LAND

SPROG

MIN LUFTHAVN

  ONE WAY FRA
  Turistinformation

  Turistinformation

  Design, kaffe på esplanaden, marked på havnen og et livligt pub-liv. Helsinki har en fin blanding af øst og vest. Udstillinger, kunst og musik er en del af byens sjæl. Her er det ikke et spørgsmål, om du kan finde noget at lave, men snarere om du kan nå det hele.

  Seværdigheder i Helsinki

  Helsinki og omegn kan byde på omkring 16 museer, og arkitekturen er flot. Tempelpladsens kirke, som er sprængt ind i bjerger, er et af de mest populære turistmål i Helsinki. Andre seværdige bygninger er operahuset, Finlandiahuset, som er tegnet af Alvar Aalto, og samfundskunstmuseet Kiaama med sin hypermoderne arkitektur.

  Shopping i Helsinki

  Små gader med designbutikker, antikvitetsbutikker, markeder og indkøbscentre indbyder til lange shoppingture. De kendte finske mærker har deres egne butikker, og varehuset Stockmann har det meste. Populære produkter er porcelæn, strikkevarer, knive, køkkenudstyr, keramik, tekstiler og smykker. Finnerne er kendt for design, noget Alvar Aalto og Nokia-telefonerne er et godt eksempel på.

  Mad

  Det finske køkken er påvirket af både det svenske og russiske køkken. Østens påvirkning gør mange af retterne spændende, og der er mange gode restauranter at vælge i mellem i byen. Rensdyr og elsdyrkød er på de fleste menuer. Det finske øl har en udsøgt smag. Chez Dominique er byens bedste restaurant med 2 stjerner i Guide Rouge.

  Vi anvender cookies til at gøre din oplevelse så god som mulig. Ved at anvende dette websted accepterer du vores cookie-politik