LAND

SPROG

MIN LUFTHAVN

  ONE WAY FRA
  Rejsetips

  Rejsetips

  Rom rejsetips

  Tænker du på at tage en tur til Rom, kan du på denne side finde gode rejsetips til turen. Du kan bl.a. finde tips til udflugter med børnene og spændende steder, der kan opleves i Rom. Hvis du længes efter at komme ud at opleve en masse ting, så book din rejse nu.

   

  Rejsetips fra Rom indsendt af vores kunder

  Herunder finder du rejsetips indsendt af vores kunder. Vi har inddelt i kategorier for at gøre det nemmere for dig at finde den information der passer bedst til dig.

   

  Seværdigheder

  Palertinerhøjen og Colloseum. Da der altid er kæmpekø ved indgangen til Colloseum fandt vi ud af, at hvis man købte billetter til Palertinerhøjen og så den del af området først, så gælder billetten også som adgang til Colloseum og på den måde kan man gå uden om køen og direkte ind. Ved billetlugen til Palertinerhøjen er der aldrig lang kø.

  Claus S.

  Det er imponerende at stå inde i Pantheon og kigge op på en kuppel der er 47 m. i diameter og som er lavet (bygget) for ca. 2000 år siden.

  Carsten N.

  Rom er byernes by - bo centralt i byen og se alle seværdighederne til fods - spis der hvor Italienerne selv spiser, f. eks. i det jødiske kvarter langs Tibern, super mad (ikke jødisk) til billige penge.

  Mark B.

  Jeg kan varmt anbefale at gå tur i Rom aftenen. Den ellers så travle by falder helt til ro og menneskemængderne svinder - og stadig så mange at det ikke føles øde og utrygt. Langt de fleste seværdige bygninger er oplyste, inkl. Forum Romanum og det hele tager sig utrolig flot ud.

  Birgitte B.

  Hvis man under sit besøg i Rom, påtænker at se Forum Romanum, Palatinerhøjen og Collosseum - det gør de fleste vel :-) - så kan det helt klart svare sig at købe en samlet billet til alle tre seværdigheder. Køb billetten ved indgangen til Palatinerhøjen, alternativt ved indgangen til Forum Romanum. Køerne ved specielt Palatinerhøjen, er MEGET kortere end ved Collosseum. Ovenstående er mest oplagt hvis man er af sted på en kort (weekend) tur. Er man af sted i længere tid kan man med fordel investere i et Roma Pass, som giver adgang til en masse seværdigheder, museer samt den offentlige transport (Dette kort koster EUR 23). God tur til Rom!

  Carl L.

  Når man er i Rom skal man se Colloseum, men problemet er at der er en djævelsk lang kø. Denne kø kan undgåes hvis man i stedet for styre direkte imod Colloseum fortsætter 100 m. op ad vejen(V.d. S. Gregorio) til Forum Romanum(hvor der sjældent er kø), hvor man køber en kombinations billet til både Forum Romanum og Colloseum. Dernæst kan man gå uden om køen ved Colloseum og direkte ind. Håber det kan bruges.

  Emil A.

  Det er muligt at booke en tur under Peterskirken til de gamle udgravninger. Der må max komme 200 der ned om dagen, men det er en meget spændende tur med guide.

  Hanne B.

  Hvis man ønsker at besøge Colosseum, kan man forkorte ventetiden markant ved at købe entréen ved Forum Romanum, da der ingen kø er her, og billetten gælder til begge seværdigheder. Man kan på den måde springe den store kø over.

  Cecilie H.

  Bag Colosseum findes Palatinerhøjen, som er et meget spændende område og som har en fantastisk udsigt. Omkring Colosseum er der mulighed for at finde en engelsktalende guide, der kan give en rundtur i Palatinerområdet, så udbyttet bliver væsentligt større. Endvidere bør man ikke snye sig selv for at tage den alm bus ud til katakomberne. Spørg på hotellet for buslinier.

  Naja G.

