LAND

SPROG

MIN LUFTHAVN

  ONE WAY FRA
  Turistinformation

  Turistinformation

  Selv om den fungerer som en levende og moderne hovedstad på højde med hvilken som helst anden i Europa, er hele charmen ved Rom, at hele byen er som et 3000 år gammelt museum. I hver eneste bydel finder du oldtidsmonumenter, kunstskatte og tidløs arkitektur i kirker, gallerier og afskærmede ruiner.

   

  Seværdigheder i Rom

  Pantheon

  Det mest velbevarede af alle antikke templer.

   

  Forum Romanum

  Det engang så travle center for antikkens politik, justits og handel er nu præget af en stemningsfuld tomhed, forstærket af grandiose buer og løse stenblokke.

   

  Colosseum

  Det spektakulære amfiteater hvor kejseren arrangerede gratis gladiatorkampe og kampe mellem vilde dyr og almindelige mennesker.

  Tag en pause på Den Spanske Trappe, før du fortsætter. Trappen fra 1726 kombinerer lige sektioner, buer og terrasser på en måde som skaber en af byens dramatiske og særprægede landemærker. Roms museer er blandt de mest indholdsrige i verden. Vatikanet alene har enestående samlinger af kristne genstande i tillæg til værker af Michelangelo og Rafael, uvurderlige manuskripter og smykker.

  I Villa Giulia kan man glæde sig over de fineste etruskiske samlinger i verden. Når du har fået nok af det storslåede, findes der også en anden side af Rom at udforske. På arbejderstrøget i Trastevere kan du f.eks. tage den med ro med shopping og restaurantbesøg.

  Inde i Rom ligger også verdens mindste selvstændige stat – Vatikanet – hvor Paven holder til. Den lille bitte stat har verdens største museum med et af de mest fantastiske kunstværker, der nogensinde er lavet: Michelangelos loftmalerier i Det Sixtinske Kapel.

  Rom kaldes Den Evige Stad, og det er måske derfor, at så mange kommer her igen og igen. Eller måske har de kastet en mønt i Fontana di Trevi (Trevi-fontænen), for ifølge legenden er du da sikker på at komme tilbage til Rom. Bare se ned i fontænen, så forstår du.

   

  Shopping i Rom

  I Via Condotti finder du de mest elegante af de elegante butikker, hvor de store holder til; Gucci, Bulgari, Prada, Hermés, Ferragoma, Armani, Valentino med flere. Her er der ikke så mange gode tilbud at finde, men opvartningen er kongelig. Leder du efter D&G, Fendi, Ferré, Givenchy eller Versace kan du lægge turen forbi Via Borgognona. Via Cola de Rienzo er Roms bedste gade for tøjbutikker i mellemklassen. Lædervarer af alle typer samt sko findes i stort udvalg.

   

  Mad

  I Rom kan det være både glædeligt og underholdende at spise ude. I de varme sommeraftener strømmer bordene ud på enhver åben plads, og gæsterne afsætter timer til den populære sociale aktivitet, som består i at se på forbipasserende mennesker, rosesælgere, gademusikkanter og trafik. Det traditionelle cucina romanesca har altid været baseret på lokale markeder, som er fulde af sæsonens friske grønsager, frugt, ost og kød. Derudover kan der købes al slags mad fra middelhavet.

  En populær ret er spaghetti alla carbonare. Pasta får du i alle former og varianter og til dessert venter den gode italienske is og tiramisù. Italien er et af Europas mest betydelige vinproducerende lande, og det er let af finde sin favorit, hvad enten det er rød- eller hvidvin.

   

  Transport

  Lufthavnsinformation (afstand til centrum er ca. 26 km)
  Taxi – Ca. 20-30 minutter til centrum
  Tog – Ekspress tog til Roms hovedbanegård hver halve time. Der er også flere lokal tog.
  Bus – Natbus mellem kl. 23.30 og 05.00

  Vi anvender cookies til at gøre din oplevelse så god som mulig. Ved at anvende dette websted accepterer du vores cookie-politik