LAND

SPROG

MIN LUFTHAVN

  ONE WAY FRA
  Rejsetips

  Rejsetips

  Book billige billetter til Warszawa med SAS!

  Warszawa rejsetips

  Tænker du på at tage en tur til Warszawa, kan du på denne side finde gode idéer til turen. Du kan bl.a. få råd til gode spisesteder og seværdigheder, der kan opleves i Warszawa. Hvis du længes efter at komme til en lidt anderledes feriedestination, så book din rejse nu.

   

  Rejsetips om Warszawa indsendt af vores kunder

  Seværdigheder

  Warszawa byen der har det hele, for det halve.

  Når muligheden for et par fridage melder sig, er der mange ting, der skal tages stilling til. Det skal ikke være for langt væk, når man kun har 3- 4 dage, det skal ikke være for dyrt, men det skal være anderledes og spændende. Når så det er på plads, skal man vælge, om man vil spise lækker t Italiens mad, finde et sted med ro og parker, måske vil man til en by, hvor det er arkitekturen der er i højsæde. Eller måske skal det være shopping med det nyeste indenfor mærkevarer og helst til at betale, det kunne også være markedspladser, som man kender fra de tidligere østlande, eller hvad med en kulturel tur med museumsbesøg.

  Det skal åbenbart ikke være nemt at rejse, og slet ikke hvis man er flere med forskellige interesser. Sådan har det været, men efter at Warszawa er kommet på landkortet, er problemet løst, selv om det virker som et dårligt reklameslogan, så er Warzsawa byen, der har det hele.
  Det første der var med til at afgøre at en af vores weekendture skulle gå til Warszawa, er at der er billige flybilletter, man er der i løbet af halvanden time, og for noget der ligner en femmer, kan man komme med bussen fra lufthavnen til centrum. Så den del af turen er meget nem. Det svære kommer, når man skal til at vælge, hvad man vil foretage sig i byen, der byder på så meget.

  Vejret er ofte godt i warszawa, selv om vinteren kræver det bare at man er klædt varmt på, så indbyder byen til en vandretur, for der er måske koldt, men ikke så meget sjask og sjap som vi er vant til fra vores breddegrader, og de små kaffesaloner hvor man kan få varmen findes alle vegne. Så uanset vejret indbyder byen til en vandretur. Her kan man gå i Lazienkiparken parken hvor der er udendørs teater, påfugle og paladser. Ved en af indgangene til parken, finder man endnu et af de mange museer, denne gang er der tale om et flymuseum. Her kan man se fly af mange afarter, og størrelser, så for den interesserede er der nok at kigge på. Flyene er opsat udenfor, og det er gratis at kigge på. Denne smukke park, tager det et par timer, hvis man går fra den ene ende til den anden. Indimellem skæres parken over over af boligkvarterer og en kirkegård.
  Selv om det ikke er nødvendigt, at tage offentlige transport midler for at komme rundt, fordi det hele er indenfor gå afstand, er det en god ide at tage en tur med de gamle sporvogne, billetterne skal købes i kioskerne og koster omkring fire kroner. Man kan tage en tur over Wisla floden på denne side finder man den lidt kedeligere del af warzawa i form af boligkompleks bestående af beton, der er også her filminstruktøren Krieslowski har optaget flere af sine film. Men også på denne side af floden, er tingene ved at ændre sig, her kan man finde et helt nyt indkøbscenter, og det er også her man finder en park, hvor der er en grotte med brune bjørne, denne oplevelse er også helt gratis.

  Arkitekturen er et kapitel for sig, man undrer sig over, hvordan man har nået et genopbygge byen efter krigen, for der er taget hånd om dette arbejde. Alt i den gamle bydel er opført, som det så ud inden krigen, og man forstår hvorfor, byen er på Uenesco´s liste over verdens kulturarv. Det ene store bygningsværk efter det andet, ligger side som side på de nyanlagte boulevarder. Indenfor by muren i den gamle bydel finder man, små meget fine pladser, der sagtens kan tage kampen op med Grand Place i Bryssel. Det er tydeligt, at man på intet tidspunkt er gået på kompromis da byen skulle genopbygges.

