LAND

SPROG

MIN LUFTHAVN

  ENKELT FRA
  Fly til Amsterdam

  Fly til Amsterdam

  Med SAS kan du flyve direkte til den hollandske hovedstad og opleve byens inspirerende og kulturelle nuancer. Vi har flere daglige flyafgange. Book din flybillet med SAS allerede i dag og spar penge samt få ekstra fordele.

   

  DIREKTE FLYAFGANGE TIL SCHIPHOL LUFTHAVNEN 

  Med SAS har du muligheden for at vælge mellem op til 10 daglige flyafgange fra København til Amsterdam. 

  Vi flyver direkte fra Kastrup til lufthavnen Schiphol, der ligger omkring en 0,5 times kørsel uden for centrum af Amsterdam.  

  Der er gode forbindelser fra lufthavnen og ind til den centrale del af Amsterdam. Hvis du har behov for det, kan du også leje en bil lige ude foran lufthavnen – bestil hjemmefra, så den holder klar ved landing.  

  Find din flyafgang

   

  BOOK DINE FLYBILLETTER I GOD TID OG FÅ RABAT

  Bestiller du dine flybilletter til den populære og multikulturelle hollandske hovedstad allerede i dag, garanterer vi, at der er penge at spare på billetterne. Du skal være ude i god tid, hvis du vil have flybilletter til de bedste priser. 

  Du får 24-timers fortrydelsesret på alle vores flybilletter. Du kan derfor booke i god tid, og efterfølgende tjekke op på, om dato, afrejsetidspunkt og pris fortsat passer dig og dine medrejsende. 

  Vi kalder det nem og fleksibel booking.

  Find billige billetter i lavpriskalenderen

  FLYV FRA KØBENHAVN TIL AMSTERDAM PÅ UNDER 2 TIMER

  Flyturen fra København til Amsterdam varer kun lige under 2 timer. Du kan derfor hurtigt befinde dig i den moderne og charmerende storby med smalle huse, charmerende kanaler og hyggelige gader med sporvogne. 

  Den korte flyvetid gør Amsterdam til den perfekte destination til en forlænget weekend eller miniferie. Du kan booke billetter på sas.dk døgnet rundt, når du er klar og har tid.

  Vores mange daglige flyafgange gør, at du altid kan finde en, som passer ind i din kalender. 

  Find din direkte flyafgang 

   

  ALLE SAS GO-FLYBILLETTER ER INKL. 23 KG BAGAGE OG FRIT SÆDEVALG

  Med SAS Go-flybilletter er du garanteret en behagelig flyrejse. Vi tager hånd om dig under hele rejsen – før, under og efter.

  Du slipper for at bruge en masse energi på at tjekke op på praktiske informationer, når du flyver med os. Vi gør din rejse så komfortabel som muligt, og vi bl.a. inkluderet følgende i din flybillet:

  • 23 kg. bagage (med SAS Go)

  • Online check-in

  • Frit sædevalg

  • Dagens avis i vores app

  • Kaffe og te

   

  SPAR PENGE PÅ FLYBILLETTER TIL BØRNENE

  Der er store rabatter at hente på ferien, når du booker billetter til børn på vores flyafgange. Vi har nemlig flere gode børnerabatter, så ferien bliver billigere. Så kan I bruge pengene på hygge i Amsterdam i stedet. 

  Børn under to år kan få 90% rabat på deres flybillet, hvis de deler sæde med en voksen. 

  Er barnet under 12 år, får I en rabat på op til 25% samt et separat sæde til barnet. 

  Når du rejser med børn hos SAS

   

  EUROBONUS – STÆRKE RABATTER OG EKSKLUSIVE FORDELE

  Med EuroBonus er du garanteret en række fordele på din flyrejse. Tilmeld dig gratis Nordens største fordelsprogram allerede i dag. Du optjener point på flyrejser, hotelophold, billeje, benzin, taxa og tøj.  

  Du kan indløse dine mange point til bl.a. nye flyrejser, opgraderinger, gavekort og meget mere. Du får flere fordele, jo mere du flyver. 

  EuroBonus giver dig en mere komfortabel, fordelagtig og enkel rejse – så brug dit kort allerede i dag og optjen point til din næste rejse.

