søg

FORSLAG

 • loader Der er ikke mere indhold at vise

Bliv klar til at rejse under corona

Vores rejsendes og personales sikkerhed er altid vores højeste prioritet. I disse dage med rejserestriktioner er det også vigtigt, at du selv er klar til at rejse. Derfor tilbyder vi en ny digital service, SAS Travel Ready Center.

Siden corona brød ud, har SAS indført en række initiativer for at sikre din sikkerhed og dit velbefindende ombord. Nu gør vi det nemmere for dig at holde styr på opdaterede rejserestriktioner og forberede alle nødvendige dokumenter digitalt før check-in. For at sikre at din rejseplanlægning forløber glat, tilbyder vi en ny online service, SAS Travel Ready Center, som gør check-in til udvalgte destinationer en nem og problemfri proces. I stedet for at tage til lufthavnen for at få alle dokumenter godkendt manuelt med risiko for lange køer, gør vi det for dig online. Det er hurtigere, og du kan være sikker på, at du er klar til take off, allerede inden du tager til lufthavnen. Du skal først og fremmest tjekke de opdaterede corona-krav på din destination. Derefter skal du uploade de påkrævede dokumenter og få dem godkendt online af SAS. Efter godkendelse kan du checke ind og hente dit boardingkort. Al selvbetjening, f.eks. bag drop, vil være åben som normalt!

Følg de generelle anbefalinger, og bliv hjemme hvis du føler dig syg

 • Vi har et tæt samarbejde med myndighederne i alle skandinaviske lande samt internationale myndigheder. Vi anbefaler, at du altid følger sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger i dit land.

  • cl--check-circle Bliv hjemme, hvis du føler dig syg
  • cl--check-circle Vask hænder, ofte
  • cl--check-circle Hold afstand
  • cl--check-circle Følg sundhedsmyndighedernes anbefalinger

Før din rejse

 • Du kan gøre meget for at forberede din rejse. Vores digitale selvbetjeningsløsninger sparer tid og hjælper med at reducere personlig kontakt i lufthavnen.

  • cl--check-circle Bliv hjemme, hvis du føler dig syg
  • cl--check-circle Sørg for, at du opfylder de nødvendige krav for indrejse til din endelige destination og land, hvis du har et tilslutningsfly
  • cl--check-circle Bliv rejseklar hjemmefra; behandl dine corona-relaterede rejsedokumenter på forhånd og check ind online
  • cl--check-circle Køb dine mundbind, før du tager til lufthavnen – hjemmelavede mundbind eller mundbind af stof er ikke tilladt. Bemærk, at du skal skifte mundbind mindst hver fjerde time, og at du skal bruge mundbind under hele rejsen
cl--info

Bliv rejseklar hjemmefra

I vores nye online platform, SAS Travel Ready Center, kan du uploade dine Covid-19-rejsedokumenter online og få dem godkendt af os, før du kommer til lufthavnen. Travel Ready Center er tilgængeligt for udvalgte destinationer, så klik her for at se, om dine dokumenter kan behandles på forhånd.
cl--info

Rejsenyheder og restriktioner

Vi har samlet vigtig information her vedrørende booking, regler for refusion, og indrejserestriktioner. Sørg for at holde dig informeret, da indrejserestriktioner kan ændres med kort varsel. Som rejsende er du ansvarlig for at sikre, at du opfylder de nødvendige krav for indrejse i din destination, før du forlader lufthavnen. For vejledning bedes du rådføre dig med statslige organer, såsom udenrigsministeriet.
cl--info

Krav om mundbind

Du skal medbringe dit eget mundbind, som dækker både næse og mund. SAS accepterer engangsmundbind, der er fremstillet og beregnet til medicinsk brug. Hjemmelavede mundbind eller mundbind af stof er ikke tilladt. Det er et krav at bruge mundbind under hele flyvningen, fra du går ombord til du forlader flyet. Ansigtsmasker, der er tilladt om bord, inkluderer engangsmasker som FFP2, KN95, N95 standarder eller medicinske masker såsom IIR eller lignende. Beskyttelse lavet af stof, visir eller beskyttelse med ventilationsventiler er ikke tilladt ombord.