  Warszawa er en by der til trods for at den har så meget at byde på er til at overskue, fordi det hele ligger i gåafstand. Vi valgte at leje en lejlighed i centrum, og fik en dejlig lejlighed med udsigt til en plads, og selv om det var udenfor sæsonen var de 1300 kr. vi gav for fire overnatninger, virkelig billigt, men vi kunne sagtens havde fundet noget der var endnu billigere. Det er helt sikkert ikke sidste gang vi besøger byen. Der er planlagt en juleindkøbstur, og det bliver sikkert også til en sommertur, hvor man kan sidde på en af de mange fortovscafeer og nyde stemningen

  Lone L.

  Warsaw Rising Museum (www.1944.pl)
  Om opstanden i 1944. Et besøg værd, der gør indtryk - også selv om man ikke er museums interesseret.
  Jødiske og katolske kirkegårde
  Ligger ved siden af hinanden og man bør besøge begge, da de er specielle på hver sin måde. Den jødiske i kraft af man ikke "sløjfer" grave (og at der derfor er rigtigt mange gravsten) og at den ikke er vedligeholdt, som man er vant til. Vær opmærksom på åbningstiderne !!, da der ikke er åbent som på en alm. kirkegård.
  Gravstenene på den katolske kirkegård er mere end hyldest og levnedsbeskrivelse over et liv end et sørgeligt punktum.

  Heidi  Kultur og museer

  Warszawa er byen med de mange museer. Her er teater, fly og apoteker museum. Hvis der er noget, der kan udstilles på et museum, så kan man være sikker på at finde det her. Teater, opera og ballet, finder man også i overflod i denne by. Så selv om man ikke kan sproget, kan man jo altid se en ballet eller opera, fordi opsætninger er fantastisk, og teaterbygningerne er i sig selv er en oplevelse værd. Sidst men ikke mindst er der kulturpaladset, en mastodont af en bygning, er en gave fra Stalin ud over at tage en tur op i huset og nyde udsigten over byen. Skal man også unde sig selv en tur rundt i huset med de mange fantastiske udsmykkede rum.

  Lone L.

  Mange af de mere seværdige kvarterer og bygninger i det centrale Warszawa er komplet rekontrueret efter krigens ødelæggelser, og den store national Opera er ingen undtagelse.
  Vi besøgte Operaen en varm maj aften sammen med knap 2000 andre. Et fantastisk teater, som er værd at besøge mest for at se det flotte interiøre som bringer en tilbage til en tid hvor oplvelser af den slags kun kunne fås i teatret. Scenen er imponerende stor og en af de største man finder på et teater. Teatret bliver også brugt til andet end Opera, men da der var Opera interesserede i selskabet skulle det naturligvis være Rossinis Barberen i Sevilla vi så. Forestilingen var en genopsætning af den første forestilling der blev vist i Operahuset i 1833, og den blev nydt af både Opera kyndige og novicer på området. Vi sad midt i salen på række X til en billetpris på 80 PLN - absolut acceptabelt og væsentligt lavere end et besøg i det Kongelige Teaters Opera på Holmen.

  Marie-Louise

  I Warszawa er Wilanow slot et "must". Det er et kongelige sommerslot i den sydlige udkant af byen, beliggende i et smuk parkområde. Slottet indeholder to museer: et historisk museum og et plakat kunst museum. I tilknytning til slotsparken er der flere fremragende restauranter.

  Roman S.

  Hver søndag omkring middag er der gratis Chopin koncert i byens park, hvor byens dygtige pianister spiller mens man ligger og slikker sol i græsset.

  Allan C.

