søg

FORSLAG

  • loader Der er ikke mere indhold at vise
Aberdeen

Fly til Aberdeen

ALTID INKLUDERET I DIN FLYBILLET TIL ABERDEEN 

Det tager ca. 1 time og 45 minutter at flyve til Aberdeen fra København. Men selvom rejsen er kort, skal du have det godt. Både før, under og efter din rejse, har vi tænkt på det hele:

• 1 x 23 kg bagage inkluderet på SAS Go
• Online check-in
• Kaffe og te. Dagens avis i SAS App
• Op til 90% børnerabat

Flyv til Aberdeen med SAS

Flyv med os direkte fra København til Aberdeen seks gange om ugen og kom frem på lige over halvanden time. Vi har også mange flyvninger fra København og Billund til Aberdeen med mellemlandinger, så du nemt kan finde en dag og et tidspunkt, der passer dig.

Tjek vores lavpriskalender og få et hurtigt overblik over hvilke dage, det er billigst at flyve til Aberdeen. Hvis du booker din billet i god tid, får du også den bedste pris.

Find en afgang til Aberdeen, der passer dig

SAS Plus – en flybillet med mange fordele

Vi har inkluderet en masse i din flybillet for at gøre din rejse så behagelig som muligt for dig. Når du flyver med SAS Plus, skal du ikke betale ekstra for eksempelvis ind-checket bagage og sædevalg. I stedet for at tænke på praktikken, kan du læne dig tilbage og nyde turen.

Mere om alle fordelene ved SAS Plus og vores andre rejseklasser

Få op til 90% rabat på flybilletter til børn

Hos SAS byder vi alle passagerer velkommen med glæde. Det gælder naturligvis også vores mindste passagerer. Hvis du gerne vil vise dine børn verden, kan I komme til jeres næste store oplevelse med op til 90% børnerabat for børn under 2 år. Børn mellem 2 og 11 år får op til 25% i rabat.

Mere om børnerabat på flybilletter

Bestil billige flybilletter til Aberdeen nu

I vores lavpriskalender kan du nemt få et overblik over, hvornår du kan få de billigste flybilletter til Aberdeen. Hvis du bestiller billetter i god tid, får du en bedre pris.

Når du bestiller flybilletter hos os, har du altid 24-timers fortrydelsesret. Derfor kan du roligt slå til, hvis du falder over et godt tilbud og spørge dine medrejsende bagefter.  

Book din næste miniferie i vores lavpriskalender nu

Optjen point med EuroBonus

Når du flyver SAS, har du mulighed for at blive medlem af EuroBonus. Med EuroBonus kan du optjene point, når du køber flybilletter, men også når du køber dagligvarer og shopper på nettet. De point, du optjener, kan du bruge på nye flybilletter, på billeje eller på hotelovernatninger. På den måde kan du komme tættere på drømmerejsen, hver gang du køber flybilletter.

Bliv medlem af EuroBonus

Aberdeen International Airport 

Når du flyver til Aberdeen, lander du i Aberdeen International Airport, som ligger i forstaden Dyce nord for byen. Lufthavnen åbnede i 1934, og der passerer 3 500 000 passagerer gennem lufthavnen hvert år. Ud over almindelige fly har lufthavnen også tre landingspladser til helikoptere, der blandt andet bruges i forbindelse med olieboring i Nordsøen. 

Kontakt:

Aberdeen International Airport 

Dyce

Aberdeen

Scotland AB21 7DU

Tlf.: +44 (0)844 481 6666

Hjemmeside 

Transport til og fra Aberdeen Lufthavn

Når du lander i Aberdeen Lufthavn, er der rigtig gode transportmuligheder til byen, som du både kan komme til med bus, tog og taxa.

Busserne holder lige ude foran lufthavnen og kører relativt ofte i dagtimerne. Ankommer du om aftenen eller i weekenden, er det en god idé at tjekke bustiderne hjemmefra. Det tager normalt omkring 30 minutter at køre fra lufthavnen til centrum af Aberdeen.

Den togstation, der ligger nærmest lufthavnen, ligger i byen Dyce, som ligger lidt over 3 km væk. Hvis du skal med toget, kan du nemt tage en bus eller en taxa til togstationen. Du kan spare en del af prisen på din togbillet, hvis du køber den online.

I lufthavnen er der naturligvis også mulighed for at tage en taxa. Hvis du drejer til venstre, når du kommer ud af terminalen, kommer du til taxaholdepladsen. I let trafik tager turen til Aberdeen centrum 25 minutter, mens turen til togstationen i Dyce tager 5–10 minutter.
 

Biludlejning i Aberdeen Lufthavn

Ønsker du at leje en bil i Aberdeen Lufthavn, er der også mulighed for det. Alle de store biludlejningsfirmaer holder til i lufthavnen, hvilket sikrer dig det bedste udvalg og de bedste priser, når det kommer til billeje. Det tager omkring et kvarter at køre til Aberdeen i normal trafik via A96 Inverness-Aberdeen.

Lej din bil her
 

Transport i Aberdeen

Særligt busserne er gode at kende i Aberdeen, hvis du skal længere omkring, end du kan komme til fods. Der findes dog også taxaer og tog. 

Busserne i Aberdeen er drevet af busselskabet First, og dagsbilletter kan købes direkte i bussen, mens uge- eller månedsbilletter kan købes rundt omkring i byen på posthusene. Børn under fem år kører gratis, mens børn under 16, studerende med gyldigt ID, ældre og handicappede modtager rabat. Prisen på billetten afhænger af, hvor langt du skal.

Der er også god mulighed for at køre i taxa i Aberdeen. Vær dog opmærksom på, at det kan blive en dyr affære, da taxaerne i Aberdeen er de dyreste i Skotland og også ligger højt i prisniveauet i Storbritannien generelt. 

Der kører ikke tog internt i Aberdeen, men der er en banegård, du kan tage fra, hvis du skal uden for byen. Togene er drevet af ScotRail, og det kan godt betale sig at købe dine billetter over nettet, eller dagsbilletten ”plusbus”, hvis du påtænker at køre i bus og tog samme dag. 

Oplev interessante Aberdeen

Aberdeens historie strækker sig helt tilbage til stenalderen, og hvis du er historisk interesseret, er der meget at gå i dybden med i Skotlands tredjestørste by. Aberdeen er kendt som ”granitbyen”, da en stor del af de gamle bygninger er bygget i smuk sølvgrå granit.

I Aberdeen får du det hele: Storby og vild skotsk natur samlet på et sted. Du har mulighed for at vandre, spille golf, opleve traditionel skotsk kultur, drikke whisky, spise godt og shoppe – og meget mere.

Aberdeen ligger naturskønt ud til Nordsøen. Havet har altid haft stor betydning for byen, og den dag i dag bygger byens økonomi stadig på placeringen ved havet, idet nordsøolien har stor indflydelse på byens indtjening.

Bestil getaway til Aberdeen nu

Fakta om Aberdeen

Valuta: Britiske pund

Time difference: -1

Sprog: Engelsk og Gælisk   

 

Ambassade: British Embassy Copenhagen, Kastelsvej 36-40, 2100 København Ø, Danmark

Det danske konsulat: Danish Vice-Consulate, 14 Carden Place, Aberdeen, Scotland

Tlf.: +44 (01224) 632464

 

Øvrigt

Fly til Skotland
Rejseforsikring

 

Flere SAS-destinationer