LAND

SPROG

MIN LUFTHAVN

  ONE WAY FRA
  Turistinformation

  Turistinformation

  Berlin er hovedstaden i Tyskland og ligger i den østlige del af landet, midt i Brandenburg-distriktet. Unik, pulserende, multikulturel og glitrende. Berlin har altid haft en fremtrædende rolle i Europas historie. Siden Tysklands genforening i 1990 er Berlin blevet et stadigt mere populært rejsemål og SAS flyver direkte København-Berlin.

  Seværdigheder

  Brandenburger Tor er selve symbolet på Berlin. Den storslåede nyklassistiske bygning som er udformet med Propyleene i Athen (indgangen til Akropolis) som model, blev rejst i 1788-1791. Skulpturdekorationerne var færdige 1795. Et par pavilloner, som i sin tid blev brugt af vagter toldtjenestemænd, indrammer de mægtige doriske søjler. På toppen af bygningsværket står Johan Gottfried Schadows berømte skulptur Quadriga.

  Unter den Linden er en af Berlins mest berømte gader. Den begynder ved Schlossplatz og strækker sig til Pariser Platz og Brandenburger Tor. Den var i sin tid vejen til kongens jagtejendom, som senere blev forvandlet til Tiergarten. Eftersom byen voksede vestover i 1700-tallet, blev Unter den Linten byens hovedgade. I 1961 blev Berlin-muren, som delte Tyskland i to bygget. Muren faldt i 1989, og den gamle grænseovergang Checkpoint Charlie er praktisk talt det eneste, der er tilbage af muren. Læs mere om Berlins seværdigheder.

  Museer

  På museumsøen som ligger mellem to af floden Spress' breder, finder du Altes Museum, Neues Museum og Alte Nationalgalleri i tillæg til Pergamonmuseum og Bodemuseum. Læs mere om Berlins kunst og kultur

  Shopping

  Det bedste område til shopping er på og omkring Kurfürstendamm. Et alternativ til Kurfürstendamm er varehuset KaDeWe på Wittenbergplatz - utvivlsomt er det største og bedste varehus i Berlin med et varerudvalg på hele 380.000 forskellige artikler. Kun produkter af den bedste kvalitet sælges i disse luksuriøse haller, hvor bogstaveligt alt, hvad du kunne tænke dig, er til salg – fra usædvanlige parfumer til elegant undertøj og haute couture. Madforretningen på 7. etage er legendarisk på grund af restauranten med udsigt over Tauentzienstrasse. På Fredrichstrasse finder du galleriet Lafayette, som er en bid af Paris i hjertet af Berlin. Læs mere om shopping i Berlin.

  Mad

  Det tyske køkken kan byde på meget og varierende mad. Landet er specielt berømt for sine pølser (wurst), men også for glimrende tilberedte svinekoteletter og andet svinekød, roastbeef, fjerkræsretter og forskellige typer mel- og kødboller, dejlige brødvarer og kager. Alle tyske regioner har sin egen ølbrygningstradition, og godt øl er let at finde. I tillæg har landet også et stort og glimrende udvalg af hvidvine.

  Transport

  Lufthavnsinformation (afstand til centrum er ca. 8 km)
  Bus og tog – mere information
  Taxi – Taxiholdeplads ved ankomsthallen
  Læs mere om transportmulighederne i Berlin

  Vi anvender cookies til at gøre din oplevelse så god som mulig. Ved at anvende dette websted accepterer du vores cookie-politik