LAND

SPROG

MIN LUFTHAVN

  ONE WAY FRA
  Helsinki

  Fly til Helsinki

  Inkluderet i din flybillet til Helsinki på SAS Go: 23 kg bagage, sædevalg og meget mere …

  Vores direkte fly til Helsinki fra København er kun i luften i 1 time og 45 minutter. I den tid serverer vi kaffe og te ombord, og du skal blot læne dig tilbage og læse dagens avis, som vi giver dig mulighed for at downloade i vores App – og det koster naturligvis ikke ekstra.

  Vi har inkluderet alt i din flybillet, når du flyver med os til Helsinki. Både før, under og efter din rejse har vi tænkt på det hele: 

  •    Et stk bagage á 23 kg bagage inkluderet på SAS Go
  •    Sædevalg er med i prisen
  •    Online check-in
  •    Kaffe og te
  •    Op til 90 % børnerabat.

  Du har også mulighed for at flyve med os på SAS Go Light. Her er indchecket bagage ikke inkluderet i prisen - men håndbagage og vores øvrige fordele følger selvfølgelig med.

  Find din flyafgang og pris med det samme i booking-feltet til venstre, eller hent vores app – så kan du altid nemt finde dit fly til Helsinki direkte på mobilen.

   

  Flyv til Helsinki med SAS

  SAS har op til 6 daglige afgange København–Helsinki direkte. Derudover kan du også rejse med fly til Helsinki via Stockholm. Flyveturen tager omkring 1 time og 20 minutter.

   

  Masser at lave i Helsinki

  Helsinki (eller Helsingfors) har noget for alle. Flot natur, gode shopping muligheder, og spændende seværdigheder. Bestil billige flybilletter til Helsinki - en miniferie eller en weekendtur i Finland vil friste enhver. Book dit fly København–Helsinki. Din rejse begynder her!

  Rigt kulturliv, talrige museer og begivenheder i form af udstillinger, forestillinger og koncerter er lidt af det Helsinki byder på. Alt dette og meget mere får du, når du rejser med SAS. På sas.dk kan du også bestille fly-rejser til Tampere (Tammerfors) i Finland.

   

  Shopping i Helsinki

  Helsinki er en fremragende by til shopping! Gaderne Fredrik-inkatu og Annankatu er to trendy gader til shopping, som de fleste besøgende aldrig ser - med smarte indretnings-butikker, mode med finsk twist og mange spændende billige genbrugsforretninger. Book dit fly til Helsinki på sas.dk, næste gang du skal rejse på ferie.

   

  Seværdigheder i Helsinki

  For kunstinteresserede byder Helsinki på en masse spændende museer, som alle er et besøg værd. Finlands historie kan man opleve på bl.a. Nationalmuseet.

  Helsinki rejsetips

  Hvis du overvejer at tage en tur til Helsinki, kan du på denne side finde gode rejsetips til turen. Læs bl.a. om oplevelser for hele familien, og spændende steder i Helsinki og omegn. Hvis du længes efter at komme ud at opleve en masse, så book din rejse nu.

   

  Rejsetips om Helsinki

  Herunder finder du rejsetips indsendt af vores kunder. Vi har inddelt i kategorier for at gøre det nemmere for dig at finde den information, der passer bedst til dig.

   

  Seværdigheder

  Hvis i kommer til Helsinki, besøg den runde kirke, samt isbaren.

  René J.

  Helsinki har et passende størrelse at slendre rundt i. Seværdigheder ligger tæt på centrum. Fx Havnemiljøet m/ Saluhallen, Den russiske Kirke, Embedsboliger, Domkirken, Jernbanestationen, Finlandia-huset, Tempelkirken, Bymuseet.

  Ellen S.

  Byen hvor man stadig kan køre rundt med sporvogne til de bedste turiststeder. Venligt folkefærd og dejlig natur lige uden for byen . Besøg helsinki når studenterne danser på torvet v/ vandet. Slut af med besøg i te-huset på torvet.

  Inge H.

  Tag båden fra markedspladsen midt i byen ud til Suomenlinna - den gamle fæstningsø ved indsejlingen til Helsinki. Fantastisk sted, og nordiske kunstnere bor og arbejder der, så du kan titte ind i levende værksteder.

