LAND

SPROG

MIN LUFTHAVN

  ONE WAY FRA
  Wien

  Fly til Wien

  Direkte rute til Wien fra København, hvor vi flyver til Wien 4 gange om ugen. Book her på sas.dk!


  BESØG WIEN – EUROPAS PERLE

  Østrigs hovedstad Wien er en hyggelig perle og absolut et besøg værd hele året. Byen byder på europæisk elegance med flotte monumenter og er samtidig en moderne metropol med gode restauranter og spændende shoppingmuligheder.

  ALTID INKLUDERET I DIN FLYBILLET TIL WIEN: 24 TIMERS FORTRYDELSESRET, SÆDEVALG OG MEGET MERE…

  Din flyrejse fra København til Wien tager kun 1,5 time, og selvom det ikke er længe, skal du naturligvis have det godt, når du er i luften. Derfor serverer vi kaffe og te ombord og giver dig muligheden for at downloade dagens avis i vores App. Faktisk er alt inkluderet i din flybillet, når du flyver med os til Wien. Både før, under og efter din rejse, har vi tænkt på det hele:

  • 24 timers fortrydelsesret
  • Sædevalg er med i prisen
  • Online check-in
  • Kaffe og te. Dagens avis i app'en
  • Op til 90 % børnerabat

  Find din flyafgang og pris med det samme her på sas.dk, eller hent vores app – så kan du altid nemt finde dit fly til Wien direkte på mobilen.

   

  Flyv direkte til Wien med SAS

  Book billige flybilletter til Wien på sas.dk. Vi flyver direkte fra København. Book her på sas.dk i dag!

   

  Wien – Europæisk elegance i en moderne metropol

  Østrigs hovedstad Wien gemmer på en mange hundrede år gammel kulturarv, og byen emmer stadig visse steder af klassisk europæisk elegance og en smag af "Det Gamle Europa" med dens konditorier, traditionsrige wienervals og Wiener Philharmonikerne. Samtidig er Wien en moderne europæisk metropol i rivende udvikling.

   

  Kunst og byliv

  Museumskvarteret på Museumsplatz er et af verdens største kulturcentre og har for alvor sat Wien på verdenskortet, når det kommer til spændende kulturcentre. Her kommer man hele spektret rundt - dans, film, arkitektur, maleri, musik, og efter museernes lukketider lokker barer og caféer med trendy clubbing eller loungestemning. Nær museumskvarteret ligger det spændende område Spittelberg.

  Det er et 1700-tals kvarter, som i 1970'erne blev indtaget af unge studerende og kunstnere. Siden har kvarteret gennemgået en omfattende restaurering, men kvarterets gamle ånd er bevaret i kraft af pittoreske små stræder, der forbinder kvarteret. Her kan man finde barer, restauranter, gallerier og caféer, hvor man kan nyde en kop kaffe og indfange kvarterets bohemestemning.

   

  Arkitektur og shopping i Wien

  På Stephansplatz, hvor strøggaden Kärntnerstrasse møder den eksklusive shoppinggade Graben, knejser middelalderdomkirken Stephansdom med det 137 m. høje tårn og byens bedste udsigt. Sammensmeltningen af Wiens både traditionsrige og moderne kultur kommer bl.a. til udtryk i arkitekturen i dette kvarter. For eksempel spejler den gotiske domkirke Stephansdom sig i glasfacaden på det moderne Haas-Haus. Overalt i Wien findes storslåede paladser, kirker og art-deco bygninger som bevis på kejsertidens storhed. Side om side findes den hypermoderne arkitektur, der vidner om, at Wien i højeste grad er med i den kulturelle udvikling. Som i enhver anden storby er shopping en essentiel del af bylivet. I Wien findes både store internationale mærkevarer og upcoming design. Den trendy gade Mariahilfer Strasse kan tilbyde mere end 600 butikker med alt lige fra mode til møbeldesign, og i sidegaderne skyder butikker med upcoming design frem nærmest dagligt.

   

  Shopping i Wien

  De vigtigste handelsgader er gågaderne, som er fulde af mennesker. Gågadeområderne Kärntner Strasse, Graben og Kohlmarkt har dyrere butikker og er hyggelig at spadsere rundt i. Kaffeelskere må ikke glemme at købe nymalet kaffe – byen importerer noget af det bedste. Wien er et besøg værd - hele året.