  Vi var i Rom i det tidlige forår, hvilket var skønt, fordi vejret var meget bedre og lunere end i lille Danmark. Vi var i byen i fire dage med tre overnatninger og nåede at se alt det, der "skulle" ses. Vi boede lige i udkanten af centrum, hvilket var rigtigt lækkert, da vi boede i gåafstand fra alle seværdigheder. Specielt Colosseum var en helt fantastisk oplevelse for os. Og da vi havde betalt entré til det, så kunne vi også besøge de øvrige seværdigheder i området ganske gratis. Generelt er Rom så absolut et besøg værd - der er smukt og virkeligt seværdigt over alt i byen, maden er skøn, og man får gearet helt ned, da folk i Rom så absolut ikke har travlt.

  Conni S.

  Rom er en fantastisk by som har næsten det hele. Der findes så mange muligheder som man kan vælge efter behag og efter hvor lang tid man har. Man keder ikke i Rom.

  Jørgen J.

  Rom er en dejlig by. Lad turen gå op til et kloster, hvorfra du kan se Peterskirken igennem et nøglehul hvor der er en alle af lauerbærtræer. Jeg har foto derfra. Turen op er stile og rolig og ike mange tourister. Snyd ikke dig selv for sådan en tur - udsigt.

  Inge J.

  Se det nye kultur-center Parco della Musica, lavet af den italienske arkitekt Renzo Piano. Centeret er beliggende i den nordelige del af byen, tæt på det Olympiske stadion fra 1960, som også helt sikkert er et besøg værd. Et udendør romersk-inspireret teater er centrum for de tre koncert sale, og de tilhørende bygninger. Ind mellem koncertsalene er der under opførelsen fundet romerske ruiner. En resturant er beliggende i den første del af bygningen, denne resturant er meget propulær, og servere rigtig god mad. Centeret er populærtblandt lokalbefolkning - og er ikke turistpræget, ligesom den indredel af Rom, nærmere betegnet den gamle-bydel. Hvis man skulle have mulighed for at tage på en tur, kan man tage på en lidt længere en og besøge den nordelig del af landet - nærmere betegnet området Piedmont, hvor byen Torino er regionsby. Denne er også utrolig smuk, med gamle renæssanse og barok bygninger. Byen var været hovedsæde for kongedømmet i Italien, og dette ses tydeligt på arkitekturen og byens struktur. Her kan man besøge den gamle Fiat fabrik, der i dag er lavet om til et forretningscenter, men der er stadig mulighed for komme op på toppen af bygningen, hvor den gamle FIAT-test bane ligger. Ved siden af ligger et lille madcenter EATALY med dejlige italienske råvarer, der er af højkvalitet. En af Italiens kulturelle og fantastiske sider er, deres åbne markeder der beliggende mange forskellige steder rundt omkring i de store byer. Disse markereder er fantastiske og dejlige at gå rundt på. - om man kan finde nogle fantastiske fund på disse markeder.

  Bettina A.

  En rigtig god ide, når man er i Rom og gerne vil besøge Peterskirken og Vatikanet, er at gå ind på Vatikanets hjemmeside, der kan man booke forskellige guidede turer f.eks en guided tur i Vatikan haven, en meget speciel oplevelse. Samtidig undgår man den enorme kø, idet man får tilsendt bekræftelse og tidspunkt på mail.

  Vibeke A.

  Det er dejligt at bo centralt. man kan gå til de forskeliige museer, fondtainer og opleve befolkningen på tæt hold Aftal altid en fast pris med taxaerne og helst på et stykke papir. Rom er pæn og ren. Der er mange gode steder at spise i de små sidegader.

  Bent L.

  Gå omkring solnedgang op på Capitol og frem højre om rådhuset, lige bagved har man den skønneste udsigt og stemning over Forum Romanum.

  Susanne S.