  Karin B.  Mad & natteliv

  Prøv Is-baren in Helsinki, hvor hele baren er lavet af is, selv væge, stole og stolper. Drinks bliver servet i glas lavet af....ja, is. Inden du går ind sørger personalet for at du bliver klædt varmt på, så man behøver ikke møde op i Ski-tøj, men sandaler er nok en dårlig ide.

  Magnus B.

  Tag en tur til den finske hovedstad Helsinki i august måned, og oplev den varme sommer som Finland ofte har. I august måned er der tradition for krebsegilder. Tag ud på en af de mange små øer i den finske skærgård med en af de små færger, der pendler mellem øerne, og nyd et krebsegilde med tlhørende snaps. Det er fantastisk! Når båden ligger til havn i Helsinki igen, kan man gå op gennem byen, ad Aleksanterinkatu, og opleve live-koncerter i nogle af de små sidegader. Det er finsk kultur, når det er bedst!

  Jørgen A.

  Restaurant Loiste har en fantastisk udsigt over Helsinki by fra toppen af Sokos hotel Vaakuna på 10. etage. Priserne på restrauranten er lave i forhold til den gode kvalitet. Det er en af Helsinkis skjulte perler. Et tips er at bestille en række småretter som hovedretter. På den måde kan du smage dig igennem en stor del af det finsk inspirerede internationale menukort. En hovedret kommer sjældent over 20 Euro. Som desert bør man ikke snyde sig for Orange Cremé Bruleé eller Fransk chokoladekage med chokolade sorbet. Restauranten har glimrende vine. De fleste fås også som glas, så det er en glimrende mulighed til at prøve et par stykker efter tjenerens anbefaling. Det er en god ide at bestille bord dagen i forvejen, så man kan få en god placering ved vinduet med udsigt over byen.

  Jesper H.  Rejs med børn

  Zoologisk have i Helsinki ligger på en ø, så man skal sejle for at komme derud. Det er en sjov oplevelse for hele familien.

  Heidi N.

  Den finske hovedstad egner sig fortrinligt til ferie med børnene - I den overskuelige gamle bykerne med et karakteristisk russisk, eller blot østligt, præg er trafikken begrænset, fortovene er brede og der er mange torve, pladser og parker at slappe af i. Ligesom der er gode muligheder for ture ud i skærgården. Den kollektive trafik fungerer upåklageligt - bl.a. kan man tage samme sporvognslinje rundt til mange af de største seværdigheder. Et bygningsværk, man selvfølgelig ikke skal snyde sig selv for, er en af byens arkitektoniske magneter: Klippekirken - en moderne kirke med fantastisk ovenlys og akustik. Cafeer og restauranter i alle prisklasser og stilarter vrimler det med, og familiens voksne vil sikkert sætte pris på shopping i de mange små, hyggelige værksteder og butikker - mange beliggende i kældre centralt i byen. Jeg har selv bl.a. hjemført et vidunderligt filtet tørklæde. Børnene kan sikkert klare lidt shopping, hvis turen også lægges forbi Mummi-butikken. Her fås f.eks. udmærkede mummitrolde-bageforme, Mummi-pastiller, Mummi-legetøj, Mummi-tøj og meget andet.

  Charlotte R.  Andet

  Vi var på bryllupsrejse til Helsinki og tog helikopteren til Tallin og flyvebåden retur. Super god oplevelse at gå rundt i den gamle by i Tallin.

  Marianne L.

  Hele stemningen i byen, turen langs havnen, med dejlig mad, som man kan sidde i solen mellen andre glade mennesker og nyde, spændened kirker hvor man kan finde roen. Slut af med en dejlig aftensejltur rundt den smukke by

  Solveig K.

  Rejser du alene - og er lidt nervøs for, om du kan finde rundt selv, og om sikkerheden er i orden - er Helsinki et godt rejsemål. Byen er overskuelig, menneskene rare og fredelig, alle taler engelsk og de fleste svensk, lokaltransporten består af et uovertruffent og billigt sporvognsnet, og der er masser af seværdigheder og mulighed for gode indkøb - Marimekko, Mumiland, kunsthåndværk, markeder mm. Har du lyst til at tage en tur til Estland, går der færger hver dag fra havnen- og Sct. Petersborg tilbydes også som nemt rejsemål - direkte fra Helsinki. Super.

