LAND

SPROG

MIN LUFTHAVN

  ENKELT FRA
  Fly til Dublin

  Fly til Dublin

  Flyv til Dublin med SAS

  Dublin er en fantastisk by. Få steder kan man konkurrere med den uforlignelige atmosfære. Find billige flybilletter til Dublin og oplev det skønne Irland! SAS har en daglig afgang København-Dublin hver dag undtagen lørdag. Fly-turen tager knap 2 1/2 time.

  Ægte Dublin-atmosfære

  Irland og Dublin er noget ganske specielt. Her kan du nyde den helt særlige atmosfære, der er uden sidestykke i verden. Og du kan nyde den frodige ø's smukke grønne farver. Bestil billige flybilletter med SAS og din rejse kan starte.

  St. James Gate Breweri i Dublin

  Irerne og øl hænger sammen. Besøg Guiness Storehouse i St. James Gate Brewery, her får du alt af vide om øllet, og hvordan det fremstilles. Gravity Bar ligger tag til rundvisningen afslutning som er en prøvesmagning med udsigt ud over hele Dublin. Alt sammen bare en flybillet væk!

  Seværdigheder i Dublin

  Michael Collins erklærede Irlands uafhængighed i 1916 i en af Dublins mange seværdigheder, General Post Office. Også St. Patrick's Cathedral er et besøg værd. Find en billig rejse!

  Dublin - et kulturelt centrum

  Dublin har et utroligt rigt kulturliv. Et besøg på Dublin Writers Museum er dedikeret til store litterære ikoner som f.eks. James Joyce, George Bernhard Shaw og William Butler Yeats. Musikscenen lever også i bedste velgående. Overalt på de mange spillesteder optræder lokale bands, der drømmer om at blive de nye U2, Keane - eller måske The Commitments.

  Rejsetips om Dublin

  Herunder finder du rejsetips indsendt af vores kunder. Vi har inddelt i kategorier for at gøre det nemmere for dig at finde den information, der passer bedst til dig.

   

  St. James Gate Breweri i Dublin

  Seværdigheder

  Tag toget fra Dublin ned til Wicklow , ca. 1 times smuk tog tur langs kysten. I Wicklow er der bjerge og smuk Irsk natur.

  Lone O.

  I Dublin finder man verdens største pintglas - i midten af det gamle bryghus Guiness Storehouse. Man får selvfølgelig et indblik i hvordan den gode irske øl brygges men bryghuset er lavet om til museum og er på ialt 7 etager, så der er noget at tage fat på. Midten af bygningen, som jeg fortalte om før rummer trappe og elevator og er udformet som et glas, med sider af glas og det er her man dermed finder verdens største pintglas. Efter de 7 etager er man selvfølgelig temmelig tørstig, - så er det jo ret heldigt at toppen af bygningen rummer en bar med mulighed for at teste smagen af den gode øl.

  Conny H.

  Tag med "DART"-toget til Howth og prøv ægte Fish & Chips eller Seafood Chowder i denne smukke fiskerby. Og for at brænde kalorierne af igen tag turen (på gåben..) rundt om Howth Head hvor der er fantastiske udsigte over Dublin.

  Kevin M.  Kultur og museer

  Der er et museum fra den elisabetanske periode, drevet af en af bankerne. Det er en stor oplevelse.

  Hans O.  Mad & natteliv 

  Dublin er en enorm hyggelig hovedstad - ikke for stor og ret let at overskue. Især festlig om aftenen og især sammen med nogle venner i Temple Bar området. Alle skal smage Guinness og nyde den meget gode og festlige musik i puberne.

  Anders J.

  I Dublin findes der et stykke uden for byen et kanon spillested, der hedder The Merry Plougboy Pub. Her optræder bandet Merry Plougboy stort set hver aften året rundt med typisk irsk folkemusik og riverdancers. Kanon stemning og god mad til en fornuftig pris. Rigtig god underholdning til at komme i stemning og for at få slået fast, at man er kommet til Irland. Et helt fantastisk land og starter man i Dublin, bør man altså besøge Merry Plougboy Pub. Spørg om vej eller medbring en GPS - det ligger et godt stykke ude på landet, så det er ikke lige sådan at finde. God fornøjelse.

  Mette S.

  Jeg har valgt Dublin, fordi man kan se byen på en forlænget weekend, og fordi den har en fabelagtig hyggelig bymidte, hvor der virkelig er liv på den gode måde. Jeg tænker selvfølgelig på Temple Bar, hvor der er gang i den hver aften. Og man må endelig ikke snyde sig selv for Riverdance, det er en kæmpe oplevelse. Så hvis man er til musik, dans og øl, så er Dublin stedet.

  Inge F.

  Irland uden folkemusik og riverdance er det samme som Danmark uden Amalienborg og Strøget. Hvis der ikke er et stort (dyrt) riverdance show, mens du er i Dublin, så fortvivl ikke. Taylor's Irish Night er en anbefalelsesværdig oplevelse med dinnershow, hvor gæsterne introduceres for både irsk folkemusik og riverdance af meget kompetente performere. Ganske vist er konceptet lidt turistet, men kvaliteten er væsentlig bedre her end i den gennemsnitlige irske pub i Temble Bar-området. Beliggenheden for showet er udenfor Dublins centrum, men det er overkommeligt med taxa og nogle hoteller kan også arrangere busture dertil.

