søg

FORSLAG

  • loader Der er ikke mere indhold at vise
Kiruna

Fly til Kiruna

Daglige flyafgange til Kiruna

Vi flyver fra Danmark til Kiruna flere gange dagligt året rundt via Stockholm. Antallet af afgange varierer fra dag til dag, og da du kan komme afsted på daglig basis, har vi sandsynligvis en afgang, der passer ind i dine rejseplaner.

Kiruna Lufthavn ligger omtrent 9 km uden for centrum af Kiruna, og transporttiden mellem lufthavnen og byen er på ca. 10 minutter.

Find den afgang, der passer dig bedst

SAS forbinder Skandinavien med billige flybilletter

Hos os kan du finde billige flybilletter fra både København og Billund til Kiruna via Stockholm. På den måde gør vi det nemt for dig at opleve Skandinavien.

Når du bestiller flybilletter hos os, har du 24 timers fortrydelsesret. Derfor kan du roligt booke biletter, når du falder over et godt tilbud i vores lavpriskalender. Hvis din rejsepartner ikke kan den dag alligevel, afbestiller I bare og finder en ny dato.

Se vores lavpriskalender og book billetter

Få op til 90% rabat på flybilletter til børn

Børn elsker eventyr og gode oplevelser. Hos SAS byder vi vores mindste passagerer velkommen ombord med rabatter på helt op til 90%.

Den høje rabat gælder for børn under 2 år, der ikke har deres eget sæde, men i stedet sidder på skødet af deres voksne medrejsende. Børn mellem 2 og 11 år, får op til 25% i rabat på flybilletter.

Mere om børn og flyrejser

EuroBonus – optjen point når du køber flybilletter

Som medlem af SAS EuroBonus har du mulighed for at optjene point på blandt andet onlineshopping, daglige indkøb og køb af flybilletter – point, du kan bruge på din næste rejse til at finansiere din flybilet, leje af bil eller dit hotel.

Du kan nemt spare op til din drømmeferie ved at tage på andre ferier. Kort sagt kan du med EuroBonus opleve meget mere af verden.

Bliv medlem af EuroBonus og oplev alle fordelene

Oplev fordelene ved at flyve SAS Plus

Vi ved, at din rejse starter allerede inden, du tager afsted. Derfor har vi inkluderet en masse fordele i billetprisen, så du kan læne dig tilbage og nyde din rejse fra start. 

Når du flyver med SAS Plus har du blandt andet disse fordele inkluderet i billetprisen:

  • 2 x 23 kg indchecket bagage
  • 1 x 8 kg håndbagage
  • Mad og drikke ombord

Mere om SAS Plus

Kiruna lufthavn 

Kiruna Lufthavn er med sin placering langt nord for polarcirklen Sveriges nordligste lufthavn. De ekstreme vejrforhold har givet anledning til at bland andet at kuldeteste Airbus- og Boeing-fly. Lufthavnen blev indviet i 1960, og den er en vigtig del af den nordligt beliggende bys infrastruktur. Hvert år passerer omkring 260.000 passagerer lufthavnen, der flyver til 7 forskellige destinationer.

NB: Der er ingen hæveautomat i Kiruna lufthavn, så det er en god idé at tage kontanter med hjemmefra. 

Kontakt: 

Kiruna Lufthavn

Flygfältsvägen 11

981 28 Kiruna 

Sverige

Tlf.: +46 10 109 46 00

Hjemmeside

 

Transport til og fra lufthavnen

Kiruna lufthavn ligger kun ca. 9 km fra centrum af Kiruna, og det tager omkring 10 minutter at køre turen enten i bus eller bil.

Når du skal til og fra Kiruna lufthavn, kan du tage lufthavnsbussen, som er drevet af Hörvalls Buss, og som kører hver halve time fra lufthavnen til centrum af Kiruna. Busplanen afhænger af flyafgange- og ankomster, og du kan betale med kontanter og de fleste kreditkort i bussen.

Du kan også tage en taxa fra lufthavnen. Taxaerne kan bestilles over telefon eller på nettet.

Når du kommer til Kiruna lufthavn, har du mulighed for at leje en bil gennem et af de tre udlejningsfirmaer, der holder til i lufthavnen. Lufthavnen og byen er godt forbundet, så de 9 km, du skal køre, går hurtigt. 
 

Transport i og omkring Kiruna

Da Kiruna er en ret lille by med et areal på kun 16,5 km2, er behovet for transport internt i byen ikke særligt stort. Mange, der rejser til Kiruna, vil ud over byen gerne se de omkringliggende omgivelser. Heldigvis er der gode transportmuligheder. 


Bus

Der findes forskellige busser i Kiruna, og bussystemet er relativt veludbygget, byens størrelse taget i betragtning. Der er både lokale busser, der kører i Kiruna by og omegn og busser, der kører til populære destinationer længere væk. Betaling af busbilletter foregår direkte i bussen. 


Tog

Du kan tage tog til og fra Kiruna. Der går blandt andet tog til Narvik i Norge, hvor du får en fantastisk naturoplevelse på vejen, når du kører gennem landskabet. Togstationen ligger 2 km uden for Kiruna, og der går gratis busser dertil fra busstationen i byen. Bemærk at togbilletter skal købes online, da det hverken er muligt at købe dem på stationen eller i toget.

Mere om transport i og omkring Kiruna

Kiruna – svensk Lapland

Som en del af svensk Lapland byder Kiruna på mange oplevelser både kulturelt og i kraft af sin storslåede natur.

Den samiske kultur er noget helt særligt. Det nomadiske folk, der lever af rendrift, bor i Lapland, som spreder sig på tværs af landegrænser mellem Sverige, Norge, Findland og Rusland. Rensdyrene avles primært på grund af deres kød og skind, men geviret og mælken bruges også. I Kiruna har du mulighed for at besøge samerne og se, hvordan de lever.

I Kiruna og omegn står naturoplevelserne i kø. Uanset årstid byder byen i det høje nord på spektakulære syn. I sommerperioden er der mulighed for at se midnatssol, mens vinterperioden byder på nordlys. Alt efter årstid er der god mulighed for at tage på vandreture, at stå på ski, at køre i hundeslæde, at ride på heste og meget mere.

Læs mere om oplevelser i Kiruna og omegn

Planlæg en getaway til Kiruna nu


Fakta om Kiruna

Valuta: Svenske Kroner

Tidsforskel: +0

Sprog: Svensk  

 

Ambassade: Sankt Annæ Plads 15 A, 1250 København K, Danmark.

Tlf.: +45 33 36 03 70

 

Nærmeste danske konsulat: Östra Villavägen 30B, S-972 51 Luleå

Tlf.: +46 (0) 705 229 550 eller +46 (0)920 203 314

Øvrigt

Fly til Sverige
Rejseforsikring


Flere SAS-destinationer