LAND

SPROG

MIN LUFTHAVN

  ONE WAY FRA
  Fly til Berlin

  Fly til Berlin

  SAS flyver København - Berlin flere gange dagligt. Med en flyvetid på kun omkring 1 time til Berlins lufthavn Tegel er det et oplagt sted at tilbringe en forlænget weekend eller en mini-ferie.

   

  OP TIL TRE DAGLIGE FLYAFGANGE TIL TEGEL LUFTHAVN I BERLIN

  Vi flyver til lufthavnen Tegel (TXL) i Berlin morgen, middag og aften, så du altid kan finde et fly, der passer ind i dine rejseplaner. 

  Vælg mellem op til 3 daglige afgange til Tegel-lufthavnen (TXL), der ligger kun 8km. fra Berlin by.

  Find afgang

   

  BILLIGE FLYBILLETTER TIL BERLIN – BOOK I GOD TID OG SPAR PENGE

  Du kan sagtens rejse billigt til den tyske hovedstad med os. Alt, du skal gøre, er at bestille dine billetter i god tid – så kan du få fingrene i flybilletterne til de bedste priser. 

  Husk, at du altid har 24 timers fortrydelsesret, når du bestiller billetter hos os. Det betyder, at du roligt kan slå til, hvis du finder en god pris i vores booking-system.

  Book bare og hør hvad din kæreste, ægtefælle eller venner siger til dato, afgangstid og pris bagefter.

  Tjek lavpriskalender

   

  FLYV DIREKTE KØBENHAVN-BERLIN MED SAS

  Berlin er en cool storby med masser af atmosfære, og med SAS kan du flyve direkte København-Berlin. Med en flyvetur på kun cirka 1 time kan du hurtigt stå i Berlins centrum. 

  Den korte flyvetid gør Berlin til et oplagt mål for en mini-ferie eller en weekendtur. Book dine flybilletter til Berlin på sas.dk, og din rejse kan begynde, så snart du ønsker.

  Find afgang

   

  ALTID INKLUDERET I DIN FLYBILLET MED SAS GO: 23 KG BAGAGE, SÆDEVALG OG MEGET MERE

  Du har kun lige sat dig i sædet, før vi er fremme i Berlin. For det tager under 1 time at flyve til Berlin fra København. Undervejs kan du nå at drikke en kop kaffe eller te, som vi serverer ombord, eller du kan bladre i dagens avis, som du kan downloade i SAS-app'en helt op til 22 timer før afgang – alt sammen uden ekstra betaling, naturligvis. 

  Faktisk er alt inkluderet i din flybillet, når du flyver med os til Berlin. Både før, under og efter din rejse har vi tænkt på det hele:

  • 23 kg bagage inkluderet på SAS Go (1 stk bagage)

  • Sædevalg, når du checker ind

  • Online check-in

  • Download dagens avis i app'en

  • Op til 90% børnerabat

  Find din flyafgang og pris med det samme her på sas.dk, eller hent vores app – så kan du altid nemt finde dit fly til Berlin direkte på mobilen.

  Læs mere om SAS Go

   

  OP TIL 90% RABAT PÅ BØRNEBILLETTER

  Børn under to år (0-23 måneder), som deler sæde med en forælder (ikke eget sæde, rejser uden omkostninger eller får 90% rabat på flybillettens pris. 

  Du kan også booke et sæde til barnet, og i så fald er rabatten 25%.

  Børn 2-11 år (endnu ikke fyldt 12 år) har deres eget sæde ombord. I Europa samt på vores interkontinentale ruter er rabatten for det meste 25% (på visse specialpriser til/fra USA er der ikke børnerabat).

  Læs mere om rejse med børn

   

  GODE TILBUD OG RABATTER MED EUROBONUS

  Tilmeld dig EuroBonus (det er gratis!) og optjen point, hver gang du flyver med os. Derudover får du en masse fordele - bl.a. eksklusive medlemstilbud via mail og sms-tjenester med praktiske informationer under din flyrejse. 

  Dine point kan du bruge på alt fra flyrejser, varer ombord og online shopping. 

  Optjen pointpå din tur til Berlin – tilmeld dig Eurobonus gratis

   

  BERLIN LUFTHAVN (TEGEL)

  Flyv til Berlin med SAS og land i Berlins centrale hovedlufthavn Tegel (TXL), der ligger blot 8 km. fra Berlins centrum. 

