LAND

SPROG

MIN LUFTHAVN

  TUR RETUR FRA
  Turistinformation

  Turistinformation

  Fly direkte til Beijing dagligt fra København med SAS. Book billetter her på sas.dk!

  Beijing (også kaldet Peking) er hovedstaden i Kina og landets næststørste by (efter Shanghai) med ca. 12 millioner mennesker. Her findes der moderne bygninger i herlig blanding med arkitektoniske og historiske perler. Bestil fly til Beijing.


  Seværdigheder i Beijing

  Den Himmelske Fredsplads, hvor Mao Zedong udråbte folkerepublikken Kina i 1949, er et naturligt udgangspunkt til at komme rundt i den enorme by. Hovedporten Chang´an strækker sig fire mil fra øst mod vest. Det siger noget om størrelsen.

  Nord for Den Himmelske Fredsplads ligger Kejserpaladset, også kaldt "Den forbudte by", med rundt regnet 25.000 besøgende hver dag. Navnet "Den forbudte by" kommer af, at området kun var forbeholdt kejseren og hans hof og adgang var strengt forbudt for alle andre i mere end 500 år. Byen blev påbegyndt af den tredje kejser i Ming-dynastiet og var færdig 14 år senere i 1420.

  Sommerpaladset (Yiheyuan) er også et besøg værd. Det ligger ca. 5 km nordvest for Beijing-universitetet. Dette var feriested for kejseren og paladset er et prægtigt syn af haller, tårne, gallerier, pavilloner og broer i smukke omgivelser.

  Tiantan-parken er et smukt område, hvor kejseren gennemførte ofringer til himlen ved vintersolhverv. Den ligger i Beijings sydlige udkant og dækker et område på 270 hektar.

  Du kan ikke besøge Beijing uden at tage turen til Den kinesiske mur, som er en af verdens mest berømte arkitektoniske konstruktioner. Muren var oprindeligt udtænkt som et forsvarsværk og er de fleste steder mellem 6 og 10 meter høj. Muren blev fuldført i 1600-tallet under Ming-dynastiet og falder delvist sammen med en ældre mur, som blev påbegyndt i år 300 f.Kr. Læs mere om seværdighederne i Beijing.


  Hvad skal man lave i Beijing?

  Shopping

  Beijing byder på områder med livlige markeder, teateropvisninger og et rigt udvalg af kunsthåndværk. Et marked, du bør tage på, er Silkemarkedet, hvor du virkelig kan gøre et kup, når det gælder tøj – alt fra silke til sportstøj. Her gælder det om at "prutte" om prisen. Kvaliteten er stadig høj, selvom prisen går ned, men pas på kopiprodukter. Er du ude efter mere internationale butikker, så finder du også det. Butikkerne er forholdsvis dyre, men kineserne handler her alligevel. Den enkleste måde at komme rundt på er på cykel. Du kan leje cykler på de fleste hoteller eller i udlejningsbutikker. Husk et kort. Læs mere om shopping.


  Museer

  Beijing har selvfølgelig også mange museer. De mest kendte, foruden Kejserpaladset, er Sommerpaladset og Himmelens tempel. Et godt tip er at få fat i seneste udgave af "Beijing Scene" - en ugeavis på engelsk som har godt og aktuelt stof om, hvad der sker rundt omkring i byen. Beijing er en anderledes storby oplevelse. Læs mere om kunst i Beijing.


  Mad

  Beijing er også byen for de store madoplevelser. Ikke nødvendigvis kinesisk mad, men mad fra alverdens hjørner. Du bør prøve selve symbolet på kinesisk gourmetkunst – Pekingand glaseret i sirup og stegt i stenovn. Denne serveres gerne hel med alt intakt. Et besøg på et af byens mange the-huse er også at anbefale. Her får du præsenteret kinesisk kultur, akrobatik og anden underholdning - plus al den the du kan drikke.


  Transport

  Lufthavnsinformation (Afstand til centrum er ca. 25 km) Taxi – Taxiholdeplads ved terminal 1 og 2 Bus – Udenfor terminalerne (tager ca. 60 minutter til centrum). Læs mere om transportmulighederne i Beijing.

  Vi anvender cookies til at gøre din oplevelse så god som mulig. Ved at anvende dette websted accepterer du vores cookie-politik