LAND

SPROG

MIN LUFTHAVN

  ONE WAY FRA
  Madeira

  fly til Madeira

  Flyv til Madeira hver lørdag i perioden fra 28 oktober – 28 april. Vi flyver fra forskellige byer i Danmark med en kort transfer i Stockholm. Book dine billige flybilletter tidligt og spar mange penge, Du får også børnerabatter på op til 90% og meget mere, når du flyver med SAS. 

   

  FLY TIL MADEIRA I PERIODEN 28 OKTOBER – 28 APRIL

  Flyv til Madeira med SAS i perioden fra 28 oktober – 28 april. Du kan flyve fra København og flere andre danske byer – der vil være en hurtig transfer i Stockholm. Det er nemt at finde en afgang, der passer ind i din kalender.

  Vi flyver til og fra Christiano Ronaldo Madeira Internationale Lufthavn (Madeira Lufthavn). Lufthavnen ligger 13km. nordøst for hovedbyen, Funchal. Det er nemt at komme til og fra lufthavnen og rundt på øen med bil og offentlig transport.

  Find din afgang

   

  BILLIGE FLYBILLETTER TIL MADEIRA – BOOK I GOD TID OG SPAR PENGE

  Det er nemt at finde billige flybilletter til den portugisiske ferieø. Vores lavpriskalender giver dig et nemt og hurtigt overblik over alle flybilletterne til Madeira. Her kan du se den billigste pris pr. dag og måned. 

  Når du køber dine billige flybilletter hos SAS, har du altid 24-timers fortrydelsesret. Så kan du slå til med det samme, du finder en god pris – og høre vennen, kæresten eller konen bagefter. 

  Find dine billige flybilletter

   

  FLY TIL MADEIRA FRA KØBENHAVN OG AARHUS – VIA STOCKHOLM

  Vi har en flyafgang hver lørdag fra 28 oktober – 28 april. Det gør det nemt at komme til det portugisiske ferieparadis, og du får gratis kaffe og te under flyveturen, samtidig med at du også kan læse dagens avis.

  Når du flyver fra Danmark, er det med en hurtig transfer i Stockholm, inden turen går mod Madeira. Det tager ingen tid, og så er du klar til en spændende og anderledes ferie på Madeira og de omkringliggende øer. 

  Find din afgang

   

  ALTID INKLUDERET – FRIT SÆDEVALG, ONLINE CHECK-IN OG MEGET MERE

  Vi har inkluderet en masse ekstra ting i din flybillet – helt uden ekstra omkostninger for dig. Vi vil nemlig gerne have, at du har det ekstra godt, når du flyver med os. Så kan du slappe helt af og nyde ferien, allerede før du lander. Du får nemlig: 

   

  • Frit sædevalg

  • Online check-in

  • 23kg. bagage (på en SAS Go og SAS Plus-billet)

  • Gratis kaffe og te

  • Dagens avis i vores app

  • Op til 90% børnerabat

  Du kan finde afgange og pris i vores app og her på sas.dk.

   

  OP TIL 90% BØRNERABAT

  Med SAS kan du få gode rabatter på flybilletterne til børn til og med 11 år – helt op til 90%. 

  Spædbørn i alderen 0-23 måneder kan få op til 90% rabat på deres billet. Barnet får ikke sit eget sæde, og skal derfor dele sæde med dig. 

  Børn mellem 2-11 år (endnu ikke fyldt 12 år) skal rejse med en anden person, der er mindst 16 år gammel. Børn mellem 2-11 år får 25% i rabat på deres flybillet. 

  Mere om rejser med børn og børnerabatter

   

  FÅ EKSTRA FORDELE OG RABATTER MED EUROBONUS

  EuroBonus åbner op for en verden af muligheder. Nordens største loyalitets- og frequent flyer-program, giver dig en mere komfortabel og enkel rejse. Det er gratis at blive medlem, og du får ekstra fordele og tilbud, der giver dig mere for hver flyrejse, du foretager. 

  Vi sørger for, at du kommer flyvende fra start, allerede før du sætter dig i flyet. Du optjener point på hotelophold, leje af biler, shopping og meget andet, som du kan indløse hos SAS og vores mange partnere. 

  Få alle dine gratis fordele med Eurobonus i dag

   

  SLAP AF I VORES SAS LOUNGE FØR AFGANG

  I vores lounges har du fri adgang til te, kaffe, vin, øl og en lækker buffet. Der er også rig mulighed for en powernap eller arbejde i rolige omgivelser, hvis du har brug for dette. 

  Med en SAS Plus-billet i hånden kan du slappe af i vores lounges på turen. Forskellige EuroBonus og Star Alliance medlemmer har også adgang til loungen. Du kan selvfølgelig altid opgradere din nuværende billet, så du også kan nyde de lækre lounges. 

