LAND

SPROG

MIN LUFTHAVN

  ONE WAY FRA
  Aberdeen

  Fly til Aberdeen

  Langs Skotlands nordøstlige kyst ligger landets tredje største by, Aberdeen. Byen er en dejlig, uopdaget by med hjemsted for mange smukker parker og haver. Den nemmeste måde, at rejse til Aberdeen er, at flyve til byens egen lufthavn, som er beliggende i forstaden Dyce, nord for byen. 

   

  Altid inkluderet i din flybillet til Aberdeen på SAS Go: 23 kg bagage, sædevalg og meget mere…

  Det tager ca. 1 time og 45 minutter at flyve til Aberdeen fra København. Men selvom rejsen er kort, skal du have det godt, når du flyver med os. Derfor serverer vi kaffe og te ombord, og dagens avis kan du downloade helt op til 22 timer før afgang i app'en - alt sammen uden ekstra omkostninger. Faktisk er alt inkluderet i din flybillet, når du flyver med os til Aberdeen på SAS Go. Både før, under og efter din rejse, har vi tænkt på det hele:

  • 23 kg bagage inkluderet på SAS Go
  • Sædevalg er med i prisen
  • Online check-in
  • Kaffe og te. Dagens avis i SAS app
  • Op til 90 % børnerabat

  Find din flyafgang og pris med det samme her på sas.dk, eller hent vores app - så kan du altid nemt finde dit fly til Aberdeen direkte på mobilen.  

   

  Flyv til Aberdeen med SAS

  Som oftest har SAS 2 daglige direkte flyafgange København–Aberdeen, undtagen lørdag. Men derudover har SAS også forbindelser til Aberdeen via Bergen og Stavanger. Du kan således vælge imellem op til 6 daglige afgange fra København til Aberdeen.


  Aberdeen - hygge og charme

  Hvis du ønsker hygge og charme, så er Aberdeen et oplagt rejsemål. Med SAS kan du billigt booke fly til Aberdeen! En weekendtur eller en miniferie i Skotland? Find dine billige flybilletter på sas.dk og din rejse kan begynde.


  Shopping i Aberdeen

  Aberdeen huser flere store shopping-centre som f.eks The Mall på Union Street og The Academy på Blemont Street. Er du til traditionel skottisk beklædning, kan du med fordel besøge Alex Scott & Co, der også fører et godt udvalg af skotske souvenirs og gaveartikler. Læs mere om shopping i Aberdeen.
   

  Seværdigheder i Aberdeen

  Oplev den fascinerende og dramatiske udstilling om et af den britiske hærs mest berømte regimenter på Gordon Highlanders Museum. St Machar`s Cathedral fra det 6. århundrede er også et flot syn.
   
  Du har også mulighed for at opleve Majesty's Theater og koncertstedet The Music Hall, der er populære for deres mange initiativer. Aberdeen har flere interssante kunstmuseer og udstillinger, der bestemt er et besøg værd.

  Flyafgange til Aberdeen

  Du kan komme med fly til Aberdeen op til 2 gange dagligt direkte fra København, undtagen lørdag.  

  Billige flybilletter til Aberdeen – book i god tid og spar penge

  Du kan sagtens rejse billigt til den Aberdeen med os. Alt, du skal gøre, er at bestille dine billetter i god tid – så kan du få fingre i flybilletter til de bedste priser. Husk at du altid har 24 timers fortrydelsesret, når du bestiller billetter hos os. Det betyder, at du roligt kan slå til, hvis du finder en god pris her på sas.dk: Book bare og hør hvad din kæreste, ægtefælle eller venner siger til dato, afgangstid og pris bagefter.

  Få gode tilbud og fordele – bliv medlem af EuroBonus

  Tilmeld dig vores frequent flyver-program EuroBonus (det er gratis!) og optjen point, hver gang du flyver med os. Oven i hatten får du en masse fordele - bl.a. eksklusive medlemstilbud via mail og sms-tjenester med praktiske informationer under din flyrejse. Dine point kan du bruge på alt fra flyrejser, shopping og dagligvarer. Optjen point på din tur til Aberdeen – tilmeld dig EuroBonus gratis.

  Rejsetips om Aberdeen

  Hvis du tænker på at tage en tur til Aberdeen, kan du på denne side finde gode rejsetips til turen. Du kan bl.a. finde gode råd til smukke områder og byer der kan opleves i og omkring Aberdeen.

  Herunder finder du rejsetips indsendt af vores kunder. Vi har inddelt dem i kategorier for at gøre det nemmere for dig at finde den information, der passer bedst til dig.


  Seværdigheder

  Ca. 30 km syd for Aberdeen ligger den lille by, Stonehaven. Den ligger ud til vandet i en lille vig og har en lille hyggelig havn med små restauranter mv. Det mest fantastiske ved stedet er, at der lige uden for byen ligger en gammel slotsruin på en klippehalvø ude i vandet (det er et helt fantastisk syn, når man kommer gående op af stien og den pludseligt kommer til syne på den anden side af bakken). Det er utroligt smukt, naturvildt på den skotske måde og rigtigt hyggeligt. Der går busser direkte fra Aberdeen (ca. 40 min), så det er en rigtig god måde at få et glimt af den fantastiske og storslåede skotske natur, hvis man kun har kort tid i Aberdeen (og Skotland) - et rigtigt godt supplement til "Storbyferien" i Aberdeen.

  Signe M.

