LAND

SPROG

MIN LUFTHAVN

  ONE WAY FRA
  Rejsetips

  Rejsetips

  Flyv med SAS til Ålesund

  Ålesund rejsetips

  Her kan du finde rejsetips om Ålesund. Rejsetipsene er indsendt af SAS kunder, som er kommet med inputs til din rejse til Ålesund. Du kan finde gode råd til, hvad man kan opleve i Ålesund, tips til gode restauranter og mange andre rejsetips.

   

  Rejsetips om Ålesund indsendt af vores kunder

  Seværdigheder

  Flyv til Ålesund, og se en fantastisk by, sejl med Hurtigruten til Geiranger, bustur til Trollfjellet. Det slår alt, og det kommer fra min kone, som ellers er storbymenneske.

  Frank N.

   

  Atlanterhavsveien - en vejstrækning langs den mest rå kyststrækning, fra fastland til øer og holme næsten helt ude i Atlanterhavet. Over broer som snoer sig yndefyldt og i takt med strabadserne de skal tåle i dette vilde naturområde. Veien starter/slutter i Bud, som var en vigtig havn under II Verdenskrig og som også kan vise et imponerende fuglereservat på under 1 kvm. Og maden ..... I nærheden af Ålesund ligger også Ormen Lange - det helt fantastiske ingeniørprojekt med kæmpe enorme gasledninger fra den Norske kyst til Skotland og England hen over havets bund. Ålesund ligger kun få timers kørsel fra det helt ufattelige rå, vilde og utæmmelige Trolltinnerne i Romsdalen, hvor verdens værste extreme sports udøvere sætter livet til i håbet om at beherske bjerge, tinder, vand, vind, lys og temperaturer, som ikke vil lade sig tæmme. De dybe fjorde og fjellene er uhyggeligt spændende at opleve på ethvert tidspunkt af året. Hvis du tør.

  Kirsten L.

    

  Ålesund ,Med en lille levende havn omgivet af et fantastisk kuperet landskab med en tæt koncentreret men fredeligt by præget af et unikt Art-nuveau miljø. De snævre gader og arkitektonisk spændende huse rummer oplevelser til dejlige slentreture. Skal man forkæle sig selv er et besøg på den gode restaurant "Sjøbua" som ligger lige på kajkanten, en en fin kulinarisk oplevelse. En usædvanlig smuk og dejlig by.

  Ebbe G.  Mad & natteliv

  Besøg en af Norges allerbedste fiskerestauranter på havnen i Ålesund. Fantastisk atmosfære og gastronomi i høj klasse uden snobberi. Navnet er Sjöbua - prøv monk- eller catfish.

  Lars G.  Andet

  Fantastisk by med rigt bykiv i den flotte arkitektur i jugendstilen. Flotte fjorde og fjelde og en køretur udover det usædvanlige ud i det flotte vand på Atlanterhavsruten, hvor man km efter km kører ad smalle veje og flotte broprojekter for endelige at lande langt ude i Atlanterhavet. En fantastisk fornemmelse på disse forbundne øer og også på hotellet at skue ud over Atlanterhavet og vide at nælste stop lige over er langt væk over det øde vand til Labrador i Canada. Fantastisk fornemmelse- helt pioneeragtig. Gode restauranter og gode indkøb i øvrigt. En gæstfri befolkning og god mulighed for vandre ture op over byen. En perle som mange desværre ikke kender til - en verden så langt væk og så alligevel så tæt på. Norge når deet er bedst.

  Jane V.

   

  Fantastisk smuk natur - mulighed for skisport i lokalområdet - godt udg. pkt. for ture til Trondheim + Bergen.

  Michael R.

    

  Ålesund er et oplagt udgangspunkt for naturoplevelser, der ikke findes bedre i hele verden. 1 time og 20 minutters flyvning fra København! Tager man bus eller bil fra Ålesund til fx Åndalsnes eller Isfjorden åbner der sig en fjeldverden med uanede muligheder for udfoldelse både sommer og vinter. Vinteren byder på sne i enorme mængder fordi fjeldene ligger så tæt på vandet. Bjergene i Romsdalen er perfekte til randonné-skiløb, hvor man selv transporterer sig op på en top og derefter står ned i uberørt puddersne. Denne sportsgren er under hastig udvikling, i takt med at flere og flere opbygger stor erfaring i skiløb. Der findes bakker i alle sværhedsgrader fra de meget stejle, der kræver meget stabile sneforhold for at kunne køres sikkert til de mere flade, der kan køres sikkert under alle forhold. Pga. det varierede vejr vil der som regel være fine dage med sol efter kraftige snefald, hvilket åbner mulighed for ski- og naturoplevelser i verdensklasse. For de mindre erfarne skiløbere er der mulighed for flotte gåture - enten på snesko eller i dalen i vandresko. Uanset hvad vil man kunne nyde en enestående udsigt hvor kombinationen af høje, stejle bjerge, dybe fjorde og frodige dalbunde giver en oplevelse for livet! Om sommeren er der mulighed for vandreture i de samme fjeldområder med udnyttelse af de mange lyse timer. Anbefalet rejsetid: marts-september.

  Morten L.

   

  Ren naturoplevelse. Det er et konstant sug i maven, når man kører omkring Ålesund. Spis i naturen. Der er masser af borde og bænke, og du tilbereder din medbragte mad ude i den firske luft. Du kan overnatte i telt i fjellene og blive opladt til hverdagen igen.

  Marianne H.

  Vi anvender cookies til at gøre din oplevelse så god som mulig. Ved at anvende dette websted accepterer du vores cookie-politik