LAND

SPROG

MIN LUFTHAVN

  TUR RETUR FRA
  Transport

  Transport

  Med en flybillet fra SAS flyver du direkte fra København til Newark, som ligger i New Jersey, ca. 27 km fra Midtown Manhattan. Fra lufthavnen i Newark kører der et Air Train ind til Newark Airport Train Station, hvor du kan skifte til tog, der kører til Penn Station på Manhattan. Turen koster ca. 12 dollars, hvilket er langt den billigste løsning, og som regel også den hurtigste, hvis du skal fra Newark Airport til New York City.

  Vælger du at tage en taxa fra Newark til centrum af Manhattan, skal du regne med, at det kommer til at koste et sted mellem 50-75 dollars fra lufthavnen til det centrale New York. Transport-tid fra Newark er ca. 45 min. med taxa. Vil du have lidt mere luksus, kan du vælge at køre med limousineservice. Det er det behageligste transport-middel, og kun en lidt dyrere end med taxa. Super-shuttle busser kører dig også lige til døren, og er ca. halv pris i forhold til taxa. Du deler dem med andre, så turen til dit hotel kan risikerer at tage betydelig længere tid end med taxa.

  Vores afgang SK909 afgår fra København omkring frokost og ankommer til New York om eftermiddagen. På visse ugedage i nogle perioder har vi desuden en aften-afgang til New York, direkte fra København.

  Transport i New York (NYC)

  Selvom New York City er en storby, så er det en overskuelig by at komme rundt i. På Manhattan er afstandene faktisk ikke længere, end du kan gå. Hvis fysikken eller tiden ikke tillader det, er der altid Metroen også kaldet ”The Subway”. I Subwayen oplever du det hektiske hverdagsliv, og møder mennesker fra alle samfundsklasser, lige fra den travle forretningsmand, turister, hjemløse, til farverige punkere. Det er også muligt at benytte de gule taxaer og busser.

  Subway i New York

  Subway-systemet er gennemtænkt, sikkert og rimelig stabilt kørende transport-system. Det er nemt og hurtigt at komme fra den ene ende af byen til den anden. En billet koster kun ca. 2 dollars, men det kan betale sig at købe et MetroCard, der gælder til både Subway og busser. Kortet fås enten som Unlimited Rides (1, 4, 7 eller 30 dage), eller som Pay-Per-Ride, hvor du kan sætte 4 – 80 dollars ind på kortet og genopfylde efter behov. Du kan få et uundværligt oversigtskort over Subwayen på Manhattan ved billetlugerne på stationerne.

  Busser i New York

  Busserne er også velfungerende og kører over alt, men de sidder ofte fast i trafikken. Der er meget stor risiko for, at du fordobler transport-tiden ved at sidde fast i myldretiden, som der stort set er hele døgnet. Hvis du har mod på en bustur i New York, er busruten M4 en af de bedste. Den bringer dig rundt til utallige seværdigheder. Priserne er de samme som med Subwayen.

  Taxa i New York

  De gule taxaer fylder New Yorks gader døgnet rundt, og er blevet et af New Yorks kendetegn. Hold øje med om lyset på taget er tændt, da det betyder at taxaen er ledig. Priserne er lavere end i Danmark, men selv en kort tur kan løbe op, hvis du bliver fanget i en trafikprop i myldretiden.

  Til fods i New York

  Den bedste måde, du kan opleve New Yorks bydele på, er uden tvivl til fods. Det er let at finde rundt og afstandene på Manhattan er rimelige overskuelige. Hvis du udvælger et område om dagen, som du koncentrere dig om, kan du slentre rundt i dit eget tempo og stoppe op, når du ser noget interessant. På den måde kan du falde over noget fantastisk, som du ellers ikke ville have set.

  Bagage / Hittegods

  Alle efterladte genstande om bord på flyet, i terminalen eller udenfor, der stadig har et bagagetag med flightoplysninger leveres til gældende flyselskab.

  Hvis du glemmer noget i TSA sikkerhedskontrollen, skal du kontakte TSA Lost and Found via telefon (908) 787-0667. I andre tilfælde kan du kontakte Port Authority Police Lost and Found Custodian via telefon (973) 961-6243

  Vi anvender cookies til at gøre din oplevelse så god som mulig. Ved at anvende dette websted accepterer du vores cookie-politik