LAND

SPROG

MIN LUFTHAVN

  ONE WAY FRA
  Fly til Bruxelles

  Fly til Bruxelles

  Inkluderet i din flybillet til Bruxelles: 23 kg bagage på SAS Go, sædevalg og meget mere…

  Din flyrejse fra København til Bruxelles tager kun 1,5 time, og selvom det ikke er længe, skal du naturligvis have det godt, når du er i luften. Derfor serverer vi kaffe og te ombord og giver dig muligheden for at downloade dagens avis i vores App.

  Faktisk er alt inkluderet i din flybillet, når du flyver med os til Bruxelles. Både før, under og efter din rejse, har vi tænkt på det hele:

  • 23 kg bagage inkluderet på SAS Go (1 stk bagage)
  • Sædevalg er med i prisen
  • Online check-in
  • Kaffe og te. Dagens avis i app'en
  • Op til 90 % børnerabat

  Find din flyafgang og pris med det samme her på sas.dk, eller hent vores app – så kan du altid nemt finde dit fly til Bruxelles direkte på mobilen.

   

  Bruxelles og byens kvarterer

  Bruxelles er EU-hovedstad og NATO-hovedsæde, men byen er meget mere end EU-institutioner og attachémapper med tunge lovforslag. Byen opleves bedst til fods, og du kommer nemt fra det ene kvarter til det næste. Vil du have lidt mere af byen med – eller mere tid til shopping – kan du med fordel tage metro og bus. Kom en tur med rundt i Bruxelles’ kvarterer.

   

  Europas hjerte banker i Bruxelles

  Bruxelles blev grundlagt på en ø i floden Senne. Floden tørrede ud, og nu er Bruxelles selv en lille ø midt i Europa.”Europas hjerte” kaldes byen, som huser både Europarådet, EU-parlamentet og EU-Kommisionen. Bruxelles er et velbesøgt og trendy turistmål og hjemby for masser af europæere. Omkring 1/3 af Bruxelles’ ca. 1,2 mio indbyggere kommer fra andre lande end Belgien. Så der bliver talt mange sprog i byen, der gennem historien har været på bl.a. franske, spanske og hollandske hænder. Belgien har tre officielle sprog: nederlandsk, fransk og tysk, men i Bruxelles gader er det især de franske gloser, der dominerer.

   

  Start din tur i Bruxelles fra Grand Place i centrum

  Et godt sted at starte sin tur rundt i Bruxelles, når man har forladt sit hotel, er den gamle bydel med de kuperede gader og stræder. Her i Ilot Sacré-kvarteret finder du en af Europas smukkeste pladser, Grand Place. På Grand Place kan du ofte nyde musik og teater under åben himmel med udsigt til pladsens gotiske rådhus, en unik arkitektur-perle fra 1400-tallet. I det hele taget er Bruxelles velbevaret. Selv om byen var besat under anden verdenskrig, led den ikke samme skæbne som mange andre europæiske storbyer.

   

  Shop på Rue Nueve og slap af med en belgisk fadøl

  Nær Grand Place ligger slagtergaderne Rue des Bouchers og Petite rue des Bouchers, hvor udbuddet af restauranter er stort og varieret. Konkurrencen om turisternes gunst er stor, så priserne er rimelige. Slagtergaderne er en del af Ilot Sacré-området. Her finder du også den mest travle gågade, Rue Neuve, og masser af tilbud om at nyde en belgisk øl.

   

  Ralph Lauren og Tintin mødes i Bruxelles

  Bruxelles er mangfoldig. Den er selvbevidst og stilfuld, men kan også slå håret ud. På Boulevard de Waterloo stik syd for Grand Place skal den store pengepung frem, hvis du vil have en designertaske, en skjorte eller et par lækre sko med hjem fra en af de eksklusive boutiques. Men også undergrundsmiljø, gadeteater og chill-out-stemning lever i byen. Tag f.eks. til Morolles Area, og hæng ud på en hyggelig café eller kaffebar, eller tag på en tegneserie-sightseeing på gadeplan i byen, hvor Tintin, Lucky Luke og Smølferne er på spil i gyder og på gavle.