  Altid adgang med disse flybilletter og Eurobonus-kort

   

  CRISTIANO RONALDO MADEIRA INTERNATIONALE LUFTHAVN (FNC) – MADEIRA LUFTHAVN

  Alle vores afgange til og fra Madeira går via Christiano Ronaldo Madeira Internationale Lufthavn. Lufthavnen hed tidligere Madeira Lufthavn – navnet blev ændret 29 marts 2017. Den kaldes også for Funchal Lufthavn af de lokale. Det er nemt at komme rundt på Madeira med både bil og offentlig transport.

  Lufthavnen har bare en terminal, og den ligger under jorden. Her er der rig mulighed for at shoppe samt få noget at spise og drikke. Der er også et lækkert shoppeområde, der åbnede i 2016. Her finder du bl.a. Duty-Free-butikker, hvor du kan handle toldfrit. Lufthavnen har gratis og ubegrænset WiFi, du kan logge dig på, uanset hvor i lufthavnen du befinder dig. 

  Landingsbanen hører til de mere specielle. Den er nemlig omgivet af klipper og Atlanterhavet. Den er løbende blevet forlænget, og måler i dag 2 781 meter. 

   

  TRANSPORT TIL OG FRA CRISTIANO RONALDO MADEIRA INTERNATIONALE LUFTHAVN 

  Det er nemt at komme til og fra lufthavnen med offentlig transport og bil. Taxaerne holder i stueetagen ved ankomstområdet. Det er altid en god ide at bede om en pris, inden du sætter dig ind.

  Bussen (Aerobus), der afgår fra ankomstområdet, kører til bl.a. Formosa Beach, og den stopper også ved mange af øens hoteller. Fra stranden kan du tage en ny bus til Funchal – sammenlagt vil turen til hovedbyen tage lidt over 1 time. 

  Der er også mange andre busafgange til og fra lufthavnen hver eneste dag – på nær 25 december. Med dem kan du komme rundt over det meste af øen, men nogle områder kræver muligvis ét eller flere skift. 

   

  BILUDLEJNING I CRISTIANO RONALDO MADEIRA INTERNATIONALE LUFTHAVN

  Det kan være en rigtig god ide med en lånebil, når du er på ferie. Den giver dig nemlig mulighed for at få det maksimale ud af dit besøg på den smukke ø. Så kan du nemt udforske de små, hyggelige byer og de mange andre interessante områder.

  Det er nemt at hente og aflevere din lånebil. Det hele foregår nemlig direkte i lufthavnen, så sparer du tid og besvær ved at vente i kø på busser og meget andet. Find ledige biler til dit behov på vores hjemmesiden. Du samler faktisk også EuroBonus-points, når du lejer biler gennem os – til rigtig gode priser. 

   

  Kontakt 

  Cristiano Ronaldo Madeira International Airport 

  9100-105 Santa Cruz, 

  Madeira, Portugal

  Telefon: +351 291 520 700

  Hjemmeside: https://www.aeroportomadeira.pt/en/fnc/home

  Tilmeld dig EuroBonus

  - Det koster ingenting at blive medlem.
  - Du har mulighed for at optjene EuroBonus-point på alt fra flyrejser til shopping. 
  - Brug dine optjente point til nye flyrejser.


  TRANSPORT PÅ MADEIRA

  Når du besøger Madeira, kommer du nemmest omkring med busser – hvis du ikke har en bil. De er økonomiske, pålidelige og de fleste af dem er ret nye. Du skal dog være opmærksom på, at der kun er én afgang om dagen på nogle af ruterne, og der er også forskellige busselskaber på øen. Hovedbyen, Funchal, har et omfattende netværk af offentlig transport. 

  Horários do Funchal har lavet en god rejseplanlægger (der minder om Rejseplanen) samt et kort med de vigtigste destinatoner og ruter. Det gør det nemt at få et godt overblik over busserne på hele øen. Der er mange forskellige typer billetter, så vær sikker på, at du får den rigtige. De lokale og folkene i billetkontorerne er dog meget hjælpsomme. Hvis du gerne vil besøge de andre øer i øgruppen, kan du enten tage færgen eller (et mindre) fly.

  Du kan selvfølgelig også udforske den smukke ø på cykel. Du kan tage den med dig på (nogle af) busserne, men der er et maksimum på to cykler. 

