LAND

SPROG

MIN LUFTHAVN

  TUR RETUR FRA
  Bydele

  Bydele

  Udforsk New Yorks 5 bydele

  New York virker velkendt allerede første gang, man besøger byen. Billedet af New York med dens brownstone-huse, hotdog-boder, og motionister i Central Park er udødeliggjort gennem mange amerikanske film, men byen er også en af verdens største og mest etnisk mangfoldige metropolzoner, og på trods af sin hjemlighed meget imponerende.

  New York er i evig udvikling, og nye spændende kvarterer skyder op på Manhattan så hurtigt, at selv new yorkerne har svært ved at følge med. Området mellem Midtown og Finanscentret i sydspidsen er særligt interessant – Meat Packing District, TriBeCa (Triangle Below Canal Street) og NoLIta (North of Little Italy) er områder, der inden for de sidste 10 år er blevet trendy og dynamiske.

  Manhattan – New Yorks hjerte

  I New York er større bedre, og Manhattan huser mange af byens store seværdigheder - Central Park er Manhattans gigantiske park, der rummer både adskillige søer, to skøjtebaner, en zoo og meget andet. Parken summer af liv hele året rundt, især søndag formiddag, hvor den indtages af ivrige motionsløbere.

  Et besøg i en af New Yorks skyskrabere er obligatorisk – Empire State Building er måske byens mest kendte, men GE bygningen i Rockefeller Center tilbyder også en spektakulær udsigt over byen.

  Selvom Manhattan er en spændende og dynamisk bydel, og måske i en særlig grad står for alt hvad man forbinder med New York, er der også masser at udforske i de andre bydele; Brooklyn, Bronx, Queens og Staten Island.

  Selvom Manhattan er en spændende og dynamisk bydel, og måske i en særlig grad står for alt hvad man forbinder med New York, er der også masser at udforske i de andre bydele; Brooklyn, Bronx, Queens og Staten Island.

  Tag turen fra Manhattan til Brooklyn over Brooklyn Bridge. Turen tager ca. 45 min. til fods og udsigten til Manhattans skyskabere er fantastisk. Brooklyn summer af liv, og oplever mere end nogensinde en kreativ opblomstring. Trendy barer, gallerier og butikker skyder op overalt, og gør bydelen til en af de mest dynamiske i New York. Brooklyn består af mange forskellige kvarterer; Williamsburg og DUMBO (Down Under the Manhattan Bridge Overpass) er dynamiske og kunstneriske kvarterer, mens Cobble Hill og Prospect Heights er mere stille og idylliske kvarterer. Prospect Park, syd for Prospect Heights er en smuk park både om sommeren og vinteren.

  I Brooklyn ligger desuden det berømte og berygtede Coney Island – i 1950’erne en fornem forlystelsespark, men i dag er området meget forfaldent. Rutsjebanen fra 1927 står dog stadig, og Nathan’s berømte hotdog fås også stadig. På trods af, at området ikke er, hvad det har været, emmer det dog stadig af ægte new york’sk charme.

  På eventyr i de andre bydele

  Staten Island er næsten udelukkende beboelseskvarterer, og der er ikke meget ’byliv’ i denne bydel, der er afskåret fra Manhattan af vand. Sejlturen med Staten Island Ferry fra Battery Park på Manhattans sydspids er dog en unik mulighed for at komme tæt på Frihedsgudinden, og udsigten til Manhattans skyline er også turen værd.

  Bronx og Queens er kvarterer, der ligesom resten af New York, er præget af stor etnisk diversitet. Bronx og Queens er også beboelsesområder, men er dog stadig værd at udforske. I Bronx ligger Bronx Zoo – en zoologisk have i verdensklasse med over 4000 dyr. Bronx er også hjem for det legendariske baseballhold, The Yankees, der har deres eget Yankee Stadium.

  Vi anvender cookies til at gøre din oplevelse så god som mulig. Ved at anvende dette websted accepterer du vores cookie-politik