  Tegel lufthavn er en af Tysklands travleste og byder på masser af moderne faciliteter, restauranter/caféer og tax-free butikker. 

  Tegel lufthavn kan desuden tilbyde hurtigt og billigt internet via trådløst WLAN, der findes i hele lufthavnen.

   

  TRANSPORT TIL OG FRA LUFTHAVN TEGEL

  Lufthavnen har gode transportforbindelser til Berlins centrum, så det er let og hurtigt at komme fra lufthavnen til centrum med enten bus, tog eller taxa. 

  Bussen TXL Express afgår fra lufthavnen mod centrum hvert kvarter og koster ca. 2,30 euro. 

  En taxa fra Tegel lufthavn til centrum af Berlin koster ca. 20 euro og kan findes lige udenfor lufthavnens Terminal 1. 

  Det er også muligt at leje bil direkte ved Tegel lufthavn. Husk kontanter hvis du skal køre taxi i Berlin. Det er ikke altid muligt at betale med kreditkort i Berlins taxier.

   

  BILUDLEJNING VED BERLIN LUFTHAVN TEGEL

  Det er nemt og bekvemt at leje bil i Berlin lufthavn Tegel igennem et af de biludlejningsfirmaer, der holder til i lufthavnen. 

  Bestil bilen i forvejen enten over internettet eller pr. telefon. Avis tel +49 30 6091 5710 Budget tel +49 30 6091 5710 Europcar tel +49 30 6349 160 Hertz/ADAC tel +49 30 6091 5730 National car rental/Alamo tel +49 1805 002738 SIXT +49 1805 25252

  Kontakt

  Flughafen Tegel (TXL)

  13405 Berlin Germany 

  Telefon: +49 1805 000186 

  Website: http://www.berlin-airport.de/

  Billige flybilletter til Berlin

  TRANSPORT I BERLIN

  Det er nemt at komme rundt i Berlin, da det offentlige transportsystem dækker hele byen og forbinder de ydre forstæder til centrum. Transportsystemet i Berlin er inddelt i tre zoner - A, B og C.

  Berlins metro (U-Bahn) dækker hele Berlin centrum med i alt 170 stationer og ni linjer. Billetter kan købes på alle stationer, i automater eller på billetkontorer. 

  Der findes forskellige billettyper, og priserne varierer dermed også. I de sene nattetimer kører der tog og metro i Berlin centrum. Læs mere om de forskellige billettyper.

  Tram er en hurtig og bekvem måde at komme gennem byen. De kører på gaderne og har 28 linjer om dagen og fem om natten. S-Bahn er tog i stil med S-tog i København. 

  Der er 16 linjer, og de kører hvert 10. minut. Du kan på alle transportmidlerne bruge de samme billetter, blot de er stemplet ved rejsens begyndelse.

   

  TURISTKORT

  Der findes to slags turistkort i Berlin. De giver begge adgang til det offentlige transportsystem og en lang række rabatter i Berlin centrum.

  Berlin WelcomeCard giver dig mulig for at bruge det offentlige transportsystem i op til 72 timer, efter det er blevet stemplet, og 50% rabat på 130 turist- og kulturelle oplevelser.

   CityTourCard er navnet på det andet turistkort, og her har du også mulig for at bruge transportmidlerne i op til 72 timer, efter det er stemplet, og du får ligeledes 50% rabat på en række udvalgte seværdigheder i Berlin.

   

  BERLIN - DEN DELTE BY

  Den bedste måde at opleve Berlin på, er ganske enkelt at slentre rundt i byen. Byen er fuld af overraskelser og skæve indslag, og det opleves bedst til fods. 

  Byen er dog for stor til, at det hele kan nås til fods. Benyt dig derfor af Berlins velfungerende metro, der hurtigt og let kan tage dig fra den ene ende af byen til den anden. 

  Området omkring Alexander Platz emmer af det tidligere Østberlin. Tag for eksempel turen op i det 368 m. høje Fernsehturm og nyd udsigten over Berlin i den roterende café.