  Warzawa er uhomogen. Der er den gamle bydel med kongeslottet frem for alt, og det moderne centrum rundt omkring og det i flere lag. Den gamle bydel og kongeslottet er ikke oprindelige, men genopbygget i årene efter 2. Verdenskrig. Tyskerne sørgede for st udradere byen på falderebet i 1944/45, så der kun stod sodsværtede tomter tilbage, Befolkningen - godt over en million - blev forjaget, mens hele den betydelige jødiske befolkning blev ekstermineret i koncetrationslejrene. Denne grumme del af historien kan aflæses på de utallige tavler til minde om tyskernes terror i form af virkårlige henrettelser. Et særligt og topmoderne audiovisulet museum fremstiller Polens og en af verdens største, men også mest tragiske begivenheder, Warszawas opstand i efteråret 1944. Den blev knust af SS, mens Den røde Hær stod stille på den anden bred af Wisla-floden og så til. Stalin ønskede den intellekutelle del af befolkningen udryddet og overlod arbejdet til nazisterne. Men Warszawa er også meget andet end krig og undergang Det er i dag en pulserende, vestlig metropol med et rigt teater, opera og koncertliv samt diskoteker og andre fornøjelser for de yngre generationer. Byen præges meget af studerende - ca. 200.000 - som gør bybilledet og livet moderne, let og sågar frivolt.De unge polske kvinder er et flot syn. Flere af dem kan oså træffes på museerne. Og det gælder ikke kun dem med avantgardekunst, men også Nationalmuseet eller sågar de imponerende millitærhistoriske museum. Polakker, unge som gamle, er stærkt hisotriebevidste, og det vil man altid kunne få sig en snak om på en af de utallige barer og cafeer. Også på engelsk, for det har de unge ingen problemer med. De ældre foretrækker som regel tysk. Endeligt et par ord om arkitekturen, der foruden den genopbyggede gamle bydel og det nye centrum fra det socialistiske regimes tid nu også omfatter højhuse i Manhattan-stil. De er koncentreret i bymidten med den opgave at danne en ring om Kulturpaladset, der ellers tårner sig over byen - en forhadt gave fra Stalin, men for dyr at rive ned. Barsk historie og levnde byens puls er Warszawa rigt leveringsdygtig i. Tag derned og dyk ned i alle mulighedrne.

  Jan F.

  Warzawa er uhomogen. Der er den gamle bydel med kongeslottet frem for alt, og det moderne centrum rundt omkring og det i flere lag. Den gamle bydel og kongeslottet er ikke oprindelige, men genopbygget i årene efter 2. Verdenskrig. Tyskerne sørgede for st udradere byen på falderebet i 1944/45, så der kun stod sodsværtede tomter tilbage, Befolkningen - godt over en million - blev forjaget, mens hele den betydelige jødiske befolkning blev ekstermineret i koncetrationslejrene. Denne grumme del af historien kan aflæses på de utallige tavler til minde om tyskernes terror i form af virkårlige henrettelser. Et særligt og topmoderne audiovisulet museum fremstiller Polens og en af verdens største, men også mest tragiske begivenheder, Warszawas opstand i efteråret 1944. Den blev knust af SS, mens Den røde Hær stod stille på den anden bred af Wisla-floden og så til. Stalin ønskede den intellekutelle del af befolkningen udryddet og overlod arbejdet til nazisterne. Men Warszawa er også meget andet end krig og undergang Det er i dag en pulserende, vestlig metropol med et rigt teater, opera og koncertliv samt diskoteker og andre fornøjelser for de yngre generationer. Byen præges meget af studerende - ca. 200.000 - som gør bybilledet og livet moderne, let og sågar frivolt.De unge polske kvinder er et flot syn. Flere af dem kan oså træffes på museerne. Og det gælder ikke kun dem med avantgardekunst, men også Nationalmuseet eller sågar de imponerende millitærhistoriske museum. Polakker, unge som gamle, er stærkt hisotriebevidste, og det vil man altid kunne få sig en snak om på en af de utallige barer og cafeer. Også på engelsk, for det har de unge ingen problemer med. De ældre foretrækker som regel tysk. Endeligt et par ord om arkitekturen, der foruden den genopbyggede gamle bydel og det nye centrum fra det socialistiske regimes tid nu også omfatter højhuse i Manhattan-stil. De er koncentreret i bymidten med den opgave at danne en ring om Kulturpaladset, der ellers tårner sig over byen - en forhadt gave fra Stalin, men for dyr at rive ned. Barsk historie og levnde byens puls er Warszawa rigt leveringsdygtig i. Tag derned og dyk ned i alle mulighedrne.