  Gry H.

  Skulle du være så heldig at komme en tur til Dublin , kan jeg anbefale dig alletiders frokostrestaurant "Cavistons" Den ligger 59, Glasthule Road, Sandycove. Den serverer alle de lækreste fiskeretter til fornuftige priser. Men bestil bord enten til kl. 12.00 eller 13.30, ellers er alt optaget. Jeg blev introduceret til restauranten af lokale Dubliner. Den er ikke turistet.

  Birthe B.

  Hvis du er i Dublin, så kom selvfølgelig forbi Temple Bar. Her er gang i den både om dagen og om aftenen - selv i hverdagene, men vær opmærksom på, at mange steder lukker kl. 2. Særligt Fitzsimons er et besøg værd. I foråret og om sommeren kan man endda nyde sin frokost eller en kold øl på deres hyggelige tagterrasse med udsigt over hele Temple Bar.

  Christine Q.  Andet

  Ved bil-kørsel i Dublin (der køres i modsatte kørebane) hav altid en medpassagere fra bilen, ved din venstre side, da det kan være svært at vurdere længden til venstre samt at din medpassagere ved hvert sving kan minde dig om at komme i det rigtige vejspor. Man kommer ofte, af vane til at køre til højre.

  Rasmus N.

  Dublin er en livlig, interessant og smuk by. Tag en sightseeing tur med Dublin Bus Tours den første dag, du er i Dublin. Vi havde en aldeles glimrende chauffør-guide, som talte bredt og godt i et forståeligt sprog i gode højttalere. På turen kan man så udvælge de steder man evt. vil se de næste dage.

  Brit P.

  En tur til det skønne Irland, hvor man kan kombinere byferie i Dublin med en stille og rolig sejltur med kanalbåde på Grand Canal - afslappende og hyggelig - man kommer helt ned i tempo og stresser af.

  Henning B.

  transport

  Dublin Lufthavn ligger ca. 10 km nord for Dublin city centrum. Den bliver serviceret af busser og taxaer der alle sørger for, at du kommer nemt frem og tilbage.

   

  Bus

  Dublin Lufthavn er tilgængelig via mere end 700 busser dagligt. Fra lufthavnen kan du nå ud til mange områder i og omkring Dublin.

   

  Taxa

  Passagerer der ankommer med taxa bliver sat af direkte udenfor terminalen. Er du lige ankommet, er der taxaer tilgængelige lige udenfor ankomstterminalen. En kvittering (ikke håndskrevet) printet af printeren sammensat med taxameteret, skal gives til alle kunder. Denne indeholder detaljer om bilens nummerplade, distancen på turen, beløb betalt, dato og varighed af turen.

   

  Tog

  Der er pt. Ikke noget direkte tog til Dublin Lufthavn. Taxa og busser til de forskellige stationer er dog bredt tilgængelige. Dublin Bus kører til Heuston og Connolly togstation.

  turistinformation

  Uanset om du foretrækker den klassiske Irish stew eller det nye irske køkken, er Dublin stedet for dig. Omtrent 580 km fra London ligger denne musikalske og litterære metropol, som kan tilbyde det meste inden for mad og er kendt for sit gode øl. Mest berømt er Guinness - det sorte øl med det velkendte skum, som Irland er så kendt for.

  Besøg Guiness Storehouse i St. James Gate Brewery, her for du alt af vide om øllet, og hvordan det fremstilles. Rundvisningen afsluttes med en prøvesmagning med udsigt ud over hele Dublin fra Gravity bar på taget.

   

  Seværdigheder i Dublin

  I National Galleri kan du nyde mere end 500 kunstværker med hovedvægt på irsk kunst i tillæg til alle de vigtige retninger inden for europæisk malerkunst. National museum huser uerstattelige genstande i guld og meget historie.

  Trinity College blev grundlagt i 1592, og dets plæner og brolagte pladser er et hyggeligt tilflugtssted midt i byen. Hovedattraktionerne er Old Library. Biblioteket er 64 meter langt og indeholder 200.000 antikvariske tekster, marmorbyster af lærde personer og den ældste bevarede harpe i Irland. Book of Kells opbevares i Treasury og er den rigest dekorerede af Irlands manuskripter. Den er muligvis lavet af munke fra Lona som flygtede til Kells i 806 e.Kr. efter et vikingeangreb. Bogen blev bragt til Trinity College i 1600-tallet og indeholder de 4 evangelier på latin. Skriverne som kopierede teksten tilføjede kalligrafien med såvel kunstfærdige spiraler som menneskeskikkelser og dyr. Nogle af farvestofferne blev importeret helt fra Mellemøsten.

  Bydelen Temple Bar er et spændende område med utal af barer/pubber, restauranter, butikker og gallerier. Her kan du koble af med en pint og lade dig rive med af den traditionelle irske folkemusik.

  Vi anvender cookies til at gøre din oplevelse så god som mulig. Ved at anvende dette websted accepterer du vores cookie-politik