LAND

SPROG

MIN LUFTHAVN

  ONE WAY FRA
  Oplevelser

  Oplevelser

  Berlin er en storby spækket med spændende events året rundt, og her beskriver vi et udvalg af sommerens, efterårets, vinterens og forårets bedste oplevelser i Berlin.

  Forår

  Karneval i bydelen Kreuzberg

  Hvert år i pinsen bliver gaderne i Kreuzberg forvandlet af det farverige og populære ”Karneval der Kulturen”, som er en fejring af Berlins etniske og kulturelle mangfoldighed. Karnevalet er en publikumsmagnet, og de levende optog og de mange musikere skaber en helt særlig stemning i Berlins gader.

  Teatertræf i særklasse

  Teaterinteresserede strømmer til Berlin i maj måned, hvor ”Theatertreffen” løber af stablen. Festivalen udmærker sig ved, at en jury håndplukker 10 af de mest innovative og kontroversielle nye teaterstykker fra teatre i Tyskland, Østrig og Schweiz – og de bedste af dem bliver herefter spillet på teaterfestivalen i Berlins gader.

  Fodbold: Traditionsrig pokalfinale på Olympiastadium

  Når fodboldpokalfinalen i Tyskland bliver spillet, står Berlin i fodboldens tegn. Mere end 60.000 fodboldfans overværer pokalfinalen, der har været afholdt på Olympiastadium siden 1985. Er du fodboldfan, er det en oplevelse i sig selv at opleve byen og de mange fans, der tegner bybilledet sidst i april/først i maj, når finalekampen bliver spillet.

  Sommer

  Besøg Berlins museer om natten

  To gange om året – sidst i august og januar – holder omkring 100 af Berlins museer åbent om natten. Museerne summer af liv ud på den sene aften, og museer, arkiver og udstillingshaller gør aftenen ekstra speciel ved at arrangere et hav af koncerter oplæsninger, foredrag og forestillinger for de besøgende. Eventen hedder ”Lange Nacht der Museen”, og når du har købt en billet, kan du køre gratis med den offentlige transport.

  Yoga-festival

  I juni måned kan du blive en del af “Yoga-Festival Berlin”, hvor du kan deltage i træningssessioner i forskellige yogaformer. Yoga-lærerne kommer fra hele verden, og festivalen foregår i Shanti-Park. Udover Yoga er der også musik, et marked og særlige arrangementer for børn.

  Efterår

  Anerkendt messe for moderne kunst

  Siden 1996 har ”Art Forum Berlin” samlet galleriejere og kunstnere til denne ambitiøse messe for moderne kunst. Arrangementet tiltrækker mange af Europas førende gallerier og tusindvis af kunstinteresserede, og den bliver afholdt i slutningen af oktober / begyndelsen af november. Har du mod på mere, falder messen sammen med ”Berliner Liste” og ”Preview Berlin”, som har fokus på nyere gallerier og kunstnere. Læs mere om kunst og kultur i Berlin.

  Berlin Marathon

  Sidst i september måned bliver ”Berlin Marathon” afholdt. Maraton-løbet er et af verdens største, og det bliver afviklet over to dage for at tage hensyn til de forskellige deltagere: løbere, kørestolsbrugere og folk på rulleskøjter. Hvis du ikke har mod på et helmarathon, kan du prøve kræfter med ”Berlin Half-Marathon” i begyndelsen af april eller i august måned kaste dig ud i 10 km trav op og ned af Ku'damm på ”City Night”.

  Vinter

  Julemarkeder i Berlin

  Julemarkederne i Berlin er efterhånden blevet en eftertragtet turistattraktion, der hvert år tiltrækker tusindvis af gæster. Et af de største ligger ved kirken Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche, hvor du kan købe julepynt og nyde gløgg og honningkager. Julestemningen er i særklasse, og de første markeder åbner i slutningen af november.

  Berlinalen - den internationale filmfestival

  I februar måned bliver de attraktive bjørnestatuetter uddelt til årets bedste film på filmfestivalen ”Berlinalen”. Festivalen bliver også kaldt ”Berlin International Film Festival”, og den er én af verdens største filmfestivaler med mere end 300 film fra alle fem kontinenter. Berlinalen er centreret ved biografen på Potsdamer Platz og byder på masser internationale stjerner ved den røde løber.

  SAS flyver København–Berlin flere gange dagligt. Med en flyvetid på kun omkring en time til Berlins Lufthavn Tegel er det et oplagt sted at tilbringe en forlænget weekend eller en mini-ferie.

  Vi anvender cookies til at gøre din oplevelse så god som mulig. Ved at anvende dette websted accepterer du vores cookie-politik