   

  Det europæiske kvarter

  Øst for Bruxelles’ centrum ligger det europæiske kvarter omkring Place Schuman. Her finder du både Europa-Kommissionen, EU-Parlamentet og Ministerrådet, foruden en masse skønne spisesteder.

   

  Bruxelles er også for børn

  Nord for byen i Laeken-området findes Bruxelles’ forlystelsescenter, som man ikke kommer udenom, hvis man besøger Bruxelles med børn. Bruparck byder f.eks. på en miniatureudgave af Europa og et stort vandland. Besøg også Atomium; fra bygningen, som er udformet som et gigantisk jernmolekyle, kan du se hele området fra oven.

  Helt op til 5 daglige flyafgange til Bruxelles Lufthavn

  Vi flyver til lufthavnen ”Brussels International Airport” (BRU) i Bruxelles både morgen, middag, eftermiddag og aften, så du altid kan finde et fly, der passer ind i dine ferie- eller forretningsplaner.
  Vælg mellem op til hele 5 daglige afgange til Bruxelles Lufthavn (BRU), hvorfra der kun er ca. 12 km indtil Bruxelles’ bymidte.

   

  Billige flybilletter til Bruxelles

  Du kan sagtens rejse billigt til Belgiens og hele Europas hovedstad med os. Alt, du skal gøre, er at bestille dine billetter på sas.dk. Husk, at du altid har 24 timers fortrydelsesret, når du bestiller billetter hos os. Det betyder, at du roligt kan slå til, hvis du finder en god pris i vores booking-system: Book bare og hør hvad din kæreste, ægtefælle eller venner siger til dato, afgangstid og pris bagefter.

   

  Få gode tilbud og rabatter – bliv medlem af vores fordelsprogram EuroBonus

  Tilmeld dig vores fordelsprogram EuroBonus (det er gratis!) og optjen point, hver gang du flyver med os. Derudover får du en masse fordele - bl.a. eksklusive medlemstilbud via mail og sms-tjenester med praktiske informationer under din flyrejse. Dine point kan du bruge på alt fra flyrejser, varer ombord og online shopping.

  Optjen point på din tur til Bruxelles – tilmeld dig EuroBonus gratis

  lufthavn

  Det er nemt at komme til centrum fra Bruxelles Lufthavn, for afstanden er kun ca. 12 km. For at komme fra lufthavnen – ”Brussels International Airport” eller bare ”Brussels Airport” – og ind til centrum af Bruxelles kan du tage bus, tog eller taxa. Vil du leje en bil, kan du reservere den hjemmefra, så den står klar, når du træder ud af lufthavnens ankomsthal.

   

  En travl lufthavn

  Hvert år ankommer omkring 16 mio. mennesker til Brussels International Airport (BRU), så der kan godt være travlhed i lufthavnen. Mange turister besøger Bruxelles på et kortere eller længere visit, andre arbejder her, og atter andre bruger Bruxelles Lufthavn som afsæt for at rejse videre ud i verden.Hvis du er transferpassager til et land, som ikke er medlem af Schengen, skal du bevæge dig fra Gate A til Gate B i lufthavnen. Hold godt øje med informationsskærmene , og følg skiltningen, som overalt er god. Foruden Brussels International Airport findes endnu en lufthavn i Bruxelles: Bruxelles S. Charleroi Airport (CRL), der dog ligger længere væk fra centrum af Bruxelles.

  Tag dine toldfrie varer med ombord

  Har man lidt ekstra tid i Bruxelles Lufthavn, er tiden ikke svær at slå ihjel. Lufthavnen har alt, hvad man kan forvente af en topmoderne lufthavn. Modebutikkerne lokker med kendte varemærker, og nåede du ikke en kop velbrygget kaffe før afrejsen fra hotellet, finder du naturligvis et udvalg af caféer i lufthavnen.

