LAND

SPROG

MIN LUFTHAVN

  ONE WAY FRA
  Fly til Barcelona

  Fly til Barcelona

  Flyv til Barcelona døgnet rundt med SAS. Book ekstra billige billetter via vores lavpriskalender. Du får yderligere fordele og rabatter med EuroBonus, op til 90% børnerabat og meget mere på vores mange flyafgange. 

   

  FLYAFGANGE DØGNET RUNDT TIL EL PRAT-LUFTHAVNEN (BCN) I BARCELONA

  Find flyafgange til Barcelona døgnet rundt på sas.dk. Vi flyver til den spanske storby direkte fra København.  

  Du kan flyve til Barcelona fra København på lige knap 3 timer. Du kan også booke billetten fra andre lufthavne i Danmark, og flyve til Barcelona med et kort stop i København. 

  Vi flyver til El Prat i Barcelona, som er den lufthavn, der ligger tættest på byen – 13 km. fra centrum.  

  Find din afgang

   

  EKSTRA BILLIGE FLYBILLETTER TIL BARCELONA – BOOK I GOD TID

  Vi har gjort det nemt at finde billige flybilletter til den catalanske hovedstad. Du får et simpelt og nemt overblik over alle flybilletter i vores lavpriskalender. Her kan du se den billigste pris pr. dag og måned. 

  Du har altid 24-timers fortrydelsesret, når du bestiller flybilletter hos SAS. Det betyder, at du kan slå til med det samme, du finder den gode pris. 

  Find dine billige flybilletter

   

  DIREKTE KØBENHAVN-BARCELONA PÅ KNAP 3 TIMER

  Det er hurtigt og nemt at flyve direkte fra København til Barcelona. Det tager knap 3 timer, hvor du kan nyde gratis kaffe og te samt læse dagens avis. 

  Den korte tid i luften betyder, at du hurtigt kan komme til Barcelona og nyde eksempelvis en forlænget weekend. Vi har mange daglige ruter direkte til Barcelona, og du kan selv vælge, om du vil flyve fra København morgen, middag, eftermiddag eller aften.

  Find din direkte afgang

   

  FRIT SÆDEVALG, ONLINE CHECK-IN M.M. ER INKLUDERET I DIN FLYBILLET

  Vi vil gerne have, at du har det godt, når du flyver med os. Derfor har vi inkluderet flere fordele i din flybillet, så du kan nyde turen og slappe helt af på din ferie. Du får:

   

  • Frit sædevalg

  • Online check-in

  • 23 kg bagage (på SAS Go)

  • Gratis kaffe og te

  • Dagens avis i vores app

  • Op til 90% børnerabat

  Find afgange og pris i vores app samt her på sas.dk.

  Rejser du kun med håndbagage – vælg SAS Go Light 

   

  OP TIL 90% BØRNERABAT

  Du kan roligt tage børnene med på ferien til Barcelona. Vi sørger for, at I får en god flyrejse, samtidig med at vi har flere store børnerabatter. 

  Børn under to år (0-23 måneder) får op til 90% rabat på flybilletten, når de rejser på en forældres skød. Rejser de på eget sæde, er rabatten på 25%. 

  Børn under 12 år har deres eget sæde ombord, og de får en rabat på op til 25%. 

  Skal du have børnene med – klik her

   

  EUROBONUS GIVER DIG EKSTRA FORDELE OG RABATTER

  EuroBonus er Nordens største loyalitets- og frequent flyer-program. Det er gratis at blive medlem, og du optjener point med det samme på dine flyrejser. 

  Du optjener faktisk også point på mere end dine flyrejser. Du får også point på hotelophold, billeje, shopping og daglige indkøb. 

  Dine point kan du indløse til eksempelvis nye flyrejser, opgraderinger af billetter og gavekort. Du kan indløse dem hos SAS og vores mange partnere. Det gør din rejse endnu mere enkel og komfortabel. 

  Se alle fordelende ved Eurobonus

   

  SAS GO LIGHT, SAS GO OG SAS PLUS GØR DIN REJSE ENDNU ENKELERE

  Når du flyver med SAS, kan du gøre det på flere måder. Vi har nemlig forskellige flybilletter, så du kan rejse på præcis den måde, der passer bedst til dig og dine behov. 

  Billettyperne har en masse af det samme inkluderet, men de adskiller sig på forskellige områder. 

   

  • SAS Go Light – når du kun har håndbagage med

  • SAS Go – mulighed for at ændre billet samt 1 stk. bagage á 23 kg.