  Byen kan skilte med et forbløffende antal monumenter, paladser, parker og museer, som igen indeholder en imponerende mængde kunst og kulturgenstande fra alle historiske perioder. Find billige flybilletter til Wien på sas.dk

  Seværdigheder

  Wien kan byde på en række meget interessante museer og flotte bygninger, f.eks. Operaen eller Schönbrunn - der tidligere var kejserfamiliens sommerresidens. Burgteatret er den mest prestigefyldte scene i den tysktalende del af verden, og domkirken er også et besøg værd.

  FLYV TIL WIEN LUFTHAVN

  Vi flyver til lufthavnen ”Vienna International Airport” (VIE) direkte fra København, og du kan altid kan finde et fly, der passer ind i dine rejsesplaner.

  BILLIGE FLYBILLETTER TIL WIEN

  Du kan sagtens rejse billigt til Østrigs hovedstad Wien med os. Husk, at du altid har 24 timers fortrydelsesret, når du bestiller billetter hos os. Det betyder, at du roligt kan slå til, hvis du finder en god pris i vores booking-system: Book bare og hør hvad din kæreste, ægtefælle eller venner siger til dato, afgangstid og pris bagefter. Vild med tilbud (hvem er ikke det!)? Se alle vores aktuelle tilbud på fly til Wien her

  FÅ GODE TILBUD OG RABATTER – BLIV MEDLEM EUROBONUS

  Tilmeld dig EuroBonus (det er gratis!) og optjen point, hver gang du flyver med os. Derudover får du en masse fordele - bl.a. eksklusive medlemstilbud via mail og sms-tjenester med praktiske informationer under din flyrejse. Dine point kan du bruge på alt fra flyrejser, varer ombord og online shopping. Optjen point på din tur til Wien – tilmeld dig EuroBonus gratis

  transport

  Fra Wien's lufthavn kan du komme til Wien centrum med tog eller taxa

  Tog

  Fra Wien Lufthavn kan du nemt og hurtigt komme til Wien centrum med toget. Turen med S-bahn tager ca. 25 minutter, og koster omkring €4.40. Toget kører fra kl. ca. 5 om morgenen til midnat, og afgår ca, hver 30 min. Du kan også tage hurtigtoget, City Airport Train (CAT). Turen koster omkring €8, og tager kun 15 minutter. Toget afgår hvert 30. minut og kører fra kl. 6 til midnat alle ugens dage.

   

  Bus

  Du kan også tage bussen fra lufthavnen direkte til det centrale Wien. Bussen afgår hvert 30. minut, fra kl. 6 til midnat, og koster ca. €6. Efter 20 minutter befinder du dig i Wien by.

   

  Taxa

  Ved ankomst terminalerne kan du finde taxa holdepladser. En almindelig dagstur fra Wien lufthavn til centrum koster fra ca. €27.

   

  Transport i Wien

  Infrastrukturen i Wien er meget omfattende. Der er gode muligheder for at komme rundt i Wien, og gode forbindelser videre ud til andre nærtliggende områder.

  S-Bahn togene forbinder centrum med områder rundt om Wien. De er markeret med et "S" foran numrene. Hovedlinjen "Stammstrecke" er 13,3 km lang og kører gennem det meste af byen, og stopper bl.a. på Wien Mitte.

  Metroen i Wien kaldes U-bahn. Den består af 5 linjer, U1, U2, U3, U4 og U6 som kører mellem kl. 5 om morgenen til midnat, hvert 2.-8. minut. U-bahn er et nemt og hurtigt transportmiddel, og bliver brugt af rigtig mange indbyggere i byen. Billetter kan købes på stationerne eller ved billetkontorerne på udvalgte stationer, og skal stemples før påstigning. Børn under 6 år rejser gratis.

  Wiener Lokalbahnen, tager dig fra Wien til Baden, hop på toget ved Oper, og efter 30 km vil du være i Baden.

   

  The Vienna Card

  Du kan med fordel købe et Vienna Card hvis du vil benytte dig af Wien's offentlige transport muligheder, og samtidig se en masse seværdigheder. Med Vienna Card kan du rejse ubegrænset i Wien's metro, bus og tog i 72 timer og opleve Wien med rabat. Kortet giver adgang til bl.a. museer, teaterforestillinger, musikarrangermenter, og sightseeing i Wien.