  Har du lyst til at indsnuse stemningen af hvordan byen var inden murens fald, er Checkpoint Charlie et besøg værd. Checkpoint Charlie var nok den mest kendte af grænseovergangene mellem Øst- og Vestberlin i den tid byen var delt. 

  I dag er der, ved det gamle Checkpoint Charlie i Friedrichstrasse, opført et museum om Berlins tid som delt by.

   

  BYEN MED PERSONLIGHED

  Efter det gamle Østberlin er blevet renoveret og genopbygget efter krigen, findes der nu en række bydele med stor personlighed. 

  Prenzlauer Berg er den hyggelige, grønne kunstnerbydel, hvor næste alle veje er alléer, og hvor bygningerne er malet i flotte farver. Her er det Kastanienallee og Schönhauser Allee, der binder det hele sammen. 

  Mitte er den hippe bydel med sushibarer og modebutikker. Det er også her Oranienburger Straße, med den smukke Neue synagoge, ligger. 

  Bydelen Kreuzberg (der ligger i det gamle Vestberlin) sprudler af liv og her ligger mange restauranter og barer. Endelig er der Friedrichshain, der, på sin egen charmerende måde, giver minder om det tidligere DDR.

   

  STORBYLIV

  Berlin er blevet kaldt "fattig men sexet" - og er en vaskeægte storby med alt, hvad dertil hører. 

  I Deutsche Oper eller Staatsoper kan de største operaværker nydes, og hvis elektronisk musik er sagen, er Berlins club scene en af verdens bedste. 

  Byen er uløseligt forbundet med musik, og kunstnere som Lou Reed og David Bowie har haft nære tilknytninger til Berlin. 

  Byens status som kulturel storby understøttes også af store events som Love Parade eller Berlin Marathon.

   

  BERLINS HISTORIE

  Berlin har en lang historie, og de sidste 80 år er nok de mest kendte. Efter anden verdenskrig blev byen delt op i zoner, og i 1948 blev Vestberlin blokeret, så en luftbro for en periode var den eneste mulighed for at forsyne bydelen. 

  Brandenburger Tor er en af Berlins gamle byporte, men den har også historisk været symbol på en delt by, da Berlinmuren løb tæt forbi. 

  Da muren stod i Berlin, var Checkpoint Charlie det eneste sted, hvor udvalgte kunne passere i bil mellem Øst- og Vestberlin. Berlinmurens fald i 1989 markerede starten på en ny æra.

  Berlins historie er også meget andet end muren; eksempelvis står midt i Tiergarten Siegessäule, som symbol for slaget om Slesvig-Holsten i 1864. 

  Et andet historisk område er Museumsinsel, der ligger midt i floden Spree, og som i århundreder har været hjemsted for domkirken Berliner Dom og for kunst og kultur i almindelighed. 

   

  SEVÆRDIGHEDER I BERLIN

  En af det mest synlige seværdigheder i Berlin er det 368 meter høje Fernsehturm midt på Alexanderplatz. Fra udsigstsplatformen i tårnet kan hele Berlin betragtes. 

  Under jorden er Berlins U-bahn en attraktion i sig selv - som en af verdens mest punktlige og overskuelige metroer. 

  På Potsdamer Platz funkler nye skyskrabere om kap med glaskuplen på Rigsdagen (som i virkeligheden hedder Bundestag), der ligger ved starten af den verdenskendte allé, Unter den linden. I mellem ligger Holocaust mindesmærket, der består af flere tusind betonsøjler i variende højder. 

  Berlin byder på kunst i alle afskygninger og er især kendt for fascinerende street-art i form af skulpturer, vægmalerier og installationer. 

   

  BERLINMUREN

  Berlin er i dag en af Europas mest dynamiske og interessante byer. Byen sprudler af liv og udvikler sig hele tiden i kraft af ny arkitektur og nye kvarterer. 

  Byen har dog en dyster historie, der ikke lader sig fornægte, og det er blot 20 år siden muren, der delte byen i to, faldt. 

  Efter 2. Verdenskrig blev Tyskland opdelt i fire zoner, der bestod af den amerikanske-, den britiske, den franske- og den sovjetiske zone. 

  I 1949 blev landet delt i to særskilte nationer: BRD (den Tyske Bundesrepublik) i de vestlige zoner og DDR (den Demokratiske Tyske Republik) i den sovjetiske zone. 

