LAND

SPROG

MIN LUFTHAVN

  TUR RETUR FRA
  Turistinformation

  Turistinformation

  Flyv til St. Petersburg! Book her på sas.dk.

  Byen, der indtil 1991 hed Leningrad, blev grundlagt i 1703 som Ruslands vindue mod vest. Karakteristisk for St Petersburg er husenes elegante pastelfarver, de mange smukke floder og at byen ikke er præget af højhuse. De højeste huse har typisk kun 3 eller 4 etager.

  St Petersburg er en kontrastfuld storby, en by med udfordringer til den rejsende. Byen kræver nysgerrighed og eventyrlyst, men belønningen er også stor, hvis man bare er den mindste smule historieinteresseret.

   

  Seværdigheder / Museer - St Petersburg

  Der findes ingen officiel turistinformation i St Petersburg, så man er overladt lidt til sig selv. Heldigvis er man godt stillet, idet St Petersburg nærmest er et "open-air" museum i sig selv. Bare ved at gå en tur kan man nyde synet af de mange bevaringsværdige bygninger, som er tegnet er berømte arkitekter. Et godt sted at starte er Nevsky Prospekt, hovedstrøget i St Petersburg.

  St Petersburg er mest berømt for byens museer og teatre og har omkring 100 muséer, hvor mange af dem ligger placeret i den historiske del af byen. Vær dog opmærksom på, at der ikke holdes åbent på søn- og helligdage og i ferier.

  Det største museum i Rusland hedder State Hermitage Museum og ligger i St Petersburg. State Hermitage Museum holder verdens største museumssamling af kunstnere som Raphael og Leonardo da Vinci, Rubens og Rembrandt, Picasso samt mange andre. Hele samlingen er fordelt over 6 bygninger, hvilket gør det svært at nå hele udstillingen igennem på én dag.

   

  Mad

  Det russiske køkken, Russkaja Kukhnia, er verdensberømt fordi det er præget af en århundred gammel god madkultur.

  I det russiske køkken er der hovedsagelig brug for persille, purløg, dild, creme fraiche, laurbærblade, agurker, paprika, citron og kål, frisk ostemasse og rødbeder. Russerne gør meget i at lave postejer, salater, og saltagurker er en lidenskab. Generelt er russerne selvforsynende med alt, hvad de har brug for at putte i gryderne. Desuden har Rusland både floder, søer og hav, og derfor er Ruslands rigdom på fisk uovertruffen.

  Af drikkevarer rangerer theén højst, idet landet for det meste er besværet med en lang og kold vinter. Ellers holder russerne sig varme med vodkaen. Vodka serveres i store glas og den skal, ifølje russisk skik, skylles ned i én mundfuld.

   

  Transport

  Lufthavnsinformation: Afstand til centrum er ca. 17 km.

  Bus og tog – mere information

  Taxi – koster USD 10-15 til centrum, det anbefales at bestille transfer hjemmefra

  Vi anvender cookies til at gøre din oplevelse så god som mulig. Ved at anvende dette websted accepterer du vores cookie-politik