   

  Sådan kommer du fra og til lufthavnen I Bruxelles

  Med taxa fra Bruxelles Lufthavn

  Fordi afstanden til centrum er kort, er den nemmeste og hurtigste måde at komme fra Bruxelles Lufthavn at springe i en taxa. Det koster i omegnen af 30 Euro eller 220 kr. Det er trygt at køre taxa i Bruxelles, og taxakørsel er omfattet af mange restriktioner, bl.a. faste dag- og nattakster.

   

  Med bus fra Bruxelles lufthavn

  Det er også nemt at komme ind til Bruxelles’ centrum med bus fra lufthavnen. Du tager blot elevatoren ned til busstationen, som befinder sig lige under ankomsthallen. Busselskabet Le Leijn har hurtigbusser til togstationen Brussels North (471) og undergrundsstationen Rooedebeek (659). Der findes også en ekspresbus til Det Europæiske Kvarter, som selskabet STIB står bag.

   

  Med tog fra Bruxelles Lufthavn

  Tog finder du under lufthavnsterminalen. Der afgår tog imod stationerne Brussels North, Brussels Central og Brussels Midi ca. 4 gange i timen. Samtidig går der tog til andre centrale byer i belgien, bl.a. til Antwerpen.

  transport

  Bil

  Det er nemt at køre til lufthavnen. På Brussels ring-road følg Brussels Airport skiltningen. Kalkuler med forsinkelse, i løbet af myldretiden.

   

  Bus

  Busstationen er placeret på level 0 – en etage under ankomsthallen – og er nem at komme til via rulletrapperne eller elevatoren.

  Busselskabet De Lijn opererer med express busservice til togstationen Bruxelle Nord (linie 471), NATO (linie 471) og Bruxelle undergrundsstation Roodebeek (linie 659). Derudover opererer De Lijn også med afgange til Mechelen (linie 681, 682 & 683), Leuven (651 & 652), Vilvoorde (281, 282 & 683), Merchtem (821), Bruxelles Nord station (272), Jette (820), Brussels Expo (820), Haacht (272), Diegem (272 & 282), Roodebeek (359), Groenendaal (830), Kapelle-op-den-Bos (621) etc.

  Der køres til Brucargo med linierne 272, 616, 651, 652, 659, 681, 682, 683, 820, 821 og 830.

  Alle De Lijn afgange via Brucargo kører fra platform B; de andre De Lijn afgange fra platform A.

  Brug af De Lijn indenfor lufthavnens område er gratis for alle.

  Tel. +32 70 22 02 00
  For yderligere info

   

  Tog

  Lufthavnens togstation er placeret under terminalen (kælderetage -1). Op til fire tog i timen forbinder lufthavnen til Bruxelle Nord, Bruxelle Centrum og Bruxelle Midi stationerne. Endvidere er der direkte tog til øst-, syd- og vest-Belgien.

  • Gent - Wetteren - Aalst - Denderleeuw - Brussel - Brussels Airport
  • De Panne - Diksmuide - Lichtervelde - Deinze - Gent - Brussel - Brussels Airport
  • Quévy/Quiévrain - Bergen - Braine-le-Comte - Halle - Brussel - Schaarbeek - Brussels Airport

  Information om afgangstider på alle tog kan findes på Belgian Railways website. Indtast BRUXELLES NAT AIRPORT som ankomst- eller afgangsstation.

   

  Taxa

  Taxaer med taxameter er tilgængelige foran ankomsthallen. Prisen for en tur fra lufthavnen til centrum er typisk omkring € 35. Taxaer med licens kan genkendes på deres blå og gule emblem. Rejsende anbefales at undgå taxaer uden licens!

  Grand Palace - verdensarv midt I Bruxelles

  Bruxelles er et mødested. Byen har en størrelse, som gør den intim, og som bringer mennesker sammen på tværs af nationale og sociale skel. Når du færdes i den historiske bymidte i ”Europas Landsby”, møder du både EU-embedsmænd, gadekunstnere og unge tegneseriefans. Foruden de mange turister, der bare er kommet for at nyde byen, som byder på shopping, kunst og kultur i verdensklasse.

