Ombord

Velkommen ombord

Hos SAS ønsker vi, at du skal føle dig hjemme – selv når du er på vej. Læn dig tilbage, og slap af. Vi er her for at gøre din tid ombord nøjagtigt så komfortabel, som du ønsker det.

Vores langdistancekabine

Vores kabiner på vores langdistanceruter tilbyder en rejseoplevelse i en sand verdensklasse. 


SAS Business – når kun det bedste er godt nok

SAS Business får du komfort ud over det sædvanlige. Nyd den ekstra benplads, eller stræk helt ud på vores helt flade sæder. Eller få lidt arbejde fra hånden, hvis du har lyst til det.

 • Eksklusivt sengetøj fra Skandinaviens firma for luksussengetøj, Hästens (puder, rullemadrasser og lagner)

 • Gratis wi-fi

 • On-demand underholdningssystem

 • Bredt udvalg af særligt udvalgte måltider

 • Du kan foretage opkald og bruge din telefon med en forbindelse via standard GSM (du skal betale internationale roamingpriser til din serviceudbyder)

 

SAS Business cabin


SAS Plus – Udvidet komfort og service

Når du rejser på SAS Plus på vores langdistancefly, får du bredere sæder i en separat kabine, ekstra benplads og førsteklasses måltider og underholdning.

 • Gratis wi-fi 

 • On-demand underholdningssystem

 • Stort udvalg af mad og drikkevarer

 • Du kan foretage opkald og bruge din telefon med en forbindelse via standard GSM (du skal betale internationale roamingpriser til din serviceudbyder)

 

SAS Plus cabin


SAS Go – mere komfortabel end nogensinde før

 • Mad og drikkevarer 

 • Gratis wi-fi for EuroBonus Guld- og Diamant-medlemmer 

 • Adgang til wi-fi ombord mod et gebyr (37 DKK/45 NOK/49 SEK/5 EUR/5 USD inden for Skandinavien og Europa, 111 DKK/136 NOK/149 SEK/15 EUR/16 USD i resten af verden)

 • Du kan foretage opkald og bruge din telefon med en forbindelse via standard GSM (du skal betale internationale roamingpriser til din serviceudbyder)

 

SAS Go cabin


Mad og drikkevarer

Forkæl din indre foodie, når du flyver. Vi tilbyder en specielt designet menu med spændende nye retter og velkendte klassikere. Vi serverer også et bredt udvalg af alkoholiske og alkoholfri drikkevarer, så der er noget for enhver. Som altid er kaffe og te gratis på alle fly, uanset hvor du rejser hen.

SAS Business

Hvis du rejser på SAS Business, kan du nyde et glas champagne og en treretters menu med fire mulige hovedretter. Du kan også frit nyde vores store buffet af fine vine, alkoholfri drikkevarer, frugt og snacks i løbet af flyvningen. Alt inklusive.

 • Hvis du har særlige kostbehov, kan du bestille et af vores specialmåltider op til 24 timer før afgang. Se vores specialmåltider i afsnittet nedenfor.

SAS Plus

 • På flyvninger i Europa eller til Eilat eller Beirut er snacks, lettere måltider og drikkevarer inkluderet. Se menu

 • På flyvninger til Asien og USA kan du nyde en treretters menu med to mulige hovedretter og alle drikkevarer inkluderet. Se menu

 • Du kan bestille særlige måltider på europæiske flyvninger, der varer længere end 80 minutter. Flyvninger inden for den nordiske region tilbyder ikke specialmåltider. Se vores specialmåltider i afsnittet nedenfor.

SAS Go 

 • Hvis du rejser på SAS Go inden for Europa eller til Eilat eller Beirut, kan du købe snacks, lettere måltider og drikkevarer fra vores menu ombord. På flyvninger, der varer længere end 120 minutter, kan du også forudbestille et bredt udvalg af måltider på de fleste fly op til 18 timer inden afgang. Bemærk venligst, at hvis du rejser inden for Skandinavien eller Finland, kan du kun forudbestille morgenmad. 
   


 • På langdistanceruter er måltider og ikke-alkoholiske drikkevarer (serveret med hovedmåltidet) inkluderet.* Du kan også købe snacks, måltider og drikkevarer fra vores menu ombord. Hvis du har særlige kostbehov, kan du bestille et af vores specialmåltider op til 24 timer før afgang. Se vores specialmåltider i afsnittet nedenfor. 


* På flyvninger til/fra Tokyo er alle drikkevarer inkl. alkoholiske drikkevarer (bortset fra mousserende vin) inkluderet i det første måltid.
SAS Charter

Information om SAS charterfly

Specialmenuer

Du kan bestille specialmenuer på vores fly til USA og Asien, og hvis du rejser på SAS Plus inden for Europa eller til Eilat eller Beirut på flyvninger længere end 80 minutter. Specialmåltider tilbydes ikke på indenrigsruter eller inden for den nordiske region. Specialmåltider skal bestilles senest 24 timer før afgang ved at kontakte SAS Sales & Service

