LAND

SPROG

MIN LUFTHAVN

  ONE WAY FRA
  Transport

  Transport

  Fra Roms lufthavn kan du komme til Rom centrum med tog eller taxa.

   

  Tog:

  For at komme hurtigt til Rom centrum kan du tage hurtigt toget, Leonardo Express, fra lufthavnen til Roma Termini banegård, og derfra kan man tage metro, busser og andre toge. Lufthavns-toget kører fra kl. 6 om morgenen til kl. 23 om aftenen, hver 30. minut. Turen tager omkring 30 minutter, og koster ca. €11.

   

  Taxa:

  Udenfor lufthavnen er der taxa holdepladser. En almindelig dagstur fra Rom lufthavn til centrum koster ca. €40-50 for 4 personer inkl. bagage.

   

  Transport i Rom:

  Infrastrukturen i Rom er meget omfattende. Der er gode muligheder for at komme rundt i Rom, og gode forbindelser videre ud til andre nærtliggende områder.

  Hovedbanegården, Roma Termini er knudepunktet for det meste af det offentlige transport-system. Metroen, Metropolitana, som har to linjer, Linje A & Linje B, krydser hinanden her, og dækker store dele af det centrale Rom

  Ferrovie urbane, hedder togene der kører i det centrale rom. Der findes her 3 linjer, der henholdsvis kører fra Roma-Lido, Roma-Pantano og Roma-Viterbo, og som dækker de områder hvor metroen ikke kører. Hvorimod Ferrovie regionali, dækker Rom's yderpunkter med 8 linjer.

  Billetter kan ikke købes i busser, metro og toge, men skal derimod købes på stationerne, i automater eller i kiosker der skilter med ATAC, som er det lokale bus- og togselskab. Der findes forskellig varighed for billetterne - du kan købe en billet for en time, en dag, 3 dage eller en uge, og priserne varierer ligeledes fra €2 til €16. Billetten kan bruges på alle transportmidler, den skal blot stemples ved turens start.

  I Rom kører der natbusser fra midnat til kl. 5.00 om morgenen. Busserne er mærkeret med et "N" foran rutenummeret, og dækker hele Rom centrum og store dele af yderområderne.

   

  Touristic Roma Pass:

  Med et Touristic Roma Pass kan du rejse ubegrænset i Rom's metro, bus og tog og opleve Rom med rabat. Kortet giver adgang til bl.a. museer, teaterforestillinger, musikarrangermenter, og sightseeing i Rom.

  Vi anvender cookies til at gøre din oplevelse så god som mulig. Ved at anvende dette websted accepterer du vores cookie-politik