Vi anvender cookies til at gøre din oplevelse så god som mulig. Ved at anvende dette websted accepterer du vores cookie-politik

TUR RETUR FRA
St. Petersburg

Fly til St. Petersburg

Flyv til St. Petersburg! Book her på sas.dk.

St. Petersburg – Nordens Venedig

St. Petersburg blev grundlagt i 1703 af den russiske zar Peter den Store og var frem til den russiske revolution i 1917 Ruslands hovedstad. Byen er bygget på 44 øer og har over 300 broer. Peter den Store var stærkt inspireret af kanalbyer som Amsterdam og Venedig, da han byggede byen, og St. Petersburg er tit blevet kaldt ”Nordens Venedig”.

Peter den Store ønskede at knytte bånd mellem Rusland og Europa, og St. Petersburg blev bygget som hovedstad til fremtidens Rusland. Byen fastholdt sin position som Ruslands hovedstad frem til den russiske revolution i 1918.

 

St. Petersburg – Ruslands kulturhovedstad

Efter den russiske revolution måtte St. Petersburg overdrage hovedstadstitlen til Moskva, men byen fastholder den dag i dag sin position som Ruslands kulturelle centrum. Mængden af kunst og arkitektur er overvældende, og byen er hjem for et af verdens største kunstmuseer; Eremitagen med Vinterpaladset.

Vinterpaladset, som i dag er et af de største og mest kendte kunstmuseer, var oprindelig en beskeden bygning bygget til St. Petersburgs grundlægger Peter d. 1. I midten af 1700-tallet ønskede kejserinde Elizabeth dog et palads, der kunne konkurrere med det franske Versailles, og et luksuriøst palads blev opført. Paladset blev i 1800-tallet alvorligt hærget af en brand, men i stedet for at bygge et nyt palads blev det fuldt ud genopbygget.

I dag rummer Eremitagen over 3 mio. kunstværker, og Vinterpaladset er et arkitektonisk kunstværk i sig selv. Ikke langt fra Vinterpaladset ligger desuden en af verdens største kuppelkirker - Isak-katedralen. Katedralen er et gigantisk bygningsværk, i marmor og granit. Imponerende kunstværker præger kirkens vægge og lofter, og det siges at kirken, pga. de enorme mængder guld - især i kuppelen, har været endnu dyrere at bygge end selv Vinterpaladset.

 

Hvide Nætter i St. Petersburg

St. Petersburg kan i dag bryste sig af titlen som den nordligst beliggende metropol. Byen huser over 4,5 mio. indbyggere, og er på grund af sin beliggende i området omkring polarcirklen en værdig ejer af titlen. På grund af sin nordlige beliggenhed, er somrene i byen helt specielle. Dagene er meget lange, og det bliver aldrig rigtig mørkt – et fænomen, der kaldes Hvide Nætter. I de Hvide Nætters tid fra slutningen af maj til starten af juli holder mange butikker åbent til kl. 23, og selv herefter er der masser af aktivitet i byen, der i denne periode aldrig sover.

I de sidste 10 dage i juni fejres De Hvide Nætter med en kulturfestival. Den specielle festival byder på ballet, opera og klassisk musik i Mariinsky Teatret.turistinformation

Byen, der indtil 1991 hed Leningrad, blev grundlagt i 1703 som Ruslands vindue mod vest. Karakteristisk for St Petersburg er husenes elegante pastelfarver, de mange smukke floder og at byen ikke er præget af højhuse. De højeste huse har typisk kun 3 eller 4 etager.

St Petersburg er en kontrastfuld storby, en by med udfordringer til den rejsende. Byen kræver nysgerrighed og eventyrlyst, men belønningen er også stor, hvis man bare er den mindste smule historieinteresseret.

 

Seværdigheder / Museer - St Petersburg

Der findes ingen officiel turistinformation i St Petersburg, så man er overladt lidt til sig selv. Heldigvis er man godt stillet, idet St Petersburg nærmest er et "open-air" museum i sig selv. Bare ved at gå en tur kan man nyde synet af de mange bevaringsværdige bygninger, som er tegnet er berømte arkitekter. Et godt sted at starte er Nevsky Prospekt, hovedstrøget i St Petersburg.

St Petersburg er mest berømt for byens museer og teatre og har omkring 100 muséer, hvor mange af dem ligger placeret i den historiske del af byen. Vær dog opmærksom på, at der ikke holdes åbent på søn- og helligdage og i ferier.

Det største museum i Rusland hedder State Hermitage Museum og ligger i St Petersburg. State Hermitage Museum holder verdens største museumssamling af kunstnere som Raphael og Leonardo da Vinci, Rubens og Rembrandt, Picasso samt mange andre. Hele samlingen er fordelt over 6 bygninger, hvilket gør det svært at nå hele udstillingen igennem på én dag.

 

Mad

Det russiske køkken, Russkaja Kukhnia, er verdensberømt fordi det er præget af en århundred gammel god madkultur.

I det russiske køkken er der hovedsagelig brug for persille, purløg, dild, creme fraiche, laurbærblade, agurker, paprika, citron og kål, frisk ostemasse og rødbeder. Russerne gør meget i at lave postejer, salater, og saltagurker er en lidenskab. Generelt er russerne selvforsynende med alt, hvad de har brug for at putte i gryderne. Desuden har Rusland både floder, søer og hav, og derfor er Ruslands rigdom på fisk uovertruffen.

Af drikkevarer rangerer theén højst, idet landet for det meste er besværet med en lang og kold vinter. Ellers holder russerne sig varme med vodkaen. Vodka serveres i store glas og den skal, ifølje russisk skik, skylles ned i én mundfuld.

 

Transport

Lufthavnsinformation: Afstand til centrum er ca. 17 km.

Bus og tog – mere information

Taxi – koster USD 10-15 til centrum, det anbefales at bestille transfer hjemmefra

Billige flybilletter til St Petersburg

Bemærk, at da listen bliver opdateret hver gang, en besøgende laver en søgning, kan der være afvigelser i priserne, når du går videre til bestilling. Øvrigt

Rusland
RejseforsikringFlere SAS-destinationer