  My S.

  Lige uden for H:fors ved siden af den flotte fæstning Sveaborg er der en badeø, Rønnskær, med herligt frisk vand. Bare 7 minutters bådtur.

  Otto S.

  HELSINKI LUFTHAVN

  Helsinki lufthavn, eller Helsinki-Vantaa lufthavn, ligger ca. 17 km. nord for Finlands hovedstad Helsinkis centrum ved byen Vantaa (eller Vanda, som er byens svenske navn). Lufthavnen blev oprindeligt bygget til OL i Helsinki i 1952, men lufthavnen er i dag en af Nordens største og betjener ca. 15 mio.passagerer om året. Helsinki lufthavn er en typisk skandinavisk lufthavn med masser af lys og fokus på kunst og design. Brug f.eks. ventetiden i lufthavnen på at gå på kunstopdagelse og find flere flotte installationer af kendte finske kunstnere.

   

  Transport til og fra Vanda lufthavn, Helsinki

  Bus

  Fra lufthavnen kan man vælge imellem flere forskellige buslinjer, der kører til centrum af Helsinki. Tag f.eks. bus 615 til Helsinki centrum – turen tager ca. 35 min. Om natten kører Helsinki bybus 620N mellem byen og Helsinki lufthavn.

   

  Taxa

  Taxaer kan findes udenfor alle ankomstterminaler. Taxa er en hurtig og bekvem måde at komme ind til centrum på, men det er et dyrere alternativ end offentlig transport – regn med ca. 35-40 euro for en tur til centrum af Helsinki. Turen tager omkring en halv time afhængig af trafik.

   

  Butikker og restauranter i Helsinki-Vantaa lufthavn

  Helsinki lufthavn kan byde på masser af spændende caféer og restauranter, hvor man har mulighed for at slappe af med en drink, en kop kaffe eller et måltid mad inden afgang. Udvalget af restauranter og caféer spænder fra internationale kendinge til typisk finske steder med en farverig, moderne og humoristisk indretning. Flere af restauranterne ligger ved gode udsigtspunkter, så man kan nyde sin mad med en flot udsigt over fly, der letter og lander. Lufthavnen byder også på et væld af butikker, hvor man kan købe f.eks. tøj, make-up, parfume, elektronik og bøger. I lufthavnen kan man også finde butikker, der sælger finske delikatesser eller trendy finsk design – perfekt som souvenir til dem derhjemme.

  Helt op til 10 daglige flyafgange til Helsinki

  Vi flyver til Helsinki Lufthavn (HEL) både morgen, middag og aften. Så du kan med garanti finde et fly, der passer ind i dine ferie- eller forretningsplaner i Helsinki.

  Vælg mellem op til hele 10 daglige afgange til Helsinki Lufthavn, hvorfra der er ca.19 km til centrum af byen.

  Billige flybilletter til Helsinki – book i god tid og spar penge

  Du kan sagtens rejse billigt til Finlands hovedstad med os. Hvis du booker dine billetter i god tid, så øger du chancen for at få fingre i flybilletter til de bedste priser.

  Husk, at du altid har 24 timers fortrydelsesret, når du bestiller billetter hos os. Det betyder, at du roligt kan slå til, hvis du finder en god pris i vores booking-system: Book bare, og hør, hvad din kæreste, ægtefælle eller venner siger til dato, afgangstid og pris, bagefter.

  Få gode tilbud og rabatter – bliv medlem af vores fordelsprogram EuroBonus

  Tilmeld dig vores fordelsprogram EuroBonus (det er gratis!) og optjen point, hver gang du flyver med os. Du får en masse fordele - bl.a. eksklusive medlemstilbud via mail og sms-tjenester med praktiske informationer under din flyrejse.

  Dine point kan du bruge på alt fra flyrejser til shopping.

  Optjen point på din tur til Helsinki – tilmeld dig EuroBonus gratis.

