LAND

SPROG

MIN LUFTHAVN

  TUR RETUR FRA
  Guide

  Guide

  New York er en gigantisk metropol, med så mange facetter, at det er umuligt at få et dækkende indtryk af byen på et enkelt besøg. New York er hjem for knap 10 mio. mennesker og et utal af forskellige nationaliteter. Det gør byen til en af verdens mest dynamiske og forskelligartede, men det bidrager også til indtrykket af New York som enorm og svær at holde styr på. Har man kun et begrænset antal dage i byen, kan det derfor være en idé at planlægge sit besøg med fokus på nogle bestemte ting frem for at prøve at nå det hele. Her følger en miniguide over nogle af New Yorks mest populære seværdigheder, nogle ”must-sees”.

  Frihedsgudinden – et af New Yorks ikoniske vartegn

  Frihedsgudinden er for mange et symbol på det Forjættede Land; i starten af 1900-tallet, da indvandringen var på sit højeste, var statuen det første, de håbefulde immigranter fik øje på ved indsejlingen til New York. På trods af sin status som et ærkeamerikansk symbol, er Frihedsgudinden faktisk af europæisk afstamning – hun blev skænket som gave fra Frankrig til USA i 1886 som symbol på venskab mellem de to byer.

  Times Square – New Yorks bankende hjerte

  Times Square er ikke en af verdens smukkeste pladser, men helt sikkert en af de mest dynamiske. Times Square, der er et glimtende lyshav af neonreklamer, er et af de mest hektiske områder i New York med heftig aktivitet døgnet rundt.

  Central Park

  I kontrast til plastik- og neonreklamerne på Times Square står ”New Yorks lunge”, Central Park. Parken, der ligger midt på Manhattan er gigantisk – dens areal udgør ca. 6 % af Manhattans samlede areal, og den strækker sig over 50 gader. Parken er et tiltrængt åndehul for de mange new yorkere, der hver dag motionerer, går tur eller bare slapper helt af i den gamle park.

  Vi anvender cookies til at gøre din oplevelse så god som mulig. Ved at anvende dette websted accepterer du vores cookie-politik