  Læs om alle fordelene ved Eurobonus

   

  AMSTERDAM LUFTHAVN – SCHIPHOL (AMS)

  Schiphol lufthavnen er Europas 4. største lufthavn, og den er lokaliseret ni kilometer sydvest for Amsterdam. 

  Mere end 50 millioner passagerer rejser til eller fra lufthavnen hvert år, og det gør Schiphol til et knudepunkt for lufthavnstrafikken i Europa. 

  I lufthavnsområdet kan du finde gratis WiFi, som du frit kan bruge hele døgnet rundt. Der findes også Internet Centre, hvor du kan logge på internettet, hvis du ikke selv har et device. Her kan de også hjælpe med print, scan og kopier. 

   

  TRANSPORT TIL OG FRA SCHIPHOL 

  Der er flere forskellige muligheder, du kan benytte dig af, når du vil fra Schiphol og ind til centrum af Amsterdam. 

  Toget kører hvert kvarter fra kl. 6:00 om morgenen og helt indtil kl. 00:30, og i det resterende tidsinterval kører der tog minimum en gang i timen. Det er typisk toget, de fleste bruger, når de skal til og fra lufthavnen med offentlig transport.

  Du kan også tage en af de mange forskellige lufthavnsbusser, som kører direkte fra lufthavnen og ind til midten af Amsterdam. Turen med bus varer cirka 30 minutter, men vær sikker på, at du kommer med den rigtige afhængig af din destination i byen. 

  En sidste mulighed er en taxa. Det er en nemmere, men bestemt også dyrere løsning. Der kører taxaer fra en plads lige ude foran ankomsthallen, og de kører dig lige til døren – hurtigere og nemmere bliver det ikke.  

   

  BILUDLEJNING I SCHIPHOL

  Der er gode muligheder for billeje ved Schiphol lufthavnen. Med en bil har du større frihed under din ferie, og det giver dig samtidig mulighed for at se flere seværdigheder. 

  Der findes rigtig mange spændende seværdigheder i området omkring byen, hvor en bil er en stor hjælp mht. transport. 

  Med en bil kan du tage ud og opleve nogle af de smukke naturområder uden for Amsterdam. Det kan især være en god ide, hvis du vil have en pause fra det travle storbyliv i Amsterdam. 

  Få et nemt og enkelt overblik over priser, modeller og tilgængelig på tværs af biludlejningsfirmaer, når du booker via SAS. Er du medlem af EuroBonus, optjener du samtidig yderligere point – du kan også bruge point til at ”betale” for billejen.

   

  Kontakt

  Luchthaven Schiphol

  Evert van de Beekstraat 202 – Postbus 7501

  1118 CP, Schiphol, Netherlands

  Telefon: +31 20 794 0800

  Website: http://www.schiphol.nl/index_en.html

  Billige flybilletter til Amsterdam

  TRANSPORT I AMSTERDAM

  Amsterdams offentlige transportsystem består af et netværk med metro, sporvogne, busser og tog. 

  Det er et veludviklet system, som transporterer mange mennesker rundt i byen hver dag. Det er derfor også et offentligt transportsystem, der er gearet til at håndtere de mange turister, som besøger storbyen hvert år. 

  Skal du rundt i byen, kan du sagtens bruge offentlig transport til at komme rundt de fleste steder. Skal du ud i yderområderne, skal du eventuelt sætte lidt ekstra tid af. 

  Hvis du regner med at bruge offentligt transport, mens du er i Amsterdam, bør du købe et OV-chipkaart. Det gør det nemmere, hurtigere og billigere for dig. 

   

  METRO I AMSTERDAM

  Metrosystemet i Amsterdam går fra den centrale del af byen til de ydre distrikter såsom Amstelveen og Bijlmer. Det består af fire forskellige linjer, og metronetværket strækker sig over hele byen. 

  Det er dog vigtigt at understrege, at der i den helt centrale del af Amsterdam kun er tre metrostationer - inklusiv Amsterdam Central Station. Derfor er den nemmeste måde at komme rundt i den helt centrale del af byen via gåben. Det betyder også, at du rigtig kan mærke den specielle stemning, der hersker i Amsterdam.  