  Sådan kommer du rundt på Madeira

   

  MADEIRA – ET PORTUGISISK PARADIS MED FRODIG NATUR

  Navnet, Madeira, er både navnet på den portugisiske øgruppe i det østlige Atlanterhav – Madeira-øerne – samt navnet på hovedøen i øgruppen. Øerne ligger ca. 400km. nord for Tenerife, og det er en selvstyrende region af Portugal. Hovedbyen, Funchal, ligger på Madeiras sydkyst.  

  Det varme middelhavsklima gør området til en populær destination, og mere end 1 million mennesker besøger øerne hvert år. Øgruppen er kendt for Madeira-vin, gastronomi, dens rige kulturelle historie og unikke flora. Hovedøen er ca. på størrelse med Bornholm, men den har en mere mangfoldig natur, og den er især berømt for sine vilde blomster. Laurisilva-området (Laurel forest) er på UNESCOs verdensarvsliste.  

  På Madeira kan du både slappe af på stranden, vandre i den smukke natur, shoppe i de fashionable butikker og udforske de hyggelige små byer og spise lækre delikatesser. Der er kort sagt noget for alle. Det er også nemt at kombinere de forskellige ting, da øen måske er lille rent størrelsesmæssigt men stor med hensyn til diversiteten. 

   

  MADEIRAS HISTORIE

  Det var de portugisiske kaptajner João Gonçalves Zarco og Tristão Vaz Teixeira, som opdagede øgruppen i 1419. De kaldte den Portro Santo – Den Hellige Havn. I 1420 sendte Portugal en ekspedition til Madeira for at befolke området. 

  Der gik ikke mange år, før der var en blomstrende sukkerindustri på øen. Madeira havde optimale betingelser med et varmt klima, nem adgang til vandet og stærke vinde, der kunne drive øens vindmøller – der kværnede sukkerrørene. 

  Christopher Columbus tilbragte mange år på øen. Han giftede sig med datteren til en plantageejer i Portro Santo, og nogle af hans rejser startede fra den lille ø, Madeira. Det Britiske Imperium besatte øen for en kort stund ifm. Napoleonskrigene. Madeira blev dog fredeligt returneret til Portugal i 1814. I 1891 boede der 132 223 på Madeira. 

  Sukker var i lang tid den vigtigste eksportvare for Madeira. Det ændrede sig dog i løbet af det 17. århundrede, efterhånden som sukkerproduktionen flyttede til Brasilien. Madeira-vin blev mere og mere populær, og den blev på kort tid områdets vigtigste vare. Vin fra Madeira var i det 17.- og 18. århundrede en af de mest populære luksuriøse drikkevarer på den civiliserede vestlige halvkugle. 

  Portugal gjorde Madeira til en selvstyrende region 1 juli 1976. Denne dag kaldes derfor også for Madeiras selvstyredag. Statussen som selvstyrende region betyder, at øgruppen har sin egen regering. 

   

  SEVÆRDIGHEDER PÅ MADEIRA

  Der er meget at se og opleve på Madeira. Mange vælger at bo i hovedbyen, Funchal. Her kan du eksempelvis tage svævebanen fra byens havn til toppen af bjerget Monte. Du kan også tage en dejlig 2km. gåtur til Vereda do Calhau og tage svævebanen herfra. Den Botaniske Have ligger langs turen med svævebanen. 

  Hvis du kan lide museer, skal du besøge Columbus Museum. Det lille museum ligger lige ved siden af det charmerende hus, hvor Christopher Columbus boede i hans yngre dage. Det siges, at han fik inspirationen til at rejse vestpå, efter han fandt frø og træ på øens strand, der ikke var kendt i Europa. 

   

  UDFORSK MADEIRAS SMUKKE NATUR

  Du kan udforske Madeiras smukke natur og dyreliv på gå- og vandreture på, især, øens sydkyst. Kysten langs Madeira fungerer som et naturligt drivhus, og der er uanede mængder af smukke blomster, imponerende agaver og bregner så store som træer. Det er ligegyldigt, hvornår på året du besøger øen – forskellige planter blomstrer hver dag.

  En anden imponerende del af den blomstrende maderianske natur er Paul da Serra. Det er et stort plateau, som strækker sig over mere end 24km2. Det ligger ca. 1 500 meter over havets overflade, og du får en fantastisk udsigt over øens nord- og sydkyst herfra. Du kan også opleve det bjergtagende vandfald, Cascada do Risco ved Rabaçal, der har et fald på mere end 100 meter. Du kan endda komme ind bag vandfaldet via nogle naturskabte gange. 

   

  SLAP AF BÅDE OVER OG UNDER VANDET

  Madeira er omringet af vand, og derfor er der også et væld af aktiviteter over og under vandet. Du kan se hvaler og delfiner på en båd, og der er mulighed for at svømme med delfinerne også. Er du mere til at udforske den smukke verden under vandet, kan du sejle til Garajau, og dykke ned i det unikke undersøiske naturreservat. Madeira er som skabt til dykkere.

