LAND

SPROG

MIN LUFTHAVN

  ONE WAY FRA
  Seværdigheder

  Seværdigheder

  Wien er en gammel europæisk kejserby, der har fungeret som hjemsted for Habsburg-slægten – en af Europas mest kendte fyrsteslægter. Wien bærer stadig i høj grad præg af sin noble fortid som kejser- og fyrsteby, idet der overalt i byen findes overdådige bygninger.

  En af Wiens mest spændende seværdigheder er det gamle kejserslot Schönbrunn. Slottet stod færdig i begyndelsen af 1700-tallet og afspejler den østrigske adels overdådige livsstil i denne periode. Schönbrunn huser desuden verdens ældste zoologiske have- Tiergarten Schönbrunn.

  Hofburg, et andet af Wiens berømte slotte, er også en stor turistattraktion. Hofburg var hjemsted for flere fyrster og kejsere og Marie Antoinette, der senere blev Frankrigs dronning, blev født på slottet i 1755.

  Wien kan desuden prale af mange kirker, der tiltrækker mange besøgende hvert år. En af de mest kendte er Stephansdom, middelalderdomkirken med det 137 m. høje tårn og byens bedste udsigt. På trods af Wiens lange og ædle kulturarv, er byen dog også en moderne og dynamisk storby. Det nye Museumskvarter omkring Museumsplatz er et mekka for alle kunstinteresserede. Området er, som navnet antyder, spækket med museer for både moderne kunst, arkitektur og dans. Området syder desuden stadig af liv efter museernes lukketid, for så åbner områdets barer og restauranter, og Wiens trendsettere mødes til drinks.

  Vi anvender cookies til at gøre din oplevelse så god som mulig. Ved at anvende dette websted accepterer du vores cookie-politik