LAND

SPROG

MIN LUFTHAVN

  ONE WAY FRA
  Berlinmuren

  Berlinmuren

  Berlin og Berlinmuren

  Berlin er i dag en af Europas mest dynamiske og interessante byer. Byen sprudler af liv og udvikler sig hele tiden i kraft af ny arkitektur og nye kvarterer. Byen har dog en dyster historie, der ikke lader sig fornægte, og det er blot 20 år siden muren, der delte byen i to, faldt. Besøg Berlin og oplev et vigtigt stykke verdenshistorie- bestil din billet til Berlin online i dag på sas.dk.

  Historien om Berlinmuren

  Efter 2. Verdenskrig blev Tyskland opdelt i fire zoner, der bestod af den amerikanske-, den britiske, den franske- og den sovjetiske zone. De tre vestlige allierede samarbejdede, så der reelt kun var to zoner: den vestlige zone- og den sovjetiske zone. I 1949 blev landet delt i to særskilte nationer: BRD (den Tyske Bundesrepublik) i de vestlige zoner og DDR (den Demokratiske Tyske Republik) i den sovjetiske zone. Samarbejdet mellem Øst- og Vesttyskland kollapsede på grund af store ideologiske forskelle mellem de vestlige allierede og Sovjetunionen, og det førte i 1961 til konstruktionen af ”Jerntæppet” – en skarpt bevogtet grænse mellem Øst- og Vesttyskland. Grænsen gik også igennem Berlin, og Berlinmuren blev det stærkeste symbol på det delte land. Flugtforsøg over muren blev straffet med dødsstraf, og op imod 1000 mennesker mistede livet på denne måde. Muren stod indtil 9. november 1989, og Tyskland blev officielt genforenet den 3.oktober 1990.

  Besøg resten af Berlinmuren

  På trods af Berlins brogede historie som delt by fremstår byen i dag moderne og velstående. Det er dog stadig muligt at se sporene efter Berlinmuren – besøg for eksempel East Side Gallery øst for den indre bykerne. Her er et langt stykke af den originale mur bevaret og er blevet dekoreret med graffiti. Der er også mindre stykker af muren bevaret rundt omkring i byen blandt andet på Potsdamer Platz.

  Vi anvender cookies til at gøre din oplevelse så god som mulig. Ved at anvende dette websted accepterer du vores cookie-politik