LAND

SPROG

MIN LUFTHAVN

  Turistinformation

  Turistinformation

  Aberdeen ligger over 800 km nord for London. Aberdeen er den tredje største by i Skotland og ligger ved Nordsøen mellem floderne Dee og Don. Byen kaldes også "Granitbyen", fordi den i stor grad er opført i granit. Aberdeen er center for det meste af olieaktiviteten i den britiske sektor, og olieindustrien udgør rygraden i den lokale økonomi. Havnen i Aberdeen har stor trafik i form af forsyningsfartøjer, der forsyner olieindustrien i Nordsøen.

   

  Seværdigheder/aktiviteter i Aberdeen

  Kunstgalleriet, Det maritime museum, Duthie Park og Vinterhaven er alle et besøg værd. I den gamle del af Aberdeen finder du Den Kongelige College-bygning fra 1500-tallet. St. Marcher´s Katedralen blev opført i 1131 og er et flot skue.

   

  Golf

  Som i resten af Storbritannien er Golf en populær sport i Skotland. Aberdeen og Grampian-distriktet kan friste med 67 golfbaner, så her er noget for enhver "golfsmag". En anden smag er whisky, og der er flere destillerier i området, der er åbne for publikum. Inde midt i Aberdeen finder du også en 3 kilometer lang finkornet sandstrand med cafeer og barer. Her ligger også Skotlands største forlystelsespark Codonas.


  Shopping i Aberdeen

  Aberdeens shoppinggade er Union Street. Her finder du alt fra moderne indkøbscentre til små specialbutikker. Priserne er ofte lavere end i London, og her er et godt udvalg. De fleste butikker i Union Street holder nu også åbent på søndage fra klokken 11-17.  Mad

  Du finder et utal af forskellige restauranter i Aberdeen. Her er mad fra forskellige verdenshjørner, mexicansk, italiensk, græsk, indisk, thai, fransk og ikke at forglemme skotsk husmandskost.

  Vi anvender cookies til at gøre din oplevelse så god som mulig. Ved at anvende dette websted accepterer du vores cookie-politik