LAND

SPROG

MIN LUFTHAVN

  ONE WAY FRA
  Fly til Venedig

  Fly til Venedig

  ALTID INKLUDERET I DIN FLYBILLET TIL VENEDIG: 23 KG BAGAGE på SAS Go, SÆDEVALG OG MEGET MERE …

  Det tager kun 2 timer at flyve fra København til det romantiske Venedig, og selvom det ikke er længe, gør vi alt for, at du skal have det rart, mens du er i luften. Derfor serverer vi kaffe og te ombord, mens du kan nyde dagens avis, som du frit kan tage med fra gaten. Det koster ikke ekstra. Faktisk er alt inkluderet i din flybillet, når du flyver med os til Venedig. Både før, under og efter din rejse har vi tænkt på det hele:

  • 23 kg bagage inkluderet i flybilletten på SAS Go
  • Sædevalg er med i prisen
  • Online check-in
  • Kaffe og te. Dagens avis i vores app
  • Op til 90 % børnerabat

  Find din flyafgang og pris med det samme her på siden, eller hent vores app – så kan du altid nemt finde dit fly til Venedig direkte på mobilen.

   

  Venedig – den vigtige handelsby

  Venedigs historie går langt tilbage og er temmelig speciel. Byen er bygget på 118 øer, der er omgivet af 150 kanaler og forbundet af omkring 400 broer. Venedig blev, på grund af sin beliggenhed ud til Adriaterhavet, tidligt i sin historie et vigtigt handelscenter og knudepunkt mellem Vesten og den Byzantinske- og muslimske verden. I Venedigs storhedstid, i slutningen af 1200-tallet, var byen den rigeste i Europa, og byens mest velhavende familier kæmpede om at bygge de største paladser og støtte de dygtigste kunstnere.

   

  Venedig - den labyrintiske by

  Venedig er verdens eneste ”fodgængerby”. Der er ingen motorkøretøjer i byen, så den eneste måde at komme rundt på er til fods. Kanalerne udgør ”hovedvejene”, og der findes vandtaxier og – busser, der hurtigt kan transportere folk fra et sted til et andet. En mere romantisk måde at sejle på kanalerne, er at leje en gondol, hvor man ved håndkraft bliver roet rundt i de smukke kanaler. I Venedigs bykerne foregår al form for transport på gå-ben. Byen er fyldt med små kringlede middelaldergader og pittoreske stræder, hvor der blandt andet sælges traditionelle karnevalsmasker. Byens gader kan let føles som en labyrint, men der findes dog små pointers overalt i gadebilledet; et skilt med ”Per Rialto” fører således én på vej til den smukke Rialtobro, der forbinder øerne på hver sin side af hovedkanalen Canal Grande.

   

  Markuskirken og Sukkenes bro – historiske seværdigheder i Venedig

  Venedig er den dag i dag stadig stærkt præget af sin glansperiode, der ligger mange hundrede år tilbage. Byens smukkeste bygningsværker blev bygget i denne periode og tæller blandt andre Markuskirken og Dogepaladset. Markuskirken er byens mest kendte og smukkeste kirke og et glimrende eksempel på byzantinsk arkitektur. Markuskirken ligger på Markuspladsen – en smuk, stor plads, der grænser op til Canal Grande og også huser Dogepaladset. Dogepaladset var dogens, byens officielle overhoved, tjenestebolig, og blev i starten af 1600-tallet også forbundet til byens fængsel ved hjælp af broen, ”Sukkenes Bro”. Her kunne fangerne, sukkende, gå fra afhøringsrummene i paladset til deres nye tilværelse i de kummerlige celler i fængslet.