  Bruxelles naturlige sted at mødes er Grand Place. Pladsen er byens klenodie og kendt som en af Europas allersmukkeste pladser. Og det forstår du, når du lader blikket vandre hen over den imponerende arkitektur på pladsen. Det gotiske rådhus på pladsen stammer helt tilbage fra 1400-tallet, og Grand Place er med på UNESCOs liste over verdensarv med en enestående bevaringsværdi.

   

  Smagen af belgisk chokolade

  Grand Place har været en vigtig markedsplads allerede i middelalderen, og vejene omkring pladsen bærer stadig gastronomiske navne. Tæt på pladsen finder du slagtergaderne ”Rue des Bouchers” og ”Petite rue des Bouchers”, hvor restauranterne ligger side om side, og hvor du nemt finder en bid god og billig mad, når sulten melder sig.

  Efter maden kan du passende lade et stykke belgisk chokolade smelte på tungen. Der er chokolade på hvert gadehjørne i Bruxelles, og selv om man siger, at smag er forskellig, kan få modstå smagen af belgisk chokolade.

   

  Og af belgisk øl ...

  Belgien er berømt for sine øltraditioner. List ind, og nyd en skummende belgisk øl på en café eller restaurant. For eksempel nær Place Jourdan, hvor EU-embedsværket også gerne løsner slipset og nyder deres frokost på en af pladsens cafeer eller restauranter. På Place Jourdan finder du bl.a. Maison Antoine – en bygning, som mest syner af beskeden grillbar. Men tag ikke fejl: Frituren og pommesfritterne her er kendt langt ind i Europaparlamentet. Andefedt er den hemmelige opskrift, lyder rygtet.

   

  Shop I Europas ældste indkøbscenter

  Trænger du til at udvide garderoben, byder Bruxelles på shopping i alle kategorier. Luksus-mærkevarer finder du f.eks. ved at slentre en tur op og ned ad Boulevard de Waterloo eller Rue Antoine Dansaert. Men du kan også søge indendørs og gå på opdagelse i Europas ældste indkøbscenter fra 1847, Galeries St Hubert. En autentisk stemning finder du også på markederne i Bruxelles. Her handler de lokale ind og fylder kurve og poser med farvestrålende råvarer i alle prisklasser.

   

  Den nye kunst og forretningslivet i Bruxelles

  Hvis du holder af kunst og kultur, er Bruxelles et oplagt rejsemål, og den kan nydes både i de mange museer og i gadebilledet, hvor ikke mindst den dekorative Art Noveau-stil præger arkitekturen. Den berømte Art Noveau-arkitekt Victor Horta er for Bruxelles, hvad Gaudi er for Barcelona.

  Du kan opleve også moderne kunst i Royal Museums of Fine Arts of Belgium og arkitektur i det europæiske kvarter. Den berømte Berlaymort-bygnings fire fløje danner et kors og huser bl.a. EU-Kommisionen.

   

  Til Bruxelles med børn - mød Tin-Tin og Manneken-Pis

  Rejser du med børn, vil en tur til tegneseriemuseet Centre Belge de la Bande Dessinée sikkert vække glæde. Bruxelles er stolt af sine tegneseriemestre, først og fremmest mændene bag Asterix: Albert Uderzo og René Goscinny, og den store tegneseriehelt Hergé , som skabte Tintin, den berejste journalist med det kvikke hoved og den fikse pandelok.

  Besøger I Bruxelles for første gang, vil både du og dine børn sikkert også se Bruxelles svar på ”Den Lille Havfrue”: bronzestatuen Manneken-Pis. En af mange myter om statuen lyder, at et barn engang blev væk fra sin far i Bruxelles. Faren kundgjorde, at han ville lade en statue opstille af drengen, sådan som han fandt ham. Resten af dén historie giver vist sig selv.