  Tim J.  Mad & natteliv

  Midt i den gamle by ligger Na Prowinc en af de bedste italienske restauranter. Jeg har været på. Hvis man hellere vil prøve det helt store, skal man gå på Grand hotel, et fint gammelt hotel der ligger på Krakowskie Przedmiescie her bliver man taget imod af en uniformeret dørmand, der ikke kigger skævt til en selv om man ikke er i det stiveste puds. Maden er europæisk og veltilberedt af de bedste råvarer. Det er også her man på hotellets cafe, kan få en brunch af en kaliber, så selv de største spisere må kapitulere. Her bliver man opvartet at servitricerne hvis eneste opgave det er, hele tiden at sørge for der er mad på bordet, og det gør de. De lokale restauranter, hvor man får et solidt måltid findes overalt i den gamle bydel. Så hvis man ikke er bange for at prøve noget nyt, er det bare at træde indenfor, men pas på, hvis man ikke har tjek på det kulinariske sprog, kan det ende med en tallerken komave. Et andet helt specielt madsted finder man på hovedgaden Nowy Swiat her er et levn fra kommunisttiden her kan man for under 30 kr. vælger mellem et utal af solide retter. Formålet er at få et solidt måltid mad, så det er ikke den store udsmykning man finder i lokalet hvor belysningen udelukkende er neonrør. Maden tilberedes af små kraftige damer, der svirrer rundt i køkkenet, som der er frit udsyn til ved disken, hvor man selv henter sin mad. Man sidder tæt, og kommer let i kontakt med de lokale. Der er på ingen måde tale om folk der lever på gaden, gæsterne er folk der kommer fra de t fattige kvarterer, der findes udenfor bymidten.

  Lone L.

  Marriot har en skybar på 40. etage, hvor man kan nyde udsigten over byen. Check åbningstiderne, da der på visse tider af året kun er åbent fra kl. 20 om aftenen.
  Nomia er en super god cafe/restaurant, hvor man kan få lidt af hvert (suppe, diverse forretter og hovedretter). Hyggelig sted med atmosfære. Ligger i den gamle bydel med udsigt til Rynek Starego Miastra (torvet).
  Sense er en asiatisk inspireret cafe/restaurant på Nowy Swiat nr. 19. Rigtig god mad til rimelige priser. Den største ostetallerken jeg til dato har set - og jeg har set en del !!!
  Wedel Pijalnia (www.wedelpijalnie.pl). En chokolade cafe, hvor der både er cafe og butik. Her fås et utal af chokolade drikke med diverse smag.
  Hotel Bristol (beliggende på Krakowskie Przedmiescie). Flot gammelt hotel, som er en oplevelse i sig selv. Har en cafe til en kop kaffe samt gængs cafe mad som fx baguette, salater mv.

  Heidi

  Polsk frokost på en "Bar Mleczny" Direkte oversat betyder "Bar Mleczny" en Mælke, men skal ikke forveksles med en Milk Bar som i "A Clockwork Orange". En "Bar Mleczny" er et polsk cafeteria, som byder på billig og traditionelt polsk mad. Her kan man i løbet af dagen (normalt åbent fra 10-16) spise en 3 retters menu for ca. 10 zloty (ca. 20 kr.). Cafeteriaer blev indført af de kommunistiske myndigheder i 60erne, som et tilbud til specielt fabriksarbejderne. Navnet stammer fra 80erne, hvor kød blev rationeret. I dag serverer cafeteriaerne stadig traditionelle retter, som hovedsageligt er vegetariske og baseret på mejeriprodukter (eks. Pierogi), men det er også muligt at få eksempelvis fisk og polsk pølser (Kielbasa). Prøv eksempelvis Bar Mleczny Bambino på Krucza 21.

  Morten L.  Shopping

  Hvis man er til marked med kopivarer billige sko, tasker og makeup, byder byen på en hal så stor, at man nemt kan bruge en hel dag her. Hvis det er et indkøbscenter man vi besøge, og gå efter de varer vi kender fra vores egne centre, så finder man et helt nyt center bygget som en stor glasboble, hvilket gør at man får glæde af dagslyset, og det giver en god følelse. Man kan også vælge det nybyggede kvarter hvor mærkevarer butikkerne ligger side om side, og til en pris der er til at betale. Går man i den gamle bymidte, er det de lokale forretninger der byder sig til, og man skal ikke rundt om mange hjørner, før man finder de forretninger de lokale bruger.

  Lone L.