  Samarbejdet mellem Øst- og Vesttyskland kollapsede på grund af store ideologiske forskelle mellem de vestlige allierede og Sovjetunionen, og det førte i 1961 til konstruktionen af ”Jerntæppet”. 

  Den skarpt bevogtede grænse mellem Øst- og Vesttyskland, som også gik igennem Berlin, blev det stærkeste symbol på det delte land. 

  Muren stod indtil 9. november 1989, og Tyskland blev officielt genforenet den 3. oktober 1990.

  Besøg Berlin og oplev et vigtigt stykke verdenshistorie - bestil din billet til Berlin online i dag på sas.dk.

   

  BESØG RESTEN AF BERLINMUREN

  På trods af Berlins brogede historie som delt by fremstår byen i dag moderne og velstående. Det er dog stadig muligt at se sporene efter Berlinmuren – besøg for eksempel East Side Gallery øst for den indre bykerne. 

  Her er et langt stykke af den originale mur bevaret og er blevet dekoreret med graffiti. Der er også mindre stykker af muren bevaret rundt omkring i byen blandt andet på Potsdamer Platz.

   

  BRANDENBURGER TOR

  Brandenburger Tor er en af Berlins tre bevarede byporte. Den første Brandenburger Tor blev opført i 1731 men fik først i slutningen af 1700-tallet sin nuværende nyklassicistiske stil. 

  Brandenburger Tor skulle oprindeligt have heddet ”Frihedsporten”, men freden varede ikke længe, og da Napoleon indtog Berlin i 1806, tog han stridsvognen, der pyntede øverst på Brandenburger Tor, med sig til Paris som krigsgods. 

  Under Den Kolde Krig, da Berlin var delt af Berlinmuren, stod Brandenburger Tor meget tæt på muren, og den er i dag især blevet et symbol på den delte by.

  Tilmeld dig EuroBonus

  - Det koster ingenting at blive medlem.
  - Du har mulighed for at optjene EuroBonus-point på alt fra flyrejser til shopping. 
  - Brug dine optjente point til nye flyrejser.

  SHOPPING I BERLIN

  Berlin byder på masser af shoppemuligheder – her kan man finde både internationale, eksklusive mærker og små, upcoming Berlin-baserede designere. 

  Berlin er en metropol, der syder af alternativ livsstil, og dette afspejles tydeligt i Berlin’sk design, der ofte er skævt, pudsigt og meget charmerende. 

  Berlin har ikke ét særligt shoppingområde, men er ligesom mange andre storbyer opdelt i kvarterer med forskelligt særpræg.

   

  KÜFURSTENDAMM

  Området omkring Kurfürstendamm (i folkemunde kaldet Ku’damm) ligger i det gamle Vestberlin og var indtil 1989 symbol på alt, hvad der var vestligt. 

  I dag er området temmelig kommercielt med neonskilte, McDonalds og Starbucks spredt ud over området, men det er også på Ku’damm man kan finde store internationale mærker og stormagasinet KaDeWe, der byder på et stort udvalg indenfor beklædning og parfume.

   

  MITTE

  I området Mitte, ikke langt fra Alexanderplatz kan man finde et væld af spændende butikker. 

  Her er både ægte tysk og Berlin’sk design som undertøjsmærket Schiesser, der efterhånden har opnået kultstatus og det Berlin’ske mærke Lala Berlin, der laver designertøj til kvinder. 

  I Mitte ligger også stormagasinet Departmentstore Quartier 206, der handler med eksklusive tyske og internationale mærker som Jimmy Choo og Marc Jacobs. 

  I Mitte finder man også et væld af gallerier, der viser eksperimenterende samtidskunst. 

  KW (Kunst Werke) Institute for Contemporary Art ligger i en gammel fabriksbygning og byder på fem etager fyldt med skiftende udstillinger med samtidskunst af både tyske og internationale kunstnere.

   

  KREUZBERG OG PRENZLAUER BERG

  Kreuzberg og Prenzlauer Berg er Berlins mest alternative kvarterer. Det er her, man kan finde genbrugsbutikker med tøj fra DDR-tiden, spøjse vintagekjoler og anderledes smykkebutikker. 

  Udforsk området og hold eventuelt pause på den hyggelige og grønne plads, Helmholtzplatz.