  Er du mere til at nyde ferien over vandet, kan du slappe af i de naturlige swimmingpools i Porto Moniz – en tidligere hvalfangerby. Byen ligger i den nordvestlige del af Madeira, og de mange naturlige swimmingpools er skabt af vejr og vind, der har arbejdet sig igennem den porøse lava. Her kan du nyde en af øens lækre vine, mens du slapper af, omgivet af smuk natur.


  SHOPPING PÅ MADEIRA 

  Der er rig mulighed for at shoppe på Madeira. De fleste centre og hovedgader er dog placeret i hovedbyen, Funchal. Her er mange af de samme typer butikker, du finder på hovedgaden i alle større byer. De mest populære shoppegader hedder Avendida Ariga, Avenida Zarco og Rua Fernão Ornelas. 

  Det store indkøbscenter, Dolce Vita, er placeret bare 2 minutter fra marinaen. Shoppecentret har ca. 70 butikker, og der er også et stort restaurantområde, hvor du kan nyde en lille velfortjent pause. Gaderne omkring centret er også ret interessante for shoppere. Her kan du finde flere hyggelige butikker og designerforretninger. 

  Forum Madeira har, ud over sine mange butikker, også flere spændende spisesteder, og det ligger i den vestlige del af Funchal (Lido/Ajuda). De mange spændende butikker, den flotte have på tagterrassen og de lækre restauranter gør det til en sjov og hyggelig shoppetur for hele familien. 

  Hvis du mere er til de små indkøbscentre, kan du lægge vejen forbi Marina Shopping, der ligger over for marinaen. Generelt er der også mange spændende butikker i Funchals små gader og stræder.

  Mange køber blomster, når de besøger Madeira. Blomster som orkideer, kongeproteaser og flamingoblomster er blandt favoritterne, når folk vil have en klassisk Madeira-souvenir. 

   

  KUNST OG KULTUR PÅ MADEIRA

  Uanset om du er til de klassiske museer, smukke monumenter eller interessante kulturcentre, kan du finde det på Madeira. Øgruppen har en rig historie, og den kan du udforske mange steder på hovedøen, men The Madeira Story Center er et rigtig godt sted at starte. Det moderne museum har især fokus på Madeiras historie og kultur. 

  Madeira har mange interessante museer, så du kan altid finde et, der passer til dine interesser. Der er både de traditionelle museer og de mere specielle. Små og store monumenter er spredt ud over øgruppen, og du kan opdage dem på din tur rundt på øerne. De varierer fra små skulpturer på offentlige pladser til hele bygninger. 

  Øens mest kendte søn, Christiano Ronaldo, har også sit eget museum. CR7-museet har mange af de trofæer og priser, fodboldspilleren har vundet gennem årene. Museet har også en interaktiv tidslinje samt en augmented reality oplevelse. 

  Festivaler og specielle begivenheder finder sted næsten hver måned. De mest populære er karnevallet i februar og vinfestivalen i september. Hvis du besøger Madeira, mens der er en festival eller en stor begivenhed, bør du sætte tid af til at deltage - det er en stor oplevelse for de fleste. 

   

  MAD OG NATTELIV PÅ MADEIRA

  Vil du gerne have en sjov aften i byen, mens du besøger Funchal? Øgruppens hovedby har et rigt natteliv, og de mange forskellige steder er din garanti for en god aften og nat ude. Du kan finde mange barer, cafeer og natklubber i byen, og de tilbyder alle sammen god og varieret underholdning. Du bør prøve den lokale vin, også selvom det bare er et enkelt glas. Den er noget helt specielt. 

  Hvis du bor på et af de mange hoteller i byen, vil du ofte opleve traditionel musik og folkeviser udført af lokale kunstnere. Mange restauranter har også levende musik, du kan nyde til maden. 

  • Cafeer, barer og pubber 

  • Natklubber

  • Diskoteker

  Casino da Madeira har de fleste traditionelle spil som roulette og blackjack samt mange spændende shows. 

   

  FAKTABOKS: MADEIRA 

  Indbyggere: 289 000

  Religion: Romersk-katolsk

  Valuta: Euro

  Tidsforskel: +1

  Telefonkode: +351

  Sprog: Portugisisk 

   

  Den Portugisiske Ambassade: Toldbodgade 31, 1253 København K, Danmark

  Det Danske Konsulat: Rua do Paiol 4, 9000-642 Funchal, Madeira, Portugal

  Vi anvender cookies til at gøre din oplevelse så god som mulig. Ved at anvende dette websted accepterer du vores cookie-politik