LAND

SPROG

MIN LUFTHAVN

  Transport

  Transport

  Når du rejser til Helsinki med SAS, lander du i terminal 2. Helsinki lufthavn ligger 19 km nord for centrum og du kan komme til det centrale Helsinki på 2 måder, med bus eller taxa.

  Bus

  Der går flere busser fra Vantaa lufthavn til store dele af Helsinki. Bus 615 tager dig til Helsinki centrum, og stopper bl.a. ved Rautatientori, hovedbanegården. Turen tager ca. 30-45 minutter og koster ca. €4.

  Der kører også lokale busser der kører til Helsinkis forstæder. I lufthavnsområdet er der mange hoteller, hvorfra der kører shuttle busser til og fra lufthavnen.

  Taxa

  Udenfor ankomsthallen finder du taxa holdepladser. Det tager ca. 30 minutter fra lufthavnen til centrum i taxa, og koster ca. €30.

  Transport i Helsinki

  Det lokale transport system i Helsinki består af busser, toge og metro, så der er rig mulighed for at komme rundt og opleve byen.

  Der er et stort antal busser som kører over hele byen. En billet koster ca. €2,00, og kan købes i billetautomater eller fra buschafføren, og er gyldig i ca. 1 time. Der findes også natbusser i weekenderne, der forbinder forstæderne med centrum. De er mærkeret med N foran bus nummeret, og kører fra ca. kl. 2.00 til 5.00 om morgenen.

  Metroen har 17 stationer i alt, og dækker det centrale af Helsinki samt den østlige bydel, stort set alle stationerne har busforbindelser videre til andre dele af byen. Metroen kører med et interval på ca. 4 minutter, fra kl. 5.30-23.30 hver dag. Du kan bruge samme billet som på busser og toge, eller købe billetter på stationerne i billetautomaterne.

  Du kan også tage toget rundt i Helsinki. "Tram" som de kaldes, består af 12 linjer, som kører i tidsrummet mellem kl. 6 om morgenen til midnat, mandag til søndag. Togene kører på gadeplan, og du kan bruge de samme billetter som til andre offentlige transportmidler.

  Helsinki Card

  En god idé, hvis du planlægger, at benytte dig af, det store udbud af transport muligheder i Helsinki er, at købe et Helsinki Card. Med dette kort får ud bl.a. fri éntre til de største seværdigheder, og 50 museer, til Helsinki Zoo, og udover dette kan du ubegrænset benytte dig af de offentlige transport muligheder i Helsinki.

  Vi anvender cookies til at gøre din oplevelse så god som mulig. Ved at anvende dette websted accepterer du vores cookie-politik