  For et par år siden i maj måned tog mine forældre og jeg en forlænget weekend til Rom i forbindelse med min fars fødselsdag. Vi fløj med SAS tidligt en morgen, og allerede kl. 10.30 havde vi tjekket ind på vores hotel og fundet os rigtig gogt til rette. Super hyggeligt hotel i rigtig italiensk stil med terraccottafarver og marmorgulv og -figurer. Det var et fantastisk maj-vejr. Rigtig varmt og sommerligt. Vi havde desværre kun 4 dage til rådighed, men med den tidligere ankomst, havde vi rig mulighed for allerede at få en masse ud af dagen. Vi havde delt Rom op i 4 dele på et lamineret bykort, hvor vi på forhånd havde afkrydset, hvad vi gerne ville opleve, og så var det jo nemt at tegne ruter ind. Vi havde nemlig besluttet, at vi ikke ville benytte os af det ellers godt fungerende undergrundsbanesystem, da man oplever meget mere til fods. Og husk endelig at kigge opad, når der spadseres rundt i dejlige Rom. Der er utrolig mange flotte bygninger. Vi brugte 4 dage på at vandre hele Rom rundt. Vi så bl.a. Den Spanske Trappe, Forum Romanum, Colosseum, Peterskirken, Minerva Medica-templet, Marius Trofæer, Santa Maria Maggiore, Trevifontænen, Caffe Greco (hvor også H. C. Andersen har drukket kaffe... Ja, man kan jo næsten ikke komme nogle steder, hvor ikke også han har været), Piazza del Popolo, gået langs og over Tiber-floden, Piazza Navona, Piazza del Quirinale, Pantheon, Castel Sant´Angelo, Tiberøen, Marcellus-teatret, Vittoria Emanuele II, Palatinerhøjen, San Giovanni in Laterano-basilikaen oh meget, meget mere. Vi gik mange kilometer hver dag. Det var tidligt op til morgenbuffet og så ud og opleve storbyen til sen aften. Vi holdt korte frokostpauser med lækre varme sandwich, da tiden jo var lidt knap med vores store program. Om aftenen hyggede vi os på små hyggelige restauranter, vi tilfældigt kom forbi, og som tiltrak vores interesse. Jeg kan godt love, at vi sov rigtig godt om natten. Det var et lidt hårdt program, men da vi efter de 4 dage sad i flyveren på vej hjem, var vi rigtig glade for alle oplevelserne. Rom er en fantastisk by med noget for enhver. Vi går meget op i seværdighederne og gjorde derfor ikke meget ud af shopping, afslapning osv. Der er SÅ meget spændende arkitekturisk og historisk i Rom, at man bare betages,- også uden at have det store forhåndskendskab, ud over turistbøgerne. Prøv at stå ved Colosseum og/eller Forum Romanum og forestil dig så, at du er langt tilbage i tiden, hvor romerne gik rundt her i deres hvide kjortler og en grøn laurbærkrans om hovedet. Og se på disse ruiner. Hvor er det fantastisk at så meget af det, er bevaret. Jeg faldt fuldstændig over denne atmosfære, der var der på pladsen. Rom er en oplevelse værd. Det kan varmt anbefales. Næste gang vil jeg dog tage en noget længere ferie, så der også bliver tid til bare at sidde og slappe af og nyde den italienske stemning. Bare sidde og se på, men også stadig bevæge mig rundt til fods og opleve en masse. Bare gå rundt i de forskellige gader. Se hvad der kommer, og samtidig bane vejen hen til alle de kendte steder og pladser.

  Bettina T.

  Lær byen at kende set fra Rundtursbus. Det giver et fantastisk billede i ens hoved til senere brug og kan spare en for mange skridt især i en storby. Da Rom jo er en fantastisk by med mangeartede former for kunst og historie. Skal der jo være plads til at nå det hele.

  Anne A.

  Tag gode vandresko, sandaler eller løbesko med til Rom, for centrum er på så lille et område, at man kan gå rundt og opleve en stor del af byens seværdigheder, og det er en særlig spændende oplevelse.

  Mette H.