  • SAS Plus – 2 stk. bagage á 23 kg. samt adgang til Fast Track og SAS Lounge

  Se alle fordelene ved billettyperne

   

  BARCELONA-EL PRAT-LUFTHAVN (BCN) 

  Lufthavnen i Barcelona ligger ca. 13 km. sydvest for storbyens midte. Aeropuerto de Barcelona-El Prat er den mest travle lufthavn i Barcelona med mere end 30 mio. rejsende hvert år. 

  Selve lufthavnen består af to terminaler, T1 og T2. Terminal 2 har tre separate bygninger, som hedder T2A, T2B og T2C. 

  Det tager kun fem minutter at gå fra den ene bygning til den anden i Terminal 2. Det tager dog noget længere tid, når du skal fra den ene terminal til den anden. Der er nemlig fire km. imellem de to, og du skal derfor med bus. Det kan tage op til 30 minutter at rejse mellem terminalerne.

  Der er masser af muligheder for at shoppe i lufthavnen. Der er et hav af butikker, som sælger alt fra tøj til elektronik – der er selvfølgelig også mulighed for at handle Tax-Free. Der er gratis WiFi over hele lufthavnen.

  Hvis du er blevet sulten eller tørstig, kan du finde mange caféer, restauranter og barer i lufthavnen.

   

  TRANSPORT TIL OG FRA BARCELONA-EL PRAT LUFTHAVN

  Det er nemt at komme til og fra lufthavnen, da der er gode forbindelser med offentlig transport ind til byen. Du kan tage både tog, bus og taxa. Der er også mulighed for at leje biler direkte i lufthavnen. 

  Metroen er den klart hurtigste måde at komme fra lufthavnen til byen på. L9 Sud-linjen forbinder lufthavnen med byen, og du kan nemt skifte linje, så du kommer frem til dit hotel. 

  Toget kører hver halve time mellem 05:43 til 22:16. Turen til og fra lufthavnen tager bare 20 minutter og koster i omegnen af €2.20. 

  Taxaerne finder du ved udgangen af terminalerne. Spørg altid chaufføren om en fast pris, inden du tager en taxa. De typiske priser i hverdagen er: €12.90 til Plaza Spain, €15.50 til Plaza Catalonia, €19.00 til the Sacred Family samt €25.50 til Sant Cugat of the Vallés. Få mere information på lufthavnens hjemmeside eller ring +34 932 235 151. 

  Bussen afgår hvert 12. minut i hverdagene. Der er mange forskellige busser, som afgår fra lufthavnen. Du finder en god oversigt over busser og afgange på lufthavnens hjemmeside.

   

  BILUDLEJNING I BARCELONE-EL PRAT LUFTHAVN

  SAS samarbejder med en lang række af de største biludlejningsfirmaer. Det betyder, at du kan booke din bil hjemmefra i ro og mag. På den måde slipper du for irriterende papirarbejde, og den står klar til dig, når du lander. 

  En lejebil er en rigtig god ide, hvis du vil udforske området omkring Barcelona, som byder på flere interessante seværdigheder og attraktioner. Det gør det samtidig også nemt at komme rundt i byen. 

  Find ledige biler til dit behov her på hjemmesiden. Vi giver dig et nemt overblik på tværs af udlejningsfirmaer, priser og bilmodeller. Så kan du finde den helt rigtige bil til den helt rigtige pris.  

   

  Kontakt

  Barcelona-El Prat Airport

  08820 Prat de Llobregat, Barcelona

  Telefon: +34 91 321 10 00

  Website: http://www.aena.es/en/barcelona-airport/index.html 

  Billige flybilletter til Barcelona

  TRANSPORT I BARCELONA

  Det er nemt at komme rundt i den spanske storby, da byen har et godt offentlig transportsystem. Du kan komme rundt i byen med bus, metro og tog. 

  Medmindre du planlægger at besøge andre af de spændende spanske byer ifm. dit besøg, vil du typisk kun bruge metro og bus. 

  Det kan være en stor fordel at investere i en Integrated Transport Ticket, hvis du regner med at bruge både bus og metro. Så bliver rejsen både billigere og nemmere.

   

  INTEGRATED TRANSPORTATION-BILLET

  Det kan være svært at holde styr på de forskellige billetter, når du rejser med både bus og metro. Det hjælper din Integrated Transportation-billet dig med. 

