LAND

SPROG

MIN LUFTHAVN

  ONE WAY FRA
  Seværdigheder

  Seværdigheder

  På opdagelse i Berlin

  Berlin er en ganske særlig storby med en helt speciel stemning. Byen blander de mest trendy og ultramoderne tendenser med en cool og afslappet atmosfære, der gør, at man altid føler sig velkommen i Berlin.

  Byen, der indtil 1989/90 var splittet i øst og vest, har utroligt meget at byde på. Inden murens fald var byen stærkt opdelt – Vestberlin var velhavende, mens Østberlin var fattigt og i hastigt forfald. I dag findes nogle af byens mest spændende og dynamiske kvarterer dog i det tidligere Østberlin, der har gennemgået en stor opblomstringsfase.

  Berlin - Den delte by

  Den bedste måde at opleve Berlin på, er ganske enkelt at slentre rundt i byen. Byen er fuld af overraskelser og skæve indslag, og det opleves bedst til fods. Byen er dog for stor til, at det hele kan nås til fods. Benyt dig derfor af Berlins velfungerende metro, der hurtigt og let kan tage dig fra den ene ende af byen til den anden. Området omkring Alexander Platz emmer af det tidligere Østberlin. Tag for eksempel turen op i det 368 m. høje Fernsehturm og nyd udsigten over Berlin i den roterende café.

  Har du lyst til at indsnuse stemningen af hvordan byen var inden murens fald, er Checkpoint Charlie et besøg værd. Checkpoint Charlie var nok den mest kendte af grænseovergangene mellem Øst- og Vestberlin i den tid byen var delt. I dag er der, ved det gamle Checkpoint Charlie i Friedrichstrasse, opført et museum om Berlins tid som delt by.

  Rgisdagen og Brandenburger Tor

  Berlins klassiske vartegn tæller blandt andet Brandenburger Tor og Reichstag. Brandenburger Tor udgør den vestlige ende af den smukke boulevard Unter den Linden, der blandt andet fører til Museumsøen, Museumsinsel ved floden Spree. Ikke så langt fra Brandenburger Tor ligger den tyske rigsdag, Reichstag. Rigsdagen er hjem for det tyske parlament, og bygningen er med sin smukke glaskuppel absolut et besøg værd. Rigsdagen er på grund af kuppelen en af Berlins mest besøgte turistattraktioner, og kan prale af en smuk udsigt over byen - især om aftenen.

  Vi anvender cookies til at gøre din oplevelse så god som mulig. Ved at anvende dette websted accepterer du vores cookie-politik