   

  KUNST OG KULTUR I BERLIN

  Berlin er på mange måder en by, der emmer af kultur og historie. 

  I 1920’erne var Berlin et af Europas kulturcentre, hvor de kunstneriske miljøer for litteratur, film, teater, kunst og arkitektur, musik, filosofi og psykologi blomstrede. 

  Mange kunstnere havde i denne periode deres gang i Berlin og påvirkede byen og resten af Europa med banebrydende modernistisk kunst og tænkemåder.

  Berlin er i dag en supermoderne by, der dog i meget høj grad er præget af sin fortid. Både den højkulturelle periode i 1920’erne, krigstiden under 2. verdenskrig, og tiden som delt by, der varede frem til Berlinmurens fald i 1989 har sat dybe spor i byens identitet. 

  Overalt i byen findes reminiscenser fra 2. verdenskrig og den efterfølgende kolde krig.

  Mindelser fra Berlins tid som europæisk kulturhøjborg gemmer sig også rundt omkring i bykernen, men man skal lede mere for at finde disse. 

  Alexanderplatz i Østberlin var sammen med Kufürstendamm i vest i 1920’erne byens centrum – stederne summede af liv med kabareter, revyer, biografer og beværtninger rundhåndet strøet ud.

   I dag er Alexanderplatz hjem for Europas tredje højeste tårn – Fernsehturm, der byder på en fantastisk udsigt ud over byen, og Kurfürstendamm er byens mest berømte shoppinggade. 

  Find billige flybilletter til Berlin

   

  ÅRSTIDERNE I BERLIN

  Berlin er en storby spækket med spændende events året rundt, og her beskriver vi et udvalg af sommerens, efterårets, vinterens og forårets bedste oplevelser i Berlin.

   

  FORÅR I BERLIN

  Karneval i bydelen Kreuzberg

  Hvert år i pinsen bliver gaderne i Kreuzberg forvandlet af det farverige og populære ”Karneval der Kulturen”, som er en fejring af Berlins etniske og kulturelle mangfoldighed. 

  Karnevalet er en publikumsmagnet, og de levende optog og de mange musikere skaber en helt særlig stemning i Berlins gader.

  Teatertræf i særklasse

  Teaterinteresserede strømmer til Berlin i maj måned, hvor ”Theatertreffen” løber af stablen. 

  Festivalen udmærker sig ved, at en jury håndplukker 10 af de mest innovative og kontroversielle nye teaterstykker fra teatre i Tyskland, Østrig og Schweiz – og de bedste af dem bliver herefter spillet på teaterfestivalen i Berlins gader.

  Fodbold: Traditionsrig pokalfinale på Olympiastadium

  Når fodboldpokalfinalen i Tyskland bliver spillet, står Berlin i fodboldens tegn. Mere end 60.000 fodboldfans overværer pokalfinalen, der har været afholdt på Olympiastadium siden 1985.

  Er du fodboldfan, er det en oplevelse i sig selv at opleve byen og de mange fans, der tegner bybilledet sidst i april/først i maj, når finalekampen bliver spillet.

   

  SOMMER I BERLIN

  Besøg Berlins museer om natten

  To gange om året – sidst i august og januar – holder omkring 100 af Berlins museer åbent om natten. 

  Museerne summer af liv ud på den sene aften, og museer, arkiver og udstillingshaller gør aftenen ekstra speciel ved at arrangere et hav af koncerter oplæsninger, foredrag og forestillinger for de besøgende. 

  Eventen hedder ”Lange Nacht der Museen”, og når du har købt en billet, kan du køre gratis med den offentlige transport.

  Yoga-festival

  I juni måned kan du blive en del af “Yoga-Festival Berlin”, hvor du kan deltage i træningssessioner i forskellige yogaformer. 

  Yoga-lærerne kommer fra hele verden, og festivalen foregår i Shanti-Park. Udover Yoga er der også musik, et marked og særlige arrangementer for børn.

   

  EFTERÅR I BERLIN

  Anerkendt messe for moderne kunst

  Siden 1996 har ”Art Forum Berlin” samlet galleriejere og kunstnere til denne ambitiøse messe for moderne kunst. 

  Arrangementet tiltrækker mange af Europas førende gallerier og tusindvis af kunstinteresserede, og den bliver afholdt i slutningen af oktober / begyndelsen af november. 