I lufthavnen

 • Vi har indført flere foranstaltninger i lufthavnen for at sikre en tryg rejse for dig. Men du kan også gøre meget selv. Følg altid instruktionerne fra vores personale – de er der for at sørge for din sikkerhed.

  • cl--check-circle Bliv klar til rejsen hjemmefra; behandl dine corona-relaterede rejsedokumenter på forhånd og check ind online
  • cl--check-circle Ankom i god tid inden afgang
  • cl--check-circle Vi har implementeret nye rutiner og et opdateret udbud af mad og drikkevarer for at minimere interaktioner i de lounger, der er åbne, sammen med udvidede rengøringsprocedurer.
  • cl--check-circle Vi har indført en opdateret boarding-procedure, som gør det enklere at holde afstand
 • cl--info

  Krav om mundbind

  Du skal medbringe dit eget mundbind, som dækker både næse og mund. SAS accepterer engangsmundbind, der er fremstillet og beregnet til medicinsk brug. Hjemmelavede mundbind eller mundbind af stof er ikke tilladt. Det er et krav at bruge mundbind under hele flyvningen, fra du går ombord til du forlader flyet. Ansigtsmasker, der er tilladt om bord, inkluderer engangsmasker som FFP2, KN95, N95 standarder eller medicinske masker såsom IIR eller lignende. Beskyttelse lavet af stof, visir eller beskyttelse med ventilationsventiler er ikke tilladt ombord.
 • cl--info

  Boarding-procedure

  Vi har opdateret vores boarding-procedure, så det bliver enklere at holde afstand. Det er et krav, at du altid følger de instruktioner, som gives af gate-personalet. Du skal først gå frem når din boarding-zone åbnes. Det er også påkrævet, at du benytter ansigtsmaske før boarding.
 • cl--info

  Hold afstand i lufthavnen

  Gør, hvad du kan for at holde afstand i lufthavnen. Hold afstand i køer ved check ind, sikkerhedstjekket og ved gaten.

Ombord

 • Luften ombord holdes ren ved hjælp af moderne, høj-effektive luftfiltre. Derudover har vi justeret vores servicekoncept for at minimere unødvendig kontakt.

  • cl--check-circle Vi gør, hvad vi kan for at skabe så meget distance som muligt imellem rejsende om bord
  • cl--check-circle Vores personale anvender mundbind om bord
  • cl--check-circle Du skal bruge et mundbind, der dækker mund og næse under hele flyvningen, fra ombordstigning til afstigning – hjemmelavede mundbind eller mundbind af stof er ikke tilladt
  • cl--check-circle Vores fly er udstyret med HEPA-luftfiltre, der holder luften ren
  • cl--check-circle Alle fly rengøres og desinficeres i henhold til EASA-standarder
  • cl--check-circle Alt ikke-nødvendigt er fjernet fra lommen i stoleryggen
  • cl--check-circle Serveringen er tilpasset på vores flyvninger for at reducere kontakt
  • cl--check-circle Vi har begrænset tilladt håndbagage til ét styk pr. rejsende – se FAQ’en nedenfor
 • cl--info

  Luften om bord

  Næsten alle vores fly er udstyret med HEPA-filtre (High Efficiency Particulate Air-filtre), der fanger op til 99,97 % af alle mikrober, så som vira og bakterier. Det sikrer en høj luftkvalitet. Luften ombord fornys hvert 2.-3. minut. Luften på et fly presses øjeblikkeligt fra loftet ned mod gulvet, hvilket begrænser spredning af luftbårne dråber væsentligt. Det begrænser spredning af luftbårne dråber, da luften ombord straks presser dråberne mod gulvet. Alle vores fly fra Airbus og Boeing er udstyret med HEPA-filtre. Vores ATR-fly har en anden type luftfiltre, som sikrer en vedvarende strøm af frisk luft i kabinen.