  SEVÆRDIGHEDER

  Wien er en gammel europæisk kejserby, der har fungeret som hjemsted for Habsburg-slægten – en af Europas mest kendte fyrsteslægter. Wien bærer stadig i høj grad præg af sin noble fortid som kejser- og fyrsteby, idet der overalt i byen findes overdådige bygninger.

  En af Wiens mest spændende seværdigheder er det gamle kejserslot Schönbrunn. Slottet stod færdig i begyndelsen af 1700-tallet og afspejler den østrigske adels overdådige livsstil i denne periode. Schönbrunn huser desuden verdens ældste zoologiske have- Tiergarten Schönbrunn.

  Hofburg, et andet af Wiens berømte slotte, er også en stor turistattraktion. Hofburg var hjemsted for flere fyrster og kejsere og Marie Antoinette, der senere blev Frankrigs dronning, blev født på slottet i 1755.

  Wien kan desuden prale af mange kirker, der tiltrækker mange besøgende hvert år. En af de mest kendte er Stephansdom, middelalderdomkirken med det 137 m. høje tårn og byens bedste udsigt. På trods af Wiens lange og ædle kulturarv, er byen dog også en moderne og dynamisk storby. Det nye Museumskvarter omkring Museumsplatz er et mekka for alle kunstinteresserede. Området er, som navnet antyder, spækket med museer for både moderne kunst, arkitektur og dans. Området syder desuden stadig af liv efter museernes lukketid, for så åbner områdets barer og restauranter, og Wiens trendsettere mødes til drinks.

  turistinformation

  Wien, hovedstaden i Østrig, er en kompakt by, og de fleste seværdigheder befinder sig på et lille område. Byen kan skilte med et forbløffende antal monumenter, paladser, parker og museer, som igen indeholder en imponerende mængde kunst og kulturgenstande fra alle historiske perioder.

  Seværdigheder i Wien

  1. Operahuset
  2. Burgteatret – den mest prestigefyldte scene i den tysktalende verden
  3. Prater – en kæmpestor forlystelsespark
  4. Karlskirken
  5. Schönbrunn – den tidligere sommerresidens til den kejserlige familie
  6. Stephansdom – Domkirken
  7. Den Spanske rideskole – grundlagt i 1572 for at dyrke de klassiske færdigheder i haute école-ridekunsten
  8. Kunsthistorisk Museum
  9. Belvedere – Palads bygget af Johann Lukas von Hildebrandt som sommerresidens for fyrst Eugen af Savoia
  10. Café Central
  11. Det østrigske brugskunstmuseum.

   

  Shopping i Wien

  Wien er et hyggeligt sted at handle. De vigtigste handelsgader er gågaderne, som er fulde af mennesker. Østrigske glasvarer, mad og traditionelle håndværksprodukter er gode køb. Butikker er ofte rettet mod en relativ konventionel og moden smag og tegnebog. Wien har mange markeder, hvor der sælges forskellige landbrugsprodukter og varer. Gågadeområderne Kärntner Strasse, Graben og Kohlmarkt har dyrere butikker og er hyggelig at spadsere rundt i. Kaffeelskere må ikke glemme at købe nymalet kaffe – byen importerer noget af det bedste.

   

  Mad og Wien

  Wien er en international by, sandsynligvis i større grad end nogen anden by i Central Europa. I tillæg til det kraftige og varierende lokale køkken er her også kinesisk, græsk, tyrkisk, indisk og andre typer af restauranter. Det er en populær beskæftigelse at spise ude. Mange af de berømte retter kommer fra andre steder. Wienerschnitzel kommer for eksempel fra Bysanz via Italien, og Gulasch kom fra Ungarn. Når en østrigsk restaurant er stolt af sit køkken, reklamerer den med Wiener Küche (wienersk køkken). Det er muligt at spise ude hele døgnet i Wien. Eftermiddagspausen med en snack er kendt som Jause, og en snack midt på formiddagen kaldes Gabelfrühstück.

   

  Transport

  Lufthavnsinformation (afstand til centrum ca. 12 km) Taxi – Findes ved ankomst Flytog – Ca. 16 minutter til centrum Bus – Afgang hvert 20. minut

  Vi anvender cookies til at gøre din oplevelse så god som mulig. Ved at anvende dette websted accepterer du vores cookie-politik