søg

FORSLAG

  • loader Der er ikke mere indhold at vise

Direkte fly fra København til Aberdeen

Er du på udkig efter fly fra København til Aberdeen? Flyv med SAS til Aberdeen på kun 1 time og 45 minutter. Vi har flere ugentlige afgange fra København, så du nemt kan finde en afgang der passer ind i dit skema. 
 

Inkluderet i dit fly fra København til Aberdeen 

Trods den korte tid i luften, synes vi stadig, at du skal have det godt, når du flyver med os. Af den grund serverer vi både kaffe og the ombord, som du kan nyde, imens du læser dagens avis i vores app. Men det er langt fra de eneste fordele, du kan nyde godt af, når du flyver med os fra København til Aberdeen. Med SAS kan du altid nyde godt af disse fordele, ligegyldig hvilken type flybillet du vælger: 

Vil du vide mere om vores forskellige rejseklasser, kan du læse mere her
 

Billige fly fra København til Aberdeen 

Leder du efter billige fly fra København til Aberdeen? Se vores billigste flybilletter fra København til Aberdeen i vores lavpriskalender. Det gælder dog om at være hurtig med at bestille, så billetterne ikke når at blive udsolgt. Og skulle det ske, at du fortryder dit køb, kan du altid gøre brug af vores 24 timers fortrydelsesret. 

Book fly fra København til Aberdeen nu i vores lavpriskalender
 

Transport Aberdeen International Airport 

Aberdeen lufthavn åbnede i 1934, og ligger ca. 10 km fra centrum af Aberdeen. Lufthavnen betjener omkring 3 500 000 passagerer årligt. Der er gode transport muligheder fra Aberdeen Lufthavn ind til Aberdeen, uanset om du ønsker at benytte dig af offentlig transport, taxa eller en udlejningsbil.
 

Adressen til Aberdeen lufthavn (ABZ): 

Aberdeen International Airport

Dyce

Aberdeen

Scotland AB21 7DU

Tlf.: +44 (0)844 481 6666
 

Tog

Ønsker du at tage toget, skal du enten tage en bus eller en taxa til byen Dyce, som er placeret 3 km væk fra lufthavnen. 
 

Bus

Lige udenfor terminalen finder du flere busser, som kører ind til Aberdeen. I dagtimerne kører de relativt ofte, ankommer du sent eller i weekenden, er det dog en god tid at tjekke bustiderne hjemmefra, da de ikke kører lige så ofte. Busturen tager normalt 30 minutter afhængig af trafikken. 
 

Taxa 

Du kan selvfølgelig også tage en taxa. Du finder taxaholdepladsen, hvis du drejer til venstre, når du kommer ud fra terminalen. 
 

Udlejningsbil 

I lufthavnen i Aberdeen er der rig mulighed for at leje en bil, da stort set alle biludlejningsfirmaer er at finde der. Det er også en oplagt idé, hvis du gerne vil rundt og se et større område af Skotland, og ikke mindst den billedskønne natur. Det tager ca. et kvarter at køre fra lufthavnen ind til Aberdeen via A96, hvis der er normal trafik. 

Lej din bil her 
 

Værd at se i Aberdeen 

Aberdeen er den tredje største by i Skotland, og er især kendt for sin rige maritime historie. Aberdeen og området omkring er et lidt overset hjørne af Skotland, hvilket er en skam, da byen faktisk har en del at byde på, og så er den ovenikøbet utroligt smuk. 
 

Dunnotar Castle

En af de mest besøgte seværdigheder i regionen er Dunnotar Castle, som blev bygget i det 9. århundrede. Slottet er unikt placeret på en ufremkommelig klippe, der ligger 50 m over havet, og den eneste adgang til slottet er placeret for enden af en stejl og stenet sti. Det er derfor noget af en bedrift at komme op til slottet, men bestemt anstrengelserne værd. På trods af at slottet har stået tomt i adskillelige år, er ruinen fuld af spor af det liv, der har været levet engang. 
 

Aberdeen Maritime Museum

Aberdeen er som tidligere nævnt kendt for sin maritime historie. På det topmoderne maritime museum, kan du lære mere om Skotlands søfartshistorie. Museet opfordrer til brugerinddragelse med deres interaktive udstillinger, som både voksne og børn vil finde interessante. 
 

Sankt Machar Cathedral

Besøg den gamle katedral, hvis historie går mere end 1400 år tilbage, og er et af de bedst bevarede eksempler på middelalderarkitektur i den skotske by. Katedralen er en af de få, der overlevede opgøret mod den gamle katolske kirke.

Dette er blot et lille indblik i, hvad Aberdeen og omegnen har at byde. Er du interesseret i flere rejsetips, kan gå på opdagelse i vores rejseunivers Scandinavian Traveler, hvor der er et stort udvalg af rejseartikler fra hele verden og ikke mindst en masse gode råd at hente. 

 

Øvrigt 

Rejsemål med SAS

Rejseforsikring

Fly til Skotland