  Warszawa er måske ikke det helt oplagte rejsemål, men der tager man helt fejl. Polens hovedstad, er et myldrende liv. Med en helt anderledes kultur, end det vi kender til i "vesten". I disse økonomiske trange tider, ville det være en god shopping mulighed, og også en oase af kultur, i den million by, der blev jævnet med jorden i 2. Verdenskrig. Polens valuta zloty, er gået meget ned, i forhold til eks. D-kr. Hele turen er betalt med gode indkøb og oplevelser. Det er jo nemt, at sætte sig i et SAS fly, og lande i en meget spændende by, der hele tiden udvikler sig i vestlig retning, men har samtidigt bevaret, en helt speciel stemning, som vi som fastboende i Polen, har oplevet mange gange. Der er utallige muligheder i Warszawa, med de kulinariske smagsløg in menté.

  Ole S.

  Fantastiske shopping muligheder i Arkadia Indkøbscenter Warszawa angiveligt det største shoppingcenter i central europa

  Henrik N.

  Indkøbscentret Promenada udenfor centrum er virkelig godt med masser af kendte mærker til fornuftige priser, og centret er ikke specielt "crowded" pga. sin beliggenhed.

  Klavs H.


  Andet

  Absolut et besøg værd, men gør sig bedst (som de fleste storbyer), når vejret tillader at man opholder sig udendørs.
  Le Régina Hotel (www.leregina.com) er et virkeligt godt hotel til prisen - beliggende i den gamle bydel, som har en helt anden charme (synes jeg :-) i forhold til den mere moderne bydel med de internationale hoteller. Le Régina Hotel har både svømmebassin/fitness rum samt tøfler og badekåbe på værelset.

  Heidi

  Jeg kan anbefale hotellet Hotel Le Royal Meridien Bristol,
  Adresse: KRAKOWSKIE PRZEDMIESIE 42 44 BLANK Warsaw POLAND PL

  Det ligge klods op ad presidentboligen, og hvis man kan forestille sig presidenten har soveværelse ind mod hotellet, så kan man jo sige at man sovet side om side men den polske president.

  Der findes i Warszawa flere gode microbryggerier, hvor der også serveres mad, som man ser det på bryggeriet Apollo, i København. Det kan anbefales, men de steder jeg var, var det nødvendigt at bestille bord i forvejen.

  I tur gennem den "gamle" bydel er altid en gåtur værd.
  Jeg fandt at bla. sølv og guld kan købes billigere her end i DK.

  tbu

  Hotel SAS Radisson har nogle meget fine priser, når man overnatter fra fredag til mandag. Du kan bestille opholdet på deres hjemmeside: http://www.radisson.com. Og så får du oven i købet 300 bonuspoint for hver nat. Kommer du før fredag eller rejser senere end mandag, kan du ikke få overnatningen til den lave pris. I så fald, skal du foretage to reservationen. En til den billige week-end takst og en anden for de andre dage.

  Der er flere muligheder for at shoppe. Det mest centrale er det nye store indkøbscentre ved siden af banegården. Et andet godt sted er Galeria Motokow, der ligger i den sydlige del af byen - lidt yden for centrum. Sporvogn nr. 18 går derud. Der er også andre - men de fulgte lidt andre ruter. Så det kan anbefales at forhøre sig på hotellet.

  Der er mange spisesteder i Warszawa. En af de gode er en typisk polsk restaurant indrettet som et bondehus. Jeg kan ikke kan huske navnet på stedet, men den ligger på hjørnet af Grzybowska og Walicow - 5 minutters gang fra SAS-hotellet. En anden mulighed er "the mexican", Foksal 10A. Lave priser og store portioner. Og jo, de skyder også med legetøjspistoler og man kan blive fotograferet og få sit billede hængt op. Endelig er det et must at aflægge toilettet et besøg. Men der er kommet mange nye spisesteder på Foksal og Nowy Swiat, så der er noget for enhver smag.

  Den bedste guide er "In your pocket", der udleveres gratis på mange hoteller. Den ligger også på: http://www.inyourpocket.com.

  Alt i alt: Nyd turen til warszawa - og slap af.

  Henry

  Vi anvender cookies til at gøre din oplevelse så god som mulig. Ved at anvende dette websted accepterer du vores cookie-politik