   

  Kunst og karneval

  Venedig har en lang tradition for at holde legendariske karnevaler, hvor deltagerne bærer fantasifuld udklædning og masker. Traditionen begyndte i slutningen af 1200-tallet, og op igennem middelalderen og renæssancen var byen kendt for de overdådige og dekadente karnevaler. Der holdes stadig karneval i Venedig, sædvanligvis i februar- eller først i marts måned, og karnevalet er en stor og meget festlig kulturbegivenhed. En nyere kulturtradition er Venedigs kunstbiennale og filmfestival. Venedigbiennalen afholdes hvert andet år, på et stort udstillingsområde, hvor hvert deltagende land har sin egen pavillon. I denne pavillon udstilles landets ypperste moderne kunst, og det er tit både provokerende og nyskabende. Filmfestivalen, der afholdes hvert år i Lido lidt uden for Venedig, fokuserer hovedsagligt på europæiske film, der alle kæmper om den prestigefyldte førstepræmie, Guldløven.

  OP TIL 4 FLYAFGANGE OM UGEN TIL VENEDIG LUFTHAVNEN

  Vi flyver til Venedig Lufthavn (VCE) flere gange om ugen, så du kan altid finde et fly, der passer ind i dine rejseplaner. Klar til romantik og slentre turer langs kanaler? Vælg mellem op til 4 ugentlige afgange til Venedig Lufthavn (VCE), som ligger ca. 10 kilometer fra bycentrum. Du kommer nemt kommer ind til kanalbyen med bus, taxi eller båd. For det kan naturligvis godt lade sig gøre at sejle dertil.

  Få praktisk information om Venedig Lufthavn, og se, hvordan du nemt kommer ind til byen med bus, bil eller båd.

   

  BILLIGE FLYBILLETTER TIL VENEDIG – BOOK I GOD TID OG SPAR PENGE

  Du kan sagtens rejse billigt til den romantiske italienske storby med os. Alt, du skal gøre, er at bestille dine billetter i god tid – så kan du få fingre i flybilletterne til de bedste priser. Husk at du altid har 24 timers fortrydelsesret, når du bestiller billetter hos os. Det betyder, at du roligt kan slå til, hvis du finder en god pris i vores booking-system: Book bare og hør hvad din kæreste, ægtefælle eller venner siger til dato, afgangstid og pris bagefter.

   

  FÅ GODE TILBUD OG RABATTER – BLIV MEDLEM AF EUROBONUS

  Tilmeld dig vores fordelsprogram EuroBonus (det er gratis!) og optjen point, hver gang du flyver med os. Derudover får du en masse fordele - bl.a. eksklusive medlemstilbud via mail og sms-tjenester med praktiske informationer under din flyrejse. Dine point kan du bruge på alt fra flyrejser, varer ombord og online shopping. Optjen point på din tur til Venedig – tilmeld dig EuroBonus gratis.

  rejse

  Har du lyst til at opleve Venedig? Bestil din rejse til Venedig på sas.dk allerede i dag

  Venedig er en ganske særlig by, og har man først oplevet den én gang, er der en god chance for, at man vender tilbage. Venedigs historie går langt tilbage, og byen var i Middelalderen et af Europas knudepunkter og en blomstrende kulturby. Bestil din rejse til Venedig i dag og oplev den smukke og interessante by. Her på siden kan du let søge i lavpriskalenderen og finde et afrejsetidspunkt, der passer dig.

   

  Venedig - Kanalbyen

  Venedig er bygget på 118 øer, har omkring 150 kanaler, der skærer igennem byen og forbindes af cirka 400 broer. Venedig er med andre ord bygget på vand og er verdens eneste ”fodgængerby”. Der kører ingen biler eller motorcykler i bykernen, så al form for transport foregår på gåben. Byens smalle stræder og små gyder indbyder bestemt også til nærmere udforskning, og der er ofte små boder, der sælger interessante ting som for eksempel karnevalsmasker. Venedig kan fremstå labyrintisk med sit virvar af smukke smalle stræder, men overalt i byen findes små skilte, der kan lede én i den rigtige retning.

   

  Seværdigheder i Venedig

  Venedigs historie går som førnævnt langt tilbage, og byen er fyldt med smuk arkitektur, flotte pladser og spændende historiske seværdigheder. Byen havde sin storhedstid i slutningen af 1200-tallet, da byens adelige satte skub i byggeriet, og blandt andet Markuskirken og Dogepaladset blev bygget i denne periode. Markuskirken er en smuk kirke i byzantinsk stil og er samtidig et af byens vartegn. Markuspladsen udenfor kirken er også smuk og tiltrækker hvert år mange besøgende.