  Besøg Kejser Neros nyligt udgravede hus Domus Aurerus, som ligger lige ved siden af Colosseum og er mindst ligeså spændende. "Huset" er rigt udsmykket og en spændende del af Roms historie. Lang tid efter tildækningen af huset fandt Michelangelo og andre af datidens kunstere deres stilart baseret på hvælvingerne i Neros hus - og det eneste man kunne se, da huset var begravet.

  Christian L.  Kultur og museer
  Den ultimative kulturrejse kan kun gå til Rom, da man i denne fantastiske by finder ca. 50% af alle verdens kulturseværdigheder. En gang Rom, altid Rom, og man er solgt.

  Jakob P.

  Hvis det er kultur man vil se så er Rom byen man skal rejse til , men det er ikke nok med nogle få dage , man skal bruge 8-10 dage men så ser man også det hele.

  Lasse H.

  Er du pensionist kan man mod forevisning af sygesikringsbeviset få rabat på indgangsbiletten til Coloseum. Det fik vi sidste år, de kendte godt nok ikke den form for bevis, men det var det vi havde,så gad de ikke høre mere på mig.

  Birgit K.  Mad & natteliv

  Alletiders enoteca tæt på Piazza Navona: Enoteca Cul DeSac P.zza Pasquino

  Emma-Maria P.

  Når man tager til Rom og hvilken som helst anden storby kan det godt være lidt svært at vide hvor man skal gå hen, hvis man gerne vil i byen på gode lokale steder og ikke altid i de mest turistede områder. I Rom ligger en fantastisk bar med en blanding af det hele. Den er godt nok ejet af 2 danskere, men stemningen er lokal og den er populær blandt byens studerende. Der er tidligere på aftenen amerikansk fodbold på storskærm, hvis man er interesseret i den slags. Et godt alternativ til Trastevera-området. Baren hedder "On the Rox" og ligger på Via galvani,54, Roma (Italia). God fornøjelse.

  Janni D.

  Midt i den evige stads mylder og tætte trafik, bør man give sig selv et pusterum og besøge La Tazza d'Oro, som ligger lige ved Pantheon. Her serveres intet mindre end verdens bedste Cappuccino, som kan få englene til at synge. Husk at betale ved skranken inden den vidunderlige caffe indtages ved disken. Når byens mange historiske sights er fordøjet kan det varmt anbefales at søge hen til Ristorante Il Chianti lige rundt om hjørnet ved Fontana di Trevi. Her får man en super lækker middag til meget rimelige penge, og med en ægte lokal romersk atmosfære. Buon appetito!

  Hans N.

  Prøv den skønne lille chokoladebutik på Piazza del Panico - fantastiske påskeæg!

  Signe F.

  Restaurant Al Ceppo er stort set uden turister og maden er fantastisk. Restaurant Sele e Pepe er en sjov uformel oplevelse til frokost.

  Torben V.

  En romantisk rejse til Rom slår simpelt hen alt. Bo på et hotel i den gamle del af Rom. Her fra kan man gå til de mange atraktioner i Roms centrum. Coloseum, Palatiner højen, Forum, Pantheon, Calacares termer, Piazza Navona og ikke mindst Peterskirken. En af de steder der kan forsvinde i mængden er Sant Clemente som er en kirke, der ligge oven på 3 gamle "kirker" med et kult tempel i bunden og en gade fra det gamle Rom dybt under jorden. Efter en dag med besøg til Roms serværdigheder, bør dagen sluttes med en middag i Trastevere, som er det sted hvor romerne selv spiser. Det er her man møder det romerske køkken og den italianske facon, uden alt det turistede "gejl". Aftenen sluttes selvfølgeligt med kys og kram foran den oplyste Trevifontene.... Thats amore... ;-)

  Toben O.

  I en lille gade mellem Pantheon og Trevi fontænen ligger en isbutik med over 100 slags hjemmelavet italiensk is. Det er paradis for slikmunde, og himmelsk at nyde mens man sidder ved Trevi fontænen og slapper af efter en god middag i varmen.

