et tog til Korinth, som ligger 1 time og 20 minutter væk.

   

  Taxa

  Udenfor lufthavnen er der taxa-holdepladser. En almindelig dagstur koster ca. €20-30 afhængig af, hvor man skal køres hen, og hvor meget bagage, man har med.

   

  Transport Athen

  Transportsystemet i Athen består af både metro, bus og tog.

  Metroen spænder indtil videre ikke så stort, men der er konstante udbygninger, så den kommer til at dække hele Athen. Metroen's nuværende 3 linjer kører fra henholdsvis Piraeus til Kifissia, Alexandros Panagoulis til Aghios Antonios og fra Egaleo til Athen lufthavn. Se oversigt over Athen metro. Metroen starter kl. 5.30 om morgenen, og den sidste afgår omkring midnat, i weekenden kører den dog til kl. 2.00 om natten. Billetter til metoen kan købes på stationerne - enten i automater eller ved billetkontorer.

  Der findes et stort netværk af busser i Athen centrum. De blå busser er normale busser, som forbinder Athen med forstæderne, hvorimod Trolley busser, der kører på strøm, hovedsageligt dækker Athen centrum. Der bruges samme type billet på begge busser.

  Der findes to slags tog i Athen. Tram, som blev indviet lige inden OL i 2004, kører på gadeplan, og afgår hver 5-10 minutter på alle tre linjer. De kører i hverdagen mellem kl. 5.00 om morgenen til kl. 1.00 om natten. I weekenden kører den hele døgnet. De almindelige tog dækker Athen centrum, og forbinder byen med forstæderne. Du kan bl.a. tage toget fra lufthavnen til det centrale Athen, Athen til Korinth, fra Korinth til Kiato eller fra Korinth til Athen lufthavn.

  SEVÆRDIGHEDER

  Sightseeing i det gamle Athen

  På trods af at Athen på mange måder er en moderne europæisk storby, bærer byen stadig præg af sin lange kulturarv. Byen havde sin gyldne periode for omkring 2500 år siden, hvor byens økonomi blomstrede, og filosoffer som Sokrates og Platon boede i byen. I den periode blev også bygget flere af de bygningsværker, der stadig kan opleves i byen, og det var også på denne tid, at de Olympiske Lege opstod om end i en lidt anden form end i dag.

  Akropolis

  Akropolis betyder ”byen på højen” og ligger ca. 150 m. hævet over Athen. På Akropolis ligger flere velbevarede ruiner, der er værd at kaste et nærmere blik på. De fleste af disse gamle bygningsværker blev bygget i Athens ”guldalder” ca. 500 f.v.t. Parthenontemplet er måske det vigtigste af disse bygningsværker, og var oprindeligt et tempel bygget til ære for byens beskytter, gudinden Pallas Athene. Templet er udsmykket med friser og relieffer, og mange af disse kan stadig ses på templet. Et andet meget berømt tempel på Akropolis er Erectheion, der er berømt for sin elegante arkitektur. Templet blev bygget til ære for Athene og Poseidon Erechtheus – en mytisk athensk konge, der hang sammen med havguden Poseidon. Erectheion er bygget i en stil, der er meget anderledes end Parthenon, men ikke desto mindre interessant.

  turistinformation

  Athen - Den vestlige civilisations vugge

  Grækenlands hovedstad Athen er ofte blevet kaldt ”Civilisationens vugge”, idet den europæiske kultur i høj grad bygger på kulturen i det gamle Grækenland, hvor Athen var det absolutte centrum. Europæisk filosofi opstod i og omkring Athen for omring 2500 år siden, da der begyndte at komme bystater i Grækenland og handel og økonomi blomstrede. Denne samfundsudvikling dannede grobund for mere moderne og abstrakte tanker, og filosofien blev født.

  Den moderne filosofi blev især centreret omkring Athen, måske fordi byen allerede omkring år 500 f.v.t. havde verdens første veludviklede demokrati. Byen blev således samlingssted for flere store filosoffer bl.a. Sokrates og hans elev Platon, der grundlagde Akademiet – det første ”universitet” i den vestlige verden. Sokrates og Platons tanker blev grundlæggende for europæisk tankegang, og har inspireret meget senere filosofi. Spor efter den antikke græske kultur er stadig at finde overalt i den europæiske kultur – i sprogene, i arkitekturen og i kunsten, og på den måde skylder Europa meget til Athen og det antikke Grækenland.

   

  Sporene af det Antikke Athen

  Athen er stolt af sin indflydelsesrige kulturarv, og sporene efter antikken er synlige overalt i byen i kraft af kunst og monumenter. Som en af verdens ældste byer, spænder Athens historie over mindst 3000 år, og byen var i flere hundrede år den vestlige verdens absolutte centrum.

  På byens Akropolis, et tempelkompleks bygget på en høj, står ruinen af Parthenonmonumentet, der går tilbage til 500 år f.v.t. Parthenon var i det klassiske Athen et tempel for tilbedelse af Pallas Athene, byens mytologiske leder. Parthenon er i dag et symbol på den betydning, det klassiske Grækenland har haft på europæisk tankegang, og den græske regering har igangsat at restaureringsarbejde, der skal bevare det 2500 år gamle monument for eftertiden

   

  Det moderne Athen

  Athen er i dag langt mere end blot ”den vestlige civilisations vugge”. Den moderne græske hovedstad er en pulserende storby med knap en million indbyggere i bykernen, og ca. 3,5 mio. med det omkringliggende byområde. Byen byder på talrige shoppingmuligheder, idet den både rummer gammeldags markeder med kød, fisk og grøntsager, og hippe designerbutikker i Kolonaki-kvarteret.

  I de varme sommermåneder syder gaderne af liv, og caféer, restauranter og barer rykker udendørs. Lidt syd for byen findes lange strande, hvor både lokale og turister tager tilflugt, når sommervejret bliver for varmt. Mange af byens natklubber flytter desuden til stranden i sommermånederne, og byder her på ægte fest- og sommerstemning i sandet.

  Vi anvender cookies til at gøre din oplevelse så god som mulig. Ved at anvende dette websted accepterer du vores cookie-politik