  Alle metrostationer har check-in og check-ud porte, og du kan købe billetter på den enkelte station ved enten en servicedisk eller i en billetautomat.

   

  BUSSER I AMSTERDAM

  Bussystemet er et omfattende system, som forbinder de forskellige bydele med hinanden samt områderne uden for byen. Langt de fleste busruter kører via den centrale station i Amsterdam. Det gør det nemt at skifte til andre buslinjer, hvis du rejser med bus i byen. 

  Enkeltbilletter kan købes direkte hos chaufføren. Du kan også købe billetter, der gælder til 24, 48, 72 eller 96 timer, hvis du ved, at du har behov for at rejse med offentlig transport i byen over flere dage. Det vil ofte være en bedre, og billigere, løsning efter bare få ture. 

   

  SPORVOGNE

  I Amsterdam er sporvognssystemet et af de mest populære offentlige transportmidler. Skal du fra Central Station og ud til de omkringliggende bydele, er sporvognene en af de hurtigste måder at nå frem på. 

  Sporvognene i Amsterdam er karakteristiske med deres blå og hvide design. De har også en velkendt klokke, som ringer hver gang sporvognene kommer kørende, så fodgængere og cyklister er opmærksomme. 

   

  OPLEV DEN INTENSE STORBYCHARME I AMSTERDAM

  Amsterdam er en charmerende storby med et anderledes og inspirerende kulturliv.  Byen er uden tvivl en by, hvor du aldrig vil komme til at kede dig, da den summer af liv alle døgnets 24 timer. 

  Kulturen i Amsterdam er præget af diversitet, hvilket hænger sammen med, at der bor over 170 forskellige nationaliteter i storbyen. Det er fascinerende for turister at opleve denne diversitet, da det er tydeligt at se i gadebilledet. 

   

  AMSTERDAMS HISTORIE

  Amsterdam er en by med en historie, der startede tilbage i år 1275. Byen har derfor en lang og spændende historie, som har stor indflydelse på det Amsterdam, vi kender i dag. 

  Byen er samtidig en by, som er anerkendt for verdensklasse kunst og historiske bygninger. Den centrale del af Amsterdam afspejler hele byens foranderlige og intense fortid.

  Den turbulente historie betyder også, at der er rigtig mange ting at gå på opdagelse i, hvis du er historieinteresseret.

  Når du besøger den hollandske hovedstad, fornemmer du hurtigt byens brogede fortid, hvilket er en både spændende, men også lidt skræmmende realitet.

   

  SEVÆRDIGHEDER I AMSTERDAM 

  Amsterdam har en lang række af fascinerende seværdigheder og kulturelle attraktioner. 

  Seværdighederne i byen relaterer sig til byens lange og komplekse historie, og du kommer derfor også på lidt af en rejse tilbage i tiden, når du besøger de forskellige seværdigheder. 

  De mest populære er de fascinerende, smalle huse ved kanalen samt byens forskellige museer. Når du alligevel er ved kanalerne, er det oplagt, at du tager ud på en kanalrundfart, da du derfra får set Amsterdam fra en lidt anden vinkel.  

  Red Light District er dog også en attraktion, som hvert år tiltrækker turister. Det er en lidt speciel seværdighed, som sætter fordomme på prøve, men samtidig en seværdighed byen er meget kendt for.

   

  KANALHUSENE OG ANNE FRANKS HUS

  Kanalhusene er et fascinerende bygningsværk, hvor smukke facader leder tankerne tilbage til 1600-tallets gyldne Amsterdam. De unikke facader på husene, er på én og samme tid er både ensartede og forskellige, hvilket giver et helt særligt indtryk.

  Husene er noget helt unikt ved Amsterdam. Du finder det ikke i andre storbyer, og det er derfor en seværdighed, som tiltrækker tusindvis af turister hvert år. 

  Anne Fransk kanalhus er det mest besøgte af kanalhusene. Det står stadigvæk, som det gjorde, da Anne Franks familie blev ført til en kz-lejr af tyske soldater i 1944. Det berømte bygningsværk er bestemt en oplevelse værd, og det skaber stærke relationer tilbage til en mere barsk periode i Europa.  