Vegetariske menuer

Kode Beskrivelse
AVML Asiatisk vegetarmenu:
Krydret vegetarmenu med begrænset brug af mælkeprodukter
VGML Vegansk måltid:
Menu uden kød, mælkeprodukter, honning eller æg
VLML Lakto-ovo vegetarmenu:
Vegetarisk menu, som kan indeholde mælkeprodukter og æg


religiøse menuer

Kode Beskrivelse
HNML Hinduistisk menu:
Ingen svinekød, oksekød eller rå/røget fisk
KSML Kosher-menu:
Menu tilberedt i overensstemmelse med jødiske kostskikke
MOML Muslimsk menu:
Måltid uden svinekød, husblas eller alkohol. Hovedsageligt vegetariske måltider, ingen halal


allergivenligt/skånekost

Kode Beskrivelse
GFML Glutenfrit måltid:
Måltid tilberedt til rejsende med glutenintolerance
NLML Laktosefrit måltid:
Måltid tilberedt til rejsende med laktoseintolerance
LGML Laktosefrit og glutenfrit måltid:
Måltid tilberedt til rejsende med laktose- og gluten intolerance
BLML Neutralt måltid:
Let måltid til rejsende med mave-tarm-problemer


andre menuer

Kode Beskrivelse
BBML Babymenu:
Menu til spædbørn (0–2 år) 
CHML* Børnemenu:
Menu tilpasset børn (2–11 år) 

* Morgenmaden til børn er den samme som almindelig morgenmad


Allergi og intolerance

Peanutallergi

 • Vi serverer ikke peanuts som snacks under flyvningen eller som en ingrediens i et måltid. Hvis du er allergisk over for peanuts, bør du altid informere kabinepersonalet, når du går ombord på flyet, så de kan informere andre rejsende om din allergi.  
   

Andre allergier

 • Andre typer allergener såsom nødder, frø og grøntsager findes som snacks eller ingredienser i måltider på SAS-fly. Desværre er det ikke muligt for os at forhindre dette.

Bemærk, at alle vores måltider er tilberedt på faciliteter, hvor nødder og andre allergener er til stede. Der er derfor en risiko for, at spor af nødder og andre allergener kan være til stede, selv i tilfælde, hvor allergenet ikke er en del af en opskrift eller er anført som ingrediens.

Allergi over for dyrehår/pels

 • Hvis du er allergisk over for dyrehår eller pels, bedes du kontakte SAS Sales & Service, når du booker, så vi kan bekræfte, at der ikke er dyr i kabinen på din flyvning.

Husk altid at have eventuel medicin, som du har brug for i din håndbagage.


Shopping

Tag en bid af Skandinavien med hjem – eller med et andet sted. Gå på shopping i vores STORE efter skønne dufte, skandinavisk design og sjove gaver til fantastiske priser på længere flyvninger. 

 • Du kan handle på europæiske fly til/fra Stockholm, Oslo og København, som er længere end 1 time og 45 minutter og på fly til/fra Stockholm og Oslo, som er længere end 1 time og 45 minutter. Vi tilbyder desværre ikke shopping på fly mellem Skandinavien og Finland.  

 • Du kan betale med kreditkort (ikke VISA Electron eller Mastercard Maestro) og kontanter i følgende valutaer: SEK, DKK, NOK, EUR, GBP og USD. Du kan også betale med EuroBonus-point

Wi-fi

Vi har nu aktiveret 3G-adgang på de fleste af vores langdistancefly. Det betyder, at du kan bruge din telefon uden wi-fi i luften, fra 20.000 fod. Du skal blot slå flytilstand fra for at foretage opkald, surfe og sende tekstbeskeder. Du behøver ikke logge ind, og alle udgifter bliver lagt til din almindelige telefonregning. Når du tænder den, modtager du en prisliste fra din netværksudbyder, ligesom når du rejser til udlandet. Du skal blot undersøge, om din udbyder er partner med AeroMobile.

Nu tilbyder vi også wi-fi på et stigende antal langdistancefly.

 • Wi-fi ombord er gratis for EuroBonus Guld- og Diamant-medlemmer og for rejsende på SAS Business og SAS Plus. Hvis du rejser på SAS Go, skal du kun betale 39 DKK/49 NOK/49 SEK/6 EUR/5 GBP/7 USD (eller 1.000 EuroBonus-point) inden for Skandinavien og Europa og kun 119 DKK/148 NOK/149 SEK/15 EUR/13 GBP/19 USD (3.000 EuroBonus-point) på flyvninger til resten af verden.

 • Prisen for mobilservice (SMS, telefonopkald og GPRS) er baseret på din serviceudbyders roamingpriser. Når du flyver med SAS, er al dataroaming international, selv på indenrigsfly.

 

Underholdning

Nyd film, musik og spil på din personlige videoskærm på fly til Asien og USA. Vi giver dig naturligvis høretelefoner, hvis du ikke har nogen med dig (selvom det er mere miljøvenligt at tage dine egne med). 

 • Nyd et nyt og forbedret underholdningssystem i vores nye kabiner på langdistancefly, som tilbyder:
  • Mere end 200 timers TV-serier og populære film af høj kvalitet
  • Video on-demand for alle rejsende 
  • Stikkontakter med en ekstra USB-kontakt ved alle sæder
  • Wi-fi ombord (gratis, hvis du rejser på SAS Plus eller SAS Business)
    
 • Du kan også møde nogle af Skandinaviens bedste forfattere og fotografer i vores rejse- og livsstilsmagasin ombord, Scandinavian Traveler. Læs det her, ombord eller i SAS-appen