  Med den i hånden kan du nemlig bruge ét kort, når du rejser med forskellige transportmuligheder i Barcelona. Brugen af kortet minder meget om Rejsekortets. 

  Der er flere forskellige typer billetter. Prisen afhænger af, hvor mange zoner, du rejser igennem med kortet. 

  Læs mere om billetterne her

   

  METRO I BARCELONA

  Der er flere metrolinjer i Barcelona, så du kan komme rundt til det meste med metroen. Du skal dog være opmærksom på, at metroen kun kører fra 5:00-24:00 søndag til torsdag og 5:00-2:00 om fredagen. Om lørdagen kører metroen hele dagen. 

  Du kan få en app til din smartphone, så du kan holde styr på turen, linjerne og meget mere ét sted. 

   

  BARCELONA – DEN CATALANSKE HOVEDSTAD

  Barcelona ligger i det nordøstlige Spanien, og har sin helt egen unikke kulturelle identitet. Byen er nemlig hovedstad i Catalonien, som er en delvist selvstændig region, der arbejder på at opnå en endnu højere grad af selvstyre. 

  Regionens parlamanet bestemmer selv i sager om bl.a. kultur, miljø og transport. I de fleste andre sager er regionen underlagt resten af Spanien. 

  Den stolte catalanske følelse ses også tydeligt i byens gader og stræder. Du kan se mange gul- og rødstribede flag i Barcelona – Cataloniens flag. De vandrette striber er symbolet på regionens selvstændighed. Flaget er i Barcelona og resten af Catalonien forbundet med rigtig meget stolthed. 

  Byen er mere end dobbelt så stor som København med sine mere end 1.6 mio. indbyggere. Indbyggertallet gør Barcelona til Spaniens andenstørste by – kun overgået af Madrid. 

  Det officielle sprog i Barcelona er spansk. Du vil dog også høre et andet dominerende sprog, når du besøger byen. Catalonien har nemlig sit eget catalanske sprog, og det tales faktisk også mange andre steder. Mere end 11 mio. taler i dag sproget, som du bl.a. kan støde på i Frankrig, Andorra og Italien. 

  I Barcelona har du både den sprudlende storby og de lækre strande i én og samme by. Det gør den til noget ret unikt ifølge både turister og de lokale. 

   

  BARCELONAS HISTORIE

  Der er ikke helt enighed om, hvor gammel Barcelona egentlig er. Der har dog været bebyggelser i området fra før 5.000 f.Kr. 

  Faktisk findes der to legender om, hvordan byen blev grundlagt. Der er dog ingen af to de legender, som er blevet bekræftet, og derfor er det svært at fastslå Barcelonas alder helt præcist. 

   

  LEGENDERNE OM BARCELONAS GRUNDLÆGGELSE

  Ifølge den første legende var det Herkules, den mytiske figur, som grundlagde byen i et uspecificeret år. 

  Den anden legende om Barcelonas grundlæggelse tilskriver dette Hamilcar Barca, som var en kartagisk general. Han skulle eftersigende have grundlagt byen i det 3. århundrede og kaldt den Barcinho efter hans familie.

  Første gang Barcelona omtales er i år 15 f.Kr., hvor romerne anlagde en militærlejr i byen. 

   

  GREVERNE AF BARCELONA

  Greverne af Barcelona har spillet en vigtig rolle i både Barcelonas og Cataloniens historie. De styrede Catalonien fra det 9. århundrede frem til det 15. århundrede. 

  Det var Charlemagne, Karl den Store, som skabte grevskabet, da han erobrede området. Som årene gik blev båndet mellem herskerne og Barcelona, såvel som resten af Catalonien, mere og mere løst. Det betød, at området blev mere og mere uafhængigt og selvstændigt.

  Greve af Barcelona er stadig en titel, som går i arv i det spanske monarki, den dag i dag.  

   

  DEN CATALANSKE HISTORIE

  Barcelonas og Cataloniens historie er filtret så meget ind i hinanden, at der stort set er tale om én samlet historie. Catalonien har været underlagt spansk herredømme i mange hundrede år, men er i dag en delvist selvstændig del af kongedømmet. 

  Området blev dannet, da Greven af Barcelona samlede de østlige amter under sig – selve navnet, Catalonien, kom først senere. Senere gik de sammen med kongedømmet Aragon i 1137, hvilket gjorde dem til en vigtig faktor i middelhavsområdet.

  Efter Den Spanske Borgerkrig var det ulovligt at snakke catalansk, og mange catalanske institutioner blev også opløst – dette er ikke længere tilfældet.  