   

  RED LIGHT DISTRICT

  Red Light District er en spændende oplevelse, som skiller sig ud fra mange traditionelle seværdigheder. Området har en beliggenhed i det centrale Amsterdam med kun 10 minutters gang fra banegården. Det tiltrækker hvert år mange turister, der skal have stillet deres nysgerrighed omkring det famøse område. 

  Når det bliver mørkt, dukker fascinerende og kulørte neonlys op, som skaber en helt anden stemning omkring kanalerne, end den du oplever i dagslys. 

  Det kan være en radikal anderledes oplevelse at tage turen rundt i området først om dagen og senere om natten. Det er som om, at der er tale om to forskellige verdener. 

   

  RIJKSMUSEUM OG VAN GOGH MUSEEET

  Rijksmuseum er et af de mest historiske museer i Amsterdam. Det er det hollandske nationalmuseum, som er dedikeret til Hollands historie og landets store kunstnere. Museet blev egentlig opført i Haag tilbage i 1800, men i 1808 blev det flyttet til Amsterdam. 

  Det er også det største museum i Holland, og topper også listen, når det kommer til antal besøgende. Det er på Rijksmuseum, at Rembrandts kunstværker hænger, og det er uden tvivl et af de mest populære museer i landet.

  Van Gogh Museum er et kunstmuseum, der er dedikeret til Van Goghs og andre kunstnere fra samme periode. Det unikke museum har den største samling af Van Goghs ekspressionistiske malerier og tegninger i verden. Det betyder, at turisterne valfarter til museet for at se den unikke samling.  

  Du finder også værker af blandt andet Paul Gauguin og Claude Monét i det imponerende museum. Begge har lavet kunst, der er på niveau med den verdensberømte hollandske malers.   

  Museet slog dørene op for første gang i 1973. Det har sidenhen tiltrukket tusindvis af turister, som gerne vil se den anerkendte kunstners værker. 

  Sidste år lagde 1.9 millioner gæster vejen forbi, hvilket gør det til det næstmest besøgte museum i Holland efter Rijksmuseum. 

   

  AFSLAPNING I VONDELPARK

  Efter en hektisk dag med sightseeing og shopping kan Vondelpark være den perfekte afslutning. Parken er nærmest et magisk sted, og det er uden tvivl den mest populære park i Amsterdam. Den ligger lige ved siden af Van Gogh-museet, så du kan eventuelt nyde eftermiddagen her efter museet. 

  Parken er også populær blandt de lokale, samtidig med at den tiltrækker mange turister hvert eneste år. I sommermånederne fra juni til september, er der musik, dans og børneaktiviteter i parken. Det har den effekt, at den fungerer som samlingspunkt for både familier og unge mennesker.  

  Selve parken består af store grønne arealer i kombination med smukke søer, og den dækker over det største grønne areal i Amsterdam. 

   

  KANALRUNDFART 

  Kanalerne i Amsterdam er et af byens helt store varemærker. Kanalrundfarten i byens unikke omgivelser er derfor også en fantastisk oplevelse, som du bør prioritere under dit ophold i den charmerende hovedstad. 

  På turen rundt i kanalerne får du også set den flotte by fra en ny vinkel. Der tilbydes et hav af forskellige kanalrundfarter i Amsterdam. 

  Hvis du vil prøve noget ret unikt, kan du prøve et dinner cruise på din kanalrundfart. Her sejler du rundt i byens enestående kanaler og nyder de smukke omgivelser, mens du spiser en lækker middag.

   

  Tilmeld dig EuroBonus

  - Det koster ingenting at blive medlem.
  - Du har mulighed for at optjene EuroBonus-point på alt fra flyrejser til shopping. 
  - Brug dine optjente point til nye flyrejser.

  SHOPPING i AMSTERDAM

  Amsterdam er den perfekte by til shopping med et stort udvalg af butikker med noget for enhver smag. Du kan finde alt lige fra eksklusive butikker til mere budgetvenlig shopping.  

  De to største shopping-gader i Amsterdam er Kalverstraat og Leidsestraat. Kalverstraat er en af de største forretningsgader i Amsterdam, og butikkerne ligger side og om side. 

  I Leidsestraat finder du de eksklusive butikker, der ligger som perler på en snor. Det gør det nemt at finde det, du leder efter. 