  Af hensyn til ligestillingen har Manneken-Pis siden fået sit modstykke i pigen Jeanneke-Pis.

  FLY BRUXELLES–KØBENHAVN

  Bestil dit fly på ruten København–Bruxelles her på siden. SAS har flere daglige fly mellem København og Bruxelles, og med en rejsetid på kun ca. 90 minutter fra Københavns Lufthavn er du hurtigt fremme i Europas smukke ”hovedstad”. Er du fleksibel med hensyn til din ud- eller hjemrejse, er der ekstra billige flybilletter at få. Du har 24 timers fortrydelsesret på dine billetter, hvis tidspunktet alligevel ikke passer dig eller din rejsepartner. Så book bare med det samme.

   

  Vi flyver til tiden

  Bruxelles er et mødested, og en af dine fordele ved at flyve med SAS, er, at vi flyver til tiden. Uanset om du rejser privat eller er på forretningsrejse, er det rart at komme frem til planlagt tid. Hos SAS gør vi vores bedste for at overholde rejsetiderne, og vi er et af verdens mest punktlige flyselskaber.

   

  Check ind hjemmefra, og brug din telefon som boardingpass

  Du kan spare tid på din rejse København-Bruxelles ved at tjekke ind og vælge sæde hjemmefra. Det gør du nemt via SAS’ app. Med den kan du også booke og betale flybilletter, og du får dit boardingpass direkte på app’en. Samtidig kan du hele tiden følge status på din flyafgang. Download SAS’ app via Google Play og App Store.

  turistinformation

  Bruxelles er hovedstaden i Belgien. En lille storby med en masse kulturliv, gastronomiske eventyr og en række museer.

   

  Seværdigheder i Bruxelles

  Tag hen og se rådhuset Hôtel de Ville på Grand Place. Bygningen i gotisk stil har fantastiske dekorationer. Pladsen med de mange fortovsrestauranter har en meget hyggelig atmosfære. Er du interesseret i tegneserier, kan du her boltre dig med kendte navne som Tintin og Sprint. Her er mange boghandlere, som har både nye og brugte udgaver af tegneseriehæfter for ikke at tale om alle de gadgets, du kan tænke dig. Andre kendte tegneseriefigurer som Blake & Mortimor, Lucky Luke, Buck Danny, Alix, Johan og Pirlouit er alle belgiske. Husk også at se den lille bronzestatue "Manneken Pis" fra 1619. Statuen symboliserer Bruxelles-borgernes mangel på respekt.

   

  Museer i Bruxelles

  Byen har meget at vise frem af museer, gallerier og andre seværdigheder. En mere moderne seværdighed er Atomium, en gigantisk model af et atom med restaurant øverst oppe. Og når du alligevel befinder dig i Europas magtcentrum, bør du tage ud og se alle de monumentale EU-bygninger. Nærmere de vigtige beslutninger er det svært at komme.

   

  Mad

  Nyd en belgisk øl og muslinger med pommes frites og tag en spadseretur gennem Europas centrum. Besøger du Belgien, må du heller ikke gå glip af chokoladen. Det siges, at Belgien laver det bedste chokolade i verden. Du finder den i alle mulige varianter og smag. Byen har en række fantastiske restauranter af meget høj kvalitet, så her er det bare at vælge din favorit.

   

  Shopping

  Bruxelles er et eldorado for shopping, med alt fra store varehuse til lokale markeder.

  Bruxelles rejsetips

  Hvis du overvejer at tage en tur til Bruxelles, kan du på denne side finde gode idéer til turen. Du kan finde ting man kan lave, som er i børnehøjde og spændende steder, der kan opleves i Bruxelles. Hvis du længes efter at komme ud at opleve en masse ting, så book din rejse nu.

   

  Rejsetips om Bruxelles

  Herunder finder du rejsetips indsendt af vores kunder. Vi har inddelt i kategorier for at gøre det nemmere for dig at finde den information, der passer bedst til dig.

