LAND

SPROG

MIN LUFTHAVN

  Kultur

  Kultur

  New York er en af verdens mest dynamiske og travle byer. Den kunstneriske udvikling her er enorm, og stilen skifter fra dag til dag og kvarter til kvarter.

  De store museer Metropolitan Museum of Art (The Met), Museum of Modern Art (MoMA) og Guggenheim er et godt udgangspunkt for at opleve New Yorks kulturliv. Her kan man opleve store samlinger af både ældre og nyere kunst fra hele verden, og bl.a. MoMA har en stor og interessant museumsbutik med bøger, plakater og design. Yngre og mere avantgarde kunst er New York også yderst leveringsdygtig i, idet det kunstneriske miljø i byen er så dynamisk, at unge kunstnere fra hele verden søger hertil. Læg for eksempel vejen forbi P.S.1 ved Queens, eller et af de mange gallerier spredt ud over hele Soho og det vestlige Chelsea. Alle gallerier er listet i de meget nyttige magasiner Time Out New York og Village Voice.

  Søger man efter endnu mere cutting-edge kunst, skal man bare have øjnene med sig, når man går rundt i byen. Der er street-art overalt i byen, og det er ofte denne form for kunst, der er længst fremme i skoen.

  Også når det gælder musik, har New York en stor og blomstrende scene. I New York kan man finde alt fra klassisk til world music til punk. Lincoln Center er et af New Yorks stærkeste kulturcentre, og huser blandt andet Metropolitan Opera og New York Philharmonics. Andre steder i byen dyrkes mere vilde genrer for eksempel dancehall, punk og tekno. Lige gyldig hvilken slags musik man kan lide, kan man med garanti finde det i New York.

  Vi anvender cookies til at gøre din oplevelse så god som mulig. Ved at anvende dette websted accepterer du vores cookie-politik