  Hvis budgettet ikke helt rækker, er det også en oplevelse blot at gå en tur på gaden og kigge ind af vinduerne i de mange luksuriøse designerbutikker. 

   

  TRENDY SHOPPING I SIDEGADERNE

  Er du mere til trendy shopping, skal du søge ned i sidegaderne ved kanalen. Her finder du de små og inspirerende specialbutikker, der har nogle unikke ting, som kendetegner Amsterdam. 

  Når du bevæger dig ned i sidegaderne, vil du typisk også kunne finde tingene til billigere priser. Det er bland andet også her, at mange af de lokale shopper.

   

  DET MULTIKULTURELLE AMSTERDAM

  Amsterdam rummer mange forskellige kulturer. Der bor mere end 170 forskellige nationaliteter i byen. Det understreger byens åbenhed, og den brede kulturelle mangfoldighed ses i gadebilledet. Det ses især i de mange forskellige restauranter og madkulturer, der er repræsenteret i byen. 

  Den kulturelle mangfoldighed i byen er fascinerende oplevelse for turister. Det er blandt andet byens mange kulturer og folkeslag, som er med til at definere Amsterdam som et multikulturelt centrum.

   

  JULEMARKEDER OG JULESHOPPING I AMSTERDAM 

  Har du planer om at tage til den hollandske hovedstad omkring juletid, skal du tage på juleshopping eller besøge et af byens mange hyggelige og farvestrålende julemarkeder.  

  I Holland har de lidt andre juletraditioner end dem, vi kender til i Danmark. Det er både i november og december, at du kan komme på juleshopping i byens gader og stræder.  

  Et af de største og mest populære julemarkeder i Amsterdam er Albert Cyup marked, som ligger på Albert Cuypstraat. 

  Et andet populært julemarked finder du på Rembrandtplein Square. Her er et stort antal hyggelige juleboder, en skøjtebane og et dekoreret vinterlandskab.

   

  OPLEV DEN MULTIKULTURELLE MADKUKLTUR I AMSTERDAM

  Amsterdam har et utal af lækre og hyggelige restauranter med noget for enhver smag. Madkulturen i Amsterdam er i høj grad påvirket af alle de forskellige nationaliteter, som er repræsenteret i byen. Det betyder blandt andet, at du kan finde fusioner af mad i byen, som du ikke finder andre steder. 

  På din ferie i Amsterdam bør du udforske byens multikulturelle gastronomi, uanset om du er til kinesisk, thailandsk, fransk eller bare gerne vil prøve lidt mere traditionel hollandsk mad. 

  De mange forskellige køkkener relaterer sig til den mangfoldighed, der kendetegner Amsterdam og byens fascinerende kulturelle forskelligheder. 

   

  TRADITIONEL HOLLANDSK MAD OG DRIKKE 

  Amsterdam har et hav af multikulturelle restauranter, og der er uden tvivl noget for enhver smag. Der er dog også mulighed for at prøve den mere traditionelle hollandske mad, som især kendetegner Amsterdam. En af de traditionelle retter er en lækker æblekage toppet med flødeskum, som bliver serveret på de fleste caféer i byen. 

  Oste er også noget af det, som Holland er kendt for. Det er derfor populært at besøge en ostebutik eller en anden form for specialbutik, hvor det du kan smage på de forskellige oste. 

  Du skal selvfølgelig ikke tørste, når du besøger Amsterdam. Du kan eksempelvis nyde en kold Heineken i byen. Heineken-bryggeriet havde sit hovedsæde i Amsterdam indtil 1988, men det gamle bryggeri er i dag blevet et spændende museum, som bestemt også er et besøg værd – også hvis du ikke drikker øl.

   

  AMSTERDAM

  Indbyggere: 869.067

  Religion: Protestanter 26%, Katolikker 26%

  Valuta: Euro

  Tidsforskel: Ingen

  Telefonkode: + 31

  Sprog: Hollandsk

  Ambassade: Den Hollandske Ambassade, Toldbodgade 33, 1253 København K

  Danmarks ambassade: Barbara Strozzilaan 388, 1083 HN Amsterdam

  Vi anvender cookies til at gøre din oplevelse så god som mulig. Ved at anvende dette websted accepterer du vores cookie-politik