LAND

SPROG

MIN LUFTHAVN

  ONE WAY FRA
  Transport

  Transport

  Her har du mulighed for at læse, hvordan du kommer fra Athen lufthavn til centrum, og hvilke transportmuligheder der findes til at komme rundt i det centrale Athen. Du kan komme fra Athen lufthavn til indre by på 4 måder.

  Bus

  Der findes op til flere buslinier fra Athen Lufthavn og ind til det centrale Athen og omegn. Busserne er makeret med et X foran busnummeret. Busserne kører i døgndrift, og turen tager fra 45 minutter til 90 minutter, afhængig af hvor turen går hen. En enkel billet koster på disse buser ca. €3,20.

  Metro

  Fra lufthavnen kan du også tage metroen. Du kan tage linje 3, som afgår fra lufthavnen til det centrale Athen.

  Tog

  Toget fra Athen Lufthavn går til Athen hovedbanegård, Larissis station, og derfra kan du komme videre til Pireaus. Det er også muligt at tage et tog til Korinth, som ligger 1 time og 20 minutter væk.

  Taxa

  Udenfor lufthavnen er der taxa-holdepladser. En almindelig dagstur koster ca. €20-30 afhængig af, hvor man skal køres hen, og hvor meget bagage, man har med.

  Transport Athen

  Transportsystemet i Athen består af både metro, bus og tog.

  Metroen spænder indtil videre ikke så stort, men der er konstante udbygninger, så den kommer til at dække hele Athen. Metroen's nuværende 3 linjer kører fra henholdsvis Piraeus til Kifissia, Alexandros Panagoulis til Aghios Antonios og fra Egaleo til Athen lufthavn. Se oversigt over Athen metro. Metroen starter kl. 5.30 om morgenen, og den sidste afgår omkring midnat, i weekenden kører den dog til kl. 2.00 om natten. Billetter til metoen kan købes på stationerne - enten i automater eller ved billetkontorer.

  Der findes et stort netværk af busser i Athen centrum. De blå busser er normale busser, som forbinder Athen med forstæderne, hvorimod Trolley busser, der kører på strøm, hovedsageligt dækker Athen centrum. Der bruges samme type billet på begge busser.

  Der findes to slags tog i Athen. Tram, som blev indviet lige inden OL i 2004, kører på gadeplan, og afgår hver 5-10 minutter på alle tre linjer. De kører i hverdagen mellem kl. 5.00 om morgenen til kl. 1.00 om natten. I weekenden kører den hele døgnet. De almindelige tog dækker Athen centrum, og forbinder byen med forstæderne. Du kan bl.a. tage toget fra lufthavnen til det centrale Athen, Athen til Korinth, fra Korinth til Kiato eller fra Korinth til Athen lufthavn.

  Vi anvender cookies til at gøre din oplevelse så god som mulig. Ved at anvende dette websted accepterer du vores cookie-politik