  Har du mod på mere, falder messen sammen med ”Berliner Liste” og ”Preview Berlin”, som har fokus på nyere gallerier og kunstnere. 

   

  Berlin Marathon

  Sidst i september måned bliver ”Berlin Marathon” afholdt. Maraton-løbet er et af verdens største, og det bliver afviklet over to dage for at tage hensyn til de forskellige deltagere: løbere, kørestolsbrugere og folk på rulleskøjter. 

  Hvis du ikke har mod på et helmarathon, kan du prøve kræfter med ”Berlin Half-Marathon” i begyndelsen af april eller i august måned kaste dig ud i 10 km trav op og ned af Ku'damm på ”City Night”.

   

  VINTER I BERLIN

  Julemarkeder i Berlin

  Julemarkederne i Berlin er efterhånden blevet en eftertragtet turistattraktion, der hvert år tiltrækker tusindvis af gæster. 

  Et af de største ligger ved kirken Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche, hvor du kan købe julepynt og nyde gløgg og honningkager. 

  Julestemningen er i særklasse, og de første markeder åbner i slutningen af november.

  Berlinalen - den internationale filmfestival

  I februar måned bliver de attraktive bjørnestatuetter uddelt til årets bedste film på filmfestivalen ”Berlinalen”. Festivalen bliver også kaldt ”Berlin International Film Festival”, og den er én af verdens største filmfestivaler med mere end 300 film fra alle fem kontinenter. 

  Berlinalen er centreret ved biografen på Potsdamer Platz og byder på masser internationale stjerner ved den røde løber.

   

  JULEMARKEDER I BERLIN

  Det er i Berlin, det sner, når det kommer til julemarkeder. Byen har nemlig nogle af Europas bedste af slagsen, og her får du vores guide til, hvor du finder den ægte julestemning i Berlin. 

  To af Europas bedste julemarkeder ligger under 1 time i fly fra Danmark. Du finder dem ved Kaiser Wilhelm-kirken og slottet Charlottenburg. 

  De ligger begge centralt i byen, og skal der skrues op for julestemningen, er de to markeder bestemt et besøg værd.

   

  4 MILLIONER BESØGENDE HVERT ÅR KAN IKKE TAGE FEJL

  Duften af gløgg, glaserede æbler og brændte mandler tager godt imod dig, når du ankommer til det traditionsrige julemarked ved Kaiser Wilhelm-kirken.

  I de mange boder finder du alt fra juledekorationer, julepynt og legetøj – til alverdens sjove nips og pynteting. 

  Markedet huser mere end 170 boder, så husk at sætte god tid af til at opleve den hyggelige julestemning blandt lysguirlander og de mange besøgende. 

  Kaiser Wilhelm-kirken ligger ved Kurfürstendamm, og den er et af Berlins mest kendte varetegn. Kirken blev bombet under 2. verdenskrig, og den 63 meter høje tårnruin er i dag bygget ind i en moderne kirke, som udgør en opsigtsvækkende kontrast til den historiske ruin.

   

  STEMNINGSFULD JULEKULISSE - CHARLOTTENBURG ER OPLYST I FARVER UNDER MARKEDSDAGENE

  Ved slottet Charlottenburg lokker de mange boder også med lækre sager til ganen, brugskunst og gaveidéer i lange baner. 

  Når mørket begynder at falde på, kan du for alvor opleve den stemningsfulde lyssætning på slottet, som er svøbt i flotte farver, der roligt skifter nuancer. 

  Så du kan roligt tage kæresten under armen og nyde en romantisk eftermiddag.

   

  KORT OM BERLIN

  Indbyggere: 3,5 millioner

  Religion: 35% Katoliker, 35% Protestanter

  Valuta: Euro 

  Tidsforskel: Ingen

  Telefonkode: +49

  Sprog: Tysk

  Ambassade: Forbundsrepublikken Tysklands Ambassade, Stockholmsgade 57, 2100 København Ø

  Danmarks ambassade: Kongelig Dansk Ambassade, Rauchstraße 1, D-10787 Berlin

  Vi anvender cookies til at gøre din oplevelse så god som mulig. Ved at anvende dette websted accepterer du vores cookie-politik