  Brian A.

  Skøn restaurant - lille med ca. 6-8 borde. Intet menu kort så hold ørerne stive. Il Posto Accanto Ristorante Tommasi

  Karen S.

   Spis på de små hemmelige lokale restauranter i Trastevere i Rom.

  Morten J.  Shopping

  Rom er en virkelig fed by at gå på shopping i, der er mange lækre små forretninger med det nyeste designer tøj og selvfølgelig alle de store "flag ship stores" tæt ved den spanske trappe. Man kan gå længe og blive misundelig og ærgre sig over at man ikke er millionær med alle de lækre, sko, tasker, acessories og tøj man kan bruge dage på at kigge på. Men hvis man gerne vil have nogle flere af de lækre designer varer med hjem findes der ca 45 min. kørsel ude for Rom et stort Designer Outlet, Castel Romano. Det er en hel by bygget op med butikker fra alle de store mærker, Burberry, Pal Zileri, Zenga, Calvin Klein, Dolce & Gabbana, La Perla, Diesel, Bare for at nævne nogle. Butikkerne er indrettet lige så lækkert som hvis man går i en almindelig butik - men her er der besparelser på 30-70% at hente på den forrige kollektion og lidt af den nye. Ekspedienterne er søde til at hjælpe og finde den rigtige størrelse og varen bliver pakket lige så fint ind som hvis du køber dem i de store butikker i Rom. Det er nemt at finde derud i Bil og hvis man ikke har mulighed for bil kan man ringe til dem dagen før og aftale bus transport fra Roms Centrum. Bus transport koster 21 Euro pr person og så får man 3 timers rådighed i det lækre Outlet. Turen derud er spændend at køre gennem Rom og ud af byen mod havet, så man får samtidig set lidt af Rom på vejen og man får mulighed for at købe en masse lækkert designer tøj til en meget favorabel pris hvor alle kan være med.

  Frederik D.

  De bedste og billigste sko og støvler i Rom finder du - sjovt nok - det mest turistede sted. Nemlig lige overfor Fontana di trevi.

  Christina R.

  Rom i februar er fantastisk med sol og udendørsservering. Shoppemulighederne er ad legio og der er altid i februar udsalg med optil 70% rabat. Specieltområdet nedefor den Spanske Trappe er forrygende. Få fat på en god taxa, det er billigt, og lad føre rundt i Rom, det er bedre end mange af turistbusserne.

  Jens M.  Rejs med børn
  De små gader i det Jødiske kvarter og fortælle historierne bag er en god oplevelse - der kombinerer shopping, storby, kultur og historie.

  Lars N.

  Hej Vi nyder at rejse med vores børn, men det er ikke altid at forventninger til ferie er ens (forældre/børn). Vi booker altid hus/lejlighed/hotel med pool. Når vi nyder poolen de første dage, så er der ro på familien. Så lejer vi en bil. Vi vælger så en dag med oplevelser kultur/børnpark/vandring, næste dag pool eller lige omkring, dagen efter der så på tur igen. På den måde får vi slappet af og oplevet en masse og alle behov bliver tilfredstillet. God ferie.

  Janne B.  Andet

  Bo på bed and breakfast i villakvarter med de lokale i gå afstand til centrum og skønne romantiske restauranter om aftenen. Bed & Breakfast Gianicolo - Bed & Breakfast Viale 30 Aprile 14 Rome (Roma) Italy.

  Gitte P.

  ROM, en fantastisk by der byder på alt fra rigtig god mad, kultur som ingen andre steder i Verden, og alt sammen i gå-afstand.

  Henrik G.

  Ved ophold i Rom kan hotellet Domus Sessoriana helt klart anbefales ! Det er en fløj i et stadig fungerende kloster og kirke (ret berømt kirke endda), og SÅ meget bedre og mere stemningsfyldt end de middelmådige turisthoteller. Og priserne er endda ikke højere, snarere tværtom!