   

  SEVÆRDIGHEDER I BARCELONA

  Der er rigtig mange seværdigheder og attraktioner i Barcelona. Hvis du gerne vil se mange af seværdighederne hurtigt, kan du hoppe på en af de mange sightseeing-busser, der kører rundt mellem alle de store seværdigheder. 

  På den måde får du set mange af seværdighederne, men du bør stige af et par gange, hvis du virkelig vil opleve byen og det ægte Barcelona. 

  En tur med busserne er en rigtig god måde at få dannet et godt indtryk af byen. Du får også en bedre ide om, hvad du gerne vil bruge mere tid på at udforske.

   

  LA SAGRADA FAMILIA

  La Sagrada Familia på nært hold er et imponerende syn. Antoni Gaudí’s ambitiøse kirkebyggeri er en tour de force ud i arkitektur, som ikke er set andre steder. Gaudí viede sit liv til kirken, men han døde desværre før, den var færdigbygget. 

  Selvom konstruktionen af den imponerende katedral begyndte mere end 100 år siden, er arbejdet stadig i gang. Det forventes, at den vil være endeligt færdig i 2030. 

  Du kan komme en tur op i de specielle tårne, hvor du rigtig kan se den storslåede arkitektur. 

   

  PARC GÜELL – EN EVENTYRLIG PARK

  Den unikke park er designet af den verdensberømte spanske arkitekt Antoni Gaudí mellem 1900 og 1914. Det føles som om, du træder ind i en eventyrlig verden med huse og skulpturer i alverdens farver og former. 

  Parken er udført i en radikal art noveau-stil – du finder ikke en lignende karakteristisk art-nouveau-stil noget andet sted i verden. Stilen går igen flere steder i byen på alt lige fra havelåger og postkasser. Når du har besøgt parken, vil du tydeligt kunne se den specielle arkitektur, når du går rundt i byen. 

   

  CAMP NOU – BARCELONAS FODBOLDKATEDRAL

  Du behøver ikke være vild med fodbold for at få noget ud af et besøg på Camp Nou. Stedet kan nemt virke overvældende for de fleste. Der kan sidde næsten 100.000 tilskuere på tribunerne – hvilket der som regel gør. 

  Er du vild med fodbold, er stadionet en katedral, hvor nogle af de største spillere i verdenshistorien har slået sine folder. Der er blevet tryllet på det imponerende stadion i utallige årtier. 

  På en af de mange ture kan du komme ned i spillertunnelen samt se banen fra sidelinjen. Du bør også besøge den flotte merchandise-shop, hvor du kan få alt med Barcelona. 

  Oplevelsescentret er også et interaktivt museum, hvor du bl.a. kan se de største drømmemål gennem tiderne på en storskærm. Du kan opleve det altoverdøvende brøl, der møder spillerne, når de træder ind på banen i museet.

   

  PICASSO-MUSEET

  Det er ikke bare den unikke kunst i Museu Picasso, som er en oplevelse. Det er bygningen i sig selv også. Der er tale om fem sammenhængende stenpalæer, som skaber en helt speciel ramme om Picassos flotte kunstværker. 

  Museet har fokus på Picassos tidlige værker. Mange af de mest kendte værker af Picasso er malet senere i hans karriere. Du skal derfor ikke forvente, at du kender alle billederne, men det er bestemt en oplevelse at gå rundt i museet. 

  Samlingen består af mere end 3.500 kunstværker. Det gør det til den største samling af Picassos tidligere værker. Meget passende boede Picasso i Barcelona i denne periode. 

  Det var, ifølge rygterne, Picasso selv, som foreslog oprettelsen af museet i sin tid.

  Tilmeld dig EuroBonus

  - Det koster ingenting at blive medlem.
  - Du har mulighed for at optjene EuroBonus-point på alt fra flyrejser til shopping. 
  - Brug dine optjente point til nye flyrejser.

  SHOPPING I BARCELONA 

  Barcelona er en by med ulastelig stil. Derfor kan du finde det bedste af det bedste rundt om i byens mange butikker. Der er bl.a. alt inden for catalansk, spansk og international formgivning. 

  Er du på jagt efter modetøj, bør du starte med en tur i Passeig de Grâcia. Det er det vigtigste handelsområde, og du finder mange velkendte mode- og designbutikker i området. 

  Det er også i området omkring Passeig de Gracîa, at du finder gamle bagerier, urtespecialister og apoteker. 