  Transport

  Når du rejser til Helsinki med SAS, lander du i terminal 2. Helsinki lufthavn ligger 19 km nord for centrum og du kan komme til det centrale Helsinki på 2 måder, med bus eller taxa.

   

  Bus

  Der går flere busser fra Vantaa lufthavn til store dele af Helsinki. Bus 615 tager dig til Helsinki centrum, og stopper bl.a. ved Rautatientori, hovedbanegården. Turen tager ca. 30-45 minutter og koster ca. €4.

  Der kører også lokale busser der kører til Helsinkis forstæder. I lufthavnsområdet er der mange hoteller, hvorfra der kører shuttle busser til og fra lufthavnen.

   

  Taxa

  Udenfor ankomsthallen finder du taxa holdepladser. Det tager ca. 30 minutter fra lufthavnen til centrum i taxa, og koster ca. €30.

   

  Transport i Helsinki

  Det lokale transport system i Helsinki består af busser, toge og metro, så der er rig mulighed for at komme rundt og opleve byen.

  Der er et stort antal busser som kører over hele byen. En billet koster ca. €2,00, og kan købes i billetautomater eller fra buschafføren, og er gyldig i ca. 1 time. Der findes også natbusser i weekenderne, der forbinder forstæderne med centrum. De er mærkeret med N foran bus nummeret, og kører fra ca. kl. 2.00 til 5.00 om morgenen.

  Metroen har 17 stationer i alt, og dækker det centrale af Helsinki samt den østlige bydel, stort set alle stationerne har busforbindelser videre til andre dele af byen. Metroen kører med et interval på ca. 4 minutter, fra kl. 5.30-23.30 hver dag. Du kan bruge samme billet som på busser og toge, eller købe billetter på stationerne i billetautomaterne.

  Du kan også tage toget rundt i Helsinki. "Tram" som de kaldes, består af 12 linjer, som kører i tidsrummet mellem kl. 6 om morgenen til midnat, mandag til søndag. Togene kører på gadeplan, og du kan bruge de samme billetter som til andre offentlige transportmidler.

   

  Helsinki Card

  En god idé, hvis du planlægger, at benytte dig af, det store udbud af transport muligheder i Helsinki er, at købe et Helsinki Card. Med dette kort får ud bl.a. fri éntre til de største seværdigheder, og 50 museer, til Helsinki Zoo, og udover dette kan du ubegrænset benytte dig af de offentlige transport muligheder i Helsinki.

  turistinformation

  Design, kaffe på esplanaden, marked på havnen og et livligt pub-liv. Helsinki har en fin blanding af øst og vest. Udstillinger, kunst og musik er en del af byens sjæl. Her er det ikke et spørgsmål, om du kan finde noget at lave, men snarere om du kan nå det hele.

   

  Seværdigheder i Helsinki

  Helsinki og omegn kan byde på omkring 16 museer, og arkitekturen er flot. Tempelpladsens kirke, som er sprængt ind i bjerger, er et af de mest populære turistmål i Helsinki. Andre seværdige bygninger er operahuset, Finlandiahuset, som er tegnet af Alvar Aalto, og samfundskunstmuseet Kiaama med sin hypermoderne arkitektur.

   

  Shopping i Helsinki

  Små gader med designbutikker, antikvitetsbutikker, markeder og indkøbscentre indbyder til lange shoppingture. De kendte finske mærker har deres egne butikker, og varehuset Stockmann har det meste. Populære produkter er porcelæn, strikkevarer, knive, køkkenudstyr, keramik, tekstiler og smykker. Finnerne er kendt for design, noget Alvar Aalto og Nokia-telefonerne er et godt eksempel på.

   

  Mad

  Det finske køkken er påvirket af både det svenske og russiske køkken. Østens påvirkning gør mange af retterne spændende, og der er mange gode restauranter at vælge i mellem i byen. Rensdyr og elsdyrkød er på de fleste menuer. Det finske øl har en udsøgt smag. Chez Dominique er byens bedste restaurant med 2 stjerner i Guide Rouge.

  Vi anvender cookies til at gøre din oplevelse så god som mulig. Ved at anvende dette websted accepterer du vores cookie-politik