  Morten S.

  Når du besøger Rom om sommeren kan der være temmeligt varmt. Rom har mange fontæner, så hvis du medbringer en vandflaske, har du FRISK, RENT og GRATIS vand hele tiden.

  Karin J.

  Når du er i Rom, så tag toget fra Terminus til Frascati. Overnat på et af de lokale hoteller med udsigt over Rom's Campagne, der stråler med lys om natten. Særlig velegnet for romantisk bryllupsrejse.

  Carl T.

  Emne: Kultur, sport, oplevelse. Ved rejse til det fantastiske Rom, vil det hvis varigheden er en uge eller længere være anbefalelsesværdigt at bo uden for Rom. F.Eks hvis man vil dyrke motion i form ag golf kan man bo på golfresortet der hedder Castel Gandolfo, et fantastisk golfresort brugt af europatourens kendte golfproffer. Fra resortet er der en fantastisk udsigt pavens sommerpalads i Gandolfo b, en lille charmerende by, hvor alle indbyggere pryder sig af at bo i samme by som paven. Et andet råd vil være at bo i Nemi - en fabelagtig hyggelig og charmerende lille italiensk by med mange hyggelige uspolerede italienske restauranter. Højedpunktet er den årlige jordbærfestival. Fra disse steder undgår man ved et længerevarende ophold den megen larm fra knallerter og busser i Rom centrum og samtidig får man let adgang til rom via Bus eller tog/metro

  Jens-Ole J.

  Snup en overnatning på Hilton Cavalieri, helt oppe på toppen. Godtnok lidt langt væk fra "alting", men en oase af guld, marmor, tykke tæpper, god stil og ægte italiano luksusstemning.

  Jacob L.

  Rom kan varmt anbefales til en ferie. Her er alt hvad hjertet begærer. Lækker mad og vin, smukke historiske huse og gader, shopping for enhver smag, dyre mærkevarer. Et af mine foretrukne steder at besøge i Rom er Vaticanmuseet. Her er helt fantastisk kunst. Rom er dejlig at gå rundt i. Der er en fantastisk dejlig stemning.

  Lone H.

  Jeg vil anbefale at bo i Tratevere tæt på Tiberen i Rom. Området ligger i gåafstand til de fleste seværdigheder i det centrale Rom. samtidig kan man opleve romerne, idet bydelen, i modsætning til de mere centrale dele bebos af romere. Desuden er der mange kulturelle oplevelser og gode lokale spisesteder til rimelige priser.

  Harry T.

  Besøg det lille tehus ved den spanske Trappe, her får du suset fra hele verden, man føler man er med i en film og samtidig får man en helt personlig oplevelse - teatime as in Great Britain, but the Italian way as well - superb

  Lilly P.

  Hvis du er i Rom med børn (eller selv er et legebarn) og har brugt (nok) tid på de sædvanlige seværdigheder, så snyd ikke dig selv for en tur på en Segway. Du kan leje en Segway på Piazza del Popolo eller i Vila Borghese parken. Du kan køre på pladsen eller i gaderne. Det er super sjovt og et godt indslag for børn og barnlige sjæle.

  Kresten S.

  Lej en bil og kør de 3 timer det tager at komme til Amalfikysten. Her venter en helt anderledes og spændende ferie med god kontakt til lokalbefolkningen, lækker mad og mange interessante kultur og naturoplevelser.

  Keld K.

  Rom bliver man aldrig - ALDRIG - træt af. Det er simpelthen historiens vingesus, som man ikke kan undgå at blive påvirket af. Byens har alt: seværdigheder, kultur, mad og natteliv m.m.

  Inga T.

  Bo midt i det gamle Rom paa Hotel 47 (fremragende lille hotel med udendoers restaurant paa taget) og gaa rundt i en af den vestlige kulturs vugger.

  Jens H.

  Vi anvender cookies til at gøre din oplevelse så god som mulig. Ved at anvende dette websted accepterer du vores cookie-politik