Regel ved flyskift

Denne informationsmeddelelse opsummerer flyskiftet, når du rejser under én kontrakt i modsætning til en separat billet.

Regel ved flyskift: Resumé

Hvis rejsen til din endelige destination består af to eller tre på hinanden følgende flystrækninger, kan du muligvis få en lavere billetpris, hvis du opdeler din reservation og køber en separat billet for hver flystrækning. Du bedes dog være opmærksom på, at en rejse med separate billetter kan føre til ulemper og yderligere omkostninger, hvis dit første fly er forsinket eller aflyses.

Hvis du eksempelvis booker en rejse med SAS fra Tromsø til Stavanger med flyskift i Oslo, er SAS ansvarlig for din rejse hele vejen til Stavanger, fordi du rejser på én kontrakt med SAS. Det betyder, at du har visse rettigheder, hvis dit indkommende fly til Oslo er forsinket, og du som følge deraf kommer for sent til dit bookede fly fra Oslo videre til Stavanger.

I et sådant tilfælde vil SAS ombooke dig til Stavanger på vores første tilgængelige flyvning. Baseret på den tid du skal vente, vil SAS tilbyde forplejning og hotelovernatning, selv under omstændigheder hvor SAS ikke kunne have undgået forsinkelsen (selv hvis alle foranstaltninger var blevet taget for at undgå forsinkelsen), for eksempel når SAS ikke kan flyve på grund af vejrforholdene.

Hvis du ved samme eksempel booker en rejse med SAS fra Tromsø til Stavanger, men vælger at købe billetter for hver flystrækning, Tromsø-Oslo og derefter Oslo-Stavanger, kan billetterne for din rejse blive billigere, end hvis du rejser på én kontrakt.

Men du skal være opmærksom på, at du ikke har de samme rettigheder i tilfælde af uregelmæssigheder, som hvis du rejser på én kontrakt. Du har ikke ret til at blive ombooket til en anden flyvning, hvis SAS har taget alle rimelige foranstaltninger for at undgå forsinkelsen.

Ligeledes har du heller ikke de samme rettigheder til forplejning og hotelovernatning, hvis du ankommer for sent til din efterfølgende flyafgang. Det er derfor vigtigt, at du giver dig selv rigeligt tid mellem planlagt ankomst og planlagt afgang, herunder nok tid til afhentning af bagage og genindtjekning af bagagen, og til din egen check-in og sikkerhedsprocedurer, som alt sammen skal ske inden for tidsbegrænsningerne for din videre rejse.