   

  Seværdigheder

  Hvis du rejser til Bruxelles, så husk at se "Manneken Pis", en statue af en tissende dreng. Historien fortæller at en far havde mistet sin 2-årige søn. En stor eftersøgningen blev sat igang, men sønnen blev fundet i højt humør - igang med at lade vandet i en park. Statuen bliver i løbet af året iklædt kostumer afhængig af årstiden.

  Mikkel P.


  Kultur og museer

  Hvis du er i Bruxelles med børn, så sørg for at køre i sporvogn og besøg evt. det gamle sporvognsmuseum. Museet med kunst af Foulon er bestemt også et besøg værd - det er en skøn oase med smukke billeder, præsenteret på en overraskende og gennemført måde. Museet findes på en gammel "gård" og parken omkring er vidunderlig. Nyd også lidt koldt at drikke på cafeen ved søen med store karper.

  Bente J.


  Mad & natteliv 

  Spis ægte Belgisk i Bruxelles' gamle arbejderkvarter, les Marolles, på Au Stekerlapatte - Priestersstraat 4 / 4, Rue des Prêtres 1000 Brussel/Bruxelles Drink mint tea at Le Roi de Belges, 35 rue Jules Van Praetstraat 1000 Brussel.

  Clara L.'

  Fantastisk by - dejligt kulturliv samt lækre restauranter, med mad til både børn og voksne. Meget focus på område Grand Place, og omkringliggende gader med små lækre restauranter, især deres fiskespecialiteter ,hvor de kræser om deres kunder.

  Claus P.


  Shopping

  Står den på chokolade-shopping i Bruxelles, så undgå turistfælderne omkring Grand Place. Place du Grand Sablon er STEDET at gøre sine chokoladeindkøb i Bruxelles. Hvis det skal være ekstra godt, skal du gå uden om de mest kendte butikker på pladsen - Godiva og Neuhaus, der også har butikker på og ved Grand Place. Istedet skal du besøge Wittamer og især Pierre Marcolinni. Begge leverer spændende chokolade i meget højere kvalitet til samme priser som de "kendte".

  Tom H.


  Rejs med børn

  Belgien byder på masser af flotte parker og tivolier bla Walibi, Bobbejaanland etc. Og gratis parker er der masser af med geniale legepladser til børn. Hav altid godt at drikke med da det generelt altid er nogle grader varmere her end i Danmark.

  Monica F.

  Tag ud at se mini europa hvis man rejser med børn. En oplevelse i sig selv og vældig lærerigt for de lidt større børn.

  Tine P.  Andet

  I Bruxelles ligger et meget, meget charmerende hotel, Hotel Welcome Brussels, hvor hvert værelse er som en rejsedestination. Her kan man komme til Thailand, Indien, Marokko, Afrika - bare for at nævne et par eksempler, og værelser er virkelig charmerende, stemningen er 'som at være der' og betjeningen på hotellet er meget venlig og hjælpsom. På samme gade og gaden overfor, som omgiver pladsen, ligger desuden flere virkelig gode restauranter.

  Anna H.

  Ved transport mellem Bruxelles by og lufthavnen Zaventem er der to billige og hurtigste måder at komme frem på: - enten at tage lufthavnsbussen, bus nr. 12, som kører fra Place Luxembourg og kun standser ved rond point SCHUMAN, DIAMANT, GENEVE og NATO og derefter kører direkte til lufthavnen på ca. 20 min. - eller at tage toget som kører flere gange i timen fra centrum af Bruxelles (alle stationer) til Zaventem på ca. 10 min. Begge transportmåder er lette, direkte og lige til døren. Bus og tog kører til tiden. Intet kunne være nemmere. Derved undgår man også at blive fanget af taxi-systemet som beregner særpriser til lufthavnen, for tæt trafik og strejker etc. Og bedst af alt - man undgår helt at sidde fanget i trafikken og se sit fly forsvinde op i den blå luft.

  D. Fors

  Vi anvender cookies til at gøre din oplevelse så god som mulig. Ved at anvende dette websted accepterer du vores cookie-politik