  Mad & natteliv

  Denne tur har jeg prøvet flere gange, og tager afsted her i maj måned 2009. Aberdeen, og især omegnen er grønnere end man umiddelbart skulle tro. Tag fra Aberdeen langs Deefloden til det høje bjergmassiv i Cairngorm området, kør af de snoede bjergveje til Granntown-on-Spey og tag turen tilbage til Aberdeen gennem Skotlands berømte whiskydistrikt. Netop i år byder Skotland på særlige events. Jeg kan varmt anbefale at man bruger 1 uge på turen. Det er en god ide at krydse fringre for godt vejr - men maj i Skotlands Højland er noget af det smukkeste med de lilla rhodedendron og de små lam som hopper rundt på marken. God tur!

  Ulla R.

  Andet

  Aberdeen er for Skotland en 'landingsplads' fantask opelvelse af en storslået natur og et utroligt imødekommende befolkning. Med en lejet bil og en række af 'bed & brakfast' overnatninger er man sikret en en uændelig række af oplevelser på vejen rundt i det meget flotte land. POg så har de både Whisky,en dramatisk historie og det ene flotte slot efter det andet.

  Jørgen D.

  I Aberdeen lejer du en bil og kører du op mod Inverness og checker ind på Boath House - et lille luksus slot, opført i 1825 og fuld af charme og afslappet luksus. Stemningen er perfekt, maden er - hvad man ikke tror om "England/Skotland" - god og lækker og personalet er venlige, effektive og imødekommende. Et super lækkert getaway i det smukkeste Skotland .... og du har højst 15-20 "med-gæster" - for hotellet har kun 8 værelser !!!!!!

  Klaus S.

  Vi har i mange år rejst med SAS til Aberdeen, Det er en gammel middelalder by som er meget spændende at uforske. Endelig spiller vi meget golf i skotland, hvor Abeerdeen er et rigtigt godt udgangspunkt for hele østkysten. Vi bruger meget toget når vi rejser rundt i SKotland. Endelig har vi fundet nogle gode venner i Skotland som selvfølgelig også besøges når vi er der ovre.

  Ole R.

  Aberdeen er et paradis for golf spillere. Indenfor en times kørsel har man adgang til mere end 50 golfbaner, hvoraf flere er blandt verdens bedste Links golfbaner, fx., Royal Aberdeen der liigger 15min kørsel fra Aberdeens centrum. Roayl Aberdeen har været vært for Senior British Open. København Aberdeen er kun 1 1/2 times flyvning, en kort rejse til et rigtigt golf paradis, hvis man vil prøve links golf.

  Bent H.

  transport

  Tog

  Den nærmeste togstation, Dyce, er kun en kort taxatur fra lufthavnen. Tog fra Dyce ankommer til Aberdeen på omkring ti minutter og en standard enkeltbillet koster £1.80

   

  Bus

  First Aberdeen og Stagecoach Bluebird har begge busser kørende mellem lufthavnen og centrum. Turen er på ca. 20 minutter i normal trafik. Der kører færre busser om aftenen og i weekenderne, så tjek hellere tidsplanen på forhånd.

   

  Taxa

  Taxaer er tilgængelige foran terminalen eller via ComCab's billetkontor.Turen tager omkring 15 minutter i normal trafik og prisen ligger omkring £16.

   

  Bil

  Det tager omkring 15 minutter at køre til Aberdeen i normal trafik via A96 Inverness-Aberdeen vejen.

  turistinformation

  Aberdeen ligger over 800 km nord for London. Aberdeen er den tredje største by i Skotland og ligger ved Nordsøen mellem floderne Dee og Don. Byen kaldes også "Granitbyen", fordi den i stor grad er opført i granit. Aberdeen er center for det meste af olieaktiviteten i den britiske sektor, og olieindustrien udgør rygraden i den lokale økonomi. Havnen i Aberdeen har stor trafik i form af forsyningsfartøjer, der forsyner olieindustrien i Nordsøen.

   

  Seværdigheder/aktiviteter i Aberdeen

  Kunstgalleriet, Det maritime museum, Duthie Park og Vinterhaven er alle et besøg værd. I den gamle del af Aberdeen finder du Den Kongelige College-bygning fra 1500-tallet. St. Marcher´s Katedralen blev opført i 1131 og er et flot skue.

   

  Golf

  Som i resten af Storbritannien er Golf en populær sport i Skotland. Aberdeen og Grampian-distriktet kan friste med 67 golfbaner, så her er noget for enhver "golfsmag". En anden smag er whisky, og der er flere destillerier i området, der er åbne for publikum. Inde midt i Aberdeen finder du også en 3 kilometer lang finkornet sandstrand med cafeer og barer. Her ligger også Skotlands største forlystelsespark Codonas.

   

  Shopping i Aberdeen

  Aberdeens shoppinggade er Union Street. Her finder du alt fra moderne indkøbscentre til små specialbutikker. Priserne er ofte lavere end i London, og her er et godt udvalg. De fleste butikker i Union Street holder nu også åbent på søndage fra klokken 11-17.

   

  Mad

  Du finder et utal af forskellige restauranter i Aberdeen. Her er mad fra forskellige verdenshjørner, mexicansk, italiensk, græsk, indisk, thai, fransk og ikke at forglemme skotsk husmandskost.

  Vi anvender cookies til at gøre din oplevelse så god som mulig. Ved at anvende dette websted accepterer du vores cookie-politik