  Vil du gerne shoppe i en livlig gade med traditionelle butikker, bør du lægge vejen forbi Vibrant Verdi. Her er der også rig mulighed for afslapning mellem shoppeturene i områdets caféer og restauranter. 

  Se alle butiker i Barcelona

   

  KUNST OG KULTUR I BARCELONA

  Barcelona er en ren guldgrube, når det kommer til kunst og kultur. Nogle af de største kunstnere i verdenshistorien har boet i byen, og den er blevet et kulturelt centrum for hele Catalonien. 

  En stor del af Barcelonas identitet kommer fra byens catalanske arv, som du tydeligt vil kunne mærke, når du går på opdagelse i byen. 

  Catalansk litteratur spiller også en stor rolle i Barcelona. Hvis du virkelig vil ind under huden på byen, er litteraturen en rigtig god måde at gøre det på. 

   

  DE STORE KUNSTNERE

  Barcelona har været hjem for kunstnere som Picasso, Dali og Miro samt arkitekter som Gaudí. 

  Hvis du gerne vil se kunstværkerne fra de store kunstnere, skal du besøge Picasso-museet samt the Joan Miro Foundation (et museum). 

  The Antoni Tapies Foundation er et rigtig spændende museum med værker fra Antoni Tapies. Du kan bl.a. se essays, skulpturer og tegninger fra den kendte kunstner. Efter du har gået rundt i museet, kan du slappe af på den flotte tagterrasse. 

   

  ARKITEKTUR I BARCELONA

  Mange af bygningerne i Barcelona er imponerende. Der er flere forskellige arkitektoniske stilarter i byen, som har alt fra gotisk til modernistisk. Det er det unikke mix af stilarter og –genrer, som gør Barcelona til Barcelona. 

  La Sagrada Familia er et imponerende bygningsværk. Det er især den helt unikke og særprægede arkitektur, der gør katedralen til noget helt specielt. Selvom det ikke er i samme grad, vil du finde mange bygninger rundt om i byen, som skiller sig markant ud pga. dens arkitektur. 

  Der er tre store arkitektoniske stilarter i Barcelona: Middelalder, Renæssance og Modernisme.

   

  MAD OG NATTELIV I BARCELONA

  Et besøg i Barcelona er ikke komplet, før du har besøgt byens mange restauranter og caféer. 

  Det catalanske køkken er helt specielt. Efter du har nydt et solidt og godt måltid mad, er du klar til at udforske det spændende natteliv, som byen byder på. 

   

  DEN UNIKKE CATALANSKE MADLAVNING

  Madlavning, eller “cuina” som det kaldes i Catalonien, er et spændende mix af smage og konsistenser. Maden er proppet med gode smage, og råvarerne er friske – især fisk, skaldyr og andet godt fra havet. 

  Kokke i Barcelona blander ofte det søde, salte og stærke. Maden indeholder også tit nødder og tørrede frugter samt mange forskellige krydderier. 

  Hvis du har mulighed for det, bør du prøve at bestille en botifarra eller en af de lokale pølser, liongarnises. 

   

  NATTELIV I BARCELONA

  Barcelonas natteliv er spredt ud over det meste af byen. Der er mange forskellige kvarterer, som har hver sin unikke ting at byde på. 

  Du kan nyde tapas og vin, danse i en af byens mange natklubber eller få en kold øl på en pub i byen. Du kan også starte med et glas vin eller en kold øl, inden du bevæger dig ud på dansegulvet. 

  Mange – både lokale og turister – kan godt lide at starte aftenen på La Rambla. Det er en af de travleste gader i Barcelona om dagen. Når solen er gået ned, vrimler det frem med gadekunstnere, som underholder lokale og turister på vej ud i nattelivet. Tag eventuelt et smut forbi Le Pop Cocktail Bar, hvis du vil prøve en anderledes form for cocktails. 

   

  BARCELONA

  Indbyggere: 1.5 mio.

  Religion: 50% Katolikker

  Valuta: Euro 

  Tidsforskel: Ingen

  Telefonkode: +34

  Sprog: Spansk og Catalansk

  Ambassade: Kristianiagade 21, 2100 København, Danmark

  Danmarks ambassade: Real Consulado General de Dinamarca, Rambla de Catalunâ, 45, 4-2, E-08007 Barcelona

  Vi anvender cookies til at gøre din oplevelse så god som mulig. Ved at anvende dette websted accepterer du vores cookie-politik