  Bestil din rejse til Venedig med SAS, og få særlige fordele, der gør din rejse så let og bekvem som muligt. Du kan checke ind online hjemmefra og printe dit eget boardingkort ud, så du undgår at stå i kø i lufthavnen. Du kan frit medbringe op til 23 kg bagage på SAS Go, og vi flyver dig naturligvis direkte - uden stop - til Venedig. Bestil din rejse til Venedig på sas.dk i dag, så er du godt på vej!

  transport

  Som de fleste italienske lufthavne, er denne også opkaldt efter en helt fra historien: Opdagelsesrejsende Marco Polo, der levede i Venedig fra 1254 til 1324. Afstanden fra lufthavnen til Venedig afhænger af dit transportmiddel: Ad vej: 12 kilometer, via vandet: 10 kilometer.

   

  Tog

  Der er ingen togforbindelse med lufthavnen, men FlyBus kører til togstationen Venezia-Mestre fra terminalen. Der er også en busforbindelse med stationen Venezia-Santa Lucia.

   

  Bil og bus

  Lufthavnen ligger 12 kilometer uden for Venedig langs SS14 til Trieste. Lufthavnen er klart angivet på vejskilte. Fra Tangenziale (ringvej) Venezia-Mestre kører du helt til SS14. Efter nogle hundrede meter er der en venstre frakørsel til lufthavnen.

  Foran Ankomsthallen holder der busser fra to selskaber ACTV (tlf.: +39(0)41 2722111) og ATVO (tlf.: +39(0)421 383672), der begge bringer dig til centrum af Venedig. Desuden er der regelmæssige busser til togstationerne Mestre, Padova og badebyerne ved Venedig.

  Naturligvis er der muligheder for at tage til Venedig gennem vandet, for eksempel med Alilaguna (tlf.: +39(0)4 1541 5180) eller ATVO (tlf.: +39(0)4 1541 6555). For begge vandbusselskaber er der billetter til salg i ankomsthallen.

   

  Taxa

  Taxaer holder foran Ankomsthallen (tlf.: +39(0)41 5952080). Private vandtaxaer (tlf.: +39(0)4 1541 5084).

  SEVÆRDIGHEDER

  Venedig er en af Europas smukkeste og mest romantiske byer, og der er masser af spændende seværdigheder i byen. Venedig er verdens eneste ”fodgængerby” – byen består af små stræder og kanaler, og der er ingen biler i byen. Venedig havde sin storhedstid i slutningen af 1200-tallet, hvor byen var en af Europas rigeste og et kulturelt centrum for kunst og arkitektur. I dag bærer byen stadig meget præg af denne storhedsperiode, og selvom byen er i evigt forfald og risiko for at synke i kanalerne, har byen dog bevaret meget af sin middelalderlige charme.

  I dag er kirken et af Venedigs vartegn, på linje med byens mest kendte kanal, Canal Grande. Canal Grande er byens hovedåre, og flere forskellige broer fungerer som bindeled over kanalen. Den ældste og mest berømte af disse broer er Rialto Broen, der oprindeligt var en træbro, men i 1591 blev ombygget til den nuværende stenbro efter brande havde hærget den gamle træbro. De venetianske gondoler, der sejler på Canal Grande, er en romantisk måde at se byen på og er et af de mest kendte symboler på Venedig og udødeliggjort i mange film.

   

  Markuskirken

  Markuskirken, Basilica di San Marco a Venezia, er byens katedral, og smukkeste og mest kendte kirke. Kirken er et eksempel på byzantinsk arkitektur og blev bygget over mange hundrede år.

  Venedig rejsetips

  Her kan du læse rejsetips om Venedig, skrevet af SAS' kunder. Mangler du inspiration til din rejse til Venedig, kan du her finde gode råd til, hvad man kan opleve i Venedig, tips til gode restauranter og mange andre rejsetips.

   

  Rejsetips om Venedig indsendt af vores kunder

  Seværdigheder

  Når du tager til Venedig kan du se Palladios palads ved at sejle langs Brenta floden. Det er en vindurderlig oplevelse. Du kan også tage til Padova og Treviso og se to middelalder byer eller tage til verona og se opera på arena. Alt det her om sommeren. Det er meget mere end strand at se i Venedig, hvis du tager til Venedig :-)

  Francesca T.

   

  Det hele i Venedig er værd at se, men især Markuspladsen og kirken er en oplevelse, man ikke glemmer. Foråret er perfekt for her er der ikke for varmt, da Venedig bliver meget varm om sommeren - så varm at det er vanskeligt at trække vejret (og vandet lugter heller ikke så godt i den periode)

  Jen K.

    

  Tag den store færge til Markuspladsen og få derefter fat i et kort over byen og prøv så at finde vej tilbage til vejen der føre tilbage til fastlandet...det er fantastisk sjovt og utrolig spændende. Hvis man ikke lige ved hvilken vej man skal, kan man kontakte de lokal og på den måde komme i dialog med de alttid hjælpsomme indbygger.

  Jan J.

   

  Rejs til Venedig, undgå stressede bilture, tag med Vaporettoen rundt mellem de mange øer i området. Det er en perfekt rejse, også når det er varmt eftersom sejlturene giver en let frisk vind. Hvis du undgår de største turistattraktioner er det et perfekt sted at holde ferie.

  Dorte K.

    

  At "fare vild" i de stemningsfulde gader, at drikke et glas vin på en af de mange fortorvscafeer og spise middag ved Grand Canal sammen med den du elsker er en oplevelse i sig selv. Denne by og oplevelse er unik. Jeg anbefaler at tage af sted i oktober måned, hvor der stadigt er dejligt vejr, men hvor det største horder af mennesker ervæk. 3 dage er fint til at se Venedig og opleve stemningen. Så god tur.

  Bettina N.  Mad & natteliv

  Venedig: Dette gælder storset for alle stor byer i Italien. Skal du hygge med familie ell. familie med venner over en god middag på restaurant så husk at ved udkant af byen ell. lige udenfor byen finder du altid en god spisested hvor du få de beste måltider til billige priser forberedt af friske råvare og tilberedt som mamma plejer. Vigtigt er også udsende af spisested, alt for pene eller fanzi er tegn på masseproduktion og mindre ægehed. Ciao

  Marco B.  Rejs med børn

  ..Husk masser af vand, og rigtig god tid. Der er så mange forskellige ting at se i Venedig, men prøv vandbusserne ud til Lidoen, hvor der er mange små butikker og familievenlige restauranter, samt mulighed for at soppe på de hvide sandstrande. eller leje en cykel. Et dejligt alternativ til byen.

  Maria H.

     Andet

  I Venedig er der nogle ting man bare skal, en af dem er at stå på den store plads og betragte kirken, mens man forsøger at undgå at blive ædt af duer. Sørger man for at stå på pladsen først på eftermiddagen, kan man stå og nyde ikke bare duer, menensker og bygninger, man bliver underholdt af en loungepianist der spiller på en af fortovsrestuaranterne hver dag.

  Jesper H.

   

  Dagliglivet i Venedig opleves bedst på Campo Santa Margherita. Her sidder bedstemødre og sludrer, her står studerende i grupper og snakker og nyder et glas, her sidder cafégæster og får sig bynes bedste Spritz til byens laveste priser, her myldrer børn rundt til fodts eller på cykel - og her spiser man godt og rimeligt billigt, når den tid kommer. Og når man så vil begive sig hjem, løber man i begge ender af pladsen ind i nye maleriske kvaterer... Et must!

  Johnny J.

    

  At opleve Venedig tidligt om morgenen er en helt anderledes oplevelse end det Venedig man oplever på alle andre tider af døgnet. At gå en morgentur hvor Venedig er ved at vågne der oplever man det rigtige Venedig.

  Claes L.

  Vi anvender cookies til at gøre din oplevelse så god som mulig. Ved at